Romund
//off: Észrevétel: Elég nagy az erőm (20), így én is úgy gondolom, hogy lazán félre kéne dobnom őket, de azért nem panaszkodom, mert bizonyára a KM kidobálta a dolgokat. //
Torkom szakadtából üvöltök fel, mikor a karomba mélyednek a fenevad agyarai. De nem a fájdalom miatt, hanem a düh és a harag jön ki ilyen módon belőlem. Szerencsére fegyverem betalál, és már nem akarja húsomat a dög. De nem számítok a másik kettőre, és ahogy ledöntenek a lábamról, teljesen meglepődök. Nincs időm gondolkodni, mert ezek a fránya nagyra nőt kutyák ebédnek néznek engem. Már lelki szemeimmel látom, ahogy azok a fogak belémélyednek, de ekkor történik valami. Annyira meglep, hogy egy pillanatig fel sem fogom, hogy már nincs rajtam a két farkas.
Lassan felülök, majd látva, hogy mindenki egyben van, és a farkasok is eliszkoltak, a fejemet vakarom.
- Ez a hely átkozott! - Mondom annyira hangosan, hogy mindenki halja. Majd leteszem a pajzsot magam elé, és a sajgó karomat vizsgálom. Fel kell keresnem a falu papját, nehogy valami korságot elkapjak ezektől a dögöktől. Felveszem a pajzsomat, és hátamra erősítem, majd a csatabárdomat visszadugom az övemre.
Ramnusz kérésére odasietek, és bólintok, mikor azt kéri, hogy fogjam meg a földön fekvő fickót. Viszont, mikor azt kéri, hogy a törpe maradjon itt egyedül, közbe szólok.
- Te tudod testvérem, de szerintem jobb vo’na, ha Kyen is itt maradna. Azok a dögök megtéptek mindannyiunkat. Osztán meg, még a végén elunná itt egyedül magát. – Mondom mosolyogva, pedig a fájdalom az alkaromban nem ad okot a viccelődésre.
Természetesen a fickót óvatosan a vállamra rakom, és elindulok a falu felé vele, vagy amerre Ramnusz mondja.
Útközben csendben ballagok, és finom sörről álmodozom. Ekkor Ramnusz megtöri az egyhangúságomat.
- Boszorkányság, én mondom! Azokat a dögöket démon szállhatta meg. Nem mond el senkinek, de mióta itt vagyunk, mintha valami elvenné az erőmet. Egy hete azok a nagy dögök csak úgy vigyorogtak rám, pedig teljes erőmből vertem be a bamba pofájukat, és még is, mintha sziklát csapkodtam vo’na. Aztán ezek a farkasok. Úgy a földre teremtettek, mintha egyszerű kölök lennék. Te lehet, hogy megátkoztak engem?
És ekkor riadt képpel nézek a testvéremre. Ő már eléggé ismer, láthatja az arcomon, hogy most tényleg megrémültem a gondolattól, hogy megátkoztak.