megfordulok és a templom ajtaján bekopogtatok, ha betudok menni rajta, bemegyek <remélem hogy jó helyen járok>
WOLFTERN
Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben
Játékos: Ordwick Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora reggel. Esemény: Mise
Az ajtó nyitva, gond nélkül jutsz be a Templomba. Nem látsz senkit, csak egy hangot hallasz a távolból, amint Ranagolt méltatja. A terem, amibe érkeztél, elsőre ilyesztőnek tűnhet. Akkora a tér, hogy beleszédülsz. A levegő érdekes módon hűvös és friss, idebent egész jól érzed magad.
Angyalok sorakoznak szobrok képében, végig a teremben. A hang után indulsz, mert ez a hely kicsit nyomasztó. Pár lépés után egy átvezető folyosóhoz jutsz, ahonnan az Imaterem bejáratához érkezel. Látod a kör alakba rendezett székeket, s középen Ranagol papját prédikálni. Elmerengesz a beszédben rejlő igazságokon. Szörnyű szúrást érzel a tarkódon, //Kérlek, dobj Akaraterő-próbát// de mire odaér kezed, csak a forró dudort tudod kitapintani. Valami megcsípett.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
<Na most merre? Megyek a hangután, ott hátha kapok egy kis útbaigazítást>
Közben nézem a templomban lévő szobrokat
//a dobásom 1 lett//
<óh a fene! mi volt ami így megcsípett>
Körül nézek, hátha meglátom vagy megtalálom, ami ily aljasul rám támadt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.05.11. 18:45-kor.
WOLFTERN
Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben
Játékos: Astagor Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora reggel. Esemény: Mise
A méh három szívdobbanást vár, aztán lassan kiszáll az üvegcséből. Nem hallod, hogy zümmögne, szinte hangtalan. Az emberek szemében látod a csillogást, szinte isszák a szavaidat. Igyekszel mindenkihez beszélni, de így forgolódnod kell. Valaki mindíg a hátad mögött lesz, nem mondhatnád, hogy teljesen biztonságban érzed magad. A nyáj azonban békés, csendben hallgatják beszédedet. A méh eltűnt a szemed elől, fogalmad sincs merre lehet. A terem egyik legtávolabbi pontján új jövevényt látsz - páncélban, csuromvizesen támasztja a Khakht - Angyal oszlopát. Ez kicsit meg is zavar a beszédben, jól tetted, hogy hatásszünetet tartottál. A tarkójához nyúl, fájdalmas arckifejezése megmelengeti a szívedet.
Játékos: Ordwick Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora reggel. Esemény: Mise
Megállod, hogy ne kiálts fel, de arcod összerándul a fájdalomtól. A Pap szünetet tart a beszédben, és feléd néz. Jópáran követik a Pap tekintetét a tömegből, úgy érzed, mindenki téged néz. A fájdalom fekete foltokat varázsol látómeződre //kérlek vonj le egy Fp-t//.
<<Nem is megy olyan rosszul ez a mise eddig. Vajon mi fog történni a jövevénnyel ezután? Már az emberek is észrevették... Nemsokára kiderül mi lesz vele>>
A fájdalmas arckifejezése láttán elmosolyodom, majd folytatom a beszédet.
- Mint már említettem alig vannak olyanok, akiknek megadatott, hogy megismerjék az Egyetlen Igaz Úr tanításait. A Birodalmon kívül csak Gorvikban ismerték fel a Tanok igazát, de sajnos sok mindent félre értelmeztek. Ám mégis azt mondom, vegyetek példát róluk, hiszen a távolság és az akadályok ellenére is felismerék az Igaz Utat, ám ami még fontosabb- itt felemelem egy kicsit a hangomat- fel is vállalták azt- innentől újra normál hangerővel folytatom- elfordultak hamis istenüktől, ezért nekik is van esélyük arra, hogy haláluk után jobbként szülessenek Ynevre és folytathassák kiemelkedésüket. De Nektek is megvan a lehetőségetek, használjátok ki és elkövetkezendő léteitekben nem igavonóként fogtok élni, nem is mocsokban fetrengő barmokként, hanem még a mostaninál is erősebbek lesztek, ez lesz a jutalma mindenkinek, aki megfogadja a Kosfejes Nagyúr igazságát.
Eközben figyelem az újonnan érkezettet, a reakciót is és azt is, hogy milyen hatása van a méh csípésének. Ezen kívül próbálom megtalálni a szememmel Ranagol akaratának hirnökét, hátha mást is kiválaszt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ruyan 2008.05.11. 20:38-kor.
-Üdvözletem, már rég nem hallotam ilyen szép beszédet.
Odamegyek az egyik padhoz, leülök és hallgatom tovább a pap beszédét.
//off: Nem tudom mikor leszek legközelebb. Talán majd Pénteken. Előre is Boccs.//
WOLFTERN
//Semmi baj, megoldjuk. Köszönöm, hogy szóltál.//
A pap hangja álomkígyóként vesz körbe, érzed ahogy leragadnak a szemeid. Szemed előtt terebélyesednek a fekete foltok, a világ apró, sötét szilánkokra szakad. Utolsó viszonylag tiszta emléked, hogy közeledsz a padló felé.
Aztán minden vörösbe borul, mindenedet vizesnek érzed. Amikor kinyitod a szemed, egy kád vérben találod magad egy apró, vörösre festett szobában. A karodra nézel; sokkal szőrösebb és sokkal vékonyabb, minthogy a tiéd legyen. A meglepetéstől felkiáltasz, hátracsúszol a kádban, s nyelsz egy kis vért. Próbálod visszaköhögni, mert nagyon keserű. Meztelen vagy, és nem tudod, hogy kerülhettél ide.
Tán' a szemed káprázik, de mintha állna előtted valaki. Alig tudod kivenni az alakját, mert a lelkednek sok ez így egyszerre.
Játékos: Astagor Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, reggel. Esemény: A mise vége
A páncélos leül, s hallgatja beszédedet. Közben teljesen átszellemült állapotba kerülsz, az egybegyűltek helyett egyetlen hatalmas, vörös színű auragömböt látsz. Meg egy kis fekete foltot. A lovagét. Érzed rajta, hogy különleges. A felfedezés meglep, kizökkent a módosult tudatállapotból. Újra ki tudod venni egyesével az arcokat, senki nem vette észre apró révületed. A lovag leborul a padról, páncélja hangosat csattan a fekete kőpadlón. Táskája a feje mellé hullik. Izzad, remeg a teste, és félrebeszél. Hallod, hogy valahol ajtó nyílik, s egy imaszolga rohan be rajta.
- Hölgyek, Urak, a misének ezennel vége. Kérem menjen mindenki a dolgára.
Az emberek szedelőzködnek, s az imaszolga a lovag mellé térdel. Hosszan nézi a remegő lovag arcát, aztán hátranéz, hogy elment - e már mindenki, s elkerekedett szemekkel suttogja:
- Atyám, engedelmeddel... Ilyet még nem láttam. A fekete méhek csípése senkit nem öl meg.
- Csak megjelöl - érkezik a válasz Kurrah szájából. A hátad mögött áll, nem tudod, hogy kerülhetett ilyen hangtalanul oda.
- Valóban különös... - hajol az alélt felé ő is Mit hoztál nékünk, barátom? Rejtélyeket... Fel kéne, hogy áldozzalak, de valami azt súgja, hogy élve sokkal többet érsz nekünk. Ránéz a páncélos mellett heverő táskára, s kinyitja. Kiemel egy pecséttel zárt papírost, melyen azonnal észreveszed a Központi F'horuum jelét. Fektessétek le, hívjatok egy nővért, ne hagyjátok meghalni. - int a közben párosával berohanó imaszolgák felé.
- Igenis, Atyám - szól a legutólsóként érkező, s visszafut arra, amerről jött.
Kurrah feléd nyújtja a papírost és rádmosolyog. - Nem volt rossz beszéd, Gyermek. Csak így tovább. Közelebb hajol, hogy csak te halld. - A külvilágot többé ne emlísd. Nincs rájuk jó hatással. Ha mégis újra megtennéd, kénytelen volnék előttük kihasítani a szívedet, Gyermek.
Visszahajol, mosolya töretlen, a papírost még mindíg feléd tartja.
- Bizonyíts. Rádbízom a mai mise relytélyének felderítését. Ne hibázz.
Elveszed a papírt. Erre megfordul és magadra hagy a lovaggal, meg az imaszolgákkal, akik igyekeznek valahogy talpra rángatni a súlyos vértbe öltözött lovagot.
Játékos: Astagor Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora reggel. Esemény: A levél
" Sysyan.
A neve Ordwick Atar. Büntetésből vezényelték ide Gorvikból, vagy honnan. Ez neked most kapóra jön. Nem te mondtad, hogy külvilági lelkeket gyűjtesz? Ezennel törlesztettem az adósságom. Nem akarok többé találkozni veled.
Daam"
Sysyan neve nem ismerős. Négy imaszolga végre talpra állítja a Ordwickot és lassan kihúzzák a teremből.
<<Legalább a nevét megtudtam, ha mást nem is... Bár az is sokat jelent, hogy Gorvikból jött. És én pont Gorvikról beszéltem a misén. Lehet, hogy miatta volt?... á, az kizárt, csak ez jutott eszembe példaképp. Majd ha felébred el kell beszélgetnem vele, ha már rám bízta Kurrah a rejtély felderítését. Vajon mire gondolt pontosan? A gorviki megjelenésére? Vagy arra hogy pont őt választotta a méh? Esetleg arra, hogy lehet meghal a csípés miatt, mikor elvileg senki nem hal meg miatta? Vagy így együttesen az egészre?>>
Nézem, hogy a templomszolgák mit csinálnak Ordwickkal, mikor elviszik, akkor megyek velük és várok a felébredésére, hogy tudjak vele beszélni.
Játékos: Astagor Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora reggel. Esemény: Jelek
A lovagot a cellasorra vonszolják, berúgják az egyik üresen álló helység ajtaját, s lefektetik az ágyra. A nővér még sehol, de Ordwick már nem remeg. Leülsz a lovag mellé az ágyra, s közben a levelet forgatod a kezedben. //Kérlek, dobj Észlelés és Intelligencia-próbát.//
Mikor jobban megnézed, észreveszed, hogy a levél két rétegből áll. Finoman lehúzod a felső réteget, így láthatóvá vákik az eddig rejtett szöveg. Az alsó réteg azonban csak furcsa, számodra ismertetlen jelekből, vagy betűkből áll. A nővér még mindíg nem érkezett meg. Ordwick légzése kezd visszaállni a normális ritmusba.
Kintről kiabálást hallasz, nem tudod mire vélni.