Moderátor: Admin
Erailas szavai felráznak... Valóban, mindig is túlságosan beleélem magam a lehetőségek és a megoldások számbavételébe. De persze nem feledem, amiket kigondoltam, s mondtam. Amint lehetőség adódik elő fogok rukkolni -a város vezetőségénél- a hadsereg felállításának tervével, mihelyst visszatértünk. Márha addig Darren nem teszi ugyanezt...
- Egyetértek. Felelek röviden és egyszerűen Erailas legutóbbi szavaira.
Hiszen, ha nevet szerzek a törpék kiszabadításával, vélhetően nagyobb befolyásom lesz a tanácsban, s könnyebben elfogadják a terveimet.
- Köszönöm neked Darren uram és a katonáidnak az információkat, sokat segítettetek! Bólíntok a katonák felé, elköszönvén tőlük, majd várom a csapat indulását.
Mihelyst távolabb értünk a tetthelytől azért megkérdem a többieket:
- Gyalogosan haladunk, vagy esetleg lóháton folytatjuk utunk? S akkor, ha jól sejtem az erdészházat illetve környékét derítjük fel legelőbb?
Végre úton, bár azért lehet, hogy utána kellett volna kérdezni a cserkészeknek is. De most már mindegy. Lehetséges, hogy majd itt nemcsak a törpe segédeket találjuk meg, hanem a cserkészeket is. -gondolkodom még vagy ezerféleképpen az út folyamán. Már mindenféle terveket szövögetek, amikor elérjük a pókfonalas erdőrészt.
- Azt a kiborult pipafejet! Szisszenek fel anyanyelvemen, amikor meglátom a fák koronáját is behálózó fehér ragadós szálakat. Úgy tűnik itt meg valami más szövögetett és nemcsak terveket... Biztosan azok a pókfélék, meg félig drow félig pók lények, amikről Darren mesélt.
Elarias szavaira Szellőszelőt kezembe véve fürkészem a környéket. Remélem parázsivó szemeim felfedezik a póklakok készítőit, még időnek előtte. Bár inkább abban reménykedem, hogy nincsenek is itthon.
Vajon a pókok félnek a tűztől? Legalábbis ez az intelligensebbje? Vagy a fáklyák fénye csak idevonzaná őket? És mi a helyzet a füsttel? Ha rágyújtok a pipámra vajon elriasztanám őket? Apám mindig azt mondta, hogy a pipadohány erős füstje sok kéretlen hódolót elriaszt. Bár ezeknek a hódolóknak kissé más szándékaik vannak szerintem.
- Mondd csak Eralias, a tűz elriasztaná, vagy idevonzaná őket? És a füsttel mi a helyzet? -kérdem meg a szakértőnket, hátha megoldja a dilemmámat. Azért még hozzáteszem, hogy lássa az eszem még nem ment el:
- Persze tudom, hogy a lángok hamar felfalnák az erdőt, ezért pusztán csak a pókfajták félelmei végett kérdem.
Ha ebbe a ragadós erdőbe még tovább haladunk, akkor szükségem lesz egy segédre, aki megtisztítja az utat előttem, illetve kihámoz a koszból.
Rubin részéről a komoly erőfeszítés a pókfonalak lehámozására és a vattacukor lét elkerülésére, az hogy...
Két kis faágat keresztez, melyek végére zsinórokat köt, mindeközben bajsza alól varázsszavakat duruzsol a "marionett" készítése közben. S bár úgy tűnik a legfontosabb összetevő kimarad az elkészítési műveletből, az eredmény azt mutatja, hogy a bábu teste valójában levegőből készült.
A megidézett láthatatlan szolga, Rubin parancsaira elvégzi a piszkos munkát. Úgyhogy az a komoly erőfeszítés remélhetőleg így már nem is annyira az.
Amikor meglátom, hogy miféle lényekkel van dolgunk és tudatosul bennem, hogy tulajdonképpen ezek micsodák odaszólok az előttem állókhoz.
- Srácok, vigyázzatok a harapásuk mérgező!
Aztán, hogy egy kis időt nyerjek magamnak a hirtelen jött felismerés után. Úgy döntök, hogy nem várom meg a druida válaszát, letesztelem én magam, hogy ezek a lények mennyire félnek a tűztől. Néhány varázsszót mormolok, miközben kezemmel rúnákat róvok a levegőbe. A varázslatomnak hamarosan meglepő eredménye lesz abban biztos vagyok.
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó