• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 90 / 180 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.08.12. 17:32

Celestius Clash

*A kergetésben sikerül egy kicsit kimerülnöm, és ezzel együtt le is nyugodnom, nem üldözöm tovább a szerencsétlent. Helyette inkább összeszedem a maszkom maradványait, aztán csak akkor folytatom a harcot, ha még a tábor közelében vannak ellenfeleink. Ha nincsenek, akkor inkább elvonulok és azon gondolkodom, hogy hozhatnám rendbe a maszkomat.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.08.13. 16:19

Perl Lawarin Solec

<... Hmm... Legalább előbb térhetek vissza parancsnoki teendőimhez...>

*Erhan felé egy biccentéssel jelzem köszönetem. Majd vissza fordulok a csata felügyeletére. Erhant is vissza küldöm a legközelebbi alakzathoz. Fojtatom a ránk támadó ellenség bekerítésének és felmorzsolásának irányítását.

//Harcértékek.
Arra az esetre ha ismét harcra kényszerülnék.
KÉ:4+77-3MGT=75
TÉ:43+105-6MGT=142
TÉ:100+105-6MGT=199
VÉ:147-6MGT=141
Sebzés:13+2=15/19+3=22

Hadvezetés dobás: 3 Karizma dobás 5 Taktika dobás 13 Lélektan dobás 19 Érzékelés dobás 20 //
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.08.13. 20:29

Nagilla Ves Erhan

Örülök, hogy idóben ide értem még akkor is, ha a parancsnok megálta volna a helyét nélkülem.
Biccentek felé én is, majd körbe nézek, hátha van még ellenség a közlben.
Észllés dobás: 12
A mikor parancsolja, hogy mennyek vissza harcolni a többiekhez, kicsit zavartan nézek rá.
Még egyszer közbe nézek, majd a parancsnak meflelelően rohanok az alakzathoz amit kijelölt számomra.

< NEm örülük, de ö a paprncsnok biztos tudja hogy mitcsinál, úgy hogy gyerünk vissza, meg tud magára vigyázni is, szóval... >

Ahogy oda érek egyből felveszem a hadrend mozgásást és igyekszem segiteni azt.

Utközben ha találkozom pár harcal, akkor az ellenségre csapok egyet mielött tovább mennék segitve a társaimon.

Ké:93
Té:123+60=183
Té:123+41=164
Vé:198
Pajzsal TÉ: 118+81=199
Sebzés:5+1=6
Sebzés:1+1=2
PAjzsal sebzés:5+ ha 4+6
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.08.14. 18:32

Triptipol Kopt

A maradék ellenség levágásán ügyködöm tovább, amíg vannak még. Ha olyat látok, ahol valaki a mieink közül segítségre szorul, akkor besegítek természetesen. HA már nincs levágnivaló „hitetlen”, akkor összeszedem a századomat.

// Dobások:
Gyorsaságra:15,11,6,17
Ügyességre: 14,5,13,18,

Erő :12,4,6,
Érzékelés:1,2,3

harctéri gyakszi4
Fegyverismeret3

Akrobatika:10,

1. Támadás:…………………….2. Támadás
1.kard:………………………….1.kard:
Pusztítás –a túlütésküszöb 20….Pusztítás –a túlütésküszöb 20
KÉ :73+8=81…………………KÉ :73+4=77
TÉ: 104+57=161………………TÉ: 104+42=146
Sebzés 4/2 ép…………………..Sebzés 11/1 ép

2. kard:…………………………2. kard:
Pusztítás : túlütésküszöb 20……Pusztítás : túlütésküszöb 20
Ké:73+7=80……………………Ké:73+5=78
TÉ: 104+80=184……………….TÉ: 104+46=150
Sebzés: 8/3Ép…………………Sebzés: 8/1Ép

VÉ : 153. //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2014.08.16. 1:18

Edwin Van Allen

Veszek egy mély levegőt szétnézve a tetemek fölött. Kisebb elégedettséggel tölt el, hogy ilyen könnyen visszavertük ezt a kisebb zaklatásnak szánt támadást. A marék kis csapatom a hangok irányába vezetem, hogy felszámoljuk a támadók maradékát. Útközben még több embert gyűjtök magam köré, ha vezér nélkül maradt embereket.

hadvezetés:
intelligencia: 3
karizma: 4
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.08.17. 20:08

Mindenki

„Már zsibbad a keze a harctól, csatabárdja egyre nehezebbnek tűnik, de nem adja fel. Győzniük kell, nem bukhatnak el. Ám sorra esnek el bajtársai, és hamar azon kapja magát, hogy már alig vannak néhány tucatnál. De ha vesztésre állnak, akkor miért nem fújtak visszavonulást? Ekkor villan az elméjébe egy gondolat, mely nagyon megrémíti. Elesett a parancsnok. E tudat lebénítja a testét, és térdre rogy. Fegyvere kihull kezéből, és dermedten néz maga elé. Elbuktunk. Hamar társai is csatlakoznak hozzá, ahogy a túl erő körbe veszi őket. Számtalan dárda hegye szegeződik rájuk, és áthatolhatatlan pajzsfal emelkedik eléjük.”

*Győztetek, az ellenséget teljesen felmorzsoltátok.Theun parancsnok emberi hozzáállásának köszönhetően, a paplovag is nyugodt szívvel nézheti, ahogy mészárlás helyett, foglyokat ejtenek a katonák. Hamar véget ér a csata, ám megtudjátok, hogy nem messze innen van a táborhelyük, így a parancsnok úgy dönt, hogy elfoglaljátok azt, némi zsákmányt remélve. Így hát felfegyverkezve az éjszaka közepén neki indultok úgy ötszáz katonával. Nehezen haladtok az erdőben, de kevesebb, mint egy óra alatt odaértek. Csak egy tucat katona védte a tábort, kik mikor megjelentek, azonnal megadják magukat. A zsákmány fenséges. Rengeteg étel, bor, és haszonállatot szereztetek, és e mellet használható szerszámokat.

*Az ellenség táborában bóklásztok, mikor mindannyiótokat hívat a parancsnok. Egy tíz személyes sátorban vár benneteket. Bent kályhában tűz ég, mely kellemesen felmelegíti a testet. Egy óriási, vaskos asztalt, és néhány széket láttok. Az asztalon egy könyv, melyet a parancsnok lapozgat, és mellette egy eléggé rossz bőrben lévő nő áll. Vékony testalkatú, barna csuhát visel. Haja koszos, akárcsak arca. Viszont szemeiben értelem csillog, és egyértelmű, hogy tanult illető. Szinte egyszerre érkeztek meg, a parancsnok rátok néz, és azonnal befejezi a könyv lapozgatását, majd megszólal.

- Köszönöm, hogy ilyen gyorsan megérkeztetek. Ő -*És ekkor a nőre mutat. – Darla Gaiden, fogolyként találtunk rá, egyébként a Tyronna tartományból jött, és egy érdekes történetet mesélt most el nekem. Jobb is, ha Ő mondja el nektek.

*A nő késséggel eleget tett e kérésnek, és egy történettel állt elő. Száz évvel ezelőtt Sogron felkentjei egy rituálét akartak véghezvinni, mely, ha sikerrel jár, maga a tűz ura lépett volna Ynevre. Ám nem tudták befejezni a rituálét, és a titok, amivel képesek lettek volna rá, a használóikkal együtt hamuvá vált. Így tudtuk mostanáig. De egy véletlen esemény sorozat folytán kiderült, hogy a titok itt Shadonban van elrejtve. Sokáig kutatott a nő ezzel kapcsolatban, csak közben kitört a tartományi háború, és őt elkapták. Az érdekesség az, hogy tudták ki ő, és eme kutatásával kapcsolatban faggatták ki. A szép az egészben, hogy Darla elméletben megtalálta a titok rejtekhelyét, de még nem tudott elmenni oda, ám sajnos az ellenségnek sikerült kiszednie belőle ezt az információt. És egy húsz főből álló csapatot elküldtek a hely felkutatására. Azt nem tudja, mit akarnak ettől a rituálétól a Shadlekiek. Ezután a parancsnok átveszi a szót.

- Nem véletlenül vagytok ebben a csapatban. Az Egyetlen erre a feladatra szán titeket. Nem tudom, hogy mit rejt ez a hely, de az biztos, hogy fel kell kutatnotok. A sereg tovább halad Shadlek városa felé, és majd ott megtaláltok minket. Ám most utunk elválik kis időre, és ha van ott valami, akkor azt el kell hoznotok.

*Egy fertály óra múlva a nő lerajzol egy egyszerű térképet. Amit láttok, hogy át kell haladnotok az üvöltő mocsáron, majd a rejtekhely a varangy erdőben található. Darla elmeséli, hogy a mocsárban néha gejzírek robbannak ki a talajból, és elég hangosak, ezért ez a neve a helynek. És sajnos, ha alattatok tőr fel, akkor az egyenlő a halállal, mert tűzforró vizet lövell ki. Csak nagyon nehéz megállapítani előre, hogy hol tőr elő, a nő is hónapokon keresztül tanulmányozta a mocsarat. A parancsnok ezt megtudva úgy határozott, hogy Darla is veletek megy, így nagyobb esélyetek van a túlélésre.

//off: Másnap délután fogtok indulni, addig nyugodtan beszélgethettek, megismerhetitek egymást. A csapat vezetésével Perl Lawarin Solec-et bízza meg. Neki tartoztok engedelmességgel. Írjátok össze, mit visztek magatokkal, és hány napi élelmet. A nő szerint a mocsáron két nap alatt haladtok át, és még egy napot fogtok az erdőben menetelni. Onnan Shadlek háromnapnyi gyaloglásra van.//

*Másnap Darla izgatottan áll a gyülekezési helyen. Így megmosakodva, és új ruhában másként fest. Hosszú barna haja hátra kötve, arca szép, teste kissé vékony. Egy inas ruháját kapta meg, mely kissé bő rá.

//off: Itt tudtok még vele beszélgetni indulás előtt.//

*Elindultok. A katonák Donvik áldását kérik rátok, és reménykedtek, hogy az Egyetlen is a ti pártotokat foglya. Felfelé kaptattok az erdőben. Egy ideig még látjátok a sereg rajzását, majd lassan eltűnnek a szemeitek előtt, míg már a hangjukat sem halljátok. Kellemes madárcsicsergés között haladtok. A nő nehezebben birkózik meg a tereppel, és így lassabban haladtok. Ám így is két órával naplemente előtt oda értek a mocsár széléhez. Az egész helyet moha nőtte be. A fák kissé megváltoztak, göcsörtösebbek lettek, és bár csak sarat tapodtok, de arrébb már látszik a vizes talaj. Sajnos messzebb már ritkák a fák, így csak a mocsár szélén tudjátok a gyökereit kihasználni. Megálltok, és azon tanakodtok, hogy itt megpihentek, vagy elindultok a mocsárba, hogy mihamarabb áthatoljatok rajta.

//off: Döncsétek el, hogy tovább mentek, vagy maradtok. //

PM: Sirak
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.08.19. 12:55

Markó Lestarn

Látván, hogy vége a harcnak, jobban szemügyre veszem a kardot, amit markolok. Pajzsomat a vállamra akasztom. Megfogom istenem szimbólumát majd mágia után kutatva szétnézek. Először kezemben lévő fegyverre tekintek, majd minden felé. Ha mágiát érzékelek valamely ellenségtől származó tárgyból, azt az INKVIZÍCIÓ nevében elkobzom felülvizsgálatra. Ha egy rajunk ütő személyből sugárzik a mágia, akkor Theun parancsnokkal való egyeztetés után kérek magam mellé testőrséget és kikérdezem. Személyeknél a (Lélektan 2.) képzettségemet, ha kell, mert nem egyértelmű válaszokat kapok, akkor az Igaz Szó litániát 20-as erősséggel (20 KegyP) használom. Csak is ezek után indulok a másik táborba. A tárgyaknál a Mágia Kifürkészése fohászt használom, de csak amint lesz szabad időm.

Érz:9,14 int: 4,19 Aszt: 14,3

A másik táborban amint rendeződtek a dolgok egy tábortűz mellett, régi jól bevált kardomat a földbe szúrom, szent szimbólumomat ráakasztom és imába révedek. Miután végeztem felkeresem az ezredünk parancsnokát ismét, és arra kérem, hogy ezen a napon ne háborogasson senki a sátramba. Másnap délre istentiszteletek hirdetek, amit én tarok. A sátramban [remélve, hogy nem tettem Domvik tanai ellen] még a hajnali órákban elkezdem az Aszkézist. Italt és ételt csak annyit veszek magamhoz, amennyi kell. Ezt követő reggel vizsgálom meg az elkobzott tárgyakat. Ha találok olyat, ami használata nem minősül eretnekségnek, azt félreteszem, a többit feláldozom a misén. A szertartáson még személyesen, név szerint búcsúzunk az ezredünk halottaitól, míg az ellen elesett katonáiról csak egyként emlékezünk. Amint végeztem az istentisztelettel, felkeresem a sírokat, és mindet megáldom az egyetlen nevében. Amint végezem, egyházi teendőimmel összeszedelődzködök.

Érz:14,16 int:7,2 kar:1,4 aszt:18,7

A felszerelésemet alábbiakkal egészíteném ki:
5 db üres tömlő 3-5l-es, gyógynövények (gyulladásra, égésre, friss sebekre), gyolcsok, 6 üvegcse fa tároló dobozban, 5m kötél horoggal, 3 viaszkos pokróc, száraz tapló, 1 lámpásolaj, mécses (10 gyertyával), élelemnek szalonnát, kenyeret, könnyű zöldséget, vizet teszek el, 4 napra elegendőt. 2 üveg könnyű, de nem vizezet bor

Ha lehet, egy vezeték lóhoz ragaszkodnék. Ha van kicsi póni, az kell. Keresek még egy hosszú (legalább 2m-es) rudat vagy lándzsanyelet, amit magammal viszek még.

A találka helyszínén Darla izgatottságát fürkészem. Ha csak a félsz van benne, nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, de ha azt látom, hogy úgy viselkedik, mint egy kisgyerek, aki megtudja, hogy mindjárt megkap egy csattogós lepkét, akkor bár nem jegyzem meg neki, de figyelemmel követem az utunk során. Amikor várunk illetve az utunk során beszélgetést kezdeményezek a csapat valamennyi tagjával. Meg szeretném tudni, ki mennyire elszánt híve Domviknak és milyen ismeretekben jártas.
A mocsárhoz érve azt javaslom, hogy bármekkora is az előnyük az ellen egységének, ki kell pihenni magunkat, és csak reggel menjünk, amikor már látunk is valamit. Addig tudjuk mi is tanulmányozni gőzkitözéseket.

Érz:15,8 Ake:17,20 Erő:16,2 Áll:6,12 int:3,12 Kar:5,19
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2014.08.19. 19:50

Edwin Van Allen

Miután vége szakadt a csatának a tábor rendbe rakásának feladatát látom elsődlegesnek. A holtakat össze kell szedni, a veszteséget fel kell mérni, a kárt fel kell becsülni. Ehhez körbe is tekintek. Fordultamban, hogy hátam mögötti táborrészt is megnézzem magamnak, bele nyilall a fájdalom az oldalamba emlékeztetve arra, hogy nekem most inkább a gyógyító sátorba lenne a helyem. Azért mielőtt ezt megtenném megkeresek egy altisztet, hogy a munkálatok el legyenek kezdve, majd elmegyek bekötöztetni magam.

A sátorban figyelmesen végighallgatom a nő mondanivalóját és a kapitány parancsait. A rituálé említése kis nyugtalanít. A mágia mindig is ilyen hatással volt rám még az említse is. A kitérő nincs ellenemre, hiszen fontos, hogy ellenség kezére ne kerüljön semmi, ami nagy hatalommal bír.
Elsőként lépek ki a sátorból és oda kint várakozok Perl Lawarin Solec-ra. Mikor kilép üdvözlöm és egy sétára hívom, hogy megbeszéljük a holnap kezdődő küldetést, de inkább megismerni szeretném. Már többször láttam haditanácsokon és tudom, hogy felettem áll, de szeretném, ha ez nem sokáig maradna így.

Lélektan: 8
Színészet: 8
Udvari etikett: 9

Bőséges hideg élelmet rakok el magamnak, hogy ne érjen meglepetés. A találkozó helyre érve üdvözlöm a már ott lévőket. Látva Darlan az izgatottságot szóvá teszem azt.

- Ki ne ugorj a bőrödből. - mondom tréfásan.

Ha nem reagál semmit, annyiban hagyom. Ellenkező esetben kérdezősködök kutatásai felől.
Lélektan: 1

A mocsárnál én is amellett vagyok, hogy várjuk meg a hajnalt és csak akkor vágjunk neki a mocsárnak.
Intelligencia: 3, Karizma: 9.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revoltz 2014.08.19. 20:35-kor.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.08.19. 20:32

Celestius Clash

*Kifújom magam a kergetőzés során az ellenfelemmel, majd miután valamennyire lenyugodtam, visszafordulok, összeszedem a maszkom maradványait és a sátramhoz vonulok. Elkezdek babrálni vele, hátha sikerül valahogy össze illeszteni, esetleg valamivel helyrehozni. Még a zsákmányszerzésről is lemaradok emiatt, nem mintha nagyon izgatna az egész. De aztán hívatnak a parancsnok sátrába, én pedig készségesen odamegyek, alabárdomat nem viszem magammal.

*Megérkezve a sátorba, biccentek a parancsnok felé, a találkozó ideje alatt pedig csöndben hallgatok végig mindenkit. A nőre vetek egy pillantást, de nem nézek a szemébe egyszer sem.

*A bónusz időnkben leginkább 3 dolgot próbálok elintézni.
1: Felkeresem a sereg kovácsát, ácsát vagy bármi ami van, és arra kérem, hogy rakja össze a maszkomat működőképes állapotba. Ha ez lehetetlen, akkor ott helyben mérgemben a földhöz vágom, és ingerülten elviharzok.
2: Eszembe jut, hogy a rongy amivel most eltakarom az arcom, nem igazán tökéletes. A homlokomat nem takarja, így leginkább este ér bármit is. Úgyhogy felkeresek egy másik raktárost vagy mit, hogy szerezzek magamnak egy sapkát, aminek van lelógó része, amit az arcomra köthetek //off: Olyasmit szeretnék amit a Csaba hozott nekem törökből//
3: A lovamat rábízom arra az emberre, akiben a leginkább megbízom. Vagyis valami raktárosra.

*Ezen kívül kérek egy hátizsákot, amelybe be tudom pakolni a lócuccokon kívüli felszerelésemet, kérek pluszba 2 napi élelmet, és 3l vizet.

*Reggel lomha léptekkel érkezem meg az indulási helyre, az alabárdom pedig egy hevederrel a hátamon a vállamon lóg. Mikor megpillantom Darlát, a szememmel gyorsan átfutom őt, de amikor az arcára nézek, akaratlanul is a szemébe nézek, de ez csak a másodperc töredékéig tart, mert hirtelen elkapom a tekintetem.
-Jó reggelt! -köszöntöm a jelenlévőket
*Ha még várunk másokra is, akkor Darlától minimum 2 méterre és neki oldalt állva várakozom, a később érkezőket pedig csak egy biccentéssel üdvözlöm.

*Az úton nem kezdeményezek párbeszédet, és igyekszem kimaradni belőlük, ha kérdeznek, akkor szűkszavúan fogok válaszolni.

*Amikor felmerül a kérdés, hogy maradjunk-e vagy menjünk tovább, a vezetőnkre és parancsnokunkra bízom a dolgot, nem kívánok belefolyni a döntéshozatalba.

//off: Paga Sker, a kérdésed van bármelyikőnk felé, akkor írd le a kérdéseket, mert ha nem tudom mi a kérdés amit felteszel, nem tudom mit válaszoljak.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.08.20. 4:07

Markó Lestarn

A kérdéseim a következők:
Hisz-e a 7 arcúban?
Eljár-e a templomaiba hálát adni? Ha igen, milyen gyakran?
Milyen körülmények között élt, nevelkedett és tanúlt?
Volt már dolga errefelé, vagy valamilyen másik mocsaras vidéken?
Jártas-e a vadászat terén?

Leginkább ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni. Viszont készségesen meghallgatok minden más információt is.

//off: remélem így egyértelmű, hogy mi az ami érdekell. :)

A találkozásnál, ha látom, hogy Edwin vagy valaki más sérülései kezelésre szorúlnak, akkor felajánlom neki Domvik kegyelméből azt a hatalmat, hogy nyom nélkül eltüntetem. (Nyílt vagy gyógyuló félben lévő sebbel ismeretlen helyen, pláne mocsárban...) Mielött elindulunk egy gyors fohászt mondok a Márványtestünek, hogy figyelje utunkat.

Utazásunk során minden nap hajnalban és este imádkozom.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.08.20. 15:55

//OFF: Igazából, reméltem hogy egy tényleges beszélgetést fogsz kezdeményezni, nem csak így tömören milyen kérdésekre kívánsz válaszokat kapni, hiszen a különböző karakterek különböző személyiségekkel rendelkeznek, így egyes kérdésekre másféleképpen válaszolnak majd, tehát nem mindegy hogy hogy kezded el a beszélgetést és hogy hogy teszed fel a kérdéseket.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.08.20. 16:23

off// Sirak! Mivel nekem még új ez az online dolog és nem tartom túlságosan rövidnek 7 személlyel való komunikációt, úgy gondoltam, hogy álltalánosítok. Bocs, ha ez zavar téged, de én úgy gondoltam, erre a reagomra mindenki úgy reagol, akogy (a karaktere) akar. Ha majd lesz alkalmunk élőben játszani akkor szívesebben párbeszélgetek akár több emberrel is, mint hogy itt várjak napokat bárkire is. Még egyszer bocs...
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.08.20. 19:23

Perl Lawarin Solec

*Ahogy vége a csatának végignézek katonáimon.
- Domvik velünk harcolt!
*Kiáltom majd pajzsomra csapva győzelmi kiáltást hallatok. Majd megismétlem és bízok benne, hogy már az első kiáltásnál is csatlakoznak hozzám a katonák.

*A menet parancs hallatán már lovam hátán és csatlósaimtól övezve vonulok be az ellenséges táborba. Mituán könnyű szerrel ellenőrzésünk alá vontuk a tábort hozzá látok a jól megérdemelt zsákmányból lecsippenteni a részem. Első dolgom megnézni, hogy van e ló a táborban. Ha az ellenséges tiszt vagy tisztek, lovát vagy lovait megtalálom első dolgom csatlósaim óvó figyelme alá helyezni. Ha több lovat találok akkor természetesen a legjobb lovat az ezredparancsnok figyelmébe ajánlom. Valamint ha találok az enyámél jobb tiszti sátort akkor azt is csatlósaim segedelmére bízom. Már az ezred parancsnok engedelmével. Ha a zsákmányból jut új sátor és az értékesebb tiszti holmikból akkor új málhás álatot meg akár szekeret is nézek magamnak még az éjjel.

*Mikor a parancsnok hivat csatlósaimra bízom, hogy kutasannak értékesebb holmik után számomra (számunkra). Madj haladéktalanul megjelenek a kért helyen.

*A sátorban figyelmesen meghallgatom a parancsnot majd Darla Gaiden beszámolóját. Míg a többiek felteszik az első kérdéseket én még magamban újrafuttatom a hallotakat.
- Akkor elhozzuk.
*Mondom mikor a parancsnok kiadja az utasításokat. Majd a térkép fölé hajolok. Nem örülök a lápos mocsaras vidéknek és ez az arcomra is kiül.
- Vezetőre mindemkép szükségünk lesz. Hölgyem mikor a lápvidéken járt gyalogosan vagy csónakkal közlekedet? Mert ha elég sok a vizfelület és még csónakot vagy valami hasonlót tudunk szerezni akkor szerintem gyorsabban és biztonságosabban átjutunk.
*Válaszát meghallgatva felteszem az újjab kérdést.
- Van valmi település a közelben a lápig vezető út mentén? Mert tőllük szerezhetünk csónakokat.
*Válaszát ismét megvárom.
- Hölgyem maga szeint fegyverünkön kívül mire lehet még szükségünk?
*Válasza után a többiekhez fordulok. //Ha mond valamit akkor azt is magunkkal visszük.//
- Nem vagyok túl jártas a mocsarak és lápok terén. A magam részéről mindig is szívesebben vadásztam szilárd talajon. De, a lehető legkönnyebb felszerelésben menjük erre az útra. Sújos málhának, felszerelésnek és vérteknek kevés értelme van. Csak lelasítanak. Ahogy nem lehet vértben úszni a tengeren, szeintem úgyanúgy nem lehet átgázolni büntetlenül lápon sem benne. Az út a mocsáron át lehet nekünk is alig járható nem hogy a lovak számára. Így lovak nélkül megyünk. Csak annyi holmit hozzatok amit elbírtok. Szerintem biztonságosabb könnyű vagy könnyített vértbne útra kelni. Ha másnak nincs hozzá fűzni valója akkor szerintem holnap öszzepakolás után útra is kelhetünk.

//Karizma.:6//

*Ezt követően nincs több kérdésem, visszavonulok. A sátorból kilépve mikor elém lép Edwin Van Allen egy pillanatra megtorpanok meglepetésemben, de utána magam is üdvözlöm és örömmel álok rendelkezésére.
- Hát igen veszélyes küldetésnek hangzik. A lápok és mocsarak nemvalók azok számára akik nem tudják hová lépjenek és merre van átjárás a vizenyős talajon. Vezető nélkül magam nem is válalkoznék a feladatra. Még szerencse, hogy van. Így már nem kell attól tartanom, hogy férfihoz méltatlan módon bele fuladok a mocsár mocskos levébe. A magam részéről bizakodó vagyok. Domvik velünk. Az ellenség ma esti rajtaütésének sikertelensége is fényesen bizonytja ezt.

//Ha valami konkétra is kiváncsi akkor én is örömmel várnék valami konkrét kérdést.
Addig is itt vanak ugyan azok a próbadobások.
Beszélgetés során a jellemét figyelem.
Lélektan: 16
Színészet: 11
Udvari etikett: 13//

*Markó Lestarn vezette misét illőn végig hallgatom másnap. Majd befejezem a pakolást az útra. Rászim és két testőre velem tart az úton. Aldus vezetésével a maradék négy harc a rereggel halad tovább és vigyáz a holmimra. Leginkább a lovaimra. Mivel lápon és mocsáron megyünk keresztül nem látom értelmét annak, hogy a lovamat kitegyem ennek a szenvedésnek. Azért indulás előt még ellenőrzöm, hogy jól vannak, mindne rendben van velük.

//Magammal hozom:
2 vihar lámpa teli töltve olajjal, balta, kard, pajzs, hosszú íj, 1 tegez nyíl, még az éjjel keresek a zsákmány közt magamra illő könnyű bőr vértett. Egy viaszos vászonból készólt zsákot keresztben a hátamra erősítek. Abban a következők vannak. 1 heti élelem. Szárítot hús, kétszersült, némi aszalt gyümölcs. 2 db, 10 m –es kötél és a mászó felszerelésem. A mászó felszerelés külön mégy egy rongyba bele van csavarva. A zsák mellé keresztben a melkasomon még egy 50 m-es kötelet is átvetek. Valamint hozom a baltám is és olajokat zsírokat kis tégejben a kardnak és íjnak.

Kinézet.
180 magas. Fekete haj, mogyoróbarna szem. Kreol bőr. 80 kg. Jókötésű, átlagos termetű ember. Haja rövidre van vágva. Mikor útra kelünk még frissen van borotválva, de mire a mocsárhoz érünk már kiserken a szakála. Bőr nadrág, bőr ing, bőr magasszárú csízma, bőr öv. Könnyű bőr vért. Bal oldalán családi címerével ékes tokban pihen a lovagi kardom, jobb oldalon egy tőr, egy kés szintén címerrel díszített tokban. Melléjük akasztva egy tegez íj. A kard mellet még egy balta is helyet kapot. Melkasomon kerestben átvetve egy hosszú kötél pihen feltekereve, valamint egy zsák van még fel erősítve. Bal kezemben egy közepes pajzsot viszek. Fejemen sapka megy egy közkatona sisakja, kezemen kesztyű. Alkar és lábszár védők.//

*Az út során elől haladok Darla Gaiden társaságában. Útközben mindíg segítek ha számára nehezen leküzdhető szakaszon vagyunk kénytelenek haladni. Még az etiket határait betart beszlgetésbe is lelegyedem vele az othonárol. Nem folyok bele a többiek beszélgetésébe.
A mocsárnál magam is amellet vagyok, hogy pihenjünk meg estére. Majd holnap tovább megyünk. Az első örséget én, Rászim és Nagilla Ves Erhan állom. A második Triptipol Kopt és Markó Lestarn és az egyik zsoldosom. A harmadik Celestius Clash, Edwin Van Allen és a másik zsoldosom. Nincs tábortűz, nincs beszélgetés, őrségben nincs alvás. Aki alszik egy tömegben, egymáshoz bújva pihen. Aki örködik a tábor körül pár méterrel távolabb, három különböző pontról figyel. Fegyver a kézben.

*Éjszakára lehetőleg az ajnövényzet segítségével rejtett helyen bűjunk meg. Lehetőleg egy lombos fa, vagy facsoport ágai közé 5 – 10 cm átmérőjű fákat teszek padlózat gyanánt. Ezen alszuk. A szükséges fát a balta segítségével készítem elő kissebb fák és nagyobb ágakból.

//Darla Gaiden-nel fojtatot beszélgetésnél.
Karizba próba.: 19
Lélektan.: 11
Színészet.: 13
Udvari etiket.: 12
Beszélgetsé közben semmit mondó témákról beszélgetek róla. Család, férj, gyere, családi birto, paraszotk, vallás, sbt.
A bizalmát mindenképp szeretném elnyerni.
Valamint figyelem hát ha mont valami ellentmondó dolgot.
Személyiségéről igyekszem képet alkotni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.08.20. 21:36

Triptipol Kopt

Örülök a győzelemnek, bár úgy tűnik nem maradtak élve a századomból. Kicsit rosszul esik , hogy nem volt időm összerázni a csapatot, ezért többnyire csendesen figyelem az eseményeket és teszem , amit a feljebbvalóim parancsolnak.

Kitérő küldetésünknek örülök is, mert úgy érzem, hogy fontos dolgot viszünk véghez.
Felkészülök az útra, ha nem vihetünk lovakat , akkor hátizsákot keresek, legalább 4 napi élelmet és vizet, fáklyát, és egy váltócsizmát . Rendbetetetem a vértemet is, hogy hibátlan legyen.

A nőt igazán érdekesnek találom, ezért fokozottan figyelek rá. Őrülök, hogy velünk jön, így nem kell „vakon tapogatóznunk” Ha majd út közben adódik alkalom vele is szívesen ismerkedem, ki ő, és honnan jön stb.
A gyógyítást szívesen fogadom, bár nincs komoly sebem, a mocsárban egy karcolás is veszélyes lehet.

Mikor észreveszem, hogy a nagy harcos, aki segítségemre volt, ő is a csapat tagja lesz, jobban megfigyelem, hogy sikerült e rendbetennie magát, Gondolom új vagy összeeszkábált álarcát is láthatom. Az úton majd próbálok beszélgetésbe kezdeni az óriással, és megtudni róla ezt azt , tehát barátkozni.( hová valósi vagy ? Merre van a család? Mivel látom, hogy nem mert a nőre nézni: Vár valaki rád otthon? hasonló általános kérdések. Ám, ha azt érzem, hogy inkább egyedül szeret lenni, akkor békén hagyom.
A többiekkel is szívesen beszélgetek, bár én sem vagyok egy szószátyár típus, de jobb ha ismerjük a csapattársainkat .

Marko Lestram beszélgetésbe elegyedési kísérletét jónéven veszem és szívesen csebegek vele az úton. Őszintén hiszek és bízom az „Egyetlen” hatalmában . Elmesélem a történetemet, hogy hogyan gyógyította meg testvéremet és hogy azóta amikor tehetem ( mikor templomot találok) hálát adok érte, és az Ő törvényeit követve élek. Viszont nem sokat tudok, ezért szívesen hallgatom, az Egyetlenről szóló történeteket, tanításokat, bármit, amit mesél. Úgy tűnik jól elbeszélgethetünk.

Magam is azon vagyok, hogy inkább maradjunk itt éjszakára, ez biztos hely.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2014.08.21. 13:01-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.08.21. 1:25

Nagilla Ves Erhan

Miután z ellenség meg adta magát a többiekkel együtt magam is nagyot kiáltok a gyüzelmünkre!

- Diadal. jeeeeeee -

S közben a kardamat a magasba emelem...

Majd míg a többiek a foglyokkal foglalkoznak addig én megkeresem a csata mezőn a lovagi kardomat, ha meg találom a parncs miszert megtámadjuk még este az ellenséges tábort, akkor azzal megyk , ha nincs időm megtaálni akkor a rövidkardommal megyek. Miután elfoglaltuk a tábort:
Az első dolgom felkeresni a fejcser sátrat és amennyi használható kötszer vagy eszközt találok amivel elláthatom a sebesülteket mind bepakolom egy zsákba vagy táskába amit találok vagy lepedőbe...

Majd mikor vissza tértünk a saját táborunkba nekilátnék a katonáink és ellenséges sebesültek ellátásába.
Orvoslás: 3 Dobádás: 15 // H kell...//
Herbalizmus: 2 Dobás:15
Tudásom és gyógynövényeim segitségével ígyekszem mindenkit ellátni, akit csak birok.

Mikor a parancsnok hívat egyböl megyek.
< Biztos valami fontos lehet, ha elhivat a sebesültektől... >

//Kinézet: Ahogy már leirtam brigantinban a rövid karddal a hátán más fegyver most nincs nála. Teste csupa vér és arca is a vértől lucskos mely az ellenfeleitől, és a sebesültek ellátása közben fröccsent rá. Így arcvonásaimból most nem sokat lehet kivenni. //

A sátorban kicsit meglepödök az ott lévő társaságon, de legjobban a nőn... De leplezve meghökkenésem, gyorsan üdvözlök mindenkit.
- Hivadtál nagyuram. -
Közben enyhén elöre hajolok, majd elfoglalom a helyemet az asztalnál ha ott ülnek ha nem akkor álva maradok valahol a sátorban.
- Uraim. -
S közben biccentek felájük.
Végig hallgatom a történetett, s közben végig mérem a többieket a sátorban.
// Vegyverzet, annak minősége. Esetleges sérülések a többieken ha vannak nekik, Vértek minősége. //
Az udvari etiketnek meg felelöen viselkedem.
A történetet végig hallgatva.
< Ez veszélyes lesz, vajon miért minket választott a parancsnok és miért válna meg 3 om tehetséges parancsnokától. Nagyon fontos, hiszen ha ez az ellenséghez kerülne az talán az ő oldalura billentené a mérleget...
Végül is a parancs az parancs és felesküdtem, úgy hogy megyek!!! >

A küldetés elfogadását az udvari etiketnek megfelelöen fogadom el.

Majd vissza téreka sebesültek elltásához.
A sátorból kilépve:

- Ha gondolod Celestius Clash gyere velem és ellátom sérülésedet, ha nem akarod igénybe venni papunk nagylekü ajánlatát! -

Közben bele nézek Markó Lestarn szemébe és bolitók felé.

Majd folytatom amit elkezdtem és ellátok még akit tudok!
Mivel egész este sebesültek legjaát kezeltem láttam el így fáradtan még gyorsan össze szedek :
2 heti + 2 napi élelmet az utra valamint egy 10m eres kötelet. Fejcser felszerelét, ami felvan írva, hálózsák féleséget...
Majd megmosakszom. A fegyvereimet ha kell megtisztítom, majd gyugovóra térek.

A Misén nem veszek részt mivel a fáradtságtól, nem sikerült időben felkelnem, így,csak annak végére kelek fel, majd gyorsan össze szedve magamat valószinüleg utolsóként jelenek meg a találka helyén, a felszerelésemmel.
< Így azért jobban néz ki a vezetönk, mint tegnap. >
Érkezéskor köszöntök mindenkit, mivel még nem ismerem a parancsnok elvárásait és szokásait az udvari etiketnek megfelelöen üdvözlök mindenkit.

//Gondolom loval megyünk egy ideig ha nem akkor anélkül jelenek meg és lovamat az egyik társamra bizom akiben viszonylg megbizok. //

Az uton figyelek, nézelödök és hallgatom a többiek beszélgetését, ha valaki igényli szívesen át kötöm a sebeiket, ha kell...

Markó Lestarn kérdéseire kézséggel válaszolok:
Hisz-e a 7 arcúban?
Eljár-e a templomaiba hálát adni? Ha igen, milyen gyakran?
Milyen körülmények között élt, nevelkedett és tanúlt?
Volt már dolga errefelé, vagy valamilyen másik mocsaras vidéken?
Jártas-e a vadászat terén?

1: - Természetesen hiszek, hiszen az én védő angyalom akihez a felföldön imádkozok: Ronna - Gilla is magát a hétarcút szolgálja.-
2:- Amikor van miért hálát adnom és van rá modom, igen. Meg amikor éppen nem a hadjárát kellös közepén vagyok.-
Huzom mosolyra a számat. :D-
3:- Bocsás meg, de ez még maradjon az én titkom lesz még olyan idő mikor szevesen elmesélem a történetemet, viszon szivesen mesélek családom történetéröl, és ha megtisztlsz vele szivsen meghallgatom a te családod történetét is...-
4: - Nem mondhatnám, a hegyeek közt igen kevés a mocsár és életemben többet voltam az erdőknél, mint a mocsaraknál...-
5: - természetesen -
Utközben szívesen beszélgetek mással is ha épp alakalom adodik rá, de azért inkább figyelem a körnéket.Mivel még is csak ellenséges területen vagyunk.

A döntéseket a feleteseimre bizom és annak megfelelöen teszek.
Az örségemet rendesen végzem.
Észlelés: Dobás:14
Közben: < De nagyon nem tetszik nekem ez a mocsár még jó hogy van vezetönk, de valahogy nincs kedvem bemenni, azért elég szar halál lehet ropogosra párolodni egy ilyen gelyzirtől vagy mitől... >

<Vajon a másik csopornak van vezetöje, és ha nincs akkor megkerülik vagy inkább kockáztatnak és át haladnak rajta, de a legjobb kérdés,mennyire lehetnek elöttünk, mondjuk a jó hir hogy itt van velünk ez a nő, hogy is hívják???? hm...... Na de végül is ő biztos ismeri mint a tenyerét ha tanulmányozta, legalább is remélem... >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 90 / 180 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján