Persze, akkor majd újra kalibrálom a varázslatot, ha látom hogy 12-nél ki hol áll. De amúgy nem úgy volt, hogy a hobgoblinok azért nem reagáltak a villámcsapásra mert már elkezdték az akciójukat? Tehát a körben már cselekedtek? Csak kérdem, hogy jól értettem-e amit írtál, mert akkor Rubin kimarad egy körből, ha előtte jönnek "megint".
A tisztánlátás végett leírom eddig mi történt. 1. Kör: A hobgoblinok rohamoznak. A Druida elkezd varázsolni. A vándor kivár. A törpe és a gnóm várja mi lesz az eredménye a druida varázslatának?
2. Kör: A hobgoblinok tovább rohamoznak? A villám lecsap. A vándor levág két ellenfelet. A törpe mellé üt. A gnóm meg létrehozza a villódzó fényeket. (Valójában a hobgoblinok is támadtak volna, ha nem halnak meg a villamban, a többi meg mozgott, hogy elérjék a vándort.)
Vagy minden 1kör volt, mert a druida pitty-putty megidézte a villámot. Ekkor a fent a 2. körhöz írtak lépnek életbe mint 1.kör.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Antarys 2015.10.09. 9:19-kor.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Kösz. Bár halkan jegyzem meg átlagpolgár legyen a talpán aki tisztában van vele, hogy jogilag hogy a MAGUS szerepjáték kapcsán 20 éves kiadványok (amelyek mára gyakorlatilag beszerezhetetlenek kereskedelmi forgalomban, azaz semmiféle jövedelmet nem tudnak termelni, amely kiesése miatt jól éhen hala a szerző vagy el tudna menni Mallorcára) melyik kiadó vagy író/k szerzői jogait sértjük. Lehet a magus körüli jogvihar is van lassan 20 éves...
A Delta is leállt a nagy dérrel-durral beharangozott és hájpolt "20 éves a magus lesz nektek új rendszer" projekttel. Az ezzel foglalkozó weboldal megbízottja a tájékoztatással és informálással egy büdös szó nélkül állt le az egésszel, kb 1-2 éve. http://magus.hu/
A szerepjátékkiadás már régen veszett fejsze nyele, olyan gyönyörű ráfizetés, hogy sírnál utána, kb van egy néhány ezres réteg aki tudja, játssza, de az ő létszámuk kedvéért a nyomdász öt percre se kapcsolná be a gépet hogy selejtet termeljen ennyi példányszámra...az meg hogy rentáblilis legyen, ezzel az erővel kb aranyat is moshatnának a Tiszában... Lassan már a netről is eltűnnek a régen közkézen forgó példányok, pedig ez nagy szó, ismerve a mondát hogy egyszer ami oda felkerül már nem vész el, a linkek behalnak, elkopnak, itt is feledésbe merül lassan az egész... De egyébként mind a Tuan mind a Delta fórumain mintha elfelejtették volna témát, legalábbis nem láttam nyomát hogy a magus mint szerepjáték termék akárcsak szavak szintjén is bármelyik oldalon felmerül. Tudják ők is hogy ebből pénz mint szerepjáték-üzlet már nincs. Kifizetődő módon biztosan nincs.
Hali Nem kitolásból,de azt hiszem elhagyom a kalandot.Mivel napokig el is felejtem hogy fel kellene néznem így azt mondanám lelohadt a kezdeti lelkesedés. Sikeres folytatást kívánok azért a csapatnak.
Megértem. De őszintén szólva ez most nálam hosszú távon így fog működni. Gyakori állapot lesz, hogy tényleg csak egy héten egyszer fogok tudni írni, egyszerűen nincs kapacitásom többre. Kalidar már a harmadik JK aki kilépett a kaland indulása óta, amit "in game" megint meg kéne indokolni valami blődséggel, hogy hová lett egy csapattag a csata közepén. Valószínű én csinálom szarul, de most már elég frusztrált vagyok hozzá. Mind a folytatáshoz, mind ahhoz, hogy beszervezzek megint valami új arcot. Gyerekek, álljunk le, ez így nem fog működni.
Castor! Teljesen elfogadott hogy nem lehet mindenkinek ugyan annyi ideje-energiája egy egy kalandra és a Km-hez igazodik a menet. Az hogy nekem most nincs ihletem/kedvem az ne befolyásoljon Téged,egyáltalán nem mesélői vagy személyes ok miatt lépek ki. Megmagyarázni teljesen egyszerűen,blődség nélkül meg lehet...buta fejjel belerohant a hobgoblinok tömegébe ( mint a dobás is mutatta) és szerencsétlenül gyorsan legyakták hárman-négyen.
Ezért szerintem felesleges az egész kalandot feladni.
Igen, pont az ilyen blődségekről beszélt Castor. A törpe max. élete 55, hogy három négy hobgoblin egy kör alatt levágja, annak az esélye 0. AD&D-ben nincs a 20-as dobásnál dupla sebzés, csak biztos találat. De még ha lenne is, akkor sem tudnák -10 be (halál) verni a törpét, ha mind duplán sebezne.
Én sajnálnám, ha vége lenne. És Masterposi-val szemben sem lenne ez igazán fair bár ez csak a magánvéleményem. De ha már ez eldöntött dolog, akkor csak annyit tehetek, hogy egy időre mondjuk átveszem a mesélést. Én speciel nem mesélném ki a törpét, hanem vinném NJK-ként, a gnómmal együtt. Persze csak, ha lehet.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Igen, nehéz dolgok ezek. Engem is frusztrálna mesélőként, ha a játékosok, motivációhiány vagy egyéb dolgok miatt, elmaradoznának és folyton pótlásról kellene gondoskodni. De még mindig jobb, ha szól előtte a játékos, hogy részéről vége, mintha csak egyszerűen nyomtalanul eltűnne és a többiek meg hiábavalóan várnának rá és nem tudnák, hogy hova tűnt. Nekem egy elég hosszú fórumos mesében amiben részt vettem, a Kalandmester tűnt el nyomtalanul. Egy ideig nem gyanakodtunk, utána már találgattuk, hogy ez végleg eltűnt, aztán feloszlattuk magunkat.