• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED megbeszélős

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 7 / 12 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12

Re: ED megbeszélős

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.12. 23:03

köszi.
ok de a végső szó így is a mesélőé. Egyébként az alap ismerettel is megdobtam a célszámot,

miért +d6?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 23:06

Ha raksz bele karmát, akkor a karma kockád, az d6-os, elfként nem? :roll:

Így te a félmágiát d10+d6 al dobhatnád. Amiből a d10=az érzékelés, a d6=meg a karmakocka. ;)
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.13. 5:52

Antarys írta:Hát a 4. és az 5. szinthez nem kell Legendák és Hősök... azok a hősök már annyira ismertek, hogy már mindenki hallott róluk. De ez le is van írva.

Igen. Olvastam.
2-es szintre konkrétan azt írják, hogy a karaktert a nagyobb városokban ismerik, a kisebb városokban is sokan vannak, akik hallottak róla, főleg kereskedők és üzletemberek, akik között gyorsan terjednek a hírek.

Tarvar elég nagy város ahhoz, hogy beszédtéma legyen, és neked ráadásul saját üzleted is van 1 éve.
Meglátásom szerint, ehhez lehet dobni egy képzetlen próbát ami eldönti hogy a karakter hallott-e a hősről vagy sem. Szerinted ez képzettség nélkül nem lehetséges. Szerintem meg igen, amiatt, ahogy definiálták a 2.-es Legenda szintet.

De mindegy, nem erőszak a döntésem, végül is a karakter elég "fegyverbuzi" ahhoz hogy csak annyit jegyezzen meg egy történetből ami kizárólag a fegyverekre korlátozódik.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.13. 7:21

Antarys írta:Ha raksz bele karmát, akkor a karma kockád, az d6-os, elfként nem? :roll:

Így te a félmágiát d10+d6 al dobhatnád. Amiből a d10=az érzékelés, a d6=meg a karmakocka. ;)

Oké de nekem ez nem volt egyértelmű. Nagyon új még a rendszer.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.13. 9:15

Castor de Vinter írta:
Antarys írta:Hát a 4. és az 5. szinthez nem kell Legendák és Hősök... azok a hősök már annyira ismertek, hogy már mindenki hallott róluk. De ez le is van írva.

Igen. Olvastam.
2-es szintre konkrétan azt írják, hogy a karaktert a nagyobb városokban ismerik, a kisebb városokban is sokan vannak, akik hallottak róla, főleg kereskedők és üzletemberek, akik között gyorsan terjednek a hírek.

Tarvar elég nagy város ahhoz, hogy beszédtéma legyen, és neked ráadásul saját üzleted is van 1 éve.
Meglátásom szerint, ehhez lehet dobni egy képzetlen próbát ami eldönti hogy a karakter hallott-e a hősről vagy sem. Szerinted ez képzettség nélkül nem lehetséges. Szerintem meg igen, amiatt, ahogy definiálták a 2.-es Legenda szintet.

Ahogy gondolod, játszhatjuk így is, csak így semmi értelme nem lesz a Legendák és Hősök képzettségnek, főleg, ha alacsony célszámot adsz meg. Amit mindenki "megdob". ;)

Castor de Vinter írta:De mindegy, nem erőszak a döntésem, végül is a karakter elég "fegyverbuzi" ahhoz hogy csak annyit jegyezzen meg egy történetből ami kizárólag a fegyverekre korlátozódik.

Azért jegyzi meg mert ilyen képzettségei vannak. A fegyverek az érdeklődési köre. (Végül is mik azok a képzettségek és miért vannak?) A dalnokoknak meg a legendák az érdeklődési körük és ők meg nem jegyzik meg, hogy a hőstetteket milyen fegyverrel hajtották végre, mert az lényegtelen számukra. Így marad meg nekik a hőstett a hozzá tartozó nevek. De lehet, hogy egy kereskedőt is érdekelnek a legendák (vagyis van neki Legendák és Hősök képzettsége), és az említett 2.-szintű legenda helyzetnél a kereskedő ezért hallhatott róla, és ha lát egy ilyen hőst, vagy valaki megemlít egy nevet, akkor tudni fogja, hogy miről van szó. Szerintem minél ismertebb a hős (legenda helyzet) annál alacsonyabb a célszám, amivel hallhatott róla valaki, akinek azért kell, hogy legyen valamilyen ez irányú képzettsége, ha pontosabb tudást is szeretne, mert ha nincs képzettség, akkor nem érdekli a dolog, így nem is jegyzi meg azt olyan pontosan. Szerintem. ;)

Ennyi erővel nincs szükség az összes tudományos képzettségre, mert hallhatott róla a karakter végül is mindenféle legendákat meg meséket zengnek a trubadúrok. Amibe vannak lények, meg hősök, meg helyek... ha elég sokszor hallana valaki egy legendát, mondjuk egy 4.-5. legenda helyzetű hős legendáját, egy ilyen hős már járt mindenhol és harcolt mindennel, akkor ha a legendában szereplő lényt, vagy helyet valaki megemlíti, akkor elég egy Érzékelés (emlékezés) próba és máris mindenki tudja, hogy a lény mire képes, a hely hol van. Ez ezért messze nem így működik. (És most nem túloztam. Az emlékezés már csak ilyen nem?) :roll:

De szerintem az is lehet, pl. ha A Halálcsalók-at megemlítik, valakinek, akkor lehet hogy tudja, kik azok (nem név szerint, csak fajra), merre jártak, de csak nagy vonalakban. Esetleg a nagyobb rémekkel vívott csatáikra is emlékezhetnek, de max. szerintem inkább csak a rém kinézetére. Egy hozzáértő pedig tudhatja név szerint, hogy kik voltak a Halálcsalók, és hogy részletesen milyen hőstetteket hajtottak végre. És ha a megadott célszámra olyan hűde-jajde jó sikert érnek el, akkor a legapróbb részleteket is tudhatják. Csakhogy legyen értelme a Legendák és Hősök képzettség szintjét is növelni.

Tehát a Kőfejű Gogr név hallatán a nép, emlékezéssel max annyit tudhat, hogy egy trollról van szó, aki Vásárvárosban lett híres. Egy hozzáértő már tudhat részleteket a hőstetteiről. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.13. 9:42

Antarys írta:Ennyi erővel nincs szükség az összes tudományos képzettségre, mert hallhatott róla a karakter végül is mindenféle legendákat meg meséket zengnek a trubadúrok. Amibe vannak lények, meg hősök, meg helyek... ha elég sokszor hallana valaki egy legendát, mondjuk egy 4.-5. legenda helyzetű hős legendáját, egy ilyen hős már járt mindenhol és harcolt mindennel, akkor ha a legendában szereplő lényt, vagy helyet valaki megemlíti, akkor elég egy Érzékelés (emlékezés) próba és máris mindenki tudja, hogy a lény mire képes, a hely hol van. Ez ezért messze nem így működik. (És most nem túloztam. Az emlékezés már csak ilyen nem?) :roll:

Még jó, hogy van mesélő, aki eldönti hogy mennyi információt kapsz képzetlenül. :wink:
Miből gondolod hogy képzetlenül is annyi információt kapsz mint képzetten?

Zsombikám karollak, értem én a problémádat, és nagyra értékelem a szabályrendszeri tudásodat -amire szükségeim is van- mert sok mindent tőled tanulok, de ezt én így csinálom.
Igen is, tudhat a karakter egy 2. Legenda Szintű hősről, képzettség nélkül is.
Nyilván általánosságokat, és féligazságokat, de tudhat. Amit te nem akarsz megérteni hogy a nem hiteles vagy pontatlan tudás is tudás. Amivel egy társalgásban rá lehet vágni hogy: persze hogy hallottam róla ő a nagy Vásárvárosi Hős aki a szájával szarik!
Lehet ki fognak röhögni és ki fognak igazítani, hogy ez nem egészen, úgy volt de attól még lehet róla infód képzetlenül is, amibe itt-ott lehetnek hiteles dolgok. Jelen példánál hiteles az, hogy az illető vásárvárosi hős és csúsztatás az, hogy a szájával szarik.
Képzetlenül nem kell hogy TELJESEN HITELES legyen amit tudsz. De akkor is tudhatsz róla valamit. Nyilván akinek van képzettsége több részletet ismer mint az akinek nincs. Legyél nyugodt ezt figyelembe fogom venni.
Jaj, ez az ember.

Helyreállt most már a kizökkent lelki békéd? :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.13. 21:23

Nincs semmi baja az én lelki békémnek. Ugyanarra gondoltunk. Csak én egy kicsit túlspiláztam. :D

Antarys írta:Tehát a Kőfejű Gogr név hallatán a nép, emlékezéssel max annyit tudhat, hogy egy trollról van szó, aki Vásárvárosban lett híres. Egy hozzáértő már tudhat részleteket a hőstetteiről.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.14. 5:35

Meg annyit még hozzátenné hogy miről híres.
Ha valakinek híre van akkor azt is tudod hogy miért. Kőfejűnél maradva hogy harcolt Thera ellen.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.14. 9:58

De gondolom a csapata sokkal híresebb, mint az egyén maga. ;)

Ha elolvasod a "mi" csapatnaplónkat. (Halálcsalók) akkor láthatod, hogy "mi" is harcoltunk Théra ellen mégse csak azért lettünk híresek.

Bár lehet, hogy Kőfejű esetében egy ilyen nagymérvű thérai csata nagyobb hír, mint az összes többi kalandja... ahol esetleg kisebb-nagyobb rémeket is legyőztek.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.14. 11:59

Nem, itt a személye vált híressé a párviadal miatt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.14. 20:47

Badr karilapját nem teszed fel?

Vagy arra számítasz, hogy valakinek megtetszik a szélszerzet jány és szeretne majd vele játszani? Magadnak meg megtartod Badrt? :roll:
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.14. 21:22

De, csak kedvem nem volt még vele eddig pepecselni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.20. 16:07

Írja le valaki legyen szíves hogy folyik itt a harc mit kell dobni és amit felvettem képzettség, hogy adódik a támadásaimhoz.
Például hogy működik itt a kétkezes harc? És milyen előnyöm van a harci manőverből?

pl kétkezes harcnál azt írja fokozatpróbával kell dobni.. Ez mit jelent és hogy is néz ki?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.20. 18:27

Kyarra!

OK, visszatérek rá, de a jelek szerint rosszul értelmezted a helyszínrajzot.
Köztetek és Ajeet műhelye között 300-400 méter távolság van.
Szó sincs arról hogy a közvetlen közelben vagytok, először még le kénbe sprintelni a távot.
Azt értem hogy utána mi a terved, csak úgy fogalmaztál, hogy abból azt szűrtem le hogy te úgy értelmezed, ott vagytok harc közelben két ugrásra, -ami nincs így- és ez megzavart.
A csatazaj Ajeet műhelyétől pedig nyugatra hallatszik.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.20. 18:33

Ha azt a 300 400 métert is pár perc alatt le lehet küzdeni. Igen oda szeretnék futni. Mi itt a gond?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 7 / 12 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12

Vissza: ED Kalandok