Miután ki értünk... és már senki nem figyel vagy foglalkozik velünk a biztonsági örök közül !
- Nos a megbeszélés lehetne nálatok? - Itt Klingsorra és Bernárdra nézek! - Nálam nincs igazán hely meg én nem a legjobb környéken lakok ! Szeretek ott élni, de ezt szívesebben beszélném meg nálatok ! Mondjatok egy cimet , meg mikor és ott találkozunk, ok ??? -
Majd a válsz után , miután voltam otthon felszerelkezni ott találkozok a többiekkel, ez uttal idöben is érkezem !!!
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
//off: Bocsánat, összegyűlt nekem egy jó adag mindenféle, nem nagyon tudok a dolgok végiggondolásával foglalkozni, ezért egy kis türelmet kérek. Hétőn, legkésőb kedden írok reagot. //
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!
//A kérdés jogos. Én azért nem írtam mivel feltételeztem Gorodak karaktere mágvár minket az árúház parkolójában vagy valameik mellék utcában.//
*Látva, hogy elveszi az iránytűt jut csak eszembe, hogy a törpe ezt adta, hogy megtalájuk a tárgyat.
<... Ejnye, ejnye jobban kellet volna figyelnem... Nem kellet volna olyan sokat merengenem az élőholtakon...>
*A részemről ha az én lakásom közelebb van akkor mehetünk oda is vagy akár a parkolóban is beszélgethetünk Bernard kocsijában. Mivel nekem nincs kocsim így ide is gyalog jöttem. Ennél fogva nem tíltakozom ha Bernard-nál tartjuk a megbeszélést. Feltéve ha elfuvaroz odáig.
A csapatot szívesen fuvarozom, akár valamelyikünkhöz, akár valami diszkrét beszélgetést lehetővé tevő helyre - utóbbiakról meg is kérdem a többieket, illetve magam is javaslok, amit ismerek. //off: Thor, döntsd el te szvsz, hogy melyikünk lakása van közelebb (én a Szegény életvitelemet ajánlom csak fel a célra), vagy egy olyan bár/kajálda/bowlingpálya/akármi, amit valamelyikünk ismer és szerintem menjünk oda.// Menet közben vetek néha egy pillantást az iránytűre, működik-e, kb. merre mutathat.
Ha odaértünk és kényelemben, biztonságan vagyunk:
- Van némi fogalmam a sírok feltárásáról és ha ez egy érintetlen hely, akkor lesznek nehézségeink, az élőholtakon túl is. Óvatosan kell majd leereszkedni, egy ilyen régi sír bármikor beomolhat. Vinnünk kell mászófelszerelést (nekem van, azt bedobom a közösbe), illetve ásószerszámokat, lámpákat. Nem ártana nektek sem egy-egy légzőkészülék. Aztán, megpróbálok kicsit utánajárni a Mátrixban, hátha van valami infó a sírról. Egyelőre ennyi jut eszembe a pontos hely megtekintése nélkül, szóval a Mátrix után szerintem el kellene menni rögtön oda terepszemlére. Utána tudunk majd tovább tervezni.
Kicsit "guglizok" ezután az adott történelmi időszak temetkezési dolgairól, meg arról, mi volt errefelé akkoriban (hacsak nem tudom esetleg fejből is).
<Persze nem dekás-jellegű keresést végzek, csak a saját Történelem képzettségemre támaszkodva, az az alapján ismert kereső- illetve adatbázis oldalakon nézek szét.>
*A biztonsági őr arca rögtön megenyhül, ahogy Kiran udvariasan elnézést kér. Odébb is megy, hogy ne zavarja a társaságot, és a többi biztonsági őrrel együtt vár. Elköszöntök a törpétől, aki udvariasan viszonozza a gesztust, de ő még nem megy el, egy sör még belefér.
*A pláza kijáratáig díszkísérettel mentek, minek köszönhetően többen megbámulnak benneteket, de onnan már csak bólintanak felétek, és magatokra hagynak. Ekkor megbeszélitek, hogy merre is menjetek. A probléma, hogy egyikőtök lakása sincs a közelben, és végül Klingsor ötletére támaszkodva, egy nyugis parkolót kerestek. Majd később úgy is megbeszéltek egy találka, beszélgetős helyet. Innen tíz percre egy parkoló házba beálltok. Automata a rendszer. Befelé kapsz egy kóddal ellátott cetlit, kifelé pedig az eltöltött idővel arányosan kell fizetni. Óránként 2 nujen. A parkolóház egy több emeletes beton monstrum, melynek oldala nyitott. Így nyáron kellemes meleg van, télen meg rohadt hideg. A felsőbb szinten álltok meg, mert ott nem zavarnak annyira benneteket. Menet közben Bernárd többször is rá néz a fa korongra, és látjátok, ahogy haladtok mindig egy megadott irányban izzanak fel a körbevésett jelek. Míg beszélgettek, az ork megpróbál a telefonján utána járni pár infónak.
//off: Most beszéljétek meg, hogy mikor indultok, mit csináltok, és mit visztek magatokkal. Most nem kell PM-ben megírni, hogy mit visztek magatokkal, hanem ide a reagba, hogy egymásnak tudjatok így segíteni. PM-ben akkor írjatok, ha olyat is magatokkal akartok hozni, amiről nem akarjátok, hogy a többiek tudjanak. Akkor folytatom a történetet, ha döntöttetek. Most nyugodtan lehet ötletelni. //
PM:Kieron
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
- Nos szerintem induljunk holnap hajnalban, és ma meg feltudunk készülni a holnapi napra... Mit gondoltok ? Meg nekem is adtok kis idöt, hogy felkészüljek a zombik ellen ! -
Ha ez igy mindenkinek megelel.
- Akkor holnap találkozunk ugyan itt és inen meg mehetünk együtt, ha az ok ! ??? -
MAjd ha esetleg van valami varázslo ismerösöm akit felhivhatok, akkor megkérdeznám töle ,h tud e amuletett szerezni élöholtak ellen és mennyiért ! Valamint elmennék a könyvtárba ahol utána olvasnék ezeknek a lényeknek ! Biztos ami biztos !
// Gondolom használhatom a varázskönyvtárat, aminek elméletileg minden mágia tudó tagja, persze... asszem van valmi éves dij is... Ha kell akkor most fizeetem ki , megnéznéd, hogy menyi lgyszi !!! //
- A részemről akár már most is felkereshetnénk a temetőt, ám a holnap napközbennel sincs bajom. Viszont ha a helyszínen ahova megyünk a kelleténél nagyobb a forgalom napközben akkor valószínű az esti órákra át kell csúsznunk.
*A holnapi talákozóra rábólintok. A megbeszélt helyre gyalogosan érkezem. Ha tudom valamivel segíteni a többeik (Kiren) felkészülését akkor segítek neki, ezt lászámítva hazamegyek összepakolni és várom a találkozó idejét és közben meditálok valamint gyakorlatokat végzek.
//Felszerelés Kés 2 Securetech ultra mellény Villantó készülék Ares Predator 1+3 tár normál lőszer Fichetti Security 500a 1+3 tár normál lőszer Nagy fekete táskában: Mászókészlet, Csáklyavető A hozá való 100m kötéllel Látcső (Beépített fényerősítő és hőlátó. 50X-es nagyítás.) Zseblámpa nagy Drótvágó//
//off: A következőket viszem magammal, a nagyobb holmikat a csomagtartóban:
Mászófelszerelés, rádiók, látókészülék, zseblámpa, GPS, légzőkészülék, elsősegélycsomag, biomonitor, tapaszok. Fegyvereim (a rohampuskába 10, a pisztolyba 5 tár), páncélok. 500 nujen.//
- Szerintem tegyük holnapra. Nem jut ugyan eszembe hasznos infó, de a város levéltárában talán találok valami történelmi tudnivalót, ami hasznos lehet. Ez lehet, hogy eltart egy darabig, sok mindent még nem vittek fel a Mátrixba. Addig ti megpróbálhatnátok megkereseni a helyszínt, azzal is előrébb leszünk. Ha megvan, telefonáljatok, talán magáról a temetőről is találok valamit, ha már ott vagyok!
Ha nincs ellenvetés, elköszönök, hazamegyek, összepakolok (különös tekintettel a sok lőszerre, a filmekben a rohadt zombikba mindig sokat kell lőni), aztán irány a levéltár, remélem, nem kell még éjjel is ott ülni. Útközben veszek 1-2 ásót, csákányt meg lapátot, ha esetleg kellene földmunkát is csinálni. Reggel pedig időben megyek a találkozóra. <A kereséshez, ha esetleg kell dobás: Történelem 3, 4, 5, 11.>
//off: Előre is bocsánat, a következő 1-2 hétben nem biztos, hogy mindig tartani tudom a 3 napot, kell némi idő, míg beleszokom az új munkám miatti időbeni lehetőségekbe.//
//off: Semmi gond Kieron, remélem, hamar ráállsz az új munkára.//
//off: Tehát, az ork el megy a levéltár féleségbe, míg a varázsló és az adapteus felkeresi a temető környékét, csak, hogy lássátok, merre van. ÉS majd másnap akartok konkrétan neki indulni.//
Klingsor, Kiran
Egy darabig elvisz benneteket az ork, majd búcsút intetek neki. Kicsit elgondolkodtok, hogy mi tévők legyetek. Hisz, ha messze van, akkor gyalog még estére sem fogtok oda érni, így taxit hívtok. Majd ügyesen megoldjátok, hogy ne kezdjen túl sokat gondolkodni a sofőr. Körbe néztek. A város normális szerdai napként nyüzsög. Autók, gyalogosok mindenfelé. Mivel nem szegény negyedben vagytok, így nem áll minden sarkon valami banda tag, de azért, ha jobban körbe néztek, egy-két kulturáltabbat láttok. Végül sikerül egy taxist hívni. Egy törpe bólint felétek, hogy beszállhattok. Beülve a kocsiba magatokban kicsit elmosolyodtok. Vaskos párna emeli normál magasságba a fickót, és a lábaira fel van csatolva egy vastagító, hogy normálisan tudja nyomni a pedálokat. Normális frizurájú, barna hajú alak. Bal kezén hamisított „márkás” óra, mellette az anyós ülésen rengeteg újság szétszórva.
- Hova a fuvar?
*Érdeklődik, mire ti valami kapu irányt mondotok arra, amerre a korong mutat. Úgy 20 perc autózgatás után, kifizetitek a taxit (30 nujen), majd gyalog mentek tovább. A környék még mindig a köz negyed közepe felé van. Mindenfelé üzletek, plázák, mozik, és rengeteg autó. Egy kereszteződésnél vártok, majd mikor a lámpa átvált elindultok, amikor észreveszitek, hogy hirtelen iránt vált a kis korong. Meglepődtök, ezért visszafelé még egyszer átmentek, és ekkor veszitek észre, hogy a korong, konkrétan a kereszteződés közepét jelöli a temető bejáratának.
//off: A döntésetek után folytatom.//
Bernárd
*Kirakod a srácokat, és folytatod az utad a levéltár felé. kicsit nagyobb a forgalom, de azért eléred a helyet. Szerencsére van saját parkolója, és van is hely. Kiszálsz az autóból, és a vaskos épület felé indulsz. Kinézetre inkább egy múzeumnak nézné az ember. Valószínű egy régi épületet kapott meg a levéltár. Belépsz az épületbe, és az aulában odalépsz a pulthoz. Egy tünde ül a pult túl végén, és valami könyvet olvas. természetesen felnéz, mikor oda állsz, és látod az arcán, hogy egy pillanatra nem tudja hova rakni, hogy egy orkot lát egy könyvekkel teli helyen.
- Miben segíthetek?
*Elmondod, hogy régi amerikai történelmi feljegyzéseket keresel.
- Értem. A levéltár használata 50 nujenbe kerül.
*Miután kifizeted, megkér, hogy kövesd. Lementek a az alaksorba, és ott egy hosszú folyosón haladtok, ahol 1000 meg 1000 sorokban rendeződnek a könyvek. Elmagyarázza neked, miképpen tudod megtalálni az időt, és helyet a feljegyzésekből, majd magadra hagy. Körbe nézel, nagy levegőt veszel, és azon gondolkodsz, hogy lehet a varázslót kellett volna ideküldeni.
PM:Gorodak, kieron.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
Nos Mikor a helyszinen állva nézem a keresztezödést, és a helyet ahova kéne menni...
- Szerintem szerezünk egy csatorna térképet, hatha az ut alatt is fut valami és akkor nem kell itt ásni , meg szarakodni... Ha meg pehunk van akkor szerintem meg próbálok szerezni ut épitési szerkot és akkor tudjuk álcázni magunkat, de ez után még körbe kell érdeklödni... Szerintem ugorjunk be egy kávézoba vagy hivjuk fel Bernardot, hátha tud valakit aki utána tudna nézni a csatornának... Mit gondoolsz ??? -
Illetve felhivom Bernardot, hogy mi ujság? kell e segitség?! vagy minden okés!
Illetve. Klingsor - Mit gondolsz mennyunk este és ha nincs csatorna akkor álcázuk épitkezének? MErt érdekes lesz ha mi ezt az utat felnyitjuk az biztos!!! Remélem a csatorna ad egy jobb opciot ! -
Ha kell akkor körbe érdeklödök az utcai és alvilági embereek között akikröl tudhatom, hogy jó pénzért szerezneek nekem infot dolgokat...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
*Elgondolkozva túrok a hajamba miközben lesétálok a kereszteződésrő.
- Hát a csatorna térkép az jó ötlet, az önkormányzatban biztos lennie kell. Viszont nem biztos, hogy az a rész ahova megyünk az rajta van. Szinte biztos, hogy nincs. Útfelbontást meg szerintem ne színleljünk nemhinném, hogy a törpe fizetné a plusz költséget én meg biztos nem fogok zsarukat lefizetni azért, hogy ne tegyenek fel kellemetlen kérdéseket. Azt hisszem illeték felyében az ilyesmi kiváltható a földhivatalban.
*Tekintetemmel már a csatorna fedeleket keresem ahogy válaszolok a járdán állva.
- Szólni kéne Bernárd-nak, hogy nézzen már körben régi csatornázási térképeknek a levéltárba ha már ott van.
//Off mindenki. Igaz nem tértünk ki rá még külön reag-ban de gondolom elérhetőséget cseréltünk már időközben így most ennek fényében írok tovább. Már ha a KM-nek is rendben van így.//
*Fültelefonomhoz nyúlok és már tárcsázok is azt követően, hogy az utca táblákról lenéztem hol is vagyunk. Utca név és helyrajzi szám már ha rajta van a táblán. Valamint, hogy melyik városrész is ez.
Bernárd
- Szia megkéne nézni, hogy vannak e csatornázási térképeik, mondom a környéket ha tudod írni.
*Ám közben gondolkozom azon is, hogy hol is juthatnánk hozzá csatornázási térképhez. Példának okáért hol van a földhivatal?
Mikor meghallom, hol van a temető, nagy erőfeszítésembe kerül elnyomni egy durva szitkozódást. Rezignált sóhajom talán még a telefonban is hallatszik.
- Oké, felírtam, igyekszem utánajárni. Közben én is találtam ezt-azt, elég furcsa dolgokat. Egy angol katona naplóját, ami elmeséli, hogy az angol hadsereg éppen egy lázadó csapat ellen vonult, akik a gyarmatot függetlenné akarták tenni. A parancsnok egy este őrjáratot küldött körbe, nehogy rajtuk üssenek. Ezek találtak egy kunyhót, ahol egy nő élt, aki füvesasszonynak vallotta magát, de a katonák pár nyúzókést, és egyéb fura eszközöket találtak, ezért jobban körbe néztek. Zsákokkal eltakart lyukat vettek észre a ház kamrájában, amiben rengeteg felszerelést találtak. Angol, és lázadó egyenruhákat, fegyvereket, felszereléseket. A nőt elvitték a parancsnoknak, aki kivallatta, és kiderült, hogy az férfiakat kábított el, majd kísérletezett velük. Hosszú kínok után, amit át kellett élniük, megölte őket, és bedobta egy innen nem messze lévő mocsaras részbe. A parancsnok azonnali kivégzést rendelt el, ám a babonás katonák miatt nem lefejezést, hanem máglyán való halált ítélt. A nőt élve elégették, majd egy cserépedénybe helyezték. Ezután elásták a földbe. Az a fura a dologban még, hogy valami okból kb. fél év múlva egy földalatti sírhelyet építettek ki a helyszínen. Megtalálták az urnát találtak, amit a többi eltemetett halotthoz raktak. A leírás szerint a sírhely olyan lehet, mint egy boros pince. Szóval egyre jobb, nem csak zombik, hanem talán egy szadista boszorkány szelleme is ott kísért.
Aztán megpróbálok érdekődni a csatornahálózatról, hogy lehet-e itt a levéltárban utánanézni, vagy máshol kell, és hogy magánszemély részére ez lehetséges-e egyáltalán (ha máshogy nem, némi "ajándékért" cserébe). Amint van valami fejlemény (akár infó, akár elutasítás), közlöm a többiekkel.
//off: A talált infók jöhetnek szvsz a közösbe is, így a többiek tudnak tovább tervezni, ha én nem is tudok írni megint egy ideig.//
- Asszem nekem, most mennek kell, utána néznék valaminek, illetve ennek a magikus könyvtárban, meg felkészülnék ! Ha van valami szoljatok, -
- Illetve, ha van kedved csatornát mászni akkor lemehetnénk körbe nézni egy kicsit, meg vehetnénk valamit amivel jelölhetjük, az utat és nem tévedünk el. mit szolsz ? .-
Majd tényleg elmegyek a könyvtárba, mielőtt bezár, már ha van nyitva tarrtás, és utánna olvasnék szellemeknek, zombiknak, és boszorkányoknak ebből az időszakból, meg hogyan lehet ellenük harcolni, hogy felkészült legyek ! mik a gyenge pontjaik, meg ilyenek !