• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rah Gul

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 3 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13

Re: Rah Gul

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.12. 16:15

Astagor

A levelet gyorsan elteszem, hisz úgyse tudok vele már mit kezdeni, majd otthagyva egy kis időre Ordwickot megnézem a zaj forrását.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.13. 10:32

Játékos: Astagor
Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, jóval napközép előtt.
Esemény: Ranagolnak tetsző nap

- Az Úrnak hála! Újabb három század ért vissza, Atyám!

A hang forrását egyelőre nem látod, csak közelítesz felé a folyosókon.

Másik hang, szaporábban szövi a szavakat.

- Megsebesült majd' az összes katona, engedélyt kérek elhelyezni őket a Kistemplomban.
- Csak a súlyos sérülteket. Hívj szakértőt. Mély, fenséges, dörgő hang.
- Igenis, Atyám. Haladéktalanul.

Rohanó léptek zaja

Odaérsz a hang forrásához. Majd' két láb magas, hosszú - ősz hajú ember áll neked háttal, karbatett kézzel. Főpapi csuklyát visel, de fogalmad sincs, ki lehet az. Lépteidet hallva lassan feléd fordul. Ötven körül lehet, az arca ráncoktól fodros, szürke szemei a tieidet kutatják. Elképesztően mély hangon szólít meg, szinte belezsibad a füled.

- Szép nap ez a mai. Csupa váratlan esemény. Te lennél a Bid - Gromból érkezett Gyermek? Nem erre számítottam.
Hallottam a beszédedet. Folytathatnánk a csevelyt a dolgozószobámban?

Válaszod meg sem várva vállon ragad, s indulásra késztet. Elindultok a folyosón. Kezével még mindíg a válladat fogja, szinte irányítja a lépteidet. Kis keringés után az Áldozóteremhez értek.
Egy áldozókúthoz irányít, megállít előtte. A kút felett két bilincs lóg, furcsán csillognak a terem hatalmas ablakain beszivárgó napfényben
A hátad mögé áll.

- Ez a nap Urunk kedvére való, nincs benne szünet. Vedd fel a bilincset.

Tétovázol kicsit, ezt nem tudod mire vélni. Még csak be sem mutatkozott, jellegzetes öltözékén kívül semmit sem tudsz róla. A kút dézsa nagyságú, fekete márvány, a vér vallásos motívumaival díszítve. Tiszta és üres.
- Most.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.13. 14:37

Astagor

- Igen, én érkeztem Bid-Gromból

Út közben a megérkezett katonákról kérdezem:
- Honnan érkeztek vissza a katonák, ha szabad ezt megtudnom?

Mikor megérkezünk az áldozóterembe meglepődöm
<< Nem úgy volt, hogy a dolgozószobájába megyünk? Mi az, hogy vegyem fel a bilincset, csak nem fel akar áldozni? Nincs elég nayan erre a célra? Azt nem hiszem. Akkor valamit biztos meg akar nézni, vagy azt, hogy képes lennék-e véremet adni Ranagolért, vagy pedig azt, hogy elég hülye vagyok-e ahhoz, hogy odabilincseljem magam. Nagy dilemma, most mi legyen? Mikor azt mondta, hogy a dolgozószobájába megyünk biztos nem ezt értette alatta, tehát tovább is kéne mennünk, vagyis úgyse áldoz fel. Amúgy is ki vagyok én, hogy ellent mondjak valakinek, aki valószínüleg az Ő Rah Gul-i főpapja>>

Lassan, nyugodtan odalépek a bilincshez és figyelve a reakcióit (ha ez lehetséges, hisz a hátam mögött áll) odabilincselem magam.

//Remélem, hogy a HM nem akar ilyen hamar kinyírni :D//
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.13. 15:47

Esemény: Lecke

// Nem, a HM nem szándékozik kinyírni, csak életre kelti Kránt ehhhhehehe//

- Odakint háború dúl, Gyermek. Legyen ennyi elég. Azokhoz a dolgokhoz semmi közöd. Ha az Úr kedvében jársz, nem is lesz.

Mikor kattan a bilincs, így szól:

- Isten hozott a dolgozószobámban. Remek alkalom kínálkozik most arra, hogy közelebbről is megismerjük egymást.

Tesz néhány lépést a hátad mögött. Aztán visszaáll ugyanoda, ahol az előbb volt.

- Kérdezni fogok. Te pedig válaszokat adsz. Egyszerű szabályok, vésd őket mélyen az eszedbe.

Alig jutott el füledig, mit mondott, mikor éles fájdalom hasít a hátadba, iszinyú, csattanó hang kíséretében.// - 1 Fp//

- Mi a neved, Gyermekem?

Újra belédhasít a fájdalom. A Pap a kérdések előtt méri rád a csapásokat, hogy a fájdalomtól megtisztulva válaszolhass. // -1 Fp//

- Hiszed-é teljes szívedből Ranagol, s Angyalai tanítását?

Akkorát csattint a tarkódra, hogy színes karikák táncolnak a szemed előtt // - 2 Fp//

- Hajlandó volnál meghalni a barbár, tudatlan nayanok miatt?

Újabb csík a hátadon, kezd rólad leszakadni öltözéked. // - 2 Fp//

- Akkor hát miért hozod fel példaként a söpredéket? KI MONDTA NEKED, HOGY GORVIK NEM CSAK EGY LEGENDA CSUPÁN? A Határon túl nem élnek értelmes lények. Ki beszélte tele a fejed?
HALLJAM!

Ordít, de csak a hatás kedvéért. Tisztán érzed, hogy hangja semmiféle érzelmet nem sugároz. Még csak nem is dühös rád.

Hallod, ahogy közelebb lép, szemed sarkából látod az ostor kosfejet formázó végét.

- Azt akarom, hogy megtisztulj a hibás gondolatoktól. Nincs szükségünk további eszmékre. A nép szemében mi magunk vagyunk az Eszme megtestesítői.

Oldalról állon csap a kosfejjel, úgy érzed, majd'hogynem leszakadt a fejed. Az ütés erejétől kicsit oldalra libbensz, ám a plafonra erősített bilincs magabiztosan tart, s visszalendülsz eredeti helyedre. Ajkaidról, orrodból vérpatak csorog, néhány csepp a kútba esik. // - 2 Fp//

- Érted már, vagy okítsalak még?

Leizzadtál, véred testnedveiddel keveredve csorog a hátadon. A világ hófehér színben táncol, s villódzik. A kútba cseppent vért vöröses-feketének látod, s mintha lassan, apró vonalban tekeregni kezdene a márványon.

// Kérnék szépen 5 Állóképesség - próbát, hogy meg tudod - e állni ordítás nélkül a leckét//
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.13. 16:07

Astagor

A válaszaim a kérdésekre (ezeken kívül nem mondok semmit, gondolom nem is tudnék a kérdésfeltevés gyorsasága és a fájdalom miatt) :

-A nevem Astagor al Rodgen
-Hiszem Ranagolt, Angyalait és tanításukat
-Nem, hisz ők nem érdemesek az életre, a Kosfejes Nagyúr tanításai szerint
-Nem mondta senki, olvastam róla és ebből gondoltam, de gondolataim tévesnek bizonyultak
-Értem és köszönöm, hogy segített megtisztulni a téves gondolataimtól- ezt a mondatot teljesen komolyan, tisztességteljes hangon mondom, semmi gúnyos nincs benne

//Állóképességem 15, a dobások: 4, megvan; 5, majd 7, nincs meg; 8, nincs meg; 3, megvan; 2, megvan//
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.13. 16:18

Esemény: Lecke

//Természetesen a Kíntűrés 2. fokát beleszámoltam a levonandó értékekbe...//

Kétszer is felüvöltesz a lecke alatt, fájdalmad hangja betölti a termet.

- Remek. Szedd össze magad, borzasztóan nézel ki. Menj a városba, szívj egy kis friss levegőt. Jót fog tenni. Este várlak ugyanitt.

Távolodó léptek zaja. A távolból hallod mély hangját:

- Oldozd el Atyádat.

Imaszolga rohan a képbe, gyorsan letérdel előtted, majd feláll. Egyetlen pillanatra sem néz rád. Kinyitja a bilincseket, hagyja, hogy a földre zuhanj, aztán elszalad. Elég ramatyul érzed magad. Amikor a kútba kapaszkodva felhúzod magad, s elképedve látod, hogy az áldozókútban egyetlen csepp vér sincs.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.13. 16:31

Astagor

<<Egy dolgot biztos nem fogok elfelejteni, hogy a Birodalmon kívüli senkiket még csak ki se ejtsem a számon. De legalább hamar megtisztultam>>

Miután a templomszolga elengedett visszabotorkálok a saját cellámba, megtisztítom magam a vértől, kérek egy új, nem elszakadt ruhát egy templomszolgától, aztán egy kicsit pihenek, hogy csökkenjen az ostor okozta sebek vad lüktetése. Majd megnézem hogy van Ordwick, hátha felébredt már és tudok vele beszélni.

//Bocsi, de nem értem pontosan mire gondolsz, mennyit kell összesen levonnom? 8 Fp-t? //
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.13. 16:57

Esemény: Ranagolnak tetsző nap

// Pontosan. 8 Fp-t.//

A pihenésnek, s egy őszinte, gyors fohásznak hála jobban vagy már, a vadul lüktető fehér foltok kezdenek kifolyni a látóteredből.
Ruhát gyorsan tudsz szerezni, az új pontosan úgy néz ki, mint az előző. Amikor magadra húzod és a durva szövet a sebekhez ér, hátad enyhén megvonaglik a fájdalomtól.
Ordwick szobájába nyitva látod a néked háttal térdelő, halkan fohászkodó nővért az ájult lovag fölött. Senki sem szabadította meg páncéljától, így leginkább egy nyugvó acélhegyet látsz a nővér előtt. Úgy érzed, nem lenne illendő őket zavarnod, így halkan visszahajtod az ajtót. Zsong a fejed. A Főpapnak igaza volt, tényleg jót tenne a friss levegő.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.13. 17:14

Astagor

<<Megérkezett a nővér, akkor nemsokára felébresztik Ordwickot. Valami biztosan van benne, ha őt választotta a méh és nem áldoztuk fel. Remélem... Nem akarom megint magamra vonni az itteni papok haragját és főleg nem Ranagolét>>

Kissé szédülök, de úgy döntök hallgatok a főpap tanácsára és kimegyek a városba. Talán megnézhetném a Kistemplomot is, hátha sikerül valamit kideríteni ezekről a katonákról. Vagy ha nem, legalább láttam azt a helyet is.

//Levontam a 8 Fp-t, így 23 Fp-m maradt. Amúgy ezt hol szokás vezetni? A karakterlapon, amit az előtörténethez írtam, vagy csináljak hozzá egy másikat?//
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 11:55

Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, napközép után
Esemény: Esküvő

A város nyugodt, kevésbé mozgalmas időszakát éli. Alig látsz valakit, ilyen kevés embert leginkább az Adó idején szoktál látni. Kistemplom felé vezető úton azonban vagy húsz ember (férfiak és nők vegyesen) tűnik fel. Elöl feketébe öltözött pár sétál, kézenfogva. Bizonyosan a mai napon házasodnak, minden jel erre utal. Erre még rátesz egy lapáttal az is, hogy a társaság nagyobb darab ifjai azt kurjásszák, hogy:

- Papot, papot keresünk a fiataloknak!

Valaki hátulról:

- Hagyd, majd a Kistemplomban találunk.
Fogjátok már be! Yos! Hallgassatok már el!

Szemügyre veszed a népet, a pár mindkét tagja húsz év alatti, a többiek húsz és harminc között lehetnek. A csapat fele csutkarészeg, a hátsó sorokban középhangosan anekdótáznak egymásnak.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 12:39

Astagor

Odalépek hozzájuk és azt mondom:
- Én pap vagyok, össze tudom adni az ifjú párt. Hol akarják tartani az esküvőt?

A mondott helyre <<valószínüleg a Kistemplom lesz>> velük tartok és megtartom a szertartást, ha megfelelek nekik (ajánlom, hogy megfeleljek, mert most nincs túl rózsás kedvem és még rajtuk [is] csattanna az ostor :D)
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 13:33

Esemény: Esküvő helyett

- Én pap vagyok, össze tudom adni az ifjú párt. Hol akarják tartani az esküvőt?

Kezedben a Szent Szimbólum, mivel igazoltad, hogy az Ő papja vagy. Ekkor ugrik be, hogy valami hiányzik. A LEVÉL! Az előző, szétszaggatott ruhában felejtetted, a celládban.

- Pap? Maga pap? - Urgik melléd egy kis termetű, sötétzöld nadrágot és fehér inget viselő, középkorú ismeretlen. Ronda mint a bűn, szemei kigúvadnak, haja nedvesen tapad homlokához. Ez az ember büdös. Nagyon büdös. Amikor egyértelművé válik számára, hogy te vagy az, akit keresett, szaggatottan, idegesítően felnevet.[i]

- Ne vegye tiszteletlenségnek, Atyám...

- Húzzál el az útból, törpe! - Valaki hátulról, a részegek közül.

- ...de az esküvő ráérhet egy darabig. Ezt látnia kell. Életemben nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyet látok majd...

- Ha nem hagyod, hogy az öcsém megnősüljön, soha többé nem fogsz látni semmit, erre a szavamat adom! - Szintén hátulról egy másik hang. Nagyon be lehet rúgva, alig tudja forgatni a nyelvét.

- A papi F'horuumhoz igyekeztem, mert ezt jelentenem kell. De most, hogy itt van, Atyám... Jöjjön, jöjjön! Kérem...

- Megöllek, te korcs! Végre találunk papot, te meg keresztbeteszel! Elvágom a torkod!

Nem sokat tétovázik a bátor hang, már lép is ki a csoportból. Kezében tőr, kis pengéje élesen villan.

Látod az idegenen, hogy legszívesebben megragadná a kezed és magával húzna, de nem meri. Szemeiben őrület és félelem tükröződik, ez némileg undorít.

Kicsit beborult az ég. Úgy tűnik, nehezek lesznek a Ranagolnak tetsző napok...
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 13:55

Astagor

Az izgatott embernek, aki szerint az esküvő várhat halkan odasúgom:
- Menjünk megnézem gyorsan mit akar mutatni.

A többieknek:
- Egy pillanat és jövök, de ha gondolják ne várjanak rám, menjenek tovább a Kistemplomhoz, ott biztos lesz pap, aki összeadja az ifjú párt.

Ha a tőrrel hadonászó alak továbbra is támadólag közelít, akkor erőteljes hangon ráparancsolok, hogy tegye el a tőrt, ha ez sem segít, akkor ráparancsolok (Parancs, 8 manapontból, 2 körig tart) hogy rakja el a tőrt. Ha nyugton marad végre, akkor követem az izgatott fickót.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.14. 15:19

Esemény: Esküvő helyett

A szó ereje nem segített, az alak túl részeg és túl magabiztos. Már majdnem elérte az idegent, amikor ráparancsolsz. //-8 Mp//
Elteszi a tőrt, s zokogva térdre borul.

- Bocsáss meg Atyám, elvesztettem a fejem. Vérem, Húsom, Velőm, Csontom tiéd, s ezáltal minden Angyalé. Még a mai napon vezekelni fogok ön előtt bűnös magatartásomért...

Könnyei hangtalanul záporoznak a fekete macskakőre. Már az is szörnyű vétség, hogy letegezett... De féregként csúszik előtted, ez kedvedre való.
Alig várod, hogy megtisztíthasd bűneitől.
Mocskos, részeg állat...

A násznép felvakarja a kőről, s fejcsóválva továbbindulnak a Kistemplom felé.

- Ha valaki eztán hangoskodni mer, azt magam rúgdosom el Ranagol Trónusáig! - szól az ifjú férj-jelölt.

Halálosan komolyan gondolja, hallod a hangján. Fiatal, de máris ragadozó - mozgással bír, szinte minden mozdulatából árad a halál. Közelebb húzza magához menyét, izmai csak ekkor ernyednek el kissé. Tetszenek neked, bár mindenki ilyen lenne... Ezek biztosan nem nayanok. A leány csodaszép, kibújik a fiú öleléséből és megáll. Hátát egy ház falának veti, s halkan, számodra alig hallhatóan megszólal:
[cir=300x300]http://out.mcorp.hu/deluxe/imgs/2611ruha468.jpg[/cir]

- Elegem van ezekből. Küldjük őket haza. A bátyád csak ma másodszor alázta meg magát nyilvánosan. Nem kell a felhajtás...
Csak te és én.

A zöld nadrágos idegen válaszodra még izgatottabbá válik, s szinte ujjongva nyugtázza, hogy vele tartasz. Lassan eltűnik a képből a násznép.

- Erre, erre, Atyám!

Elindultok az utcán, sikátorokban bolyongtok. Balra, jobbra, megint balra, egyenesen, balra... Mint egy labirintus. Néha úgy érzed, körbe-körbe jártok, aztán felkiált a kis ember:

- Erre Atyám, parancsoljon! Tudja, én amolyan házmesterféle vagyok itt. Ki akartam takarítani az alsó szint első szobáját, aztán láttam, hogy...

A sikátorra néző ház utcafrontját meglátva megborzongasz. Csurom vér. Ráadásul valami kretén világoskékre festette az alsó kétlábnyi sávot, rendkívül ízléstelen.
[cir=300x300]http://www.enterthenecropolis.com/images/photos/tortureroom.jpg[/cir]

- ...valami folyik ki az ajtó alatt.

A bejárathoz értek.

- Csak ön után, Atyám, csak ön után. Ha nem muszáj, nem mennék be. Nemrég okádtam végig a folyosót, még most sem hevertem ki a látványt.

Az ajtó előtt álltok, kezed az ajtó gomján.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.14. 15:35

Astagor

<<Vezekelned is kell, mocskos féreg. Csoda hogy egy ilyen megélte ezt a kort... De az ifjú pár ígéretes, akár még ki is emelkedhetnek, ha eleget tesznek érte. Kíváncsi vagyok mit akar mutatni ez a szerncsétlen>>

Mikor megérkezünk kicsit meglepődöm:
<<az tény hogy nem egy szép látvány... hogy megy a vérhez a kék szín, ostoba nayanok. Na nézzük mi van bent>>

Megfogom a kilincset és benyitok, aztán belépek, igyekszem úgy bemenni, hogy az ajtó alatt kifolyó valamibe ne lépjek bele, csak ha muszály.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 3 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13

Vissza: Archív