• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 16 / 54 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.02. 18:57

-Sína Ar Ta-

A Raboknál:
Mikor közelebb megyünk a rabokhoz, jobban megnézem magamnak őket.
Milyen körülmények között vannak?
Elegendő ellátást kapnak?
Ha meg vannak kötve , akkor jobban megnézem, hogy akad e olyan köztük, aki már megszabadult kötelékeitől, és ha igen, akkor rejti e ezt a tényt, másokat is megszabadított e ?
A csoport, akikkel az egyik matróz beszélget, vajon csak most állt össze, vagy régebbről ismerik egymást?
Nézem a testalkatukat is. Ha akad, aki kiszabadította, magát, annak milyen a tartása? Milyen a szeme? Tiszta vagy zavaros?
Ha tudok, közelebb is megyek hozzájuk, be az emberek közé, de nem túl közel. Ha túl zsúfoltan vannak, akkor nem megyek be .
//off: Itt még ha találok olyan embert , akire felfigyelek, attól kérdezni fogok .//

Kifelé menetben megállok a második matróz mellett, mert érdekel, hogy mit farag.
-Mi az, amit faragsz?
//Off : gondolom elmondja, hogy sellőt //
-Mesélnél nekem a sellőkről? Miféle lények azok? És te láttál már sellőt?

A csónakokban:

Lenyűgöz a táj szépsége. A tiszta víz alatt jól látható csodák. És mikor meglátom a fókát egy pillanatra elakad a szavam ,( na nem mintha eddig olyan sokat beszéltem volna  )

„ Azt hittem , csak legenda …de lehet hogy tényleg létezik? ….”

Mikor meglátom a hajót és a körülötte lévő tájat , gondolataim újra rendeződnek.
Jeleket keresek . Főleg életjeleket. És lám egy alak a hajón megmozdul.
„ nesze neked életjel …ez sem tartott sokáig …”
Amikor felrebbennek a madarak odanézek és amennyire a szemem engedi megnézem magamnak , mitől rebbenttek fel a madarak? Mozdult e a víz arra ?

Nem fordulok Oxihoz, mert a madarak felé figyelek , az erdőt nézem , így szólok hozzá :
- Csak óvatosan Ox’ , nehogy meglepetést okozzon!
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.07. 21:11

A tartomány úr.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
D – Ynev, Gályák tengere. Egy napnyira Új Pyaron partjaitól. Nystea fedélzetén.
Pyr.sz. 3690
Thor, Sirak , Flame, Gorodak, hugilee
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A hajóközben. A raboknál.

*Ahogy, közelebb léptek hozzájuk lassan mind felétek fordul. Egy kettő a távolabbiak közül még az ebédjüket fogyasztva figyelnek. Néhányan összesúgnak, de egy sem szól hozzátok. Pár pillanatig farkas szemet nézve néztek egymásra. Őt titeket méregetnek, ti meg őket. Végül Oxbaren töri meg a csendet. Rövid beszédét még mélyebb csend fogadja mit megérkezésetek. A rabok itt-ott összenéznek értetlenül. Az egyetlen feltűnő kivétel a már eddig is kitűnő 30 fős csapat. Ők mind egy emberre nézek. – Egy kb negyven körüli szőke kék-szemű pyar. Arca keskeny. Haja és szakálla gubancosan lóg a vállára és a mellkasára. Széles vállú, jó két méteres. Teste csak úgy duzzad az erőtől. – A többiek tekintetének kereszttüzében, lassan talpra áll és láthatóvá válik hatalmas termete. Két rövid lépést tesz előre, hogy a pap elé álljon. A kezére és lábára szegecselt bilincs láncai megcsörrenek. Miközben felkelt lassan végignéz rajtatok.

Pyar.

- Mi túlélni megyünk és túl is élünk! Az ismeretlen meg tehet egy szívességet; lesz.....ja a fa..... –unk!
- KIÁLTÁS –

*A rabok egy része egyetértése jeleként felkiáltott a mondat végén.

- Kobra vagy sólyom nekünk mindegy, csak a sebek legyenek tiszták.

A megfeneklett hajónál.

- Azok fókák.

*Szólal meg az egyik matrózevezés közben.

- A „dalukról” még ebből a távolságból is felismerni őket. Nem akarnak elcsábítani.

*Azzal evez tovább. A fókák irányából furcsa hangokat sodor felétek a szél. //Foka hang// Egy másik beszél tovább.
- Csak a rusnya képed miatt!
*A matrózok felnevetnek. Még a kapitány is megenged egy mosolyt magának. A nevetés elültével ő szólal meg.

- A sellők a legendák szerint valóban szebbek és az énekük oly csodás, hogy nincs, ember ki ellen tudna állni neki. Addig jó nekünk, míg nem halljuk.

*Később mikor az ember bele eset a vízbe a hajó fedélzetéről a matrózok rögvest nekifeszülnek a lapátoknak, ahogy a pap szólt. Pár csapás után már a hajónál is vagytok. A szikla mellé érve az elől levő matróz egy horgonyt dob a sziklák közé és a kötél segítségével „partra” húzza a csónakot. Az evezősök kiugrálnak, és a kövekre húzzák a csónakot. A másik kettő egyelőre a hasadék felet ringatóznak.

//Mindenki a kiszáll, a csónakból dobjon ügyesség és állóképesség próbákat. Összesen hetet.//

*Ahogy sorban kezdtek kilépni a csónakból az alak aki az imént szédült le a hajójáról négykézláb mászva, vizet köhögve kúszik ki a szikla takarásából.

//Aki be akar menni a hajóra a dobjon mászást is. Valamint írja meg hol kíván be menni. Az oldalán mászik fel vagy a léken kíván szerencsét próbálni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.07. 22:16

A tartomány úr.
D – Ynev, Gályák tengere. Új pyaron közelében. Aro fedélzetén. Ismeretlen szigeten.
Pyr.sz. 3690
revoltz

*A hat város közösség területén száltál fel a hajódra. Pyaron városába készültél. A rohamtempóban épülő új fővárosban úgy hallottad új ispotályt emelnek. Már égtél a vágytól, hogy láthasd. A dél szent városának kiváló orvosai által emelt legújabb remekét.
Az úgy első hete teljesen eseménytelenül telt. Az utad nyolcadik napján teljes nyugalommal helyezted magad kényelembe a szűk kabinodban.
Éjközép tájt heves hullámzásra ébredsz. Egész pontosan a függőágyadban bevertek a fejed a kabinod falába. A fejed fogva látod, ahogy a hajó a hullámverést követve mozog körötted. Biztos egy váratlan hullám oldalba kapta, hogy a falnak vágódtál.
Odakintről a hullámok és a szél zaján keresztül kiáltozást hallasz, de nem érted, mint mondanak. Úgy fest valami viharba keveredtetek. Mivel úgysem vennék semmi hasznod most, megpróbálsz visszaaludni, de a sajgó feled nem enged. Folyton a falat figyeled, hogy mikor közelít ismét feléd. Egy, kettő vagy kitudja hány fertályóra telik el miközben a falt és a kint dühöngő vihart figyeled. Az álom mégse jön.
Ami ezután jött váratlanul ért. A viharon keresztül is dobhártya karcolóan éles kiáltás után a hajó megfordult a tengelye körül.
Éber, tétlen, tudatos szemléből egyik pillanatról a másikra riad, tehetetlen külső szemlélővé válsz. A deszkák rázkódnak és remegnek körötted. Az előre hátra, fent és lent értelmetlenné válik. A csillagfényes félhomályt meg a teljes sötétség váltja fel.
Hosszú idő után a távolban feltűnik egy fényfolt. Egyre csak terjed és elkergeti a sötétséget. A vakító fehérségbe színek és foltok kezdenek belevegyülni. A halotti csendet meg madarak zsivaja váltja fel.
A kabinod padlóján fekszel. A tatfedélzet romokban. Legalább is azon oldala ahol a te kabinod volt. A déli nap perzseli, arcod miközben lassan feltápászkodsz. Keresztülmászol a kabin falának maradványain.
Pár méter mászása után a főárbocba kapaszkodva nagy nehezen talpra állsz. A szemed káprázik, a bőröd ég, a gyomrod meg kavarog. Remegő lábakkal és nem létező egyensúly érzékkel haladsz az orr felé. A káprázaton keresztül látod, hogy a hajót rendesen megtépázta a vihar. A fedélzet teljesen üres. Valami sziget partjára sodorhatott a vihar mivel fák lombjára leszel figyelmes.
Miközben többször is nekitántorodsz a hajó oldalkorlátjának egy csapat madár röppen az ég felé lombok közül.
Nem is érted miért, de a felreppenő madarak után kapod a fejed. Ez a kis mozdulat is elégnek bizonyult, hogy feldöntse csekélyke egyensúlyod és ismét neki dőlsz a hajó oldalának. Ezúttal viszont meggyötört tested már nem tudta megtartani magát. Átfordulsz a korláton.

*A világ újra megfordul körötted. Rövid időn belül másodszor fordul elő, hogy külső szemlélő vagy a saját testeddel megeső eseményeknek. Igaz nem tudod pontosan menyi idő telt el a legutolsó eset óta.
Seggel és háttal érsz vizet. Rövid süllyedés után víz vesz körbe és neki ütközöl a sziklának, amin megfeneklett a hajó. Rögvest kapálózol és küzdesz a levegőért. Ahogy próbálod víz fölé küzdeni a fejed fát, sziklát és kagylókat tapintasz ki.
Végül sikerül megvetned a lábad és a sziket belseje felél kapaszkodni. Négykézláb mászva köhögöd fel a lenyelt vizet, száraz részt keresve a sziklák közt. A tenger hullámverése ritmusosan szalad végig körötted a sziklák tetején.

//Dobj Ügyesség, állóképesség próbákat te is hétszer. Egy egészség próbát is kérek. A dobás d20//

*Néhány méter megtétele után súrlódó hangot és csobbanást hallasz. A hang irányába fordulva egy csónakot húz négy matróz a sziklák tetejére. A csónakban még hét alak ül. Az orrban levő valami kötet fog és húz. Egy idő után ő is kipattan a csónakból. Felkap valamit a sziklák közül és maga is segít a csónakot beljebb húzni.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.07. 22:17

//Nos mint láthatja mindenki új JK csatlakozik. Kérek mindenkit írja le a JK kedvéért hogyan nézni.
Az új JK is írja le hogy néz ki.

Mindenki számára Pm üzeneteket holnap küldöm el.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.07.08. 21:11

Markard Oxbaren

Ötvenedik évében járó ember. Testalkata átlagos, 180 cm magas, és úgy 70 kg a súlya. Teljesen kopasz, és homlokán egy három centiméter átmérőjű tűzkobra jel van bele égetve. Hosszú, őszes szakálla és bajsza a hasa közepéig ér. A szája körül kissé sárgás a bajusz a sok pipázgatás miatt. Szemei szürkéskékek. Ruházata most: mélyvörös papi csuhát visel, melyen, több helyen is Sogron szimbóluma látható. Barna egyszerű cipő és barna szövetnadrág van még rajta. A papi csuha alatt még egy vajszínű ing vehető észre. Sem ékszer, sem fegyver nem látható nála.

Rosszalló tekintettel nézek végig a rabokon, és mikor kissé csendesülnek, akkor szólalok meg.

(Pyarr)

- Ostobák! A háború viharában csak porszemek vagyunk, és szele könnyedén elsöpör mindannyiunkat, ha nem ésszel cselekszünk. – Ekkor a nagydarab fickó szemébe nézek. (akaraterőre 2-t dobtam)- Nehogy azt hidd, az izomerő mindent megold. Ha a fejedben nincs tisztaság, és hited csak a szerencsében bízik, még egy ilyen öregembert, mint amilyen én vagyok sem vagy képes legyőzni. – Ezután a többi fogolyhoz is beszélek. - Nos, pihenjétek ki magatokat, mert később nem lesz rá esélyetek.

Ha nincs hozzáfűzni valója senkinek, akkor visszatérek a kabinomba.

…

- Walt, segítenél ennek az öregembernek kiszállni a csónakból? – És a kezemet nyújtom felé mosolyogva.

Óvatosan lépek, nehogy megcsúszva a vízbe pottyanjak. Ha sikerrel jártam oda sietek a férfihoz, és amennyire tudok, segítek neki.

(Pyarr)

- Nyugalom barátom, segíteni jöttünk.

Megvizsgálom, és a sérüléseit ellátom.

- A nevem Markard Oxbaren. Emlékszel a nevedre? – Igenlő válasz esetén- Mi történt, viharba került a hajó?

//off: Ügyesség próbák: 9, 13, 16, 7, 11, 5, 8; állóképesség próbák: 8, 11, 15, 16, 16, 5, 12. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.09. 10:50

Sína Ar Ta ( Walt)

175 cm magas , hosszú ezüstös hajába halántékától indulva két sötétkék sáv húzódik, hátul szoros hármas fonatba rendezve.
Kiemelkedő fizikumú, erőtől duzzadó karok, és lábak tulajdonosa, de laza izomzata miatt ez elsőre nem szembetűnő, ezzel együtt kellemes, nőies jelenség.
Ruházata legtöbbször sötétbarna utazócsizma, bő szárú fekete vászonnadrág
// mint egy szoknyanadrág, vagy csikós nadrág //
Harc közben, furcsa zászlóként lobogó anyaga, már számtalanszor zavarta meg az ellenfelét, elősegítve a következő, legtöbbször utolsó támadását. Sötét bordó, rövid ujjú selyeming, felette egyszerű mintázatú bőrmellény (bőrvért) váll, alkar és a széles nadrágszártól, csak ritkán látható lábszárvédő. Övén hosszú fejvadászkard lóg balról, jobbról két-két dobótőr betűzve. Jobb combjához tokkal egy belező kést erősített, a nadrágon a hozzáféréshez kellően nagy rés van vágva, mint egy zseb, innen a csontból faragott markolat, ami ki is lóg. Mindezeket a hűvös tengeri szelek és erős napfény elől, egy hosszú, csuklyás egészen sötétkék, egyesek szerint fekete köpeny takarja.

//off: Ügyességpróbát : 5,8,1,8,15,1,8 :) ? állk.+5-el : 7,17,5,11,12,8,2
Cselekedetem attól is függ , hogy mit látok a fák közt …nagyon várom már Kedves Mesélő pajtás, szóval amit írok az még változhat , de addig is : //

A raboknál:
„…lám lám egy vezér , akit követnek …kár, hogy ilyen faragatlan.…. ha őt elkapom a többi is megvan,… de vajon mennyire használható? . Na jó lássuk mi van még benned?!!!....”

Nem vagyok híve az erőszakos fenyítésnek, de bizonyos körökben csak akkor tisztelnek, ha jól elverek valakit. Voltak már termetesebb fickók is, akiket megleckéztettem. Fel vagyok készülve mindenfajta megmozdulására, elvégre szinte karnyújtásnyira vagyok tőle.

Mikor kicsit csendesülnek a hangoskodók, még mielőtt Oxi újra megszólal közelebb lépek hozzá és mellette állva nagydarab fickóhoz szólok. Egyenesen a szemébe nézek. Határozottan beszélek, de nem hangosan. Hanglejtésem tárgyilagos és csak egészen picit érzékelhetően lekicsinylő. Remélem ráfagyasztom a vigyort a képére:

-Túl nagy a pofád, egy öreg pappal szemben, pedig annyi eszed sincs, hogy két nap alatt levedd magadról a béklyót. Mosdatlanságod szagánál, csak félelmed bűze áthatóbb. De ha csak ennyire vagy képes, hát félhetsz is. Parittyatölteléknek majd épp megfelelsz, - itt körbeviszem a tekintetem a csoport többi tagján- akárcsak ezek itt körülötted.
…

A hajónál:

Megvárom, hogy a matrózok megfogják a csónakot, aztán kilépek, hogy segíthessek a „vén csontnak”. Megfogom a kezét, hogy kisegítsem a csónakból, de előtte megkérdezem:

-Nem várod meg inkább, míg idehozzák? Csúszós ez a kő itt.
Valószinűleg nem vár, tudom jól, milyen. Úgyhogy segítek neki kiszállni és eljutni a kipottyant alakhoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2013.07.11. 15:48-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.10. 16:57

Naszir Tessin

A raboknál csak csendben hallgatok és a beszédet is Oxbarenre bízom. Közben figyelem a reakciókat.
<érdekesen alakulnak a dolgok és tényleg őket akarjuk személyes hadseregnek vagy minek, ez bizony érdekes lesz. >
A szememben ezek csak rabszolgák, hisz eladták testüket a kétes szabadságért.

Nem töröm meg a beszédüket és akkor sem mozdulok meg, ha a nagy darab fickó meg támadná Sína Ar Ta át, csak akkor mozdulok meg ha nem bánna el a fickóval. Akkor viszont csúnyán meg leckéztetem a fickót és darabokra töröm, de csak is puszta kézzel támadom meg, de igyekszem agyon verni. Ha nem lesz semmi, akkor kifele menet.

- Szerintem, ha őket akarjuk, akkor hagyjatok nekik egy parancsnokot, mivel nem lehetünk ott mindenütt és a nagydarab jónak látszik, talán egy tuskó, de a többiek követik. -

A beszélgetést is csak meg hallgatom, de nem szolok bele és figyelem pásztázom a környéket, és jegyzem a dolgokat, hogy mi merre van, mennyire tudnánk a vízben sétálni a zátonyon meg ilyenek...

A hajónál én is kiszállok, de óvatosan, mivel nincs kedvem bele esni a hajóba. Ha a résen megyünk be, akkor ott megyek be, ha fent akkor fent megyek, amerre a társaim elindulnak, arra megyek én is, de nyitva tartom a szememet, főleg mivel csak a lánc ingem van rajtam, a víztől való félelem miatt...
álloképesség: 4, 10, 7, 5, 2, 8, 5
Ügyesség: 8, 4, 10, 3, 4, 1, 3

// én k 10 el dobtam és nálam az számit sikernek ami a 10 feletti rész alatt van. :) De gondolom így gondolta a km nem ?? ha nem akkor ujra dobok szívesen. :D //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2013.07.12. 18:07-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flame » 2013.07.10. 19:24

< Lord Beltlin Tretry con Dreatson >

Mikor a többiekkel együtt eljutunk a rabokhoz, figyelmesen szemlélem a kialakult helyzetet. Mikor egyedül voltam lenn akkor emlékeim szerint nem tapasztaltam ilyen magatartást. Szerintem ez a természetes szelekció egyik fajtája. Az erősek a kisebbek fölé törnek és elfoglalják a vezető szerepeket. A gyengébbek vagy az árnyékba húzódnak és helyet keresnek maguknak a farkas mögött a hierarchiában, vagy lemorzsolódnak, elhullanak csendesen. Nincs is ezzel semmi probléma, csak akkor ha ezen falka felett valaki irányítást szeretne nyerni. Helyes helyzetkezeléssel a legjobbat lehet kihozni az ilyen, egyenlőre csürhének hívott kompániából, viszont ha elveszítjük a dominanciánkat akkor legközelebb arra eszmélünk, hogy az ordasok a torkunkat szorongatják. Mi otthon mindig is ezt a lázadást súroló magatartást szerettük kihozni az újoncokból. Itt válik szét a búza, és az ocsú, és itt dől el az is hogy a nyomás hatására gyémánt vagy kő születik a földből. Emlékszem az első komolyabb kiképzéssel töltött hét végén én is ilyen hangot ütöttem meg a felettesemmel, és ő pontosan azt tette amire most én is készülök. Nyomásnak teszem ki a földet, hogy lássam a csodát. Vagy elhullik a próbán és ebből a többiek tanulnak, vagy átmegy rajta és ez mindenkinek az előnyére válik....

... Én átmentem ...

Megvárom az úgynevezett farokmutogatást, és azt is amíg Sina befejezi a mondandóját. Közben hallom Naszir közbevetését is. Teljesen igaza van de sajnos tapasztalataim alapján az alfa hím ha nincs egyből megfegyelmezve akkor erre emlékezve mindig a kibúvót fogja keresni. Erre semmi szükségünk nincs egy háborúban.

Előrelépek és teljes erőből megütöm. Reményeim szerint a meglepetés miatt a kezdeményezés az enyém, de ha kell természetesen dobok arra is. Pusztakézzel harcolok, célom kivételesen nem a pusztítás hanem a rendrakás. Reményeim szerint egy ütés is elegendő lesz a kialakult helyzet kezelésére.

Ké: 74 + 9 = 83
( http://invisiblecastle.com/roller/view/4125353/ )

Té: 151 + 100 = 251
( http://invisiblecastle.com/roller/view/4125337/ )

Vé : 150

Sebzés: 6 + 3 = 9 ( + 100-at dobtam és van pusztításom is, de ha egyáltalán betalál akkor figyelek arra hogy ne öljem meg mert nem az a célom hanem hogy emlékezzen arra hogy ki is a főnök )
( http://invisiblecastle.com/roller/view/4125362/ )

Ha elterül akkor odalépek fölé, és teljes nyugalommal lenézve rá, halkan ezt mondom.

- Mostantól ha hozzánk szólsz, minden mondatod Urammal kezdődik, és Urammal is fejeződik be, merthogy katona vagy.
- Nem kérdezel csak válaszolsz akkor, amikor megszólítanak, és mindezt magadat kihúzva, vigyázzállásban teszed.
- Minden parancsot azonnal, pontosan, és gyorsan teljesítesz.
- Mindig szánalmas képességeit legjavát nyújtod, különben elevenen megnyúzlak.
- És hogy legyen egy jó hírem is számodra, gratulálok. Bár a nevedet még nem tudom, a rangodat igen.
- Mostantól te vagy ennek a csürhének a Tizedese !
- Téged dicsérlek majd mikor az embereid jól teljesítenek, és téged taposlak el minden kis hibájukért.

Remélem minden lényeges kérdést tisztáztunk.

A hajónál:

Egész úton a környezetet figyelem. Hogyan és merre lehet gyalogosan haladni, ha épp arra lenne szükségünk. Ha bemegyünk a roncsba a többiekkel tartok, készenlétbe helyezve magam és a fegyverem. A felrepülő madarak nem különösebben érdekelnek. A többiek felfigyeltek rájuk és szemmel tartják a környéket. Engem inkább az érdekel, amiről a madarak elvonták a többiek figyelmét. A túlélővel egyenlőre nem sokat törődök. Nem vagyok sem pap sem gyógyító, tehát semmit sem tehetek az állapotáért, inkább védem a többiek hátát addig is amíg ellátják.

Dobásaim ( Gondolom D20-al mint eddig. Ha nem szólj és újradobom őket. ):
Állóképesség: 2, 11, 15, 2, 8, 9, 16
Ügyesség: 16, 11, 1, 4, 9, 14, 15
" Nemcsak a győzelem és a részvét, hanem a számít ami fontos ... "
Flame
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 51
ZK Karakter: Lord Beltlin Tretry con Dreatson
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.07.10. 20:16

Edwin Van Allen

43 éves vagyok kb. 180 cm magas és 80 kiló. A hajam fekete néhány őszes tinccsel, göndör, zsíros hátrafésült félhosszú (habár most vizes és kócos). Arcomon egy hetes borosta, amelyen úgy fent meglátszik a kor. Arcom teljesen átlagos, néhány ránc már azért meglátszik rajta. Szemem zöld. Jelenleg egy barna bőrnadrág van rajtam illetve egy szürke félig kigombolt ing, amely felett egy barna kifűzött bőr mellény van. Ruházatom kissé kopottas ám látszatra is nemesi. A bal kezem gyűrűs ujján egy pecsétgyűrű van, mely egy szarvas fejet ábrázol szerteágazó agancsokkal.

Kissé homályos a látásom, szemem vöröses és száraz, szám kiszáradt, fejem majd szétszakad a fájdalomtól és szédülök, így kissé nehezen fogom fel a hozzám fűzött kérdést. Egy lassú fejrázás után és egy nagy pislantással később viszont válaszolok.

- A nevem Edwin Van Allen. - Egy kis szünetet hagyok, mely alatt nyelek egyet, habár teljesen száraz számból csak a levegőt voltam képes. - További kérdéseire is szívesen válaszolok, de a fáradt, elgyengült érzés, kiszáradt száj ...és... szédültség dehidratációra utal.... illetve, hogy napok óta eszméletlen voltam.... ezért nem biztos, hogy megfelelő válaszokkal is tudok szolgálni. ... Viszont tüneteim enyhíthető és végül megszüntethető ...vízzel.

Próbák:
ügyesség: 16, 2, 17, 14, 14, 11, 10
álló képesség: 15, 14, 13, 13, 9, 18, 10
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flame » 2013.07.11. 8:45

< Lord Beltlin Tretry con Dreatson >

Elnézést Edwin a kommentemről lemaradt a karakterem kinézete :) Most akkor pótolom.

Feltűnően magas és izmos testfelépítésű férfi. Azzal a fajta kisugárzással ami általában a lomha, lassú emberekre a jellemző. Ezzel ellentétben mozgása a harc első pillanatában könnyed és szinte macskaszerű lesz. A magassága közel két méter a testsúlya pedig olyan 130 - 135 kg. Korát tekintve olyan 50 - 55 évesnek néz ki. A szeme mélyzöld a haja pedig amit oldalt gondosan leborotvál, viszont a fejtetején közepesen hosszan meghagy, fehér színű enyhe vörös beütéssel. Szintén ilyen színű a bajsza is ami a száj oldalán túlnyúlva pár ujjnyival az álla alá ér. Szakállat nem hord. Arcának bal felén egy függőleges vágás fut át a szem vonalán.
Legtöbbször páncélban mutatkozik. Ez egy sötétzölden csillogó teljes lovagi vértezet az összes szükséges kiegészítőkkel. Ez alatt az alsó ruházatot, a láncinget, a sisakot értem. Fő fegyvere egy dzsad lándzsa. Ez egy egy méter hosszú, két tenyérnyi széles kardszerű fejjel ellátott lándzsa, körülbelül másfél méteres nyélen. Ez is és a pajzsa is ugyanabból a zöld fémből készült mint a vértezete.
A pajzson látható a vörös alapon arany színű címere is ami egy rohamozó medvét ábrázol. Ezen kívül csak egy tőr, egy málhazsák, egy ló, és egy szépen összehajtott zászló a legértékesebb tulajdona.
A karakter főbb jellemvonásai a makacsság, önfejűség, lobbanékonyság. jellemző még rá a megalkudást nem tűrő őszöntéség is. Az emberek mindig tudják hogy hányadán is áll velük, ugyanis nem rejti véka alá a véleményét.

Amit a többiek még tudnak:
A nevem Lord Beltlin Tretry con Dreatson. Rangomat tekintve pedig Ewydor ( hadnagy ) vagyok. A barátaim általában Beltlinnek hívnak.
A karakter lovag. Egy előkelő Kyr lovagi családból származik. Elsőszülöttként látta meg a napvilágot de kitagadták egy párbaj miatt. Harcban kitűnő társ, de nem az a védd a hátam hanem a rohamozzunk és öljünk akit érünk típus. A lételeme a harcolás de nem kenyere a kötözködés és a küzdelem kiprovokálása.
Társainak mindig minden körülmények között hűséges barátja.

Jelen pillanatban amikor találkozunk nemesi de szinte teljesen dísztelen nemesi ruházat van rajtam, a kezemben pedig egy egyszerű szigonyt láthatsz. Szokatlan fegyver ez egy nemesnek, de ez van :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Flame 2013.07.12. 12:10-kor.
" Nemcsak a győzelem és a részvét, hanem a számít ami fontos ... "
Flame
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 51
ZK Karakter: Lord Beltlin Tretry con Dreatson
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.07.11. 9:28

<Viniel Vinidus>

Karakter leírás:
47 éves férfi, izmos és szívós testalkattal. Feje teteje kopasz, azonban rendszeresen borotváltatja le a megmaradt haját, amilyen gyakran csak teheti. Ezzel szemben szakálla dús, de 5 centinél nem hosszabb. Az alap hajszíne enyhén vörös, de az idő már megkoptatta és őszes már a szakálla. Ezért bajsza már-már halvány rozsda színű. Arccsontja erős, az álla szögletes. Orra enyhén nagy és girbegurba, már számtalanszor eltörhetett. Nem sok, de akad sebhely is a testén. Szeme sötétzöld színű. Magassága átlagos, 180cm körül van. Hangja enyhén kaparó.

Félvértet hord, ez vállvédőket, mellvértet (galléros), combvédőt (amely körbe öleli a combomat és szíjjal van rögzítve a mellvérthez) valamint alkar- és lábszárvédőket jelent. Ez alatt egy rövid ujjú láncing van, amely csípőig ér. Ezen kívül a mellvértről lelóg elöl hátul védő lemez comb középig (elől csonka háromszög, hátul téglalap alakú).
A páncél egyszerű, szürke színű, azonban mindig szép tiszta és nem is látni ütődések nyomát.

A páncélon kívül egy hosszú, ujjatlan vékonyabb szövet ruhát hord, amely deréktájt egy széles övvel van össze húzva. Csípő magasságában mindkét oldalt ketté válik a ruha, így "elöl és hátul" folytatódik. A ruha fakó sötétzöld, melyen elöl és hátul is minta van. Elől egy kör alakú pajzs van, mely szegélye (1cm vastagon) arany színű. Belül 3 részre van osztva (mint a merci jel) arany sáv(okkal) ami ugyanolyan széles mint a szegély. Alul egy erőd, bal oldalt egy kard, a jobbon pedig egy bot helyezkedik el.
Hátul pedig ugyanaz a kard van (a kardok elől és hátul is pengével lefelé helyezkednek el).
//off: ha a km engedélyezi, akkor ez a ruha is mágikus lenne. De csupán egy mágikus aura varázsjel és egy leplezés volna rajta.//

Ügyességpróbák (k20): 2, 11, 15, 6, 18, 16, 2
Állóképességpróbák (k20): 9, 4, 17, 15, 16, 18, 12

Engem az érdekel, miért röppentek fel a madarak, ezért karddal a kezemben oda sietek, s elsőként azt szemlélem meg, hogy van-e ott valami. Felkészülök minden eshetőségre.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.14. 17:13

Naszir Tessin

Kinézet:
177cm, zömök, izmosabb darab dzsad. Kék szeme van és rövid fekete haja. Általában barna vagy szürke ruhát hord és a vértjét, ami gladiátor vért. Ez alkar és lábszárvédőből áll, valamint egy mellvértből, ami csak a szegycsontig véd. A mellvért alatta egy láncing van, ami a deréktől még 20 centire lelóg, az alatt pedig egy gambezon ( egy alsóruha , ami a bőrét védi ). Deréktájékon egy öv van. A jobb, kardforgató kezén kesztyű és karján végigfut a lemezelt vért. A bal oldalon, pedig csak a vállvas védi, mivel ott általában pajzsot hord.
Általános viselet :
Szürke ruha gladiátor vért a hátán a pajzsa, két oldalán pedig a rövid kard és a csatabárdja díszeleg, nem rejti őket, valamint szürke utazó köpeny és csuklya.
Most csak láncing és a fegyvereim.

A foglyoknál már nem csinálok, semmit csak akkor ha bunyó lenne, akkor természtesen segitek a társaimnak ha kell.

A halyónál , miután oda értünk a víbe esetthez és gondolom már a csonakban van akkor adok neki vízet, kivéve, ha már a matrozok megelőztek, majd ha úgy van akkor be mennék a többiekel a hajó belesejébe körbe nézni a túl élők után és más érdekességek után. :D
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.15. 21:39

A tartomány úr.
Pyr.sz. 3690
Thor , Flame, Gorodak, Hugilee, Revoltz

A foglyoknál.

*A nagydarab harcos a pap szavait az eddigi egykedvűségével hallgatja végig. Mikor Sína szólal, meg tekintetét rá emeli. Nem láttok arcán változásokat, de valamiért az – az érzésetek, hogy a szakálla alatt gúnyos mosolyt rejtegetne, de nem látjátok jól. A rabok, közt néhányan gúnyosan fel is horkannak. A legtöbben a harminc soraiban.
Talán mondott is volna valamit, a rabok meg pár gúnyos megjegyzést is bekiabáltak volna. Helyette síri csend borul a hajótérre. Az oka mindenki számára egyértelmű.
A lord gyors és határozott volt. Az ütéstől két lépést csosszan hátra. Majdnem is terült volna, ha páran meg nem fogják társai közül. Az ütéstől vagy attól, hogy a bilincsek nem engedték rendesen lépni? Nem foglalkoztok vele. Társai segítségével talpon maradt. Azért pár szívdobbanásig eltartott, míg magától állt és a szakállát is vér szennyezi már.
Tekintetét a lovagra szegezi. A harminc korábbi ülő helyzetéhez képest fél térdre emelkedtek. Talán csak egy szó kéne már csak nekik és.... De nem lépnek. A hetven közül néhányan hátrébb csúsznak, hogy növeljék a távolságot.

- Uram. Mondhatták volna, hogy nem a tábori lelkész jött misét tartani. Uram.

*Még mielőtt megszólal volna egy nyálcsomó kíséretében kiköpte az egyik fogát oldalra a deszkákra. Az uram-ott hangsúlyoson ejti ki. A szava után int a kezével a mögötte térdeplők felé. Ahogy megcsörrennek a láncai, visszaülnek az ülepükre a többiek.
//Na ha nem akartok mást, akkor a nagydarab vissza fog ülni a többi közé mikor távoztok. A két őrt a történtek igen váratlanul érik. Lényegében „tátott szájjal” állnak még akkor is mikor lementek. Az idősík lezárva.//

A roncs hajónál.

*A csónakból kiszállva mind a túlélő felé siettek. A csónakból kiszállva a lordot majdnem ledöntötte egy hullám, ami sziklákon szaladt végit. Azért sikerült végül talpon maradnia.
Elsőnek Oxbaren ért oda. Igaz csak két lépéssel. Az egyik matróztól átvett kulacsból meg is itatja Edwin-t, aki ígéretéhez híven el is kezdet mesélni.
Körülbelül 8 napig hajózott nyugodt vizeken a Hat város szövetségéből indulva. Új Pyaronba tartott. A hajója valóban viharba került. Az viszont nem tudja menyi ideig feküdt eszméletlenül. A hajón rajta kívül 30-an lehettek az utasokkal együtt.

*Durván eddig jutott a történetében mikor iszik egy újabb korty vizet a kulacsból. Mikor le engedi felköhög. Tekintete az erdő felé téved. Homlokán a ráncok össze szaladnak. Majd az erdő felé mutat.

- Ő veletek van?

*Az erőd felé néztek mind. Most veszitek észre, hogy Viniel nincs veletek. Kivont kardal az erdő felé tart. Kb 5 m-re van az első fától. Tőletek KB 30 - 40 lépésre. A Négy matróz a hajó orrból lelógó köteleket próbálgatják, hogy erősen tartanak e? Naszír is velük van. Már majdnem el is indult volna felfelé. A kérdésre ő is az erdő felé néz. Naszír és a négy matróz tőletek 5m-re van.
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2013.07.16. 10:24-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.15. 21:45

//A hajótól jobbra és balra legalább 100 lépés hosszan járható a terep. A hajóval szemben található ligetes erdőfoszlányig stabilnak tűnő sziklákon a teljes hosszon el lehet jutni. A felület töredezett, egyenetlen és kiemelkedő szikláktól tarkított. A víz igaz végig szalad rajta a fákig de legalább nem lehet bele fulladni.

A fák mögött egyenlőre néhány nagyobb szikla körvonalán kívül nem láttok semmit. Azok is több mint 40 lépésre vannak tőletek.

A hajóorr és az első fa közt 20 lépés van.

A hajó orráról log le néhány kötél amin fel lehet mászni. Aki a hajó oldalán akarna mászni annak mászó vasra van ehhez szüksége. A másik lehetőség a bejutásra a hajó oldalán található lék. Elég nagy. A szikla és a gerendák közt van egy 50 szer 150 centis rés amin be lehet mászni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.16. 20:02

A tartomány úr.
Pyr.sz. 3690
Sirak ,

Az „erdő” szélén

*A matrózok a sziklákra húzták a csónakot. Naszír kiszállt nekik segíteni. A lordot majdnem feldöntötte egy hullám, de hamar visszanyerte az egyensúlyát. Oxbaren Sína segítségével szállt ki. Mind a hajóból kipottyant felé tart. Komótosan magad is kiszállsz. A hajótöröttel nem foglalkozva a madarakat figyeled. Majd a fákra nézel. Kivont kardal indulsz meg. A sziklákon taposva hamar úgy találod, hogy hullámverés igen idegesítő. Körülbelül félúton lehetsz mikor az egyik hullám fel is dönt. Nem estél nagyot. Az esés nagyját a hullám felfogta. Talpra tornászod magad és mész tovább. Kb 5 m-re lehetsz az első fától mikor meg állsz egy pillanatra. Tekinteted a fára szegezed. A fák mögött nagyobb sziklák és fák összevisszaságára leszel figyelmes. Ahogy nézel előre valami neki ütközik a lábadnak egy újabb hullám kíséretében.
Lenézve a sziklákon hányódó testek egyike van ott. Arccal lefelé. A lába akadt beléd.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 16 / 54 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján