• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rah Gul

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 6 / 13 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13

Re: Rah Gul

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.28. 16:46

Játékos: Astagor
Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, késő este
Esemény: Egy Ranagolnak tetsző nap vége

Rendkívül egyszerűen sikerül saját véred áldoznod; a hátadon még nem forrt be egyik heg sem. a Kút móhón szárítja fel odacsorgatott véred. Furcsa, egybefüggő hegeket tapintasz ki, cseppet sem megnyugtató.

A templomszolga az Áldozóteremben található Szent Tőrt ajánlja, melyet az áldozati asztal mellé helyeztek. Igen, ugrik be, csodálatos, ezüstből készült tőr. Rávágod a szerencsétlent az aztalra, s tizenhárom rituális sebet ejtesz rajta a tőrrel. Büntetése alatt egyetlen szót sem szól, megbékélhetett sorsával. Majdnem elájul, miközben okítod. Mielőtt elvesztené eszméletét, az Ő színe elé küldöd.
Halála után Ranagol kegyelmét kéred, hogy a Trónus előtt azt a bánásmódot kapja, mit életével kiérdemelt. // - 1 Mp //
Érezhetően sűrűsödik körülötted a levegő, a világra vörös fátyol borul.
Aztán tökéletesen kitisztul a kép, fantasztikusan érzed magad. Lelkedet szemernyi isteni energia sem terheli, könnyű lélekkel lépsz ki az Áldozóterem ajtaján.

Ordwick után kutatva két imaszolgával találkozol, egyikük sem látta. Tőlük tudod meg, hogy Kurrah visszavonult emélkedni.

Tényleg, már este van - ugrik be

Ranagolnak tetsző, de hosszú, fárasztó napod volt. A Templom étkezőjében magadhoz veszel némi sült húst és főtt burgonyát.

Ideje pihenni, elmélkedni, imádkozni.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.28. 16:56

Játékos: Ordwick
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, este
Esemény: Próba

A kifelé vezető úton eltévedsz. Egy nyitott ajtón lépsz be éppen,mikor egy kis szobában találod magad. A szobában egy félmeztelen, derékig érő hajú, fiatal férfi beszél számodra ismeretlen nyelven egy... valamihez.

Jobban meg kell nézned, hogy mi vagy ki az.

A férfi vagy két és fél láb magas, csupaizom, torz arcú, borzasztó sebhelyekkel csúfított lény. Egyetlen ágyékkötőt visel magán, kezében furcsa élű kard, amiről zöld váladék csöpög.

Jöttödre mindketten feléd fordulnak, de nem szólnak. Mindkettejüknek furcsa szaguk van, mintha valami mocsárba érkeztél volna.
A szoba ablaktalan, kicsi, de tisztának tűnik. Egy ágy, egy szék. A falakra Angyalokat festettek, s nem messze tőled ismerős képet látsz. Az egyik Angyalt már láttad álmodban.

A két ismeretlen kifejezéstelen arccal néz reád.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.28. 21:27

Astagor

<<Eseménydús napom volt. Nekem kellett tartani a misét, betoppant Ordwick, akit annak ellenére, hogy fel kellett volna áldoznunk, nem tettük. Aztán az eset a meggyilkolt pappal. Annak is a végére kell járni. Erről jut eszembe, meg kell mutatnom a levelet Kurrahnak, meg a hátamon a sebet is. De nem kéne megzavarni a meditációjában...>>

Visszamegyek a cellámba, elhelyezkedek úgy, hogy a sebek sajogjanak a hátamon és imádkozni kezdek:
Ó, Nagyúr, ki egyedüli vagy odafenn;
Add, hogy hű szolgád lehessek;
Segíts, hogy ne kövessem el többé azt hibát, mit ma követtem el;
Világosítsd meg elmémet, hogy megértsem, mit ma nem értettem
Nagyúr, ki egyedül vagy a Te tökéletességedben;
Add, hogy én is megmerítkezhessem benne;
Segíts, hogy rendületlen legyek, mint a szikla;
Szabadíts meg bűneimtől, miket elkövettem;
Ó, Kosfejes Nagyúr, ki az Egyetlen vagy ott fenn.

//Mivel jelenleg nincs Mp-m, ezért remélem, hogy az imámmal sikerült felkelteni Ranagol figyelmét és juttat az isteni erejéből egy darabkát nekem is//

Miután ezzel végeztem, még elgondolkodom a mai nap problémáin és azok megoldásain (hátha Ranagol figyelme még tart és lesz oly kegyes egy szolgájához, hogy közelebbviszi az igazsághoz). Mikor úgy érzem eleget gondolkodtam ezen, a levelet a zsebembe süllyesztem, majd megnézem Kurrahot. Ha végzett márt a meditációjával (és nem zavarom), akkor megmutatom neki a leválnek mindkét oldalát (talán ő el tudja olvasni a 2.at is) és elmondom neki a hátamon levő sebbel kacsolatos aggályomat (azaz, hogy egybefüggőek). Ha nem végzett, akkor értelemszerűen nem zavarom és visszamegyek a cellámba és lefekszem aludni.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.29. 13:40

Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap vége, s a második nap hajnala
Esemény: Egy Ranagolnak tetsző nap vége, s egy újabb kezdete

Imád meghallgattatott, fejed belezsong a kapott hatalomba. Úgy tűnik, helyes úton jársz, mert a szoba mintha MOSOLYOGNA RÁD.
Megmagyarázhatatlan. Ösztönösen személyes oltárodhoz érsz, s remegés fut végig karodon. Ha az áldozatod után fantasztikusan érezted magad, hát most úgy érzed, tiéd az egész kontinens.

Kurrah ajtaja zárva van, néma csend fogad a folyosón. Arra jutsz, hogy később beszélsz vele, ha transzban találnád, az kényelmetlenül érintene... Marad a holnap reggel.

Szobádba érve levetkőzöl, s aludni térsz.
// Fp-id száma immáron újra a maximum//
Mély álom szippant magába, úgy alszol, mint akit leütöttek. Álmod zavartalan, kora reggel hollókrákogásra ébredsz. A szakadó eső monoton ütemet ver kis ablakod párkányán. Tegnap itt ömlött be a nap, de annak már nyoma sincs.

- Ranagolnak tetszeni fog ez a nap is - közli színtelen hangon a nyitott ajtódban álló Kurrah. Kissé modortalan dolog, hogy nem kopogott, szinte álmodban lepett meg. Pályafutásod során még sosem kerültél ilyen helyzetbe. Anyaszült meztelenül ülsz fel ágyadban, csak a pokróc fed el belőled valamit.

- Készülj gyermekem, haladéktalanul indulnunk kell. Két emberem is jelentette, hogy a lovardában valami baj történt.

Kezed az előkészített levélre téved, Kurrah elveszi tőled.

- Hmmmmmm. Ez talán több is egyszerre, mint reméltem.

Mindkét oldalt megvizsgálja, szemei egyre nagyobbakat pislognak.

- Remek. Ezt magam fordítom. Gyermekem, vizsgáld ki a lovardában történt eseményeket. Igyekszem hamar kideríteni, hogy mi ez a krikszkraksz a lovagunknál. Merthogy ez a Lovagnál talált levél, igaz? -lengeti feléd a két papírost.

Bólintasz, neki ennyi is elég. Távozik szobádból, közben ismeretlen nyelven mormol valamit.
Hamar kiszaladt az álom a szemedből.
Ágyad mellé új ruhát készített valaki, ez sokkalta fenségesebbnek bizonyul az előzőknél.
Oudakkára.
Ez a F'horuum egyenruhája.
Magadra öltöd és be kell valld magadnak, hogy jól áll. Ez mindenkin jól állna. Fekete bőrnadrág, melybe a Rah Gul F'horuumának vérvörös címerét égették, s ehhez a vörös-fekete finomvászon ing, melyen a szív környékén szintén a címer ékeskedik.
Ennél jobb ajánlólevére nincs szükséged a mai naphoz. Biztos vagy benne, hogy nem csak a Kosfejesnek, hanem neked is tetszeni fog.
Mosolyoghatnékod támad.
Aztán az ágyadra pillantasz. Álmodban felszakadhattak sebeid, mert a lepedőn vörös csíkokat látsz. Megnézed közelebbről, rosszat sejtesz. Nem. Ezek nem csíkok. Ez két kör. Két egymásba érő kör, alvadt vérből a lepedődön... Érzed, ahogy fehéredsz.

A celládban állsz, egyenruhában. Fogalmad sincs, merre lehet a lovarda, legszívesebben Kurrah után mennél, hogy adjon némi magyarázatot a történtekre. De a kettős kör gyanúba hozna téged is, ezt nem engedheted.
Az eső monoton kopogása azonban megnyugtat. A problémák azért vannak, hogy megoldd őket. Most megmutathatod, milyen fából faragtak.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.29. 15:49

Astagor

<<A F'horuum egyenruhája!!! Ó, Ranagol köszönöm néked, hogy ennyi jóval jutalmazol. Hisz ez fenséges... Hogyan lett a véremnek ily pontosan kör alakú nyoma? Mindegy, ezt el kell tüntetnem.>>

A lepedőt rövid gondolkodás után csíkokra vágom és bekötözöm velük a sebeimet. A véres részt több darabra igyekszem vágni és különböző helyeken kötöm be vele magam úgy, hogy ne lehessen felismerni belőle a kettős kört. Ha végeztem, akkor felöltözök, majd megindulok, hogy megkeressem a lovardát. Út közben megkérdezek valakit, akivel találkozom, hátha ő tudja merre van. Ha megtudom akkor odamegyek és a Kurrah által említett baj iránt érdeklődöm. Remélem nem fognak titkolózni, már csak az egyenruhám miatt sem.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.30. 14:32

Ordwick Atar

<Milyen érdekes alak? Biztos jó ideje nem fürdött már. Úgy látom, hogy ő is imádkozik, lehet nem kéne megzavarni, én se szeretem.>

Mikor meglátom a férfit, beljebb lépek a szobába és nem szólalok meg addig amíg nem kérdeznek, csak nézelődök.

<Vajon mit csinálhat? És mi ez a bűz?>

Észreveszem az angyalt és odamegyek megvizsgálni..

<Ranagolnak melyik angyala beszélt hozzám?>

Ha nem hallom hogy valami ismeretlen hangon beszélne az idegen odafordulok és nézem mit csinál.

-Jó napot! Megkérdezném nem tudja-e hogy mit csinálok én itt, vezekelni jöttem és nem azért hogy sétálgassak fel és alá. Hol találok valami ehető étket?

Figyelmesen nézem a kiváltott reakcióját a férfinek.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.01. 15:21

Időpont: Káosz-Oudakka hava, második nap - reggel
Esemény: A Második

//Elfeledtem jelezni, hogy Mana-Pontjaid száma is a maximumon áll//

Az új viselet rendkívül kényelmes, nem bántja hátad (persze lehet, hogy csak a lepedő csíkjai miatt nem érzed, hogy ingerelne a finomvászon). Gyorsan végzel a nyomok eltüntetésével, úgy érzed, remek munkát végeztél.
Kilépsz cellédból. Azonnal belédbotlek egy imaszolga, aki nem győzi kántálni az engesztelő formulákat. Kérdésedre, hogy merre van a lovarda, hadarva válaszol:

- A Mosolynegyed és az Aranynegyed északi határán, Atyám. Újra bocsánatáért esedezem.

A várost még nem ismered jól, könnyen eltévedsz benne. A negyedek teljesen más elrendezést kaptak, mint Bid-Grom, bár azért vannak hasonlóságok. A szakadó eső sincs előnyödre, igen rosszak a látási viszonyok. Az eső ellenére ma már többen merészkedtek ki az utcára, mint tegnap. Temérdek nayan húzódik el az utadból egyenruhád láttán.
Másfél órát bolyongsz, mire megtalálod a lovardát. Rah Gulban nincs sok fából ácsolt épület, de a Lovarda ezek közé tartozik. Mellette kis szentély, valószínűleg innen érkezik a mágikus támogatás a lovak szelidítésére.

// Errefelé nehéz a lovakat szelidíteni az orkok közelsége, a változó időjárás, s megannyi nehezítő körülmény miatt. Évezredes tapasztalás és mágia szükségeltetett hozzá, hogy a lovakból használható állatok legyenek.//

A középmagas épület előtt két őr tűri, hogy a szakadó eső cirógassa mindenüket. Kezük egyelőre hüvelybe csúsztatott kardjuk markolatán. Egyenruhád láttán elengedik a markolatokat, s mélyen meghajolnak. Szó nélkül tárják ki a Lovarda nagy, kétszárnyú kapuját. Odabent ismerős vérszag fogad, a Halom fojtogató levegője köszön vissza. Hála a Kosfejesnek, most megúszod főfájás nélkül. A ruhádról csorog a víz, sárrá maszatolva a nyers fölből döngölt padlót.

Több soron pihennek a lovak, falapokkal határolt, szűk cellékba zárva. Ideges nyihogással tudatják veled, hogy valami nincs rendjén. Középen, ahol a hátasokat csutakolják...
Kicsit megszédülsz. Csak önuralmadnak köszönheted, hogy nem okádod el magad. Szemed bírná a látványt, lelked azonban megrázza.

Szétszórt széna mindenütt. A csutakoló szélén két elvágott torkú hátas hever, oldalukból szivárog a vér. A lovakra köteleket hurkoltak, melyeknek végeit a középen nyugvó torzóra erősíthették egykor.
Nyilvánvaló, hogy az áldozatot széttépették a lovakkal.
Ezerfelé szakadt ruhája újabb papot sejtet, de nem vagy benne teljesen biztos.
A szerencsétlen kezei, lábai messze hevernek a megcsonkított testtől, a fejet egyelőre sehol sem találod.
Elkerekedett szemekkel állsz az újabb gyalázat felett.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.01. 15:37

Játékos: Ordwick
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, este
Esemény: Próba

Hagyja mindkettő, hogy feltedd a kérdést, addig egymást méregetitek. Amikor az Angyalt nézed, akkor reccsen a hosszúhajú szava:

- Te szent ember vagy. Mit keresel itt, Hírnök? Te nem vezekelhetsz. Mások vezekelnek neked.

Az ágyékkötős szörnyeteg gurgulázva kérdez valamit a másiktól, s a hosszúhajú ugyanolyan iszapos hangon válaszol vissza neki.

- Ha valóban az vagy, akire én gondolok... Akkor ezt is túléled majd. Aztán elmondom, merre találsz ételt. Furcsa vagy nekem, Hírnök. Mégis érzem rajtad Thuragh leheletét.
Öld meg.

Azzal fogja az egyetlen széket, s beül az egyik sarokba.

[i]" Öld meg ", ezt vajon neked mondta? A szörnyeteggel nem a khorst használva beszélt eddig.

Az ágyékkötőt viselő borzalom eléd áll, bűze fojtogat. Torz vigyorra húzódnak pengevékony ajkai. Mintha ott sem lennél, kinyújtóztatja kezeit. A kardjáról csöpögő váladék nem sok jót sejtet...
Ha most csapsz oda neki, meglepheted.[/i]

// Amennyiben harcba bocsátkozol vele, hat darab támadó dobást kérnék: alapérték+fegyver+dobás leosztásban. Aztán hat darab sebzést.//
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.06.01. 16:56

Astagor

//Mondtad, hogy megkaptam a manapontokat, legalábbis én kivettem a szövegből, még ha nem is írtad bele :D //

<<Remélem nem veszik észre ezt a jelet sehogy sem, enyhén szólva nem lenne előnyös rám nézve. De eltűntettem, nincs ott, hogyan vennék észre? Sehogy... Minden rendben.>>

Az imaszolga bocsánatkérésáradatára nem szólok semmit. Igazából nem haragszom rá, nem vétkezett nagyot és legalább tudja, hogy ki kell engesztelnie. ráadásul a lovarda helyét is megtudtam.

<<Ranagol sújtaná azokat agyon, akik e várost ilyenné tették. Semmit nem találok meg... Ráadásul az eső is esik, így még nehezebb. De ez a ruha, ez egy áldás. >>

Ekkor érek be az épületbe

<<Te jóságos Kosfejes, már megint egy pap? Úgy látszik nem véletlenül volt az előző áldozat sem az. De biztosan van más kapcsolat is köztük>>

Szétnézek az istálóban és olyan dolgokat keresek, ami(k)ből kiderülhet, hogy ki a gyilkos, vagy az áldozat. Ha egy ilyen nyomból én nem jönnék rá (ami előfordulhat, hisz nem ismerem az itteni papokat), akkor sietősen visszatérek az Ő templomába megkeresem Kurrahot, hátha ő rájön abból, amiből én nem. Ha nem találok semmit akkor is visszatérek a templomba és elmondom Kurrahnak mit találtam ott. Rá kell jönnünk valamilyen kapcsolatra, vagy okra a gyilkosságokkal kapcsolatban.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.02. 12:45

Játékos: Avalaren
Helyszín: Rah Gul, Aranynegyed, Főtér
Időpont: Káosz-Oudakka hava, második nap, reggel
Esemény: Terepszemle

Kiképzésed a végéhez ért, ebben bizonyos vagy. Az utolsó leckék már nem mutattak újdonságokat, ám tökéletesre csiszolták a beidegződött mozdulatokat. A világkép – bármennyire is igyekezett Mentorod – hiányos maradt, jó néhány dolgot magyarázat nélkül hagyott (legalábbis magyarázatait sokszor nem fogadtad el).

Két hete folyik a felkészülés Qryn énekének biztosítására.
Qryn a Külső Tartományok legszebb hangú énekese. Nem csak hangja szép, hanem a Nő maga is, minden évben tucatnyian szeretnek belé halálosan. A Nő egy évben csak egyetlen-egyszer ereszti el mesés hangját nyilvánosan, azt is Ranagol tiszteletére teszi. Tíz éve hagyomány, hogy Oudakka havának tizenharmadik napján egy mesebeli tündér lép az Aranynegyed főterének emelvényére, s világontúli hangjával elkápráztat mindenkit.
Négy éve hagyomány, hogy Qryn fellépését a S'yya'ssehrelen Klán biztosítja.

A tér tavaly óta kisebb átalakításokon esett át, így a tervezést előről kellett kezdeni. Azt új térképek még hagyján, de új boltok nyíltak, több épület is új falakat, tetőzetet kapott.

Élesen él lelkedben a tegnapi pillanat, amikor a Meridian végigsétált a frissen felavatottak díszsorai között, s reád mutatott: Te és az általad választott társad fogtok felügyelni Qryn tíz láb széles, közvetlen zónájára.
Egy pillanatra megállt benned az ütő, aztán megértetted, micsoda megtiszteltetés ért.
Aztr mondják, a feladatot személyesen Khab Daonn adta a Klánnak…

A felkészülés immáron számodra is megkezdődött, a homok pereg az órában. Tíz napod van, hogy tökéletesen feltérképezd a főteret, s az optimális támadási/védekezési lehetőségeket.
Néhány órát elrabol az Oudakka havának első napján tartott kötelező mise a Kistemplomban, ez kötelező időáldozat Ranagolnak. Húsz társaddal együtt hallgatjátok végig az unalomig ismert zsoltárokat. A Kistemplomból kilépve újabb csoport érkezik Klánodból, a megjelenés – ha nem is egyszerre – mindenkinek kötelező.

A Rendházba visszatérve fél órás, közös meditáció következik. Kifejezetten jól esik, eszmélésed után kirobbanó formában vagy.
Ideje, hogy munkához láss…
Emlékeidben a főtér meglehetősen egyszerű felépítésű.
Tökéletes kör alakú tér, mely négy kijárattal rendelkezik. A fölé magasodó kávé – és teaházak, üzletek rendkívül magas építésűek, nehezen beláthatóak. Középen tiszta vizű kút, ami felé majd az emelvény épül (furcsa, hogy a kút fölé építik, de tíz éve ez a szokás).

A nagy napon borzasztó tömeg gyűlik majd itt össze, az emberek még a házak ablakain is kimásznak, hogy tisztábban hallják Qryn mesés hangját.
Egy ilyen eseményt biztosítani igazi rémálom. Ha az egész Klán részt venne a küldetésben, akkor sem lehetne tökéletesen figyelni minden tetőt, minden ablakot, minden arcot a tömegben.
A főtéren állsz, egy ács nayan álcáját öltve magadra. Emlékeid helytállóak voltak, a kör alakú tér, valamint a négy kifelé vezető út nem változott. Most mind a négy utat belátod, de amikor énekel a Nő, akkor bizony mozdulni-látni nem lehet majd a tömegtől.

Szinte beleszédülsz a boltok sokaságába, pár hónapja nem volt itt ennyi. Apró épületek bújnak a hatalmasok mellé, így a Kosfejes csodás árnyjátékkal szórakoztatja a teret.
Szűcs, kádár, varga, jövendőmondó, magánfelcser, hangszerkereskedő, fogadóiroda a Ketrec harcaihoz…
Egymással szemben áll Vomk Teaháza és Vomk Kávéháza. Mindkettő hét emeletes, embermagas, kristálytiszta ablakokkal.
A Teaház mellett áll a Fűház, apró, lőrésnyi ablakokkal, hatalmas vaskapuval.
A népnek biztos más dolga van éppen, mert nincsenek valami sokan az utcákon. Néha betér valaki egy boltba, aztán sietősen távozik a tér valamelyik kijáratán.
Eljött az idő, hogy bizonyíthasd, mit ér a hosszú évek szenvedésével kiváltott kiképzésed.
Fejedben megjelenik a Meridian magas alakja, s szigorú arca:

- Láss munkához, messor.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.02. 13:01

Helyszín: Rah Gul, Aranynegyed, Lovarda

A lovak mindkét oldalába kettős köröket vágott az ismeretlen kéz. Más sérülés nem látszik rajtuk, valószínűleg mágiával vette rá az állatokat, hogy tépjék szét a papot.
A fejet az egyik mellékfolyosón találod, messze a holttesttől.

// Észlelés – próbát kérnék, kettőt is//
A lovakra kötött köteleken ott lengedeznek az áldozat testrészei, jópárat maguk alá temettek a túlhajszolt patások. A fej arca nem ismerős, a meggyötört torzóból képtelen vagy megállapítani, hogy ki az áldozat.
//A továbbiakat a próbák függvényében.
Kérlek, tartózkodj a "jóságos Kosfejes" kifejezéstől :D :shock: //
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.06.02. 14:07

amint felfogom a Meridian szavait agyan lázasan dolgozni kezd, hogy ki miben is mutatott kiemelkedő teljesítményt az elmúlt évek során majd a következő szempontok szerint döntök //off fontossági sorrendben írom// megbízhatóság, veszélyérzék/észlelés, kardforgatás
a téren gyorsan körbenézek, majd az ácsok vezetője felé irányítom lépteim amint egy pillanatra egyedül marad
- Üdvözletem! köszöntöm a tiszteletteljesen
- Látom a színpadot készítik az előadásra. Ugyan nincs nagy tapasztalatom, de talán hasznát látják két dolgos kéznek.
- Esetleg akadna munkája a számomra?
majd kérdőn várom a vezető válaszát
amenyiben igenlő választ kapok, akkor a vezető utasításának megfelelően végzem a rám kiszabott munkát és közben figyelem a tér forgalmát illetve a velem együtt dolgozókat, igyekszem mindent feltérképezni a teret illetve a térre vezető utcákat, igyekszem a munka folyamán a kút közelébe férkőzni, hogy lássam a vízszintjét mint esetleges menekülési útvonalat
ha nemleges választ kapok, akkor visszamegyek a rendházba és a álcámat egy egyszerű polgáréra cserélem és olyan időszakban megyek vissza amikor már nagyobb a forgalom és az kisebb feltűnést jelent a köztes időben megpróbálok minnél több információhoz jutni a teret övező boltok tuladonosairól a klánon belül
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.06.02. 17:59

Astagor

//A kifejezést nem használom ha nem tetszik, csak próbáltam átültetni a "Te jó Isten" kifejezést krániba, de ezek szerint nem jött össze :( :D

Észlelésem 14
1. dobás: 10 --> nincs meg
2. dobás: 1 --> megvan

Edit: megpróbáltam Con kockadobálós programjával, de a két dobásra ugyanaz lett: 4es, így úgy döntöttem, hogy inkább marad a kézi módszer, az nem lesz olyan macerás :) //

Átnézem azt a helyet is, ahol a fejet találtam. Ezután igyekszem az elmémbe vésni a képet amit látok, majd visszatérek a holttesthez és ott is elvégzem ugyanezt. Célom ezzel az, hogy Kurrahnak meg tudjam mutatni azt amit itt láttam, anélkül, hohy neki is ide kéne fáradnia.

//A telepátia nevű pszi diszciplínával el tudom juttatni másnak az ilyen "képeket"? Ha van esetleg valamilyen feltétele, akkor írd meg légy szíves.//
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.05. 17:36

Játékos: Avalaren
Helyszín: Rah Gul, Aranynegyed, Főtér
Időpont: Káosz-Oudakka hava, második nap, reggel
Esemény: Terepszemle

// Agyadban felrémlik Qworth neve, a próbagyakorlatokon egy párt alkottatok, tudása szinte azonos tiéddel. Egyre biztosabb vagy benne, hogy ő lesz a megfelelő társ.//

Az ácsmester különös tekintettel méreget. Negyven felé jár, tömött bajusza a mellkasáig ér.

- Oudakka küldött, vagy valamelyik tolvajklán? - neveti el magát, aztán a hátadra csap.

// No. Itt kérnék egy Akaraterő-próbát, hogy nem ütöd-e ki reflexből az öreget. Dobástól függetlenül folytatjuk://

- Hát persze, hogy segíthetsz! Drow! Szólj a Sántának, hogy ki van rúgva!

Drow a csapat tagja, büszke tartása megkülönbözeti a többi ácstól.
Ruháján Rah Gul ácsainak címere sárgállik. A jelzést jobban szemügyre véve látod, hogy magas pozíciót tölthet be a Céhben.
Hatan hurcolnak egy hatalmas falapot, amikor Drow megálljt parancsol, s leteszik a lapot. Kiparancsolja a Sántának nevezettet a csapatból.
A fickó tényleg sántít.

- Ki vagy rúgva - mondja érzelemmentes hangon, s kirúgja a lábát. A fickó elterül a földön, de meg sem mukkan.

- Utálom, hogy állandóan rosszban sántikálsz!

Az ácsok csapata a mesterrel együtt tizenhat főt tesz ki, Drow beszólásán mindannyian nevetnek.

- Na takarodj.

A sánta továbbra sem szól semmit. Szemében könnycsepp. Feltápászkodik, s elbiceg.

- Végre mindenki teljes értékű. Fel vagy véve - közli a mester.
- Állj be a többiek közé.

Körbenézel a csapaton, mindenki erősebbnek tűnik nálad. Elbánnál bármelyikkel, de ezeket a paraszt-izmokat látva kissé elbizonytalanodsz...

A tér szélén lovaskocsi áll, ezen szállították ide a falapokat. Munkátok egyelőre abból áll, hogy a lapokat a kocsitól a kút közelébe hurcoljátok.
A kutat egyelőre nem áll módodban közelebbről megvizsgálni, lefoglal a munka, s az ácsok borzasztó, viccelődésnek szánt beköpései.
Büdösek, lomhák, modortalanok. Mivel új vagy, sok vicc céltáblája te vagy.
Kipakoltok. Sokkal több időt vett igénybe, mint elsőre gondoltad.

- Látom, megállod a helyed. - szólít meg Drow.
- Ha gondolod, felvehetünk a Céhbe. Reggeli következik, hoztál magaddal valamit enni?

A mestert és Drowot kivéve mindenki a kút köré gyűlik, s falatozni kezd.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.06.05. 17:50

// A Telepátia alkalmazásához vagy jól kellene ismerned Kurrahot, vagy legalább látnod kellene. Jelenleg egyik feltétel sem teljesül...//

A fej közelében egy apró szelencét találsz. Kinyitni nem tudod, tökéletesen záródik. Surrogást hallasz a hátad mögül. Amikor odakapod a fejed... nem látsz semmit. Újra hallod, megint a hátad mögül.

Valaki szórakozik?

- Nevetséges, hogy a F'horuum a lótolvajokkal foglalkozik ahelyett, hogy a fontos dolgok megoldását keresné! Ha nem távozol, szépruhás... Kihasítom a gyomrod!

Az ismeretlen a hátad mögül szűri a szavakat. A hang irányába fordulva még mindíg nem látsz senkit.

Mintha egy szellem intézte volna hozzád szavait, a lovardára súlyos csend borul. Még az állatok is hallgatnak...
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 6 / 13 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13

Vissza: Archív