• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 46 / 54 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.27. 23:33

Fior-Sha Kryel

A kocsmában töltött idő sok-sok zenével telt. Reggel van. Egy egész éjszakát átmulattam. A szálásomra sietek, és a fogadóst kifizetem. Megkérem, hogy a szálásomat tartsa fent, a holmimat és a lovamat meg tartsa biztonságba.
A szobámba megmosdok, összekészülődök, majd indulás előtt lantomat a kezembe veszem és halk egy zenébe kezdek. Egy imádságot dalolok, mivel megkérem Alborne-t, hogy segítsen energiáimat újratölteni. Indulást úgy időzítem, hogy a levéltárba még be tudjak menni. Nem érdekel, hogy milyen korán van. Nemesi mivoltomra hivatkozva azonnali fogadást kérek, és kikérem a felkutatandó hajó kapitányának (a magiszternek) minden feljegyzett iratát tanulmányozásra. Csak átsiklok a lapokon, úgy, hogy az elmémbe zárom és tanulmányt készítek a jegyzetekről. (Majd a hajóúton tanulmányozom Ybonnal.)
//off : Mindenesetre politika képességemet használom a hozzáférésekhez//

A találkozási pontra kissé késve érkezek. Út közben egy két gyümölcsöt, cipót veszek és egy könnyebb borért is beugrok. A hajóig való utunkon a fáradtsággal küszködve, csendben haladok. Mikor körbevezettek a hajón, keresek magamnak egy helyet, ahol később megpihenhetek. Nem óhajtok a minimálisnál többet pihenni, a fáradtság tompítja az elmét. Miután pihentem, felkeresem Ybon-t, hogy ha van kedve akkor erről a magiszterről (persze ha tudtam róla bármi infót is összeszedni) megtudhatunk együtt valamit, mert csak mégis többet tud a magiszterekről mint én, vagy bárki a társaságunkban.
//off.: Itt megidézem az iratokat illúzió formájában/

A hajóút kissé megvisel. Amint lehet alkoholhoz nyúlok, illetve zenélgetek. Bár nem most utazom először hajón, de ilyen kicsin…

A hajón való beszélgetés közben:

Figyelmesen hallgatom Ybon szavait. Nem akarok senki előtt se szólni, ezért csak akkor teszem meg, ha van egy kis szünet.
Amikor szóhoz jutok:
- Ami a csapdákat illeti, nem vagyok jártas a keresésükben, sem a likvidálásukban, viszont legyen egy tárgy mechanikus, vagy mágikus, én azt áttetszővé teszem, ha kell. Ha másra nem, arra jó, hogy megtudjuk mi vár ránk. Ne feledjük el, az a hajó kihalt. Mi van, ha bezárkózott a legénység és belülről is intézkedtek a biztonságról? Viszont jó volna felkészülni arra, hogy mi van akkor, ha az egyik szellemhajó legenda itt életre kelt?

A szárazföldre érve leülök egy kényelmesnek tűnő szikla kinövésnek, jó nagyot nyújtózva élvezem, hogy nem hánykolódik alattunk a tenger. Mikor útnak indulunk, nem igyekszem legelöl menni. „Lassan járj, tovább élsz” elvet vallva haladok, inkább a környezetre fókuszálva, figyelve azt. Kezembe nyílpuskámat felajzva tartva bandukolok. Társam figyelmeztetésére eszmélek…
<Mi ez a furcsa szerzet?> gondolom magamba, és már készítem a tanulmányt a lényről. (2Mp) Kérdésére már nyitnám is a számat:
- A…- de tanult társam gyorsabb volt nálam – ...sztal. De mond talányok ismerője, ki az ki nekünk fejtörőket ad, és milyen névre hallgat?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Paga Sker 2016.01.30. 17:25-kor.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.28. 16:56

//Off Thor és mindenki.
Lehet egy kicsit tömören íveltem át a hajóraszállós részt de nem a kikötőből indultok. A várostól valamivel messzebb mint fél napi lovaglásnyira található halászfalucskából. Nincs sok lakója aki van az is a kapitánynak dolgozik, avagy jó szomszéd. A lovakat az ő házában hagytátok.

Ja igen csak 15 perc azaz fertály óra telt el.

Ha a partraszállás időpontjával nem értetek egyet és ti inkább korábban akartok partra lépni akkor jelezzétek.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2016.01.28. 20:35

Magnus

//A teljes felszerelés listámat magammal vinném//

*Komoly változás nem látszik rajtam a kocsmától, kabátomat lazára fogva hordom, kigombolva. Övemen lóg egy kés és egy tegez, benne nyilakkal. Zsákomban amit hátamra vetve hordok van minden jó. Természetesen minden, ami több darabból áll vagy egy szetthez tartozik, az a zsákon belül külön bőrtokban van.

Végig mulatjuk az egész éjszakát Foirral, míg ki nem dőlünk, hogy majd másnap jobban induljon a kincsvadászat.

A hajóutazás nagyrészét a kapitánnyal töltöm és arról ábrándozok, miféle kincseket találunk majd a megrekedt hajón.
Valamint kiegészítem az egyezményt a kapitánnyal.

- Visszatérve a tegnapira, 15% lesz a részed az össz vagyonból. Ha megfelel, aranyban kapod majd a fizetséged. Ne aggódj, rávetheted szemed a zsákmányra mielőtt osztoszkodunk. Így neked se lesz károd.

Az út egyéb részét Foirral töltöm hajós nótákat énekelgetve, hogy feldobjam a hangulatot.

//off: https://www.youtube.com/watch?v=KAexZ3M-b-s //

Stormy oceans carry us to lands we've never known,
To mysteries and buried secrets from the tales of old.
So hoist the sail and raise the flag, we do not stop for night;
We'll ride the wild winds and waves un-til the morning's light!

*Ybon találkozóján

- Ami a csapdákat illeti, nem vagyok jártas a keresésükben..., ha az egyik szellemhajó legenda itt életre kelt?

-No akkor, had ragadjam meg a szót. - állok fel - Ismertek már, egyesek régről, mások újonnan, de egy biztos, mindőtökkel voltam már kalandon. Ezért is lettetek Ti összeválogatva. Csapdák és trükkök nem állhatják utunkat! Messze földön híres Shanna kézügyessége (és most nem ágyas életéről beszélek), Foir praktikái a legcselesebbeket is megtévesztik, Ybont pedig nem téríti meg se varázs se ellen, Max pedig a legjobb harcos kit ismerek.
-A terv egyszerű. Odamegyünk a hajóhoz, minél közelebb, hogy Ybon megvizsgálhassa a környéken, majd szigonyt lövök a fedélzetre, hogy kötéllel felmásszunk, lefelé kezdjük a kutatást. Én fogom vezetni a csapatot, mögöttem szorosan fog Ybon haladni, majd kicsit lemaradva Shanna és Foir fognak egy párt alkotni, a sort pedig pár lépésnyire Max fogja zárni.

*Amikor Ybonnal összenézünk

-Érzed, te is a mágia szagát? - majd hátrasúgom - legyetek résen.

- Asztal.

-Tudom hogy vág az eszed mint a beretva, de tán okosabb lenne megtudni, mit is akar mielőtt belemegyünk az olcsó játékába. - szólok Ybonhoz, majd Foirra is vetek egy pillantást.

Eztán megvárom a fura szerzet reakcióját, de készen állok rá, hogy bármelyik pillanatban lőjek egy elemi föld nyilat a szívébe. (de legalábbis a mellkasába)
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.29. 14:45

Fior-Sha Kryel

//off.: Pelso! A következőkkel módosítanám mindezek fényében az előző reagomat.
Mindenki! a karakterem kb így nézki, mint ami a profil képem annyi változással, hogy a bal szele körül van egy halvány rúna írva, illetve zöld-fekete-ezüst színű öltözékeket hord/

Akkor a találkozó helyére minden felszerelésemet viszem. A fogadóst kifizetem, de nem tartatom fen a szálásomat. //Tényleg: mennyi manival lettem gazdagabb?//

A halászfalucskába amennyire csak tudok, körülnézek. Megkeresem a nekem a nekem legszimpatikusabb házat. „Illő” bemutatkozás (Név; rang; hovatartozás) után, elszállást kérek a ház urától/asszonyától. Ott pihenek meg, s majd később ott értekezek Ybonnal, persze ha benne van. Este egy kisebb mulattsággal kedveskedek a falu lakói számára. Ezzel is áldozok istenemnek és kérem közben a mágikus hatalmam visszatöltését.
Ha van rá mód, akkor még teljesebbé teszem a napomat egy hölgy társaságában. (Karizma:17; szexuális kultúra:4)

A hajón való beszélgetésnél Magnus mondandójára:
- Örömmel alkotok Shannával egy párt. – Elengedek egy szemtelen mosolyt és a társnőnk felé kacsintok. – Ha mi összedugjuk, amink van… …Abból csak jó sülhet ki…
:lol:
A szigeten Magnus intésére, kissé széttárom kezeimet és picit felhúzom a vállam.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.01.29. 16:17

Shanna "Halszálka” Elkins

<Végre egy szakértő!>
- A gomba vicces, de haszontalan, nem öl, az nem kell bele. Viszont van egy gomba, ami valóban fulladásos halált okoz, a probléma csak az, nem elég gyorsan. Ha feldobjuk egy kis katalizátorral, aztán elgőzöljük, amit később felfogunk valamibe, az úgy mindjárt más. Ó, egek, és még ki is lehet vitelezni, hát ezt alig hiszem el. – az eredményt gyorsan felírom a naplómba, mielőtt elfelejteném az összetevőket.

Ezt követően mindenféle „vicces” növényről mesélek neki, mesélek, hogy minek a párlata, kenőcse, forrázata, pora hogyan öl, milyen gyorsan, mennyire hatékonyan. Locsogok neki ajzószerekről, parfümökről, szappanokról, kenőcsökről, arcfestékekről – dióhéjban mindenről, ami hozzám legközelebb áll a „nem ártó szerek” listáján. Ha bármiről kérdez, a gyógyító hatásokról is szívesen fecsegek neki, habár közel sem annyira lelkesen, mint a gyilkoló szerekről. \\Alkímia 5, Méregkeverés 5, Herbalizmus 4\\
- Huh, elfáradtam, legyen mára elég ennyi – mosolygok a csodabogárra – Kicsit kezd elmenni a hangom.

Egy keveset még iszogatok Ybonnal, aztán lelépek. Délután még beszerzek valami csicsás fésűt, valami olyat, ami a világon csak nekem tetszik, és hogy jobban elfáradjak, még mászkálok egy kicsit a dokkoknál, hátha hallok valami érdekeset.
\\Off: Egy fésűt felírtam.\\

Kora reggel hulla fáradtan készülődök, álommámorosan lépek ki a hidegbe és zárom le a rejtekhelyem ajtaját. <De utálok korán kelni.> A megbeszélt helyen öleléssel köszöntöm a társaimat, ilyen korán még beszélni is lusta vagyok.
A halászfaluban nyitom ki legkorábban a számat.
- Hogy lehet ilyen helyen lakni? – savanyúan nézek körbe az építményeken, szemforgatással is jelzem nemtetszésemet – Nem lehet túl eseménydús itt élni.
A kapitány hajójának láttán is csak a számat húzom. – Ennél nagyobbra számítottam, kapitány. – unott arccal nézek rá.

A hajóút csak a feltörő emlékek miatt keserít el. <Azért jó újra a hullámokon lenni.> Foir és Magnus dalát dúdolgatom magamban, hogy ne unatkozzak, gyors bejegyzést írok a naplómba a tegnapi eseményekről.

,,Tegnap bunyó volt a kocsmában, ahol a kapitánnyal találkoztunk. Hősiesen szétvertük a csürhét, akik zavarni merték a nyugodt hangulatot. Jómagam kettő gyökér baját is elláttam, az egyiknek akkora pofont kevertem le, hogy beleszédült, a másikat meg szerintem impotenssé tettem. Olyan fárasztó hősnek lenni…”

Ha végképp nem tudom mivel elütni az időt, az egyik krétámat kettétöröm és firkálgatok a hajón, mindenfélét, amit még egy öt éves is le tud rajzolni. – Nézd, cica. – mutatok az egyik mesterműre a hozzám legközelebb állónak – legyen a legénység egy tagja, vagy akár a kapitány - , ami mától a kis bódészerűség falát ékesíti.

Mikor Ybon összehívja a csapatot, boldogan foglalok helyet a padlón. – Igen, szerintem is szítsunk lázadást! – hozakodom fel a számomra zseniálisnak tűnő ötlettel, mielőtt még tudósunk nekikezdene. A többiek értetlen tekintetére én is hasonlóképpen reagálok. – Most nem ez a téma? Jó, akkor ne.
- Mért pont vele kell egy párban lennem? Én Ybonnal akartam párban lenni. – puffogva nézek magam elé és piszkálgatni kezdem a körmömet. – Amúgy is, tiltakozom, én nem tudok mászni.

A szigeten csak nézelődök, hátha látok valami érdekes, értékes alapanyagot magamnak. – Amúgy pár cuccot elrakhatunk, amit nem mutatunk meg a kapitánynak, ugye? – kérdezem, miközben le sem veszem a szemem a helyről. Nagyjából ekkor intenek óvatosságra, a békalényt is lassan megpillantjuk.
Kikerekedett szemekkel bámulom a törpehalat. – Ez valami halféle? – súgom útitársaimnak, a kérdést mégis elsősorban a magiszternek célzom.

A találós kérdésre kicsit kalimpálok a kezemmel – Oltár! – az agyamban a többiek szavai csengenek. <Asztal.> - Ja igen, asztal, én is azt akartam mondani. Asztal.
Foir megelőz a bennem is felmerülő legelső kérdéssel, ezért csak csöndben figyelem az eseményeket.
<Vajon ki lehet belőle valami váladékot nyerni?>
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.01.30. 14:53

Max

//off: Paga a beszédet kijelölnéd valamilyen más kékkel kérlek? Nem tudom elolvasni csak ha kijelölöm.

- Pfú, kívánni sem lehetett volna jobb estét! Pia, kaja, bunyó, muzsika! - Mondom a nagy világba, fáradtan és örömmel teli, mikor kilépek a kocsmából. - Na jó... Egy pár jó csöccsel az arcomban még fel lehetett volna dobni! - Mondom és hahotázva indulok meg kissé dülöngélve hazafelé...

Az indulás előtti este is úgy döntök, hogy elmegyek egy kocsmába vigadni, inni és egy kicsit kockázni, hátha szerencsém lesz. Még az-naposan jelenek meg a találkozónál, szagom, akár egy szeszkazán kezembe egy üveggel az alján valamicske borral.

Hátra húzott fejjel döntöm le azt a maradékot. Böfögve törlöm le az arcomról a lefolyt bort.

- Indulhatunk! - Mondom előre intve a kezemmel, fújtató kacagással összekötve.

A kihajózásnál én is a fedélzetre megyek, hogy kiszellőzzön a fejem. Nagyokat szippantok a levegőből.

- Kissé csípős a reggel, nem de?
- Remélem jó utunk lesz.
- Te mit gondolsz a szigetről?
- stb.

- Nem ittál eleget... - Felelem egyszerűen. A végére hozzá akarom tenni a nevét, de valahogy nem jön a nyelvemre, úgyhogy csak megveregetem a vállát. - Nem megyünk messzire, szóval nem hinném, hogy aggodalomra ok van. Jó út lesz ez. - Ezt egyfajta végszóként szántam és lemegyek szundítani egyet.

A nagy beszélgetésre kelletlenül megyek el, de azért megjelenek egy üveg borral a kezembe.

- Én semmit nem gondolok a hajóra való behatolásról. Előbb látni is kéne a hajót, ahhoz hogy gondolkodhassak róla. Hagyjuk akkorra a tervezést szerintem. - Ezzel én le is zártam magamnak a közgyűlést. Csukolva az italtól állok fel és hagyom el.

---- szigetem ----

- Ez meg mi az isten nyila?! - Teszem fel a költői kérdést a furcsa lényre nézve. - Olyan mintha egy orangután egy gyíkkal közösült volna... - Kuncogva megbököm a mellettem lévőt a könyökömmel.

A találós kérdésére hatalmasat kacagok.
- PFf... huh... ez a legjobb, amit tudsz?! Haha..
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.31. 17:40

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
É - Ynev, Erogow királyság Hesseby kikötőváros, Koppány nevű matrózkocsma.
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Sirak (Magnus) Paga Sker (Fior-Sha Kryel) Black Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//Nos mivel kaptam jelzést, hogy elnagyoltam a sziget leírását így itt van egy kicsivel több.

Az egész néhány kilométer hosszúságú és szélességű. Az egyik felén egy sziklás kisebb öbölszerű szakaszon fekszik fel a sziklákra a hajó ami miatt itt vagytok. A másik felén magas szikláktól védve horgonyoztatok el. A sziget sziklás, zuzmó, moha és néhány pici virágon kívül nincs rajta növényzet. A part menti részek tagolta, sziklás. Magas sziklák és egész a tengerig rohanó hasadékok váltják egymást. A belső részek is sziklásak de itt a terep egyenletesebb és nem tagolják hasadékok. Elég hamar lehet gyors haladást biztosító útvonalra lelni.//

A hajó belsejében.
*A kupaktanács megejtésére levonultok a raktérbe. Válaszfalakkal négy részre van osztva az alsó rész amik között nincs közvetlen átjárás így ti a leghátsó fakkba vonultatok le mivel ennek a lejárója volt hozzátok a legközelebb.

//Ha valamint meg akartok osztani egymással azt lehetőleg egy reag alatt tegyétek meg.//

[u]Thor[/u]

*A fogadós egy tarisznyában a kért élelmet összekészítette. A lovad és lófelszerelésed a kapitány instálójában biztonságban van. A hajó neve Rozmár. A hajó típusát is felírod és rajzolsz egy gyors vázlatot róla. A kapitány neve Ted.

Fior

2e 500r

*A levéltáros mint régi ismerőst fogadott a korai órán, hisz az elmúlt hetekben már jártál itt. Ahogy azt már megszoktat csak néhány ezüst érme után engedett beljebb. Ám nem találtál semmi újat, még azokban a könyvekben sem amiket a múlthéten tettél félre, hogy ezeket még átnézed.

*Végül 2e érmével kevesebbel tértél vissza a szállásodra, hogy összepakolj a holnapi indulásra. Ami biztos, hogy a kikötői iratokban többször felbukkan a neve mikor megrendelte, kifizette, vízrebocsájtatta és felbérelte a legénységét. Ahogy a kihajózásról szóló feljegyzésekben is csak a neve lelehető el. Az biztos, hogy nemesi származék és a Magister megszólítást sem alap nélkül sem kapta meg. De mivel sem a családi, sem a fővárosi, sem a Dorani levéltár nem elérhető számodra így nem tudtál meg semmi újat.

//Mivel az átvezetésem a sziget és a város között elég tömör lett így volna két apróság.
A hajóskapitány házában szálltok meg éjszakára mint vendég.
Valóban szándékodban áll éjszaka során távozni a vendéglátód házából és nő után kajtatni egy faluban? Vagy talán Ted asszonyát akarod elcsábítani?//

[u]Shanna[/u]
//Esetleg javasolhatom egy téli kabát vagy szőrme felírását a felszerelés listádra a fésű mellé. Ha van pénzed még akkor vond le abból ha nincs akkor csak nevezd meg a JK-t és már ki is van fizetve :) //

*A kapitány a falvára tett megjegyzésedre nem reagát szóban de pillantását elcsípve látod rajta, hogy ahogy neked a várostól távoli életről meg van a véleményed úgy neki is megvan a véleménye azokról akik úgy vélekednek mint te. Később amikor a hajója méretére tettél megjegyzést viszont már nem maradta szótlan.
Ennél nagyobbra számítottam, kapitány. –
- Csempészésre nem is kell nagyobb, de ha mindenáron fenn akar akadni egy sziklán akkor nyugodtan kihajózhat egy nagyobbal. Viszont azzal biztosan nem fog tudni kikötni.

[u]Magnus.
[/u]
*A kapitánnyal a megbeszélés rövid volt. A már korábban megbeszélt osztozkodás mértékét megerősítettétek, igaz ő annak ellenére, hogy figyelmét a kormányzás nagyban lefoglalta nem tudta megállni, hogy ne viccelődjön veled amiért ennyiszer előhozakodtok a részesedés százalékos arányával.Ezt követően arra térsz vissza az egyterű háló kunyhóba, hogy Shanna egy macskafejet rajzolt a falra.

[u]Max[/u]

A megbeszélést leszámítva nem mozdulsz ki. Még a városból magaddal hozott itókával teli palackból kortyolgatva nézed ahogy Shanna állatfigurákat rajzol krétával a hajódeszkára.

[u]A szigeten. Mindenki.
[/u]
*A lény a választ/válaszokat hallva egy kicsit szontyolodott képpel guggol le ismét míg közületek páran halkan összesúgtok egymás között.

- Hmm… Igazatok lehet.

*Hirtelen váltással újra rátok emeli a tekintetét vidám és érdeklődő módon. Legalább is remélitek, hogy nem értettétek félre az arckifejezését mivel azért eléggé különbözik egy átlag elfszabásútól.

- Oktop vagyok. És ti ki vagytok?

*Szinte mint egy kíváncsi gyerek kérdezget titeket.
Honnan jöttetek?
Hová mente?
Mi az a bot a kezedben? Itt Ybon-ra mutat.
Ti is itt akartok élni?
Sokáig maradtok?
Miért van írás a szemed körül? Itt Fior-ra mutat.
Kértek vizet?
Biztos nem jöttök közelebb? Van finom hal, nem kértek?
Hogy csak néhány példát említsek. Annak ellenére, hogy a szél folyamatosan fú a szigeten, a sziget körül és még a tenger morajlása is ide hallatszik, beszédét tisztán halljátok még így 15 m távolságból is. Amikor normál hangerőn egymás között beszéltek arra nem reagál csak kíváncsian néz rátok de amikor kicsit emeltebb hangerővel szóltok hozzá akkor mindig válaszol és rögtön fel is tesz egy kérdést.

//Ha van kérdésetek azt írjátok le.
Ha válaszoltok a kérdéseire akkor írjátok le a válaszokat.
Ha csak egyikőtök viszi a beszélgetést akkor lehetőleg annak fényében írjatok reag-ot, hogy a többi nem szól közbe és nem össze vissza fecsegtek egymás szavába vágva.
Természetesen az ellenkezője is lehetséges.//

*Ahogy nézitek a lényt visszaidézitek magatokban miért is erre jöttetek és már látjátok is magatok előtt a nagyobb sziklákkal és kisebb hasadékokkal tarkított terepet. Tudjátok, hogy tudnátok ott is haladni viszont csak lassan. Ha gyorsan akartok haladni akkor el kell haladni a tó mellet.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.01.31. 20:47

Ybon Gar

//off: Elnézést kérek a KM-től, a fertály órát elnéztem.//

A kocsmában

*Shanna beszámolóját a növényekről, mérgekről szívesen hallgatom. Olyannyira, ha nem veszi tolakodásnak, előveszem az oldaltarisznyámból a könyvemet, a tollat és a kis fiolát, amiben tinta van. Majd kinyitva a bőrkötéses könyvet, feljegyzem a mondanivalóját. Természetesen amit tudok, hozzá teszek. És egy ponton észre sem veszem, de lélekben eggyé válunk. Még az sem zavar, hogy a kívánt hatás szinte mindig a halál. Csak úgy telik az idő, és közben már görcsbe rándul a kezem az írástól. Mikor jelzi, hogy elfáradt, észreveszem, hogy én is közel járok a beájuláshoz. Iszunk még pár kortyot, közben megköszönöm az információ cserét.

- Tartalmas este volt, köszönöm. -*Majd bólintok felé, és mikor feláll, úremberként én is azt teszem. //off: udvari etikett:1 // - Holnap találkozunk, jó pihenést! -*Búcsúzom el tőle.

Másnap a hajón

- Nem ittál eleget...

*Max szavaira, csak viccesem válaszolok:

- Remélem te már igen.

*Mikor Foir felkeres, örömmel veszem, és szívesen átbeszélem vele a mágiatudókat.

- Talán amit a legfontosabb tudnod, hogy a varázslók közt is vannak olyanok, akik csak egy féle praktikának szentelték az életüket, de arról viszont olyan tudást gyűjtenek össze, aminek hatalmát talán rajtuk kívül csak a halhatatlanok ismerik. A másik, hogy nagyon sokrétű egy igazi varázsló tudása. Nehéz megmondani, hogy ki, mivel vértezi fel magát. És sokszor soha nem tudod meg, hogy egy magiszter az uralma alá hajtott. Egy legenda szerint egy ősi mágus oly hatalomra tett szert, hogy képes volt a démoni síkra lépni, és ő maga is azzá vált, majd mi lett vele később, nem tudni. Viszont érdekes módon nem sokkal később egy faj paktumot kötött egy démonnal. Vannak fura egybe esések az életben.

//off: Kérem a KM-et, hogy ha esetleg valamit ki tudtunk találni, akkor azt ossza meg velünk. //

A megbeszélésen

*Foir felvetése tetszik, hisz, ha átlátunk a falon, az mindenképpen hasznos. – Jó-* Mondom neki.

*Magnus felvetése, és ötlete számomra teljesen helyén való. Bólogatok, hogy nekem megfelel.

- Mért pont vele kell egy párban lennem? Én Ybonnal akartam párban lenni. – puffogva nézek magam elé és piszkálgatni kezdem a körmömet. – Amúgy is, tiltakozom, én nem tudok mászni.

*Viszont halva Shanna ellenkezését, két dolog jut az eszembe. Az egyiknek hangot is adok.

- Shanna, ha feljutottam a hajóra, akkor majd a mágia segítségével felemellek a fedélzetre.

<Vajon miért akar velem egy párt alkotni? Lehet, hogy valamit érez irántam? Na jó, ebből elég! Te varázsló vagy, az akarat minta képe! Nehogy bele zúgj ebbe a nőbe! Főleg ne akkor, mikor a józanész a fontos.>

//off: Kérek a KM-től asztrál próbát. Ha nem sikerül, akkor elpirulok Shanna kijelentésén, miszerint velem akar egy párt alkoni.//

A szigeten

– Amúgy pár cuccot elrakhatunk, amit nem mutatunk meg a kapitánynak, ugye? –

*Shannára nézek, és a fejemet csóválom.

- Nem tehetjük. Ha kiderül, akkor elég nagy bajban leszünk a tengeren. Ne felejtsd el, hogy mi választhatjuk ki először a kincs közül a saját részünket. Szerintem elégedj meg a saját részeddel.

– Ez valami halféle? –

*Csendben válaszolok: - Ez valószínű egy vízi manó. Veszélyes fajta.

- Ez meg mi az isten nyila?! - Teszem fel a költői kérdést a furcsa lényre nézve. - Olyan mintha egy orangután egy gyíkkal közösült volna... - Kuncogva megbököm a mellettem lévőt a könyökömmel.

*Összehúzott szemöldökkel nézek Max-ra, és csendben mondom neki.

- Ezt ne, kérlek. Inkább készülj a harcra.

*Mikor kérdéseket kezd fel tenni, Foirra, és utána Magnusra nézek, és megvárom, hogy ők akarnak e valamit mondani. A diplomáciában nem vagyok jó, az a bárd, vagy a szerencsevadász asztala. Amíg a társaim szóval tartják, én a mana rezdüléseit figyelem, és készen állok bármikor lecsapni a lényre.

//off: Felkészülök a mágikus támadásra, és bármilyen varázs aktivitást érzékelek, akkor a gondolat sebességével az ő nyaka köré is teremtek egy láthatatlan láncot, hogy bele fojtsam a szót. CÉ: 26+30(varázslat bónusz) + láthatatlan módosító , sebzés 5k6//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.02.01. 20:34

Shanna „Halszálka” Elkins

A kocsmában

- Én köszönöm, hogy meghallgattál – mosolygok a férfire, köszönésképpen egy puha puszit nyomok az arcára, majd távozom.

Másnap, a kikötőben a kapitány válaszára elszontyolodom – Rossz kedved van, kapitány? Mi ütött beléd? Mit tegyek, hogy felvidítsalak? – eresztek felé egy sejtetős mosolyt, tekintetem az övét keresi.

A megbeszélésen dagadó mellel hallgatom Ybon ajánlatát, miszerint a magasba röpít.
- Így már mindjárt más, benne vagyok.
Amennyiben a mindentudónk elpirulna, finom mosollyal biztatom, miközben arca minden apró mozzanatát fürkészem. <Mire gondolhatsz, hm?> Próbálom megfejteni a gondolatait, szeretném akár minimálisan, de megtudni, mire gondolhatott, amitől ennyire elvörösödött. \\Lélektan 4, Intelligencia 18\\

A szigeten

- Most elszomorítasz. Egy nyakláncot sem tehetek el? Csak egyet. <Vagy kettőt. Esetleg hármat. De akár négyet is, attól függ, mennyi van ott. Hatot, hetet, nyolcat, amennyi elfér a dekoltázsomban, azt úgysem ellenőrizheti le!>
- Ez valószínű egy vízi manó. Veszélyes fajta.

- Veszélyes vízi manó? Pedig kedvesnek tűnik… - jegyzem meg a magiszter válasza kapcsán.

A kis élőlény érdeklődő gyerekként kérdezget, nála jobb beszélgetőtárssal nem is áldhatott volna meg a sors, élvezettel válaszolom meg a számomra legszimpatikusabb kérdéseket.
- Szia Oktop! – egy apró lépéssel közelebb merészkedek hozzá – Én Halszálka vagyok, ők pedig a barátaim: Ybon, a legokosabb, Magnus, a legügyesebb, Max, a legerősebb és végül Foir, a leggazdagabb – mutatok körbe társaimon. – És mondd, hány éves vagy? – teszem fel a kérdést őszinte érdeklődéssel, remélve, hogy a válasz hasonlóképpen őszinte lesz.
Honnan jöttetek?
Hová mentek?

- Erigowból jöttünk és a tavon túlra igyekszünk. Valójában csak afféle nézelődést vágunk itt le.
Mi az a bot a kezedben?

Mikor a varázsló botjáról kérdez, azonnal eszembe ötlik egy hihetetlenül jó válasz, ami ki tudja, még akár félig-meddig igaz is lehet. – Az a bot? Az csak egy sétabot. – legyintek a hatás kedvéért.
Sokáig maradtok?

- Nagyon remélem, hogy nem. Szeretnék ellátogatni Gorvikba. <Feltételezve, hogy nem hagyom itt a fogam…>
Kértek vizet?
Biztos nem jöttök közelebb? Van finom hal, nem kértek?

- Köszönjük az udvarias fogadtatást, de nem vagyunk éhesek, se szomjasok, van élelmünk elég.

\\Off: akkor ha Paga is beleegyezik, levámolom egy kabáttal, ha nem, akkor a saját számlámra írtam föl. :D\\
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2016.02.01. 21:58

Magnus

Én Halszálka vagyok, ők pedig a barátaim: Ybon, a legokosabb, Magnus, a legügyesebb, Max, a legerősebb és végül Foir, a leggazdagabb

-Halszálka...azt reméled hogy majd nem mer rádharapni, nehogy a torkán akadj? - motyogom az orrom alatt.

Hagyom Shannát, had beszéltesse. Addig is halkan szólok Ybonhoz.

-Mennyire erős benne a mágikus erő?

Ha erős:

-Mire van szükséged ahhoz hogy legyőzd?

***válasz***

-Megkapod.

Ha gyenge:

-Akár magunkkal is vihetjük. Elhitetjük vele hogy ez valami játék.

Ha nem tudja megállapítani:

-Akkor jobb ha meghal. (Az a terv érvényesül, "ha erős")

- Köszönjük az udvarias fogadtatást, de nem vagyunk éhesek, se szomjasok, van élelmünk elég.

Ha erős/nem megállapítható:
(gondolom időre volna szüksége és arra, hogy valaki lefoglalja)

-És mondd Okto, te mit keresel itt a világ seggében? - lépek hozzá közelebb.

***válasz***

-Hmm, ez igazán érdekes. Mondd, akarsz játszani? Van egy labdám - nyúlok a kabátom alá - ha elkapod, megmutatja a jövőt. - ezzel odadobok neki egy gránátot a kabát alól.

Ha gyenge:

-És mondd Okto, te mit keresel itt a világ seggében? - lépek hozzá közelebb.

***válasz***

-És nem szeretnél valami még izgalmasabbat látni? Ha jó fiú leszel, velünk jöhetsz egy kalandra!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.02. 19:05

-Mennyire erős benne a mágikus erő?

*Halkan mondom: - Nem tudom megállapítani.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.02.02. 20:19

//off: Srácok! Nekem van egy olyan aprócska gondom, hogy leginkább a munkahelyemen tudok írni, de ott nincs net. Nem panaszkodásként mondom, de mire eljutok odáig, hogy megosztom a reagomat újra kell írnom. A másik meg, ha jól emlékszem mindenki beleegyezett, hogy a karakterem a leg szociálisabb, ezért ő a hangadó. Nem gond, ha ti is beszéltek, csak akkor tudassátok velem, hogy ne törjem emiatt annyira magam. Kb. ennyi.//

Foir-Sha Kryel

Még a hajón Ybonnal való beszélgetés közben:

- Ezt most úgy mondod, hogy a halandók közt ezek a magiszterek felsőbbrendűek volnának. Csak van gyenge pontjuk.

A szigeten:

A lény kérdései megválaszolására nyitom a számat, mire mellettem Shanna el kezdi hadarni a válaszokat. <Na mindegy…>

Így hát egy körös fohászt kezdek el magamba mormolni. (A hit pajzsa; 0 kegyp.; 1 kör; 15 percig)
Miközben fohászomat mondom, a kezembe tartott nyílpuskát lövésre készen tartom, de nem célzok vele. …még. 8)

//off: B.C.! Nem probléma ha a Km megmondja, hogy mennyibe került a kabát levonom./
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.02.02. 20:37

\\Off: akkor legközelebb csöndben leszek, ha ez ekkora bajt okoz\\
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.02.02. 20:56

:) //off: Nem gond, hisz emberek vagyunk vagy mik, csak furán jött ki. Thor karija válaszolt a kérdésre, de át is adta a szót, amire az én karim beszélgetést kezdeményezett. Na jó egy kicsit gáz, mert nem tizenéves, pubertáló tiniket játszunk ki, hanem elméletileg harmincéves felnőteket, akik gondolom tényleg felnőtek ésfeltételezem nem ork törzsek közt nevelkedtek. De lehet, hogy tévedek, akkor viszont tényleg bocsi, hogy ezt szóvá tettem. Amúgy meg betudom a 20-as karizmádnak. :lol:
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.02.02. 21:19

Max

- Remélem te már igen.

- Sosem lehet eleget inni... - Bököm oda neki a levegőbe emelve nem létező italt a kezemben, mintha köszöntőt mondtam volna.

- Ezt ne, kérlek. Inkább készülj a harcra.

Számat húzva teszem rá kezemet a kardom markolatára.

- Jobb? - Mondom lekezelően.

Nagyot sóhajtok és a szemeim forgatva leveszem a kezem a fegyveremről, ahogy ömlenek felénk a kérdései.

- Hát ez ellen sem kell szablyát rántani... - Mondom az orrom alatt a fejemet csóválva.

Nagy örömömre szolgál, hogy nem nekem kell válaszolni a kérdéseire.

- Ami azt illeti sietünk! - Teszem hozzá miután Shanna elutasította az ebédre való meghívást.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 46 / 54 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján