• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rah Gul

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 4 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13

Re: Rah Gul

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 16:07

Játékos: Astagor
Helyszín: Rah Gul, A Halom
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, napközép után
Esemény: Az Első

Az ajtót kinyitva azonnal megcsap az alvadt vér édeskés illata, bár a bevezető folyosó viszonylag tiszta ( ha eltekintünk a két lábon át kígyózó hányáscsíktól ). Továbbhaladva már látod, miről beszélt a nayan. A földszint legutolsó szobájának ajtaja alól tényleg folyik valami.
Összerezzensz, a kint várakozó nayan elköhhintette magát.
Körülnézel. A folyosó faláról pattog le a festék, idebent nehéz a levegő. Kicsit meg is fájdul a fejed.
Az ajtót kinyitva azonnal kiszakad a szádon:

- Kosfejes, adj erőt!

Ennyi vért egyszerre még a hivatalos tömegáldozatok idején sem láttál.
A szoba viszonylag kicsi, szegényesen berendezett. Egy szekrény, egy ágy, egy kis asztal, egy szék. Semmi több. Mindent beborít a vér.
A fal egy helyen be van törve, szilánkjai vörösre festve hevernek szerteszét a szobában.

Veled szemben a falon a vezeklés jele, tökéletes körbe foglalva.
A kört vérrel vitték fel a fekete falra, s valószínűleg utólag festették bele a jeleket.

Kép

Átléped a nagyobb tócsákat, de nem valami könnyű tiszta foltot találni a padlón.
// Kérlek, dobj Ügyesség - próbát//
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 16:18

Astagor

szétnézek a szobában, elsődlegesen az(oka)t az illető(ke)t keresem aki(k)ből ez a rengeteg vér kifolyt. Majd átnézem a ház többi részét is, hátha találok valami érdekeset, például azt, hogy miért is írta fel valaki a falra a vezeklés jelét

//ügyességem 13, dobás: 4, nincs meg//
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 16:41

Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, napközép után

A szoba abalaktalan, tűnik fel. Át akarsz lépni egy hatalmas tócsát, de nem sikerül. Lábad megcsúszik, s a hátadra esel. Esésed következtében hátad alól szerteszét spriccel a vér, bemocskolva ruhádat, s fél arcodat. Mikor feltápászkodnál, észreveszed a fürdőt.
A fürdő eredetileg fehér színűre volt festve, de ott is minden vörös színben játszik. Már felesleges kerülgetned a tócsákat, viszonylag magabiztos léptekkel lépsz az újonnan felfedezett szobába.
A sárkányfejet formázó kádban egy halott ázik saját vérében. Arcát a felismerhetetlenségig verték, ötleted sincs, ki lehet az. Ruházata...
Ruházata egy az egyben a tiéd. Nyakában a Kosfejes Szimbóluma.
A kád fölé, a falra két kört rajzoltak vérrel, a körök egymásba érnek.

Istengyalázás!

A házban minden ajtót zárva találsz, így visszatérsz a bejárathoz. Az ott várakozó nayan gúvadt szemekkel, reszketve néz rád.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 17:15

Astagor

<<A francba, most vettem fel ezt az új ruhát, erre ezt is összevérezem...>>

Mikor észreveszem a halott papot elkerekedik a szemem és teljesen feldúl a látvány. Még jó hogy nincs senki a közelben, mit szólna hozzá.

<<Ki lehetett az, aki képes volt megölni egyet az Ő papjai közül? Mégiscsak jobb lesz, ha szólok a F'horuumnak, talán segítenek kideríteni mi történt itt.>>

Miután ez átfut az agyamon keresek egy helyet a szobában, ami nem véres, letérdelek és elmormolok egy rövid fohászt Ranagolhoz:

Nagyúr, ki az egyetlen vagy e világon,
Adj erőt ahhoz, hogy megértsem, mi itt történt,
Adj erőt, hogy fel tudjam kutatni a tettest,
Adj erőt, hogy bosszút tudjak állni hű szolgád gyilkosán
Ha megbosszultam segíts, hogy el tudjam feledni, mi itt történt
Kérlek vigyázz hű szolgádra, ki itt életét adta Érted

Amíg imádkozom sikerül lenyugodnom, igyekszem minél jobban megtisztítani a ruhámat a vértől, aztán megyek vissza a nayanhoz, akinek röviden, tömören elmondom mit láttam:
- Bennt meggyalázták a Kosfejes Nagyurat, megölték egy felkentjét. Elmegyek a F'horuumhoz, te addig maradj itt és ne nyúlj semmihez.

Ha nagyon véres maradt volna a ruhám, akkor kérek tőle egy tisztát, hisz tiszta ruhában szívesebben látják az embert (még Kránban is), ha egy gyilkosságot megy bejelenteni.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 21:10

Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, délután

A fickó erőt vesz magán, belép a folyosóra.
A nayan remegő kézzel vesz elő egy hatalmas karika kulcsot és keresni kezdi a megfelelő vasdarabot. Kinyitja saját lakhelyét, s beinvitál. Belépsz a szobába, bár ezt a döntésed azonnal meg is bánod, ez az ember állat módjára élhet. Szemét mindenütt, borzasztó szag terjeng. Fejfájásod erősödik kissé.
Kapsz tiszta ruhát, bár elég poshadt szaga van.

A F'horuum az Ő templomában van, külön papok foglalkoznak az ítélkezéssel. Pontosan ugyanazt az utat teszed meg újra, melyen a gyilkosság helyszínére értél. Az eső szemerkélni kezd.

Az Ő Templomában sietnél az Ítélőszék termeihez, de az első folyosón belebotlasz Kurrahba.

- Áh, Gyermekem. Nem láttalak reggel óta. Hogy haladsz a mise rejtélyének ügyében?
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 21:37

Astagor

<<Ez már ma a harmadik ruha rajtam, remélem ez elég lesz, többet nem akarok már felvenni. Ha ez az ember itt lakott egy pappal, akkor ismernie kéne, vagy pedig ide hozta az aki meggyilkolta. De miért pont ide? Erre rákérdezek>>

Megkérdezem a nayantól:
- A pap itt élt a házban? Ha igen tudja esetleg a nevét?

Köszöntöm Kurrahot, majd válaszolok a kérédsére:
- Megtudtam, hogy a fickót, akit megcsípett a méh, Ordwick Atarnak hívják, Gorvikból jött valami büntetés miatt. Egyenlőre ennyi, még várom, hogy felébredjen és beszélni tudjak vele- majd kis szünet folytatom- Viszont találtam egy felháborító dolgot, megöltek egyet az Ő papjai közül. Ezért is siettem, a F'horuumnak akarom jelenteni az ügyet.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.15. 8:25

A nayan reszketve vallja meg néked, hogy a papot azelőtt sohasem látta. A szobát azelőtt egy állapotos nő lakta, akit nemrég vitt el az Adó.

Kurrah összevont szemöldökkel hallgat végig.

- Gorvikból... Már megint kezded, Gyermek?

Sikerült kihoznod a sodrából, látod rajta, hogy nehezen uralkodik magán. Legszívesebben neked ugrana. Aztán meghallja, hogy mi történt a pappal.

- Vigyél a gyalázat helyszínére. Gyalog megyünk. Közben összegzést kérek az esetről. Látta más is? Ki az áldozat?
A F'horuummal ne gondolj.
Ha igaz, amit mondasz, akkor bizony takarítanunk kell. Ez nem tudódhat ki.

Indulás előtt beszél egy imaszolgával, de nem hallod, miről.
Útra keltek.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.15. 8:43

Astagor

Mikor Gorvikot említem és Kurrah mérges lesz elhallgatok

<<Úgyis kiderül, hogy igazam van, ha felébred a gorviki, ha meg nem ébred fel akkor minek bolygatni a vezetőm lelkibékéjét. Inkább legyen nyugodt, nekem is jobb úgy>>

Míg beszél az imaszolgával, addig (ha lehetséges), szólok Kurrahnak, majd elsietek a cellámhoz és elveszem a levelet a régi ruhámból. Aztán visszamegyek hozzá. Út közben beszámolok neki az esetről, mindent amit láttam elmondok:

- Egyetlen mocskos nayan látta csak az egészet, de őt egyzserűen el tudjuk hallgattatni. A szoba, ahol a papot találtam úszik a vérben, sőt még az előtte levő is. A falakra a vezeklés jele van felrajzolva. Az áldozat biztosan egy az Ő papjai közül, a ruhája is olyan, mint itt a templomban levőké, valamint nála volt a Kosfejes szimbóluma. Ha nekünk kell takarítani, az nem kis munka lesz. Mire ennyi vér nyomtalanul eltűnik...

<<Remélem ismer valamilyen mágiát erre a célra>>
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.16. 8:06

Játékos: Ordwick
Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora este.
Esemény: Ébredés

Amikor kinyitod a szemed, ismeretlen falak borulnak feléd. Egyszerűen berendezett, szűk szobát látsz magad körül. Néma csend uralkodik, amit csak egyetlen egyszer tör meg sietős léptek zaja. Mire felülsz az ágyon, melyre fektettek, újra csend honol.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.16. 8:45

Ordwick Atar

<uh ez mi volt? Hol vagyok és mi történt velem?>

Felülök az ágyon, és ha jól érzem magam talpra állok. Végig nézek magamon és egyből elkezdem keresni a nyakláncomat.

<vajon hol lehet? remélem hogy nem vették el, mert akkor nagy bajban vagyok.>

Kérlek Ranagol segíts! Kétségbeesetten mondom

Elkezdem keresni a kardomat, és a táskámat

<Hol lehet? Ha vártak miért kábítottak el? Nem értem.>

Odamegyek az ágyhoz és hátradőlök, majd becsukom a szemem és megpróbálok visszaemlékezni mi történt mikor beléptem a templomba.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.16. 23:17

Játékos: Ordwick
Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora este.
Esemény: Ébredés

Remekül érzed magad, gond nélkül lábra állsz. Páncélod hangosat zörren, mikor felkászálódsz, a csendbe hasító zaj kicsit bántja a füled. A lánc a helyén van, fegyvered az ágy mellé állítva várja, hogy megragadd. A táskát az ágy alatt leled meg. Amikor beletúrsz, mindent eredeti helyén tapintasz ki, de a levelet nem találod benne.
Lehúnyod a szemed. Hogy is volt?

Amikor beléptél a templom bejáratán, huszonnégy Angyal fonta körül felváltva testedet. Homályos vörös és fekete foltokból állt a világ. Csak a templom hatalmas kőkockából álló padlója volt stabil, minden más hullámzott. Fekete folt lebegett feléd, s körülölelt. Az Imateremben egy démon beszélt csak hozzád túlvilági nyelven, aztán előkerültek szolgái, s tekintetükkel az agyadba vésték, hogy jobb vagy, mint hiszed magadról. Többre születtél, mint azt sorsodban látod. Kiválasztott vagy. Céllal áldott meg a Legnagyobb Úr.

Álmod, melyben a furcsa Angyal beszélt hozzád, teljesen tisztán rémlik vissza. Minden szívdobbanására emlékszel.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.17. 8:22

//A levelet említed neki?//

- Gyermek...a takarítást képletesen értettem. Nézz a szavak mögé. Mindíg nézz a szavak mögé.
Van még mit tanulnod. Induljunk.

A helyszínre érve Kurrah azonnal a nayan felkutatásával kezdi. Be van zárkózva lakhelyére. Kurrah hivatalos, szóbeli rendreutasító parancsot alkalmaz a nayanon.

- ...kiben Ranagol hite, vére él, az engedelmeskedik! - [i]fejezi be a parancsot.

Az ajtó azonnal kinyílik, s a nayan remegő porhüvelye tűnik fel. Ketten álltok az ajtóban, az apró termetű férfi szemén félelmet látsz. Kurrah megragadja a férfi nyakát.

- Azonnal térdre borulsz, s addig fohászkodsz, míg nem szólok, hogy elég.

Elengedi, a nayan potyogó könnyekkel engedelmeskedik. Kurrah körbenéz a lakhelyen. Ablaktalannak bizonyul, így elkobozza a szerencsétlen összes kulcsát, majd előreenged téged, s kilépve az ajtón bezárja a nayant.

- Lássuk, mit tartogat számunkra ez a nap.

Megmutatod neki a helyszínt, Kurrah most képed el először a szemed láttára.

- Gyalázat! Gyalázat! A vezeklés, mi? Bah!

Gyorsan úrrá lesz magán, kutatni kezdtek. Nem találtok semmit azon túl, amit már te is felfedeztél. Kurrah összegez:

- Több kérdés is nyitva maradt. A legkézenfekvőbb, hogy miért véres az utcafront? Ennek a szobának nincsenek ablakai.
Mi ez a két kör? Ki lehet az áldozat? Miért pont ő az áldozat? Talán a nayan majd segít nekünk néhány szál kibogozásában...
Maradj itt.
Nemsokára visszatérek.
Elküldetek valakiért, aki választ adhat néhány kisebb kérdésre.

Magadra hagy a nehéz levegőjű házban.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.17. 8:51

Astagor

//A levelet nem említettem neki, mert azt se tudom, hogy megvan-e még. Azért mentem el megkeresni, csak arról nem írtál, hogy el tudtam-e menni és ha igen megtaláltam-e.//

- Talán segít a nayan, de szerintem hasznavehetetlen, nem is ismeri az áldozatot.

<<Bár a gyilkosról nem kérdeztem, ez kár volt, arról tudhat valamit. Valami oka csak van, hogy idehozták az áldozatot.>>

- Rendben, maradok- mondom Kurrahnak, bár nem lelkesedem érte túlságosan

<<Most mi a fenét csináljak? Semmi olyan nincs itt, amit nem láttam már.>>

Jobb dolgom nincs a két kört nézegetem és próbálok rájönni, hogy mik lehetnek ezek.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.17. 9:08

Ordwick Atar

<Ez az meg van. Tényleg többre vagyok hívatott! Most pedig meg kellene keresnem a papírost.>

Felállok az ágyról, odamegyek a kardomhoz, megragadom és visszarakom a tokjába.

-Szép nap ez a mai.

Letérdelek az ágy mellé, kezembe veszem, a nyakláncot és elkezdek imátkozni

-Ranagol, segíts, a mai napon is. És kik nem hiszik létezésed adj erőt nekem, hogy megmutassam nekik, mennyire tudatlanok és kiemelkedetlenek. Vezess utamon melyet, kiválasztottál nekem a te mennyei királyságod felé. In tanem corra, gan langar Sciak.

Felállok az ágytól és elrakom a nyakláncot, odamegyek az ajtóhoz és kilépek rajta.

<Hmm..kezdek éhes lenni. Majd a városban biztos találok valamit. Meg áldoznom is kellene, már rég nem áldoztam.>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.19. 12:00

// Elnézést. Tehát tudtál szólni Kurrahnak, elsiettél a celládig, megtaláltad a levelet. Ruhát váltottál, mert az előző kifejezetten büdös volt. Aztán már indultatok is. //

Körbejárod újra a házat, hátha találsz még valamit, de csak a lakhelyére zárt nayan halk, monoton imáját hallod a bezárt ajtó mögül. Visszatérsz a vérfürdőhöz, a két kör nem mond semmit. A kráni kultúrában az egymásba érő körök a családot jelképezik, de soha nem kevesebb, mint három körként ábrázolva. Több kör lehetséges, kevesebb semmiképpen. Ez az egyetlen dolog, ami ezzel kapcsolatban eszedbe jut.
Zajt hallasz a bejárat felől, Kurrah térhetett vissza. Kinézve a bejárat szűk folyosójára egy vadidegen férfit látsz. Alig fér el a folyosón, két láb magas, félelmetesen izmos. Szögletes álla furcán hat, szemei ismerősnek rémlenek, de hamar rá is jössz, miért...
Tipikus kráni. Nagyobb, mint az átlag, de a típusjegyek elképesztőek. Ezt a kinézetet tanítani kellene a külvilágban, tessék, így néz ki a tökéletes emberi test! Fekete inget és alatta vérvörös, földig érő bőrkötényt visel, melynek kis zsebeiből apró pengék lógnak. Bal kezében egy nagyobb darab szárított húst szorongat. Jókorát harap belőle, s lassan rágni kezdi. Amikor meglát, érdeklődve méreget.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 4 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13

Vissza: Archív