<Pelso(....)>
*A kikötőben szó nélkül követem a katonákat. Közben pattanásig feszült idegekkel kémlelem a környéket. Kezemet a késeimen nyugtatom. A hajón a mágiával hajtott lapátok lekötnek de nem eléggé. Azért már kezdek megnyugodni. Végül is a fogadóbizottság elénk jött és úton vagyunk a menedékre. Nagy baj már úgysem lehet. Irány a város. Úgy is oda készülünk.
A hajón. Skinernek.
- Hatásvadász látvány az biztos.
*Elgondolkozva tekintek a szobrokra.
- A kapitány nem izgat. Így nem is gondolok róla semmit.
* Tekintetem elszakítom a városkapuról és Skinerre nézek.
- A vonaton csak ti voltatok érdekesek. Más nem. És szerintem nem voltak kevesen, ha mi nem vagyunk ott még tán le is gyűrtek volna kettőtöket. Elég átgondolt támadásnak tűnt. Csak azzal nem számoltak, hogy lesz más utas is aki ébren marad kettőtökön kívül. Vagy, hogy első dolga lesz rájuk rontani.
*Úja vissza nézek a városra. Nagylevegőt veszek és lassan fújom ki ahogy újra végignézek a városon.
- Engem inkább más foglalkoztat. Ez.
*A város felé intek.
- Csodálatos látvány. Határtalan lehetőség rejtőzik minden sarok. Mi meg azért jöttünk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy megragadjuk.
<...Hatás vadász szobrok nem mondom... No csak nem itt megyünk a városba?... Na akkor merre?... Aha... Hát itt meggyünkbe... Víz??... Miért öntenek ide ennyi vizet. A hajó úszik és a fedélzetre nem jut belőle?!?...Ohh!!!... Jé emelkedünk... Hova jutottunk? Ezek meg ki?....>
*Miután rögzítették a hajót a parthoz, ellenkezés nélkül hagyom, hogy oda kísérjenek ahova akarnak. A terembe érve látva a gyümölcstálakat oda lépek melléjük. Kiválasztok párat amit ismerek. Megszagolom, majd ha ismerős az illata is akkor fogyasztok belőlük. Az italokkal is így teszek. Várva, hogy valaki megérkezzen a vendéglátóink közül. Szerencsére nem várat magára sokat. Mikor végre megérkezik leteszem a kezem ügyében lévő gyümölcsöket és kupát. Aztán Sirak mellé lépek. Mondókáját nem szakítom meg.
<... Nem tesz semmit... Kedvenc hobbink fiatal lánykák megmentése... Na ez is kezdi a bosszút... Még a végén nézhetünk másik menedék után... Huu.... Jól van. Ő úgy fest nem akar még meghalni... Remek.... Biztos meg vannak erre az emberei és nem min vagyunk azok... Helyes... Tökös legények?... Nocsak csak nem máris lesz munkánk?... Jól hangzik...>
*Mikor a szolga behozza a ládát megnézem magamnak de nem igazán törődöm vele. Jobban leköt a láda tartalma. Mikor megmutatják ránézek Sirakra. Majd vissza.
<... Egész szép summa jutalomnak... Elfogadom... Ezzel el lennénk egy darabig...Mi van?!?... Vegyük el a pénzt és menyünk vagy hagyjuk ott és dolgozzunk neki még többért? ... Minek hozta egyáltalán ide a ládát?...>
*Közelebb hajolok Sirakhoz majd összesúgok vele.
- Szerintem elfogadhatjuk az úr ajánlatát. Úgy is munkáért jöttünk. Ő meg munkát ad.
*Ha sirak is rábólint akkor Zethus felé fordulok. //Szerintem hallgatás beleegyezés.//
- Elfogadjuk a munkát.