Moderátor: Admin
A nevem Misil. Az, hogy apámat vagy szülőanyámat, hogy hívták nem érdekes. Mindenesetre a nevemet tőlük kaptam, mást azonban nem. Nem is nagyon emlékszem rájuk: régi otthonunkra, a kertben lengedező hintára, a kézre, mely lökte, míg benne ültem. A mesékre és a dalokra, vagy a színes függönyökre… sokáig mit se számítottak nekem.
Apám igazi látnok volt, bár én inkább bolondnak nevezném. Oda volt mindenért, ami más volt, mint mi: nem számított, hogy zöldes bőre, pikkelye van és uszonya, vagy akár agyarai, ő ismerni akarta mindet, megérteni a népeket és kultúrájukat. Nem sokat volt otthon, úgy tűnt, engem már annyira nem akar megismerni. Egy nap nem is tért vissza, s még csak hírt sem adott magáról. Anyám teljesen kétségbe esett: talán a magánytól félt a legjobban, mely eddig is társa volt, ám az idő múlásával egyre kézzelfoghatóbbá vált. Végül, az aggodalom és a teljes kétségbeesés arra sarkallta, hogy elhagyja ősei földjét, és kövesse apámat arra a helyre, ahonnan utoljára hírt adott magáról.
Sose távolodtam el még ilyen messzire otthonomtól, kicsit talán féltem is, nyomasztott az új világ, ahová anyám magával vitt engem. Persze az emlékek sok mindent megszépítenek, s igazán csak az útra emlékszem, a fenyvesekre, hágókra, magas bércekre. A világ egy félreeső szegletébe mentünk, ahol teljesen más népek lakoztak, mint mi. Rövidebb volt a fülük, s ezzel együtt életük is.
Az emberek legalább oly bogarasak, mint az noldák, ezt bizton állíthatom. Ennek ellenére az ő botorságaik közelebb állnak szívemhez. Hiába, lehet, mert köztük nőttem fel. Persze, atyámnak hűlt helye se volt már, mintha csak tűt kerestünk volna a szénakazalban. Anyám teljesen összeomlott, minden reménye, mely utazásra való elhatározását táplálta, semmivé foszlott. Azt hiszem, elfáradt. Árnyéka volt korábbi önmagának: mindenben és mindenkiben apámat kereste. Mindhiába… Sokáig amolyan félbolondként kóválygott hol az erdőben, hol pedig a faluban. Végül egyszer nem tért vissza kódorgásaiból. Nem tudom, hogy él-e még, ám évek óta nem adott hírt magáról. Ha él is, azt hiszem elfelejtett engem. Bár, az utolsó időkben az se tűnt fel neki, ha mellette voltam.
Engem a falu nevelt fel, ők adtak ennem, fedelet a fejem fölé, ápoltak, ha beteg voltam, s neveltek, ha engedetlenkedtem. Laktam én itt is-ott is, ahol éppen hely volt, vagy elkelt egy segítő kéz. Persze sok tányért összetörtem, vázát döntöttem fel, mellé öntöttem a disznóknak szánt korpát, elfelejtettem megfejni a tehenet. Elaludtam a libák őrzése közben, s hasfájósra ettem magam cseresznyével ahelyett, hogy a kosárba szedtem volna. Mégis, mindig volt, aki rám mosolyogjon, vagy megöleljen.
Mikor nagyobb lettem, az öreg pap vett pártfogásába. Erősen küzdött, hogy átadja tudását. Valamennyi ragadt is rám, valamennyi pedig az arcomra, mikor a templom egyetlen kódexén találtam eltölteni délutáni sziesztámat. Azt hiszem szerettek az istenek, mert soha nem tört csontom a pálca alatt. Persze az is lehet, hogy csak elég hangosan óbégattam, és félt az öreg, még a végén nagyobb kárt tesz bennem. Telt-múlt az idő, s végtére is felcseperedtem. A falusiak is kezdtek úgy kezelni, mint egy igazi, komoly papnőt, nem pedig úgy, mint a szeleburdi libapásztorlányt. Ez azért is lehetett, mert az öreg pap után, sorban mentek el a többiek is, mind akiket valaha apámnak vagy anyámnak neveztem. Végül szegről-végről testvéreim is. Csak én maradtam örökké, temettem sorban népes családom tagjait. Azt hiszem ez túlzottan is elszomorított, ezért keltem végül útra. Miután az az árván maradt gyermek is szakállat növesztett, akit magam neveltem a papi életre úgy éreztem, kis falumban nincs többé szükség rám. Kezdtem megérteni, fajtám miért él csupán az övéivel. Így hát magam mögött hagytam életemet. Igyekeztem visszaemlékezni utunkra, mely talán száz esztendővel ezelőtt is lehetett. Sajnos ebbéli tehetségem elég szegényesnek bizonyult, hisz minduntalan eltévedtem: vagy csupán a világ változott meg azóta. Bejártam sok várost és falut, megismertem más népeket: megtettem mindent, amire atyám vágyott, bár én annyira nem. Talán egyszer haza jutok, bár így az is lehet, hogy nem…
Név: | Misil | Varázslat listák | Szint | Nyelvek | szint | ||
Kultúra: | Nolda | Megtisztítás: | 6 | Quenya: | 5 | ||
Hivatás: | Pap | Kor: | 114 év | Hatalom az áll. felett: | 6 | Sinda: | 5 |
Varázslat típus: | Kapcsolat | Nem: | Nő | A hang és fény útja: | 6 | Nyudori: | 5 |
Magasság: | 178 cm | Súly: | 58 kg | A csont / izom útja: | 6 | Adúni: | 3 |
Haj: | Szőke | Szem: | kék | A lélek nyugodalma: | 6 | Bethteur: | 4 |
Viselkedés: | Kedves, nemtörődöm, szeleburdi | Szervek útja: | 4 | Labb: | 3 | ||
Személyiség: | Kedves, nemtörődöm, szeleburdi | Varázs védelem: | 4 | Fekete beszéd: | 3 | ||
Motiváció: | Otthont találni | A vér útja: | 4 | ||||
Elkötelezettség: | Jó | Hatalom a növ felett: | 4 | 1. Borostyán nyaklánc (+2 varázslat fokozó) | |||
Különlegesség: | +20 Tárgyhasználat, Éjszakai látás | A felszín útja: | 4 | 2. Hű társ - mosómedve |
Tulajdonság | Érték | Bónusz | Faji bónusz | Összes bónusz | Tapasztalati szint: 5 | Pajzs/sisak: | nem / nem |
Erő: | 49 | 0 | 0 | 0 | Tp: 50000 | Kar / lábvédő: | nem / nem |
Ügyesség: | 98 | 20 | 15 | 35 | Erőpontok: 10 | Viselt páncél: | nincs |
Egészség: | 72 | 0 | 10 | 10 | |||
Intelligencia: | 68 | 0 | 5 | 5 | |||
Intuíció: | 99 | 20 | 5 | 25 | |||
Fellépés: | 100 | 25 | 15 | 40 | |||
Megjelenés: | 91 | 0 | 0 | 0 | |||
Megterheltségi büntetés: | 0 |
Tulajdonság | Tárgyak | Különleges | Összesen | ||
VB | Ügyesség | 35 | 0 | 0 | 35 |
Lényeg | Intelligencia | 5 | 0 | 0 | 5 |
Kapcsolat | Intuíció | 25 | 0 | 10 | 35 |
Méreg | Egészség | 10 | 0 | 10 | 20 |
Betegség | Egészség | 10 | 0 | 100 | 110 |
Szakértelem | 5% / szintek | 2% / szintek | Szint bónusz | Tulajdonság bónusz | Hivatás bónusz | Tárgy és különleges | Összes bónusz | ||
Mozgás és manőver | - | ||||||||
Páncél nélkül | 2 | 0 | 10 | ÜGY | 35 | 45 MM | |||
Könnyű bőrpáncél | 0 | -15 | -25 | ÜGY | 35 | -5 MM | |||
Nehéz bőrpáncél | 0 | -30 | -25 | ÜGY | 35 | -20 MM | |||
Láncing | 0 | -45 | -25 | ERŐ | 0 | -70 MM | |||
Lemez vért | 0 | -60 | -25 | ERŐ | 0 | -85 MM | |||
Fegyver szakértelmek | - | ||||||||
Egyk. éles | 4 | 20 | ERŐ | 0 | 20 TB | ||||
Egyk. Ütő | 0 | -25 | ERŐ | 0 | -25 TB | ||||
Kétkezes | 0 | -25 | ERŐ | 0 | -25 TB | ||||
Hajító fegyver | 0 | -25 | ÜGY | 35 | 10 TB | ||||
Lőfegyver | 3 | 15 | ÜGY | 35 | 50 TB | ||||