• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 18 / 180 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.02.04. 10:07

<Neji>

-Soha egy percig nem mondtam hogy nekem azért kellenek hogy megvédjenek. Nem testőröket, hanem szövetségeseket látok bennük. <egy sóhajtásnyi szünetet tartok> Mikor veletek mentem ti se és én se tudtam hogy megbízhatóak vagytok-e, mégis veletek tarthattam és még is veletek tartottam. <ezután Armonra tekintek> De inkább hallgassuk meg mi is Armon ötlete arról, hogy miként is tehetnénk őket szövetségeseinkké, hogy közben ne legyenek láb alatt. Milyen feladatot szánsz nekik?

<Tényleg én értettem félre a dolgot vagy csak mentegetőzni próbál? Hmm..Remélem az előbbi.>
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.02.04. 12:18

- Az egy egészen más helyzet volt. Akkor nem kellet minden bokorban ellenséget keresni. A Teljes bizalom egymás iránt meg az elmúlt egy évben alakult ki.
<... Ja az csak egyszerű boszorkány üldözés volt... Az ellenséget tudtuk hol keressük...>
- Armon javaslatára viszont én is kíváncsi vagyok.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.02.04. 20:18

Armon

- Azért mert érzelmek nélkül hozol döntést, még nem jelenti, hogy az a döntés helyes.
- Ha csak te mész velük, azzal ugyan sokat nyerhetünk, de magunkat is megcsonkoljuk közben, és nem tudni, hogy találkozhatnánk újra. Viszont valahogy azt kellene láttatnunk, hogy vagy elkaptak minket, vagy ők viszik tovább a küldetésünket. Ha mondjuk szereznénk egy faládikát - szerintem a fogadós pár ezüstért ad nekünk - és megkérnénk őket, hogy juttassák el északra (nem a valós útucélt megadva, de arrafelé), akkor érdekes szálat hoznánk be a történetbe. Lehetőleg menjenek a városon át és vizsgáltassák meg, hogy mágikus-e. Majd ezután villámgyorsan tűnjenek el, ha elkapják őket, nem nyerünk semmit. Fejenként egy arany szerintem tisztes pénz lenne érte, és ők éhesek a kalandra. Mellesleg már benne is vannak, tehát sokat nem is rontanak a helyzeten. Mi közben eltűnünk más irányba, és a nyomainkat is megpróbáljuk eltüntetni.
Nem egy kidolgozott terv, de szerintem javít a helyzetünkön, és hátránya csupán az a néhány arany. Ha jobb ötletetek van, hallgatom, de az "intsünk búcsút és felejtsük el őket" szerintem csak tüskét hagy bennük, és azt az ellenségeink kihasználhatják. Azért nem mindenki dönt érzelem nélkül, szerintem ők is úgy vannak vele, hogy akár a helyünkben is lehetnének és nem akarnak ellenünk fordulni. Az érzelmeket figyelmen kívül hagyni ugyanakkora hiba, mint csak annak élni.
Egy igen szavazat erre a tervre.

//aludtam rá egyet és lényeges ponton módosítottam, ha valaki esetleg az eredetit olvasta, nézze át légyszi
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.02.05. 22:36

- Hm... Nekem tetszik ez az ötlet, nem elvetendő.
Majd várok a többiek ítéletére is az ötlettel kapcsolatban, hisz ez már elfogadható ajánlat mindenki részéről.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.02.06. 15:18

-Nokips-

- Ahogy gondoljátok. -
Amíg megbeszélik a többiek a másik csapattal, hogy ők lesznek a csalik én oda megyek a pulthoz és meg kérdezem tőle, hogy van e valami töményebb ital származéka, ha van akkor kérek tőle egy üveggel és ki is fizetem, a többi időt míg végeznek a többek a pultnál töltöm és figyelem a csapatott, de csak olyan enyhén flegma stimulussal, mintha csak arra várnék, hogy indulhassunk...
Ám közben figyelem a reakciókat, hogy ha kell, akkor gyors meglepetéssel védjem társaim.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.02.07. 13:44

<… Hüm érdekes fordulat először mi aztán a szeretett nő… Érdekes… Érzelem vezérelte amit nem érthet meg egy érzelmileg fagyot mentalista… Hüm… Érdekes álláspont…. Majd később részletesebben átgondolom…>
Nokips
-Várjál meg veled tartok.
Armon
-Jó tudni, hogy érzelem mentesen döntök. A jövőben biztosan sokat segít majd ez nekem, mikor érzelmi alapon kéne döntenem.
*Veszek egy mély levegőt.
- Egyéb iránt. Nekem mindegy hogyan mondjátok meg nekik, hogy nem jönnek velünk. A lényeg, hogy fél nappal legyenek lemaradva mögöttünk. Remélem van fölös 4a nálad. Szeretnék mihamarább indulni. Hozom a ládát.
*Nokips társaságában oda megyek a fogadóshoz és veszek egy kis dobozt vagy skatulya féleséget. A lényeg, hogy fából legyen. Miután kifizettem oda viszem a többiekhez. Aztán vissza megyek a pulthoz. Amíg beszélgetnek harapok valami reggeli félét. Egész idő alatt igyekszem szemmel tartani az asztaltársaságot. A botomnak szólok, hogy figyelje az érzelmi változásokat. Majd útközben úgy is kiértékelem. Meg várom, hogy Armon és Neji beadja a tervet utána mivel úgy is útra készek vagyunk mehetünk is.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.02.07. 16:40

<Neji>

-Rendben, akkor megmondod nekik vagy menyjek veled, Armon? Pelso barátom, nem is tudtam hogy íly nehéz felfogásod van, de már elmondtam legalább kétszer hogy én fizetem őket.

<Jól van, nincs semmi baj. Ha így, akkor legyen így.>
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.02.07. 16:51

-Nokips-

// Mindenki küldjön Thornak egy pm-et, hogy ki kit szeretne csapatvezetőnek!!!
A következő reagnál mindenki küldjön pm-et ! Köszönöm. Thor meg légyszí írd meg, hogy mi volt a csapat döntése //

Köszönöm...
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.02.08. 12:40

Helyszín: Erigowtól északra
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, negyedik hete, azor napja, a kéklunír órája és az Ezüst órája közt (06.00-07.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

Míg beszélgettek a nap lassan feljebb kúszik az égen, és így az árnyékok is visszahúzódnak a sarkokba, mintha azok lennének a pokol átjárói. Senki nem zargat titeket. A másik csapat nyugodtan beszélgetnek, és élvezik a finom italokat, a meleg ételt, míg lehet.
A fogadós pakolgat, illetve lassan ő is belekezd saját reggelijébe. Az álatok etetését már korán befejezte.

Armon Vilonio, Neji, Revoltz

Pelso végül úgy dönt, hogy nem jöhet veletek a zsoldos csapat, de Armon ama ötletét, hogy tereljétek el őket valamerre, ő is egyet ért. Igazából mióta az arel papnő elmesélte, hogy milyen komoly dologról is van szó, sőt már az erigwi helyőrség is titeket keres, kissé óvatosabbak lettetek.
Nokips és Pelso ott hagy titeket, így hárman kell, hogy megoldjátok a másik csapat sorsát. Egymásra néztek, és átbeszélitek, mit is mondjatok a zsoldos csapatnak, és azt, hogy ki beszéljen velük.

Armon reménykedtél benne, hogy lesz egy kis időd Karinával kettesben maradni, de ez a remény egyre messzebb fut.
Viszont ami mindenkit kellemetlenül érint az a reggeli hiánya. Bár a zsoldos csapatnál tudtatok kicsit enni, de az nem volt elég.

Nokips, Pelso

A fogadós mosolyogva bólint Nokips kérésére.

- Van egy nagyon régi pálinkám. Még pár évvel ezelőtt kaptam egy erre járó törpétől. Nekem túl erős, de ha neked megfelel, szívesen odaadom. És mivel kaptam, nem adhatom oda pénzért.

Kimegy a pult mellett lévő durván ácsolt ajtón, majd kis idő múlva vissza tér, egy füstölt fakulaccsal. Átnyújtja Nokipsnak.

- Vigyázz vele, mert tényleg nagyon erős. Pénzt pedig tényleg nem fogadhatok el, átkozott legyen az, ki kapott ajándékot pénzért ad tovább.

Pelso kérésére kicsit megvakarja a fejét.

- Nem biztos, hogy lesz kicsiny fadobozkám, de megnézem.
Megint kimegy az ajtón, mely a pult mellett van, és most sok idő múlva jön vissza egy fadobozzal a kezében. Igaz legalább kétszer akkora, mint ami Armonnál van.

Átadja a dobozt, mely kissé poros, majd elsiet a konyhába a reggeliért.

Mind a ketten a pultnál várakoztok, és közben a zsoldos csapatot nézitek, Pelso esetében a botja fürkészi. És, ha probléma lenne, könnyen tudtok kissé messzebbről intézkedni.

Pelso te pedig, míg a botod figyel, jóízűen elfogyasztod a reggelidet.

//off: A törpe pálinka fél liter, egy deci után egészségpróba – 2-vel, ha nem sikerül fejedbe szál. A dobozkáért fél ezüstöt kér, a reggeli 10 réz.//

//off: Nokips kérése esetleg azért meggondolandó, mert ilyen helyzetekben könnyebben tudtok dönteni, de mivel KM vagyok, nem akarok senkit befolyásolni ez ügyben.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.02.08. 16:04

<Neji>

//Ebben a csapat vezére kérdésben egyáltalán nem számít hogy ki milyen kaszt vagy milyen rangja van, ha rá tud hatni mindenkire és mindenki számára elfogadható döntést tud hozni, és ez azt sem jelenti hogy ő a szóvivő, lehet vezető úgy is, hogy egyszerűen csak mindenki elfogadja, mert közös nevezőt tud felhozni. Szavazni pedig azért nem szavaznék mert irreális lenne Armonra szavazni, bármennyire is rokonszenves számomra, a többiekre pedig nem szavaznék mert számomra egyikőjük sem jó vezető, persze ez lehet hogy kis idővel megváltozik, de egyenlőre elnapolnám a döntést amíg dönteni nem tudok. Addig is én úgy látom jónak, ha egyikőnk se nevezné ki magát vezetőnek és parancsolgatna.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.02.08. 17:07

Armon

//A karim az érvek ütköztetésének és a józan kompromisszumoknak a híve a "főnök megmondja a frankót, mi meg legfeljebb morgunk" típusú döntéshozatali mechanizmusra nem szavazna. Bár ez így lassabb játékmenetet jelent, de részemről ezek a viták (ha érvekről van szó) csak színt hoznak a játékba. Persze ha a harcosok más véleményen vannak, akkor morogva, de elfogadja a dolgot :)

Nejinek:
- Nos mivel a pénz a Te zsebedben van, érdemes Neked is részt venned a beszélgetésben, de ha nem ellenzed, én kezdem a szót.
Odamegy a másik csapathoz és leül közéjük. Nehéz szívvel de őszintén beszél nekik. Újfent beveti ékesszólását és karizmáját, hogy rokonszenvet ébresszen és támogatást a hallgatóság felől (egyedül a város neve nem igaz a mondandójában, egyébként őszintén szól):

- Sok hasonlóság van köztünk, a kalandvágy, a büszkeség, a tisztesség, ami megkülönböztet bennünket azoktól, akik eszközként tekintenek ránk, akik becsapnak és hazugsággal arra kérnek, hogy vért ontsunk a kedvükért - ártatlanok vérét. Köszönöm, hogy nem érzitek többnek az aranyat a tisztességnél, és hogy a veszély ellenére a segítségünkre keltek. Azon tanakodtunk, hogy segíthetnétek nekünk leginkább anélkül, hogy még jobban felhívnánk magunkra a figyelmet, és visszavennénk a tempónkból. Az ötlet sajnos roppant veszélyes, de ti épp nem olyanoknak tűntök, aki megijed az árnyékától. A feladatotok az lenne, hogy tegyetek úgy, mintha velünk lennétek. Menjetek északnak [itt egy város nevét mondja, ami nem a valós uticél, de közel hozzá] nélkülünk lehetőleg az úton még egy darabig. Ha vadászni kezdenek rátok, döntsetek saját belátásotok szerint hogyan, de meneküljetek és érjétek el a várost. Ha senki nem figyel fel rátok, vigyétek ezt a városba és vizsgáltassátok meg, hogy mágikus-e. A vizsgálat után mindenképp keljetek útnak, ne várjátok a hatást. És a legfontosabb, hogy vigyázzatok magatokra. Bár nekik már ti is az útjukban vagytok, nekünk az az érdekünk, hogy ne essen bajotok. <itt egy pillantás a lányra, nem lehet kétsége, hogy szeretném még élve látni> Fejenként 1 aranyat tudunk felajánlani fizetségként, és az ígéretet, hogy beajánlunk a megbízónknál, ha sikerrel járunk. Az a fülesünk, hogy szüksége lesz még életrevaló kalandozókra. Ha megérkeztetek, hagyj üzenetet nekem a város legmagasabb pontján fekvő fogadóban, olyat, amiről tudom, hogy te hagytad. - néz a lányra újra.

Reméli, hogy sikerült meggyőznie őket, ha igent mondanak, még egyszer emeli a poharát a társaságra, és reggeli után kész útnak indulni. Az esetleges alkudozást Nejire hagyja.
Ha a reggeli közben van alkalma a lányhoz beszélni (lehetőleg úgy, hogy a többiek ne hallják, de ha igen az sem nagy gáz):
- Kár, hogy most nem lesz alkalmunk együtt.. zenélni. De legalább lesz miről álmodozni a magányos hideg éjszakákon.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.02.08. 20:13

// A csapat vezető kérdése azért merült fel mert egy olyan helyzetben amikor gyorsan kéne döntenünk kénytelenek vagyunk nézeteket egyeztetni. Ezt a KM – is már mondta. Látszik a csapatunkon, hogy nincs benne irányítás. Szerintem is nagyon lassítja a játékot. Nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindig az én szavam legyen a döntő de jelenleg nem tudok másról a csapatban aki karaktere társadalmi rangja alapján betölthetné; vagy ami még fontosabb játékával sugallná, hogy hajlandó lenne betölteni ezt a fontos szerepkőrt a csapatunkban. Tehát ha kérhetném szavazatát mindenkép adja le mindenki mert zavaró, hogy olyan helyzetben amikor határozottan és gyorsan kéne döntenie a csapatnak leállunk beszélgetni. Valamint kérem senki ne szavazzon önmagára.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.02.08. 20:48

//A karakterem Dorani varázsló. Hozzá van szokva, hogy mindenkinek megvan a maga helye és meg van az ideje mikor szólalhat meg. Szerintem jelenleg csak Armon karaktere az egyetlen aki nem ilyen környezetből jött de neki még egy paraszt is mondhatná szerintem, hogy: „pofa be.”
Elnézést ha ez sértő volt.
Elöljáróban ennek fényében írom - és írtam eddig is - a reagjaim.//

*Amíg Armon előadja a tervet és rábólintanak én a ládika fedelére tapadás varázsjeleket kezdek karcolni a késemmel. Ugrásra készen ha még is kitörne a harc. A botom továbbra is figyeli az asztaltársaságot. Bármelyik gyilkos szándékkal lenne irántam vagy bármelyikünk iránt rögtön riadóztat.

//A varázsjelekkel az a célom, hogy a ládika legyen mágikus és ne tudják csak úgy felnyitni. Az esetleges szimpatikus fonalakat elvágom.
Varázslat: Tapadás varázsjel. 10MP 50kg sújt tart meg 1E valamint leplezés 1MP 1E//

*Mikor rábólintanak a tervre oda viszem a dobozt az asztalhoz és átadom. Abban az esetben ha megkérdeznék mint karcoltam a dobozra akkor azt mondom hogy:
- Mágikusan lezártam a dobozt. Csak nagy erő befektetésével lehet kinyitni.
Ezután vissza megyek a pulthoz harapok még egy keveset a reggelimből és utána a részemről mehetünk is az istállóba. A lovak már úgy is útra készek. A dolgunk szerintem elég sietős ahhoz, hogy induljunk mihamarább. Figyelmem egy pillanatra sem lankad.

//Cselekedeteimet majd a pajtától fojtatnám miután már mindenki útra kész.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.02.08. 23:05

// Nem azt mondtam, hogy parancsoljon, csak legyen egy ember,aki ilyen helyzetben döntést hoz akár úgy is, hogy a többiek véleményét nem kéri ki illetve később meg beszéli velük. Mert lehet veszélyesebb helyzet ahol dönt és pont. S olyankor senki nem fogja őt okolni, mert meg szavaztuk. Másrészt pedig: oké, hogy mindegy milyen kaszt vagy milyen a rangja, hiszen nem kell a vezetőnek tárgyalnia, elég ha a fő kérdésekben az ő szava a döntő, ha meg a többség Armon -t akarja nekem úgy is jó... De ne már... Nekem a többiek nem megfelelőek.... Aha akkor szavaz Armon -ra! Armon ugyan úgy lehet a csapat vezére mint bárki más akár te is! Elfogadom a többség döntését bármi is legyen az, illetve bárki is lesz a csapat élén !!!!!
Ha gondoljátok mivel ez élet út, lehet küldetésenként más a csapat főnök, így mindenki sorra kerül...
Tisztelettel: Nokips //
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2012.02.09. 0:54-kor.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.02.08. 23:23

- Nokips-
* Nos miután mindenki meg reggelizett és a többiek is meg beszélték a dolgot, megyek is csomagolni és akár indulhatunk is...
Előtte meg köszönöm a fogadósnak a bort és ha még nem rendezte senki a számlánkat illetve a reggelit vagy ha nem pelso akarja, akkor ki fizetem...
A törpe bort / pálinkát /
- köszönöm, és ha majd lesz időm viszonozom az ajándékot, ha máshol nem majd a túl világon! -
* Majd elindulok kifelé felszerelni a lovakat, hogy minél előbb indulhassunk, persze azért meg várom a reakciót a többiek ajánlatára és ha semmi komoly , akkor megyek is lovakat nyergelni, természetesen a többiek lovát is felnyergelem , ha addig még nem jönnek ki a fogadóból. *
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 18 / 180 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján