• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 21 / 54 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.24. 8:00

Vagy amint kész leszek én vele. :D Még nincs felszerelésem mert tegnap este kaptam elő történetet elfogadást, és még nem tudom hogy mennyi pénzből vásároljak mert az a km-még kidobja.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.24. 19:48

Közérdekű kikiáltás következik.

Kérek minden polgárt jól figyelmezzenek szavaimra.

Nagyra becsült urunk Pelso a KM szavait tolmácsolom.

A már közszájon forgó mulatságok kezdete e hét csütörtök.
Még ellenőrzi az utolsó pillanatban benyújtott kérelmeket és hozzá igazítja a játékokat de után a vásár nyitásának napján szeretettel vár minden polgárt.

ui.: A kb két - két és fél hete írtam vagy mondtam, hogy a felszerelés listát nem a vagyonotokból veszitek meg. Ésszerű keretek között lehet kérni sokmindeni. A mágikus holmira 100 Mp van + mágia forgatónak a saját manna készlete.
Ahogy régi hagyományainkhoz illik, és diktálják.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.25. 20:10

A kikiáltó összetekeri a pergament és végighordozza tekintetét a néma tömegen.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.25. 20:31

Tuti ami tuti egybegyűjtöm ide pár írásom.

A KM-i írás után mindenki kettő legfeljebb három írást tehet majd közzé.

A közzé tett írások sorrendje kezdeményezésnek is számít. Aki később ír igazodnia kell az előző íráshoz.
Utólag nem lehet módosítania közzé tett írást. Főleg ha valaki már írt utánad. Akkor még módosíthatsz rajta ha megírtad, közzé tetted de látsz benne fogalmazási és helyesírási hibákat mikor újra olvasod. Ezek javítását addig teheted meg míg nem ír valaki utánad. Amint írtak az írásod után és a reag-ok az általad leírtakra építkeznek már nem írhatod át amit írtál.

Off-ban csak olyanokat írjatok ami a kalandhoz köze van. Aminek nincs azt Pm-ben írjátok meg.

A KM dolgát segítendő mindenki KM fejjel gondolkodjon. Mikor leírjátok mit szeretnétek nyugodtan dobjatok hozzá próbákat.
Írjátok le a dobás értékét és, hogy mire dobtátok. Ezzel is gyorsítjátok a munkámat. Legalább azt nem kell megdobnom.

Mindig fogalmazzatok világosan. Nincs magától érthetőség, nincs "de hát én nem így gondoltam". Csak abból tudok kiindulni amit leírtok. Amit nem írtok le azt én nem tudom odagondolni. Ha így tennék akkor akár NJK-is lehetnétek. Ti viszont JK vagytok. Tehát nem a KM játszik helyettetek.

A gyorsított tempó matt legyetek a lehető legrészletesebbek. Mindig írjátok le a jövőre vonatkozó terveket is. Ne csak az adott pillanatra reagáljatok, mivel akkor igen sokáig tartana a játék.

Pelso írta:A játék során az oldal hivatalos jelöléseit kérem betartani.

A jelzések akkor.:

Az off és a KM-nek szóló részt mindeni ismeri. Használja is.

//...(szöveg)...//

Kérek mindenkit ami nem tartozik a játékhoz azt inkább pm formában beszéljétek meg.

Cselekvés. Általános fogalmazás a jelenetben való viselkedésről

*…(szöveg)…

Kimondott szó. Ezt mindenki jól ismeri.

-….(szöveg)…

Kérek mindenkit kerülje a "könyves" jelöléseket. A hangosan kimondott rész első sorban pluszokat ad pl. karizma próbához ha jól van megírva. Ezért ez jól legyen elkülönítve a többi résztől.

A karakter gondolatai. Ez első sorban a KM-nek szólnak az ide írt részek. Valamint képet lehet alkotni az ott írtak segítségével a karakter általános érzelmi állapotáról.

<…(szöveg)…>

Ezen jelölések betartását mindenkitől elvárom.

Most jöjjön egy példa reag.:

Játékos neve.

//Off.: Üzenet a KM számára. Pl.: Próbadobás rejtekhelykutatás.//

*A jelenetben való cselekvés általános megfogalmazása.

- Szerepjátszás szempontjának fontosnak tartott mondat. *A kimondott szöveg stílusa. Érzelmi töltete.

<… Gondolatok a helyzetről…>

- Újabb mondat. *beszéd közbeni cselekvés. PL.: rámutat valamire.* - Folytatódik a beszéd.

*Egyéb cselekedetek még a körben.

//Próbadobások. Amik valószínűleg szükségesek a jelenet fojtatása során. A KM munkáját segítendő olyan dobások amik szükségesek a jelenetben vagy úgy érzed szükségesek lehetnek.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.27. 23:01

Elnézést a csúszásért.

Elnéztem a naptárat. Azt hittem eredetileg, hogy ma itthon leszek de tegnap bent emlékeztettek rá, hogy oktatásra kell menne. Utána meg mentem tovább angolra.

Ma sajnos ezért nem kezdem el de holnap pótlom az elmaradásom.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.27. 23:11

A játékban részvevők névsora.

Thrin.
Flame
Sirak
Gorodak
Thor
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.27. 23:25

Engem kifelejtettél
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.28. 9:35

Ja ne hogy már a gyógyítót, ha már a km- is késett.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.28. 20:27

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam. Sueso város. Palota. Tanácsterem.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame(Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy újabb ügy lezárva. A király pecsétjével szentesíti az érintek felek közti birtokvitát lezáró okiratokat. Az új határokkal nem elégedet egyik fél sem de a király akaratával nem ellenkeznek és a papírokkal kezükben távoznak a teremből. Wilminus Malor a király tanácsadója szólítja a következő nemest audienciára. Elran nagyúr a Shanice - hegylábánál található határföldek őrgrófja lép elő a nemesek és hivatalnokok tömegéből.

- Nagyuram. E falak között már tárgyalt ügyel járultam eléd. Úgy egy évvel ezelőtt Erak magiszter határon túli földjeiről nyugtalanító levelet kaptunk Gvendhor atyától.

- Igen emlékszem az ügyre. A magiszter biztosított, hogy elegendő embere és hatalma van elbánni az erdőiben bujkáló sötét varázslóval. Akit a követén keresztül ő csak, mint tudatlan „vajákos” jellemzett.

- Igen arról az ügyről lenne szó.

- És vajon miért gondolod úgy, hogy újra elő hozakodsz vele. Emlékeim szerint a magiszter megbízottja jobban aggódott azért, hogy mihamarább útra kelhessen az újabb telepesekkel a termékeny földekkel, mint a „vajákos” miatt.

- Inkább megmutatnám az okomat.

A király, aki eddig trónján hatra dőlve hallgatta grófját, most előre hajolt és arcán fokozódó kíváncsiságot olvashatott le mindenki a teremben.

- Akkor mutasd.

A gróf intett a kihallgatásra várók közt várakozó udvaroncának. Az udvaronc a jelzést követően kisietett a teremből. Távozása után halk mormogás kezdet éledni lassan a teremben. Mindenki kíváncsi volt mit fog mutatni a nemes, hát rögtön találgatásba is kezdtek.
Nem egészen fertályórányi várakozás után (5-10p), a teremben uralkodó halk mormogást csikorgó hang váltotta fel, ami a folyosóról hallatszott be. Mindenki arra nézet. Kivéve az őrgrófot. Ő a királyt nézte.
Az újult erővel feltámadó mormogás csak alig pár pillanatig tartott. A tanácsterem kétszárnyú ajtaja kitárult. Fegyverektől övezve egy két méter magas és egy méterszer egy méteres ponyvával takart tégla testet toltak be kerekeken.

- Ez meg még is mi?!

- Már is mutatom felség. Leplet eltávolítani.

Ahogy a lepel lehullott a termet azon nyomban a bomló hús szaga töltötte be. A teremben tartózkodó dámák, kisasszonyok felsikkantottak meglepetésükben. A férfiak felhördültek döbbenetükben.
A lepel alatt egy ketrec húzódott meg. Benne egy láncra vert bomló test. A nyakára erősített karika a ketrec tetejéhez volt erősítve. Most ezen lógott.

- Még is mire vélje ezt!?

A király hangjában érződő neheztelés az arcára is ki ült. De a döbbenet oly gyorsan távozott is onnan, mint amilyen sebesen pattant talpra döbbenetében. A hölgyek sikolyai elkeveredtek az elő röppenő kardok szisszenéseivel.
Az eddig ernyedten lógó fej megmozdult. Lassan végighordozta tekintetét a termen miközben síron túli sóhajt hallatott. Testét bilincsbe verő láncok megcsördültek ahogy a „test” úgy döntött fel hagy az ernyedt lógással. Minden bizonnyal megindult volna a legnagyobb ember csoportosulás irányában, ha a láncok nem tartották volna olyan szorosan. Így csak béklyóit csörgette kitartóan és egyenletesen.

- Ez meg még is mi!?

- Ő nagyuram a néhai ifjú Elran tiszteletes. A tavaly útnak indult ezer telepes fiatal lelkésze. Kyel, a király és az ország odaadó híve.

Ezen szavak nyomán lassan végigfut a felfedezés a tömegen, hogy valóban papi öltözék van a testen. A nagyja darabokra van szakadva rajta, de azért még felismerhető.

- Mi történt vele?

- Azt én is szeretném tudni nagyuram. Már így nézet ki mikro néhány tárásával át botorkált a határ menti földjeimre. Körülbelül kétszázan lehettek. Letaposták a termést, megtámadták a jobbágyokat. A legjobb emberimből többen és számos jobbágy veszet oda mire sikerült megállítanunk őket. A termésben okozott kárt még számba sem vettük.

A király a döbbenten és falfehéren ül vissza a trónjára.

- Válogatott fegyvereseim egy csoportját küldtem el Erak magiszter földjei felé. Ennek már két hónapja. Azóta semmi hír róluk. A varázsló földjéről meg azóta nem érkezett semmilyen üzenet, hogy tavaly itt járt a követük és magával vitte az ezer telepest.

- Hmm… Igen aggasztó hírek ezek.

- Királyom a határ védelmére van elég emberem. Esetleg némi erősítés jól jönne a biztonság kedvéért. Viszont szükség volna egy rátermett emberekből álló csapatra akik körbe néznének a Erak magiszternél még is mi az ördög folyik ott.

Wilminus Malor ekkor oda lép a király mellé és súg valamit a fülébe. Majd a király szólásra emelkedik.

- Valóban grófom. Szükség van egy rátermett csapatra. A küldetés vezetője már meg is van. Gwon Malor lépj elő. Te fogod vezetni a csapatott akik az ügy végére járna. Hmm… De ki legyen a többi?

//Nos itt szeretném ha a csapat többi tagja leírná ahogy „önként” jelentkezik a küldetésre.
Mindenki írja le hogyan néz ki.

A fentebb írt irányelveket és a reag írása során az írásjeleket kérem mindenki tartsa be. Köszönöm.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.03.28. 22:44

Gwon Malor

//off: Kinézet: 1.80 m magas, teljesen kopasz, 50 évesnek kinéző férfi. Arca sápadt, szemei véreresek, szája száraz. Mintha már napok óta nem aludna rendesen. Bal szeme körül fekete tetoválás látható, fura jelek kuszasága. Dísztelen, de finom bőr ruhát visel. Sötét barna bőr nadrágot, hasonló színű cipőt. Felül vajszínű nemesi inget. A testét sötét bőr köpeny fedi. Övére bal oldalán egy erszény van felkötve, jobb oldalán pár, bőrbe bugyolált üvegcse lóg(3 db). Fegyvert nem visel. Valószínű csak a katonáknál lehet itt fegyver. Ha esetleg még is lehet a karakternél, akkor a tőre az övén, és 4 dobótőre keresztben lévő bőrszíjon nyugszanak. //

*Unottan állok neki dőlve az egyik tartó oszlopnak. Soha nem érdekelt a politika. A folyamatos beszéd a semmiről, és a végén, miután nem döntöttek, úgy viselkednek, mintha leigázták volna Toront. Azt hiszik, hatalom van a kezükben. Bezzeg, ha tudnák, hogy nem a csillogó aranytallér az igazi erő, hanem a tudás és a hűség. Egy jó kapcsolat az embervadászokkal, vagy a Liviniai gyülekezettel, akár több 100 aranyat felemésztő hadsereggel is felér. Enyhén elmosolyodom, ahogy eszembe jut, vajon hány szerencsétlen lett a gyülekezet boszorkányainak nyáladzó szolgái, vagy áldozati bárányai. A pecsét hangos puffanása lök ki a gondolataimból. A király felé nézek, és látom az újabb döntést, melyet csak kényszerűségből fogadnak el a felek. //lélektan 3//

<Vigyázz királyom a döntéseiddel, még a végén több lesz az ellenséged hűbéreseid közt, mint barátod.>

*Az őrgróf megjelenése következő fél óra unalmat jövendöl számomra.

<Mikor lesz már ennek vége? Zsibbad már az ágyékom. A szajhák házára vágyom már nagyon. ÓÓÓ, a kis bögyös Karina, annyira ért a férfiak nyelvén.>

*Hamar elhessegetem a nőt emlékeimből, hisz már így is alig bírom ki. Ekkor veszem észre, hogy a teremben kisebb moraj támad, és valamire várnak. Kissé kényelmetlenül érzem magam, de hamar felveszem a fonalat. A beszédekből halva, az őrgróf valamit mutat. Csendben várakozom. Mikor behozzák a letakart tákolmányt, kíváncsiságom csak fokozódik. Mikor a lepel lekerül, és a dögszag eléri az orromat, akaratlanul is visszafojtom a lélegzetemet. //egészség próba d20-al. egészség: 14, dobás 10. Intelligencia próba, IQ: 17+3 nekromancia bónusz, dobás d 20-al 5. //

*Amint meglátom a láncra vert halottat, azonnal tudom, hogy még tartogat meglepetést a ketrec tartalma. Nem is kellett sokáig várnom, a hulla megmozdult. Csodálattal nézem, ahogy a mágia miképp töri meg a természet egyensúlyát.

<Vajon mi célból alkotott a teremtőd? Ám úgy látom csak tudatlan hústömeg vagy, egyetlen céllal, melyet a láncoknak és a rácsnak köszönhetően nem vagy képes bevégezni.>

*Az emberek sikolya és felháborodása egyáltalán nem érdekel. Az élőhalott végre elűzte az unalmat elmémből, és már csak a beszélgetésre, és a hullára koncentrálok.

<Vajon rejtegetsz e valamit?>

//Két körös meditációba lépek, mannalátás. Ha kell, közelebb lépek a ketrechez, hogy 20 méteren belül legyen, és megfürkészem, van e mágikus aktivitás a lényen kívül.//

*Mikor felfigyelek én is arra, hogy pap lehetett még élő korában, kissé ledöbbenek.

<Ki mer íly módon megszentségteleníteni egy felszenteltet. Bátor tett, és egyben ostobaság. Az egyház bizton nem hagyja annyiban. >

*A nevem hallatán, a királyra nézek, és látva apám tekintetét, már tudom, hogy tervei vannak az ismeretlen nekromantával. Kilépek az oszlop takarásából, és az etikettnek megfelelő távolságra megállok a király előtt, majd fél térdre ereszkedem, és meghajolok. Az udvari normának megfelelően, de határozottan szólalok meg. //udvari etikett 2//

- Királyom, nagy megtiszteltetés számomra a bizalmad, és mindent megteszek, hogy kiérdemeljem. -*Ekkor, ha engedi az etikett, felállok, és folytatom tovább beszédemet, határozottan.

- Engedelmeddel nagyuram, komoly megpróbáltatásokra számítok a küldetés során, és biztonsággal töltene el a tudat, ha két általam jól ismert harcos velem tarthatna a küldetésen. Az egyikük, Mitaboshi Fuutame, messziről jött kardforgató, ki egymaga végzett Odannal, a félorkkal. Ki hónapokig ölte bandájával a keresésére küldött csapatokat. Guray, a vaskezű zsoldos. Többször bizonyította már harci tudását, és a szóbeszéd szerint puszta kézzel törte be egy oroszlán koponyáját.

*Majd csendben maradok, és ha a király beleegyezik, akkor kissé feszülten nézek a tömegre, hogy előlép e a két harcos.

//off:PM: KM//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.29. 19:09

Mitaboshi Fuutame

//off: Kinézet: 183cm magas, 90kg súlyú férfi. Haja hosszú fekete, lófarokba kötött, szeme sötét. Állkapcsán pár centi hosszú, sűrű szakáll fut végig, körszakállban összefutva pajeszától a szájáig vékony vonalban. Arca erős csontú, szája vastag, komoly tekintete megrendíthetetlenséget sugall. Bőre fehér, de nem sápadt, gyakran lát napot. Teste izmos, de nem hatalmas, testtartása egyenes. Fekete kimono szerű ruhát visel, fehér szegéllyel. A hátán fehérrel egy kígyóként tekergő sárkány van varrva, rövid karmos végtagokkal, nyitott szájjal, de tűz helyett a Mitaboshi név olvasható. Szandál szerűt visel, fa talppal és csupán pár bőrcsík fogja a lábhoz. Derékkötésében 3 hüvely van tűzve, de az egyikben nincs kard. A kardok ugyanolyan hosszúak, a japán katanára hasonlítanak. Az egyik hüvely fehér és aranyszínű a szegélye, ebben nincs kard. A második hüvely fekete, szegélye ezüstös színű, ahogy a kard keresztvasa is, és a markolat szegecsei és gombjai. A harmadik épp úgy néz ki mint a második, kivéve hogy barna alapon fekete. Alkarjain és Lábszárain végig elnyúló, a ruha felett vaskos fémperecek vannak alkar- és lábszárvédő gyanánt.//

*Kifejezetten engem sem hoz lázba az összejövetel, azonban nem mutatok tiszteletlenséget unott képpel. Komoly tekintettel figyelem az eseményeket, egyenesen állva Gwon mellett. Az egyik kezem az övemen pihen, a másik lóg a testem mellett.

<Már régen megszoktam a Tiadlan kívüli világ lazaságát, de még most is furcsa.>

*Az őrgróf bizonyítékát éppoly kíváncsisággal várom, ahogy a király.

<Vajon mi lehet benne? Mi az, amit ketrecbe kell zárni. Mert más nem lehet.>

*Lekerül a lepel, rothadó emberhús szaga sanyargatja az orromat (Egészségpróba: (d20al) 3) //off: szerintem akinek van 1es nekromanciája minimum az tudja mi ez//. A láncra vert élő hulla láttán Acélakarat után kapok, de mikor látom hogy esélye sincs megmozdulni a fémtömegtől ami a ketrecben tartja fogva, elengedem a kardom.

<Ki tette ezt vele? Elvetemült nekromanta! Ráadásul egy pap. Az elkövető rettentő erős lehet, de ostoba is egyben.>

*Gwon neve hangzik el, és én rápillantok, a reakcióját figyelve, majd a királyra és vissza. A nevem hallatán azonnal Gwonhoz sétálok, majd térdre ereszkedem hogy meghajoljak, majd kiegyenesedek. Büszkeséggel tölt el Gwon kérelme és ahogy bemutat minket. Majd utána én is szóhoz jutok.

-A küldetésre örömmel fogadom el a felkérést, a nekromantát meg kell állítani!

*Csöndben várom a többiek jelentkezését, ha lesz ilyen.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.03.30. 1:59

Guray.

Általában nem vagyok hivatalos a palotában őrködni, de éppen egy kollégámat helyettesítem, akit eléggé legyűrt a láz a lábáról.
Így valahol a teremben vagyok a helynek megfelelő testőri öltözékben.

Igyekszem is kihúzni magamat, hiszen még is csak a nagy úr házában őrködöm, és nem valahol a városban.

//Kinézet: 176 cm 89kg, Kékes zöld szem, Szőke haj mely úgy vállig érő lehet, amely rasztás és egybe fogva van a tarkójánál, úgy vállig érő hosszú haja lehet...
Tartása kemény és, ha valaki észre veszi a füleit az látja is , hogy nem ember, bár a haj miatt épp , nem túl könnyű.
Most a egyenruhában van! Amúgy láncinget , alkar lábszár védőket hord melyek vége enyhén hegyesen végződik, kicsit feljebb vagy kijjebb lógva a könyöknél és a térdnél.Valamint közepes pajzs szokott lenni a hátán. A látható testén mely éppen nincsen eltakarva, szinte mindenhol hegek vannak ahogy az arcán és a nyakán is több, mely mutatja a múlt sebeit és tapasztalatait a csatákból. Ha nem egyen ruhában van akkor általában kékes vagy zöldes paraszti ruhát, hord , ha muszáj természetesen fel vesz nemesi ruhát is, de csak ha az illendőség meg kívánja....//

A teremben hallgatom a beszélgetést, és közben figyelek a rendre.
Aaudenciát nem is nagyon kísérem végig, hiszen, nekem nem érdekem bele folyni, amit meg tudnom kell azt majd úgy is közlik.

< Hogy itt mennyi ember jön és megy, úgy érzem ez egy hosszú és fárasztó nap a nemes számára, biztos nem örül ennyi marhaságnak a végig hallgatásától... >

Majd pár óra múlva jön az őrgróf, és akaratlanul is, de érdekesnek találom...

< Vajon mit akarhat mutatni amelyet nem lehet elmondani, bár ahogy látom, igen csak felkellette a tömeg érdeklődését... >

Kíváncsian várom a fejleménykét, de a helyemről nem mozdulok el, ám mikor lehozzák a leplet a ketrecről akaratlanul is a kardomra téved a kezem és mikor, meg mozdul a benne lévő lény éppen , hogy csak nem rántok fegyvert, hogy neki rontsak, viszont látom, hogy tehetetlen ez a lény belül, de a kezemet a kardomon hagyom.

// Egészség próba ha kell: 13 -as. d20 -al: 12 //

< még is mi a jó fene lehet ez, //bár lehet harcoltam ilyenekkel, de vajon hogy teremtik ezeket az izéket.... // >

Közben hegyezem a fülem a király... // Nemes // beszédére és az őr gróféra. //
Majd meg hallom barátom Gwon nevét

< Ebbe jól bele nyúltál barátom. >

Majd éppen hogy, de elkapom a nagy csendben mit mond Gwon, és bizony meg is lepődök, de enyhe mosoly jelenik meg az arcomon, közben meg is csóválom a fejemet.

< Asszem én is nyakik vagyok benne most már. :D >

Megvárom Fuutame -ét, majd utána oda sétálok a király felé és előtte meghajolok majd Gwonhoz sétálok előtte is meghajlok majd mellé állok.

< Kíváncsi leszek, hogy ki fog még velünk jönni erre! Úgy érzem, hogy ma este még kirúgok a hámból... >

Udvari etiket : 1 es. //Ha gondolod mondok valamit, de nem tartom fontosnak, mert nem akarok tiszteletlen lenni... //
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.30. 11:29

//Kinézet: 160 cm magas, rövid fekete haj, kék szem, legfeljebb 20 évesnek néz ki. Ruhája finom és könnyű anyagokból készült, inget, nadrágot, és csizmát visel puha bőrből, az ing felett egy díszesen hímzett mellényt visel, jobb kezén egy aranyozott karperec, balján egy gyűrű van. Ruháján enyhe dzsad víz szaga érződik, mellény zsebéből egy díszes zsebkendő van (ezek javát a tanácskozás kedvéért viseli) Hétköznapokon, az ékszereket hátra hagyja és a mellényt incognóra cseréli. Mind a két oldalán díszes tokban pihen egy-egy tőr, az övén egy kis bőr erszény lóg.//

Kissé késve jutottam be a tanács terembe, mivel ha nem volt igazán érdekes dolog, akkor esetenként kimentettem magam, amit szerencsére nem túl nagy jelentőségemnek el is néztek általában. A mai napon azonban a tanácskozás előtt mind egy fertályórával kaptam az üzenetet, - egy rövid pszí beszélgetés során amit a klánmester titoknokával folytattam, hogy a mostani tanácson érdemes ott lenni, - így most a tanács teremben álltam és vártam, hogy mi is történik.
Míg nem érkezett el a pillanat addig időmet elmélkedéssel és a többi megjelent megfigyelésével töltöttem, szemlátomást jelen volt az egész udvar csak a legjelentéktelenebbek némelyike hiányzott, mire felmerült a gondolat bennem miszerint lehet hogy nem csak én tudom mi érkezik, de gyorsan el is vetettem hisz én is csak nem rég értesültem a titokzatos szállítmány mibenlétéről.

Már kezdtem türelmetlen lenni mikor elment az utolsó vitás is és belépett a gróf és jelentette az ügyét. Fájdalmas beletörődéssel hallgattam, amint az etikettet betartva elő adja a szándékát miszerint bemutatja miért is jött ide:

< De kérem uraim, minek ezzel ennyit variálni a király biztos megbocsájt ha elő állsz az információval minek ez a színpadiasság? >

* A várakozást amit a tömeg halk mormogással töltött, én azzal töltöttem el hogy elő halásztam a mellényzsebemből a díszzsebkendőmet amit a titoknok tanácsára hoztam magammal és finoman meghintettem az övemen lévő bőr zacskóban lévő dzsad vízzel. Köröttem mindenféle ostobaságot fecsegtek a népek, miközben találgatták a gróf szándékát.

* Mikor betolták a terembe a tárolót, elővigyázatosan, még a felfedés előtt, az arcom elé tartottam a zsebkendőmet, de úgy ítéltem, hogy elkélt volna még abból a kölniből, mert a lény még így is elég büdös volt. Mikor megmozdul még én aki tudta hogy megtud mozdulni is hátrább léptem egy lépést, és így tett szinte mindenki akinek nem a védelem volt a feladata.

Ezután a gróf elmondta, amire vártunk vagyis, hogy a nem rég történt udvari kérelem még nem zárult le és csak most kezdőik a sötét mágus történetének második felvonása.

< Meggyalázták szerencsétlen papot, hmm, hát a hited nem volt elég hogy megvédjen, akkor most kérdem én a mágia vagy az isteni erő az erősebb tiszteletes? - néztem a vergődő pap, sötét mágia által teremtett maradékára >

Mikor meghallottam, hogy egy csapat indulhatna és jelentkezőt is tudnak rá egy bökést éreztem a védműveimen, mire kissé hátrább húzódva felvettem a kommunikációt a titoknokkal, vagy akinek szintén a teremben tartózkodott valahol.

+++ A mester azt kívánja csatalakoz, remélem nem okozol csalódást és sikerrel végre hajtjátok a küldetést barátom +++
< Mintha lennének barátaid, vagy nekem>

* Mikor végeztem épp, láttam amint a testőrség egy tagja, információim szerint egy elf származék járult a király elé, hogy csatlakozzék a csapathoz.

< De, hisz ez a kis sorkatona ütött le, nem sokkal az után hogy először a városba érkeztem, és még nem festettem a hajam, hogy elkerüljem az efféle baleseteket >

* Finoman előre indultam, és sok év tapasztalatával hatoltam át a tömegen mint forrókés a vajon, vagy inkább mint besurranó a tolózáras ajtón.

Mikor kiléptem a tömegből a király felé vettem az irányt, és meghajoltam:

- Királyom, úgy érzem kötelességem e nemes férfiúkat támogatnom, a küldetés sikerében, hogy megfelelőképp szolgálhassam a hazámat.

A király egy ideig csak meglepetten pislogott, majd miután egy tanácsnoka diszkréten a fülébe suttogott valamit, valószínűleg a személyem kilétét esetleges érdemeit, felismerés csillant a tekintetében és bólintott, bele egyezése jeléül.

*Így kissé félre álltam, hogy mások is oda férhessenek, ha jönnek, mivel a tömeg felé pillantva máshol is láttam mozgolódást.

/ Egészség: 13 Próba dobás D20-al 7 // A +++ ...+++ jelzést a Pszí üzenetre alkalmaztam mivel ha gondolatba írom akkor nincsenek saját gondolataim amiket leírnék, és más jelzést sem láttam erre /
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flame » 2014.03.31. 20:29

< Smaragdszemű Zebrin >

//off: Kinézet: Teljesen átlagos fizikummal rendelkezem. Igazából sem magasságommal, sem erőmmel, sem külsőmmel nem lógok ki az átlagosak sorából. Magasságom kicsit több mint 180 centiméter és körülbelül 70-73 kg vagyok. Vékony, inkább inas mint sovány. Bőröm színe alapból az átlagosnál kissé világosabb lehetett, de most úgy nézek ki mint aki egész nap a jó levegőn dolgozik. Hajamat gondosan borotválom a fejtetőmön lévő fonott varkocsot kivéve, ami hófehér. Emellett szintén fehér körszakállat növesztettem az elmúlt években. Külsőm két leglátványosabb eleme a világító zöld szemem amiről a nevemet is kaptam, nomeg a bőrömet fedő színes tetoválás. Ismétlődő nonfiguratív jellegű mintáról van szó, ami helyenként a vörös alapszíntől eltérően, narancssárga, kék, vagy sárga. Az itt eltöltött időm alatt is bővült a minta egy-két új elemmel, rendszertelen időközönként. Ruházatom ha az udvarba vagyok hivatalos, mindig díszes, de visszafogott, amikor pedig elhagyom a várat akkor praktikus utazóruhát szoktam viselni. Ez fekete csizmát, barna nadrágot, fehér inget, barna kabátot, és vastag zöld köpenyt jelent. Ilyenkor magamra csatolom a fegyvereimet is, ami egy díszes hüvelyű hosszú tőrből, és egy íjból áll, aminek a tetoválásomhoz hasonló mintájú és színvilágú díszítése van. Tegezt nem hordok magammal. Ezeket egy hátizsák és egy átlagos barna ló szokta még kiegészíteni, akinek Küll a neve.

Ma is egy átlagosan unalmas audenciával töltött nap vár rám. Nincs mit tenni, mint tanácsadónak, nekem is ott a helyem a király mellett. Sosem lehet tudni hogy mikor lesz szüksége a jelenlétemre. Igazából ez csak időhúzás a részemről. Itt vagyok már jó ideje de még nem szedtem össze a bátorságom ahhoz, hogy hazalátogassak. Ki tudja mi fogadna otthon. A saját céljaimhoz sem kerültem közelebb egy lépéssel sem.
Mikor az őrgróf visszatért felgyorsultak az események.
Ahogy behozzák a teremtményt, egyből eltölt az undor. Tharr híveinek kezét érzem a dologban.
Ha már a többiek is dobtak hát én sem maradok ki belőle. Egészség: 3 Intelligencia : 7
Ahogy a többiek egymás után térdelnek a király elé, már tudom hogy céljaim érdekében nekem is ezt kell tennem. Aki ezt művelte annak pusztulnia kell, ugyanakkor személyes célom érdekében végzett kutatásaim is zsákutcába futottak. Talán a vadonban választ kapok a kérdéseimre.
Utolsóként én is odatérdelek melléjük.

- Királyom kérlek engedd hogy tudásommal a többieket támogatva segíthessek elpusztítani a gonoszt.
" Nemcsak a győzelem és a részvét, hanem a számít ami fontos ... "
Flame
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 51
ZK Karakter: Lord Beltlin Tretry con Dreatson
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.31. 20:53

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam. Sueso város. Palota. Tanácsterem.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame(Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//Thrin mikor azt írtam, hogy mindenki KM-ként írja a reagjait azt nem úgy értettem, hogy cselekedhettek az NJK-immal helyettem.
Ez a KM kiváltsága!
A király egy ideig csak meglepetten pislogott, majd miután egy tanácsnoka diszkréten a fülébe suttogott valamit, valószínűleg a személyem kilétét esetleges érdemeit, felismerés csillant a tekintetében és bólintott, bele egyezése jeléül.

Ez a bekezdés nem történt meg!

Mivel az őrség és a nemesség előjoga a fegyverviselés, mindaz akinek nincs nemesi háttere az most itt fegyvertelen. Tehát ha jól rémlik csak Gorodak és Sirak karakterénél lehet fegyver.//

A király lassan végignéz az önkéntes jelentkezőkön. Thrin tanácsnokon egy rövid ideig időzik a tekintete, de hamar fojtatja útját. Majd ahogy végignézet a bátor önkénteseken elégedetten bólint.

- Gwon Malor ahogy nézzük rátermett segítőid lesznek. Fegyvertársakat is bölcsen kértél. Mitaboshi Fuutame fegyvermester a küldetés során elsődleges feladatod Gwon személyes védelme. Nem szeretnénk ha a kancellárom fiának bármi baja esne. Guray kapitány, egy könnyű lovas századot rendelünk a parancsnokságod alá a küldetés idejére. Smaragszemű Zebrin és Sab’dagharn Thrin Mechil örülünk annak, hogy magatok is úgy érzitek tudásotokat és jelenléteteket kívánja az ügy. Tudásotok legjavával segítsétek Gwont. Szavaira úgy figyelmezzetek mintha mi mondtuk volna. //Igyekeztem királyi többest hasznánlni//

A király lehúzza kezéről a pecsétgyűrűjét.

- Gwon Malor lép közelebb.

Mikor eléje érsz, kezedbe teszi a gyűrűt.

- Megbízunk, hogy járj utána mi is folyik Erak magiszter földjén. Ez a gyűrű tanúsítja, hogy te vagy a megbíztunk, szemünk és fülünk, akaratunkat rajtad keresztül nyilvánítjuk ki. Tégy belátásod szerint, hogy földjeink újra biztonságosak legyenek.

Miután átvetted a gyűrűt int, hogy hátrébb léphetsz.

- Kancellár gondoskodjon a mihamarabbi indulásról. Gróf Elran jöj velünk, hogy megtárgyaljuk a határ megerősítésének kérdését.

Ahogy a király elindult a gróf társaságában Wilminus Malor lép előrébb szólásra.

- Az audienciának a mai napra vége.

Ezt követően oda lép hozzátok.

- Pakoljatok össze az útra. Holnapra útra készek lesznek az emberek.

Azzal a király után távozott a tanácsteremből. Időközben a teremben újra éledt a beszélgetés. A kardokat eltették és a halottat is újra lefedték.

//Nos ha gondoljátok a most össze dughatjátok a fejetek és lehet egy rövid megbeszélés. A tanácsterem lassan kiürül, de hamar találtok egy üres lovagi páncélokkal és lobogókkal dísztett üres termet az eszmecseréhez. Netalántán valamelyik toronyba is fel lehet menni amerre ritkán járnak //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.03.31. 21:13-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 21 / 54 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján