Marko Lestarn
-Vagyok, aki vagyok – Kezdek bele a ”Hétszeres Hitvallásba”. Közben kezembe tartva a nyakláncot járkálok fel s alá.
-Előszörre: zölddel sarjú vetés, anyaölnek melege. – Gondolataimba révedek. Nem figyelek a körülöttem történő eseményekre. Halántékomon az erek lüktetnek az idegtől.
<Mit csináltam? Miért nem érzem Domvik hatalmát?>
-Másodszorra: halat adó habok, napnak mosolya.
<Nem kellet volna hatalmamat kinyilvánítani talán? De nem. Ezek a litániák ártalmatlanok voltak.>
-Harmadszorra: óvón nyújtott tenyér, erőnek bástyája.
<Túl sok hatalmat használtam volna fel? De azokat az életünk megmentése miatt áldoztam>
-Negyedszerre: testet serkentő ír, léleknek bizalmasa.
< A NYAKLÁNC!!! Talán ez lehet az oka. Kyr jelek vannak rajta. Sogron is kyr eredetű.>
-Ötödszörre: bölcsen szóló szózat, aggoknak intése. – Tekintetem el kezd komorodni
<A lány. Amióta megjelent csak esztelenül cselekszünk.>
-Hatodszorra: lobbal sújtó pallos, hegyeknek haragja.
<Kyr eredetű a nyaklánc, Sogron is kyr démon, a lányé is lehet ez a lánc, csak átvert>
-Hetedszerre: hidegre hűlő szív, éjnek morajlása. - Kardomat előhúzom, közbe a lány felé közeledek bal kezembe a fekete ékköves ezüstlánc. Komor tekintetemen most már düh is kiül.
<BOSZORKÁNYSÁG!!!>
-Vagyok, aki vagyok. – Odaérve a lányhoz, elmémben minden higgadtság szertefoszlott. Kardomat a torkához szegezve kiáltok rá.
-Eretnekséggel és boszorkánysággal vádollak te szuka! Milyen praktikákat űzöl, és ki küldött? Ha válaszolsz a kérdésemre és igaznak találom, kegyes halálba részesítelek. Máskülönben kínnal terhes üvöltések közepette fogsz kiszenvedni. Oly fájdalomba részesítelek, hogy még a halálod utáni megtisztulás sem fogja lelkeddel feledni bűneid!
Bal kezembe tartott medált a földre ejtem, majd a kardomat két kézre fogva meglendítem. Célom, hogy a (bűnös) láncba kárt tegyek. Bármi is történik közben, vagy következtében nem érdekel. Ha mágikus energiák voltak benne és a robbanását átvészelem, akkor magamhoz térve, de ha nem történik semmi, akkor is ismét a lány nyakának szegezem a kardot.
-Válaszolj és halj becsülettel!