• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

AD&D mese: Ashabengázló falai

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
86 hozzászólás • Oldal: 6 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: AD&D mese: Ashabengázló falai

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.09.12. 0:04

Na legalább már a nevét tudjuk a vezérüknek. Hmm... mostmár Selina lesz akire hivatkozok majd, ha esetleg ilyen pókszörny alakban járok. Nem is rossz gondolat... Amikor Erailas felveti, hogy rossz előérzete volt ezekkel a lényekkel kapcsolatban, akkor helyeslően bólogatok, majd "megered a nyelvem":
- Tudomásom szerint ezek valaha tapasztalt drowk voltak, de Loth, a sötételfek istennőjének átkát viselik. Büntetésül azért, mert elbukták az Istennő valamilyen próbatételét. Véleményem szerint, már amennyit hallottam Loth-ról, ez az átok inkább csak megerősít semmint, hogy igazi büntetés volna. Bár mondjuk nem hallottam, hogy mi lett azokból, akik kiállták azt a bizonyos próbát. mesélem a társaknak.

- Nos bizonyára kivágják magukat az indák közül azokkal a hatalmas alabárdokkal, amiket náluk láttunk. Úgyhogy szerintem a természet csak lelassítja őket, az elintézésük valószínűleg majd ránk marad... nem hiszem, hogy ezek után feladnák a harcot ellenünk.

- Ha felkészülünk egy esetleges találkozásra, akkor nem lehet gond legközelebb. Csak akkor előre meg kéne beszélnünk, hogy ki és mit és merre és hogyan. Esetleg néhány jelszóhoz köthetnénk taktikai tanácsokat és akkor harcban nem lenne gond, ha az ellenfél is hallja, hogy mit mondunk egymásnak. pörög a nyelvem és az agytekervényeim, mint a motolla.

- Persze a jó taktikához az is kell, hogy tudjuk egymásról, hogy ki mire képes. Mert speciel arra, hogy Erailas előbb átalakul egy fekete medvévé, majd ködöt fúj, megmondom őszintén nem számítottam. Mint ahogyan gondolom arra meg ti nem, hogy hívok egy tűzlényt, ami végül nem gyújt fel semmit. Sóhajtok, majd folytatom.

- No és ezeket nem itt kéne megbeszélni, hisz itt még a fának is füle van, - nézek körbe gyorsan, hogy tényleg nem kukkol-e valaki éppen - hanem valami csendesebb és nyugodtabb helyen. Va..agy most nem beszélünk meg semmit, hanem biztos távolról követjük őket és meglessük honnan is kerültek ide... a vezérük hol is van tulajdonképpen. Vetem fel az éppen eszembe ötlő fortélyt, majd hozzáteszem: - Pont van egy varázslat a kobakomban, ami elrejtene a szemük elöl minket.

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.09.13. 15:32

1. nap. 14:35

Elcsendesül mögöttetek a terep, elmaradnak a driderek, a jelek szerint nem üldöznek tovább. Eralias újra az élre állhat és vezetheti a csapatot.

OFF: A roll20-ban újra a térképet állítottam be nektek. 1 óra hossza alatt 3 mezőt léphettek. A stonhenge-szerű építmény az erdészház, ahová igyekeztek felderíteni.
Melyik pontra akartok eljutni? Jelezzétek már kérlek mely mezőkön haladtok át.

TP osztás:

Mindenki felírhat 500 XP-t az elég keményre sikeredett találkozás elkerüléséért.

Szerencse faktor:
Dobjatok még 5d100-at és annyi XP-t kaptok még pluszban.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.09.24. 19:20

"Vándorok"

1. nap. 15:35

Bothain, Rubin, Eralias,

Egy jó óra hosszat gyalogoltok célotok, az erdészház felé, amikor határozott csatazajt, hallotok előlről. Goblin vagy ork hangú vartyogás, ordítozás. Kisvártatva kiderül hogy egy csapat (jó sok) hobgoblin -erősen valószínű hogy csatlósok- meglepett egy vándort egy kis tisztáson táborozás közben és veszett harc alakul ki őközte és a támadók között, akik a túlerejükben bíznak. Pont azt a pillanatot kaptátok el, mikor a hobgoblin martalócokból álló gyűrű éppen lerohanja a középen álló magányos vándort.

Herneas
Éppen a környéken felderítettél hogyan áll a drow invázió alakulása, mikor egy tisztáson lepihentél kicsit enni-inni. Egy két falat után azonnal hallod hogy baj van, igen sokan neszeznek körülötted. Van rá időd hogy harckészültségbe helyezd magad, aztán azt is meglátod mi a helyzet:
Elég nagy bajban vagy, egy egész falkára való hobgoblin ütött a táborhelyeden, láthatólag azzal a céllal hogy felkoncoljanak. Teljesen körbevették a kis tisztást ahol vagy.
A fák között a goblinok fdrontvonalán túl, feltűnik még 1 emberforma és két kisméretű lény. Az egyik biztosan egy törp fegyveres. Vastag zömök alakja erre enged következtetni. Társa egy aprócska valaki talán félszerzet vagy gnóm és van velük egy hosszúbotos -valószínű- ember.

(OFF: Bocsi de a harci térkép ezúttal elmarad, arra már nincs energia kapacitásom...mindenki használja a fantáziáját.)

Kezdeményező dobást kérek mindenkitől, a hobgoblinok egy tömben kezdeményeznek.
A dobásokat a roll20-ba kérem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Masterposi » 2015.09.25. 12:39

Herneas amikor érzékeli, hogy körbevették a hobgoblinok, a kezdeti meglepődést, némi nemű aggódás követi. Persze nem a haláltól fél, az eddig vele megtörtént dolgok közömbössé tették őt a halálfélelemmel szemben, csak hát a számbéli fölény a hobgoblinok felől teszi őt kissé feszülté. Ez amolyan harcos reflex. Nem szeretne veszíteni, ha küzdelemről van szó.
Mindenesetre megpróbál továbbra is természetesen viselkedni, lenyeli az utolsó falatokat, komótosan pakolászik, persze közben a fegyvereit keze ügyébe helyezi, hogy felkészülhessen a harcra, de törekszik arra, hogy erről a támadói semmit se vegyenek észre. A hobgoblinok had gondolják csak, hogy észrevétlenül becserkészték a prédát.
A támadók mögötti hosszúbotos ember és a két apróbb lény, talán törpék, gondolkodóba ejtették. Nagy az esély, hogy nem együtt vannak a támadókkal, akkor viszont lehet hogy szerencsém van és ők is beavatkoznak majd a küzdelembe az én oldalamon. Talán még sincs veszve a leendő küzdelem!
Idáig tart a gondolatban, amikor................................
Masterposi
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 35
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2015.09.25. 14:22

Erailas

- Persze, egyetértek. De van egy olyan sejtésem, hogy ezektől már nyugtunk lesz. Nem hiszem, hogy ennyire kimerészkednének a területükről. Ha meg tényleg harcra kerül a sor, garantáltan a tőlünk legtöbbet nyújthatót tesszük oda... efelől kétségem sincs.

Battyogás közben elgondolkodom a Rubin által mondottakon. Igaza lehet a kis gnómnak. Bár nem vagyunk ezeréves cimborák, de jó lehet tudni, hogy miben számíthatunk a másikra, ha arra kerül a sor. Tudjuk e fedezni egymás hátát a szükség idején.

- Egyetértek, valóban jó tudnunk mire számíthatunk egymástól. Részemről láthattátok, hogy valamelyest segítségül tudom hívni a természet erőit, és magam alakot tudok váltani, felvéve egy állat formáját és annak tulajdonságait. Ezért ne ijedjetek meg, ha hirtelen medve lesz belőlem, vagy óriás sas... - vigyorodom el.

Ahogy haladunk tovább s csatazajt hallunk ismét elkomorodom.

- Ez már csak egy ilyen nap lesz... - jegyzem meg fáradtan, mikor látom, hogy mi történik előttem. Azt hiszem, kissé kiegyenlítem az erőviszonyokat, vigyázzatok a villámokkal.

Majd elkezdem a szükséges mormolást és mozdulatsort, hogy aztán teátrálisan égbe emelt kézzel lesújtsak, ahogy a villám csap le a fellegekről. Be a tömegbe, vigyázva, hogy a bekerített ember lehetőleg megússza.

//dobás ment roll20-ba//
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.09.26. 11:18

"Vándorok"

Mindenki

A hosszú botos, agancsos fejdíszű ember az égnek emeli karjait és a borult égből hatalmas villámnyaláb csap a rohamozó hobgoblinok közé. Dörrenés, csattanás, felvillanó kékesfehér fény. 6 martalóc megsülve fordul fel a földön. Ezt nevezheti ő a "valamelyest segítségül tudom hívni a természet erőit..."-nek...
Még így is maradtak egy tucatnyian, néhányuk "Mi a....?" arckifejezéssel tekinget hátra, de már elkezdték az akciójukat.

Herneas

Nem várt segítség érkezik, az agancsos fejdíszű komoly hatalommal bíró mágiahasználó lehet, mert egy a felhőkből idézett villámmal leteríti a banda 1/3-át. Lehet hogy a hobgoblinok sokkal nagyobb bajban vannak, csak még nem tudnak róla...

Herenas következik
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Masterposi » 2015.09.27. 20:53

Herneas azonnal cselekszik, mikor látja, hogy a hobgoblinok sorait megtizedeli a szarvasagancsos idegen villáma. Kihasználva a szörnyek soraiban keletkezett villámokozta, pillanatnyi zűrzavart, kardjait előkapva támadásba lendül és egy nagy ugrással is felérő szökkenéssel átszeli, a közte és a támadók első sora közötti távolságot. Majd a hobgoblinokat elérve, jobbra és balra kaszál a kardjával és véres rendet vág vele az elöl lévők soraiban.
Masterposi
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 35
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.09.28. 8:58

Vak Bothain

Amikor a ködben botladozom a druida után csalódottan veszem tudomásul hogy a szörnyektől elfele távolodunk.Társaim elégedetten fújják ki magukat kellő távolságra érve,én kicsit durcás csendbe burkolózom."Csata elől elfutni,...ehh...micsoda szégyen..."
Az útvonal tervezésénél csak bólintok,legyen ahogy akarják,úgy se ismerem a rengeteget úgyhogy a druida után csörtetek a bozótosban.
Rubin fecsegésére,ötletelgetésére:

-Bah,ha ott maradunk feltrancsírozzuk őket mint szakács a hagymát.-meglóbálom a fejszémet-Clanggedin felszentelt harcos papja vagyok,...még sosem futottam el ellenség elől.Erre most elrángattok a furmányosan ködbe burkolt csatatérről.

Az út folyamán még dohogok párszor magamban,de a fülemet megütő csatazaj rögtön feledteti a gondolataimat.A tisztáshoz érve tucatniy mocskos hobgoblint fedezünk fel amint egy utazóra támadnak falkában.
Ködgomolyagos barátunk ismét valami praktikát készül bevetni minek folyamán egy sötétebb fellegből megannyi villám csap le a
goblin félék közzé.Néhányan rögvest vinnyogva földre rogynak és rángatóznak kínjaikban.

-No no komám!-kiáltom el magam-hagyj nekem is a jóból,az önzőség csúnya dolog!
Majd megiramodva csatabárdomat lengetve vetem magam a csürhére:

-Egyet se félj barátom!Megérkezett a segítség!...Hejjj!!! Mocskos goblin fajzatok,fordítsátok erre a rusnya pofátokat had csapjak a közepibe a fejszém vasával!Már jó ideje nem ihatott a fajtátok véréből....CLANGGEDIN!!!!!
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 89
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.09.28. 11:18

Remélem is, hogy nem botlunk újra azokba a driderekbe. Nyugtázom egy hümmögéssel a druida szavait, majd azon kezdek gondolkodni, hogy most ha ilyen jól előhozakodtam a ki mit tud kérdéssel, akkor nekem is meg kéne felelnem... de hiszen az meg aztán nem is az én stílusom. Ejj Rubin, most akkor edd meg amit főztél!
- Nos én meg egy varázsló volnék, ha esetleg eddig nem tűnt volna fel. kezdem, majd emígyen folytatom: - De inkább a harcok elkerülésére és a problémák valamelyest békés megoldására szakosodtam.

A törpe azon vágyát, hogy mindent szétaprítson egy legyintéssel és a következő szavakkal kommentálom. - Aki keresi a halált arra amaz könnyen rátalálhat. És különben is nem a legyilkolt ellenfelek számától lesz valakiből nagy hős, hanem attól, hogy az illető mennyi életet mentett meg. gondolom, de ez utóbbi bölcsességet megtartom magamnak, ki tudja lehet, hogy a nagy harcos pap még megszólna érte.

A csatazaj és Erailas "bánatos" szavai hallatán felkapom a fejem. Pfujj goblinfélék, ejj de utálom őket... no de a druida már megint valami druidaságot művel... hogy mi? Vigyázzunk a villááámokkal? gondolom magamban, de a válaszra nem kell sokat várnom. A fülsüketítő égzengéssel egy időben lecsapó villámlás hatására összerezzenek. - A kénköves mindenségit! Kiáltok fel izgalmamban anyanyelvemen. Érzem, ahogyan a szőrszálaim - amiből valljuk be jó sokkal áldott meg Baravar - az égbe merednek s az irtózatos energiabecsapódást szinte még a csontjaimban is érzem.

Bothain meg már rohan is a csatabárdját lóbálva... Ennek teljesen elment az esze. Ja nem, ez kéremszépen a fanatizmus. jönnek a gondolatok, ahogy kezdek magamhoz térni. Aztán gyorsan utána kiáltok a törpe nyelvet használva, hátha csak Ő érti: - BOTHAIN, TE MEG VIGYÁZZ A FÉNYEKKEL!
Aztán izibe lekapom a kalapomat és egy világító rudat kotorászok ki belőle, s azzal a rúddal kezdek el mutogatni a hobgoblin csürhe felé. Próbálom úgy irányítani a varázslatot, hogy a lehető legtöbb ellenfél kerüljön a hatókörbe (30 köbláb) és természetesen a törpe és a vándor kívül essenek a megjelenő szivárványosan sziporkázó fénygömbök bájoló hatásán. S bár a varázslathoz nem szükséges varázsszavakat mormolni én azért hozzáteszem a saját kis rögtönzött igéimet, amit vélhetően csak a druida hallhat, hiszen Ő áll közvetlenül mellettem.

- Szivárvány káprázat!
- Ó mennyei ábránd!
- Mindenki szájtátva:
- Bámuljja a látványt!

Nos ez majd reményeim szerint lefoglal egy újabb harmadot, amíg a harciasabbja foglalkozni nem tud velük.

(OFF: Az alkalmazott varázslat, a Hipnotikus Minta, varázslat elleni mentő 1 extra büntivel mert illúzió, de aki megdobja, arra nincs hatással. A mágia összesen 24 HD-nyi lényre hat egyébként. 12-nél jelenik meg a minta és addig marad, amíg Rubin koncentrál és utána még két körig. De a sebzést okozó támadások megtörik a varázst az adott lényen.)

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.10.04. 20:54

"Vándorok"

Mindenki

Herneas gyors pengesuhintásokkal levág két hobgoblint és kitör a gyűrűből a felmentők felé. (OFF: Majd helyezd át magad a lépésszámodnak megfelelően, ahová szeretnéd.)

Rubin következik 5-nél. Színes villódzó fények jelennek meg a területen amiket 3 hobgoblin megigézve bámul és nem is csinálnak ezen kívűl semmi mást.

Bothain következik 6-nál. És megtámadja a legközelebbi, 1-es számú hobgoblint. Csúfosan mellétrafál, ki tudja talán a villódzó fények zavarták meg.

Most a hobgoblinok jönnének de megvárom hogy nem akarjátok-e máshova pozícionálni a tokenjeiteket a térképen.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.10.11. 14:01

3. kör
OFF: akkor a megbeszélősben Antarys által leírtak alapján:
Új, kör, új felállás, kérek mindenkitől kezdeményezést a roll20-ba.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése
86 hozzászólás • Oldal: 6 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vissza: Castor AD&D kalandjai