• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 78 / 180 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.06. 23:58

Ahh.. a zeref segítségét úgy értettem, hogy felfeszíti a megrongálódott ládát, nem neki esik mint Tóth az annyának.

A következő kalandban is mágiaforgatót szeretnék alakítani még ha Siraknak ellenére is van ez.

Ezentúl szólnék a személyeskedés ellen mint a szerinted nem értek hozzá, mivel hogy? Nem álltam le elemi szinten destruktálni minden utamba kerülő ellenfelet? Mert a varázslók ezt teszik, a kezdők legalábbis, így elrontva az "egyszerűbb, rohamra" típusú karakterek játék élményét.

Az arrogancia-- Egy mágus évtizedekig tanulja a tudományát és az olyan szintű, hogy jóval mások fölé emeli míg egy harcos 1-2 év alatt tesz szert az élete alapjaira, ha akar, így igen arrogáns de van mire annak lenni.

Ha téged zavart a kalandban az arrogancia már ha tapasztaltál arrogánsabb viselkedést a varázslótól mint a kalóz kapitány folyton tanúsított a kaland alatt, akkor vissza foghatom. Úgy vettem észre a kapitány egyenlőbbnek érezte magát az egyenlők közt. Pedig valljuk be egy kapitány hajó nélkül nem több egy zsoldos, vagy tolvaj rangú karakternél.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.03.07. 0:53

Hali

Bazzeg, ki hagyok egy napot mert reggeltől estig nyomom és reggel is 6 kor kezdek és most látom, hogy meg halltam...

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
De neee mááááááááááá.......

:( :( :( :( :(

Megyek sírni .....

Addig is ki gondolom, hogy mivel leszek, majd irja meg valki, hogy Inev mely részén játszunk és hogy hanyadik szint és, hogy van e karakter meg kötés!
Amugy szívesen játszanék én is mágia tudóval, de nekem nincs kedvem most hozzá, meg sokat kéne olvasgatnom egy egy jó pofa mágiához vagy ötvözéshez....

Szóval valószínűleg valami harcos félével leszek szerintem.....

Tényleg amúgy bele gondoltatok.:

A harcosoknak a vita után, és a varázslóknak még csak az eszük legmélyebb sarkába se jutott el a gondolat, hogy elérte őket a halál gyors szele , mire észbe kaptak volna addigra mind isteneik előtt álltak számadásra.
A soros fintora, hogy soha többet senki nem térhet haza...
Migra Istennője előtt állva lehajtott fejjel kéri, bocsánatát, és áldását, mivel mindig csak őt szolgálta tudása legjavát adva!
Eraman már nem ébred fel gondolatiból és rémálmaiból, már csak a hajója fedélzetén tér magához ahogy utasítja a legénységét üvöltve a kormánytól nem messze, hatalmas büszkeséggel miközben a szél körbe öleli, őt és a hajóját egyaránt. < Ez az meg van! Most már , csak a legnagyobbnak kell lennem >
Tagrid: < Mi > A következő pillanatban már istenénél gondolkodik.
Miközben a csapatcsontjairól még a hús és a fém is lassan lefolyik majd még a csontjaik is elpárolognak a pokol forróságú tűztől....
< Úgy tűnik vesztettem, de talán lesz a másik nemesben könyörület, végül is ...... >
Zeref: Már istene színe elé járult. és közben csak bátyja szavai járnak a fejében.
- Térj vissza 20 év múlva a családodhoz, addigra a herceg is lenyugszik akinek végig sértetted a fiát!
< Bocsáss meg, de már többet nem találkozunk Ineven, már csak a másik oldalon várhatlak meg.... >
Thrin... // A te karidról nem tudok semmit.... :S bocsi, ha nem tetszik. //
Mikor a lovag nagy levegőt vesz, hogy elege van és darabokra töri mindenestül, akkor eszmél fel, de már túl késő....
< Hisz a papi mágia is mágikusnak minősül és ha meg sérti ami benne van.... >
De már hang nem jön a szájából, hisz mire kimondhatná a szót a csapat elpárolgott a hatalmas forróságban.

A városban:

A sötét éjszak és a városlakók félelmei és sejtései rémálmai közepette, mely a kútnál és máshol történt halál esetek miatt születtek.
Így senki sem alszik túl nyugodtan a környéken...
Majd a viszonylagos éjszakai nyugalmat hatalmas robaj zengi be melynek hangja erősebb 10 villám csapásánál is, s mely meg rázza a város egészét!
Néhány másodperce a kút szájából az égbe magaslónak tűnő láng oszlop csap ki, mely majdhogynem nappali fénnyel tölti be a várost, majd amilyen hirtelen jött úgy foszlik széjjel az enyészet feledésébe.

S ki tudja talán a törpék jártak a legjobban, kik tudják, hogy a kis csapat bátrabb és merészebb volt a kelleténél, emlékezve a démoni medvével vívott közdelemre,
így csak képzelegnek, hogy valami hatalmas démon vethetett véget a csapat életének, mert akármi biztosan nem állíthatta meg ezt a csapatott, és így is lett belőle a legenda, melyet sokáig meséltek ama városban....

Pedig ha tudnák, hogy csak a csapat elpattant indulatainak köszönhető balgaságuk miatt haltak meg...

Bárhogyan is a város hálás nekik, hiszen így lezártak egy átjárót a ki tudja hová, és a szörnytől is megszabadultak, mely áldozatokat követelt a várostól... :D

// Remélem tetszett... Bocsi Thor !!!!! Remélem nem baj... Gondoltam poénból írok egy kis befejezést... :D Remélem mindenkinek nagyon tetszett !Ha már kinyírtam mindenkit egy csapással.... ( hoppá de jó vagyok... ) Bocsi.. :S :S
Viszlát az új kalandban! //
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.07. 8:51

Zeref:

A mágus lelkének egy darabja egy elpusztíthatatlan ereklyébe van zárva (inkább nekem kellett volna felfeszítenem).
<Ne..a> bumm hamu és pernye: A bot állva marad egy ideig: <Mester?> majd meghasad és kiszabadul a lélek hogy egyesüljön a máguséval.
A kárpit túl oldalán:
<Ahh..egy újabb élet vár...megint az a sok tanulás mire képes leszek szikrát csiholni>
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.07. 10:52

//Csatlakozom Gorodak szavaihoz.

-Neeeeeeee Neeeeeeeee
-Pedig már épp kezdetme átvenni a hatalmat....

ui.: Gorodak még a végén javasoni fogom, hogy te meséld a következő sztorit.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.07. 11:06

Egyébb ifók és off-ok.

1. A KM kéri ne szóljon bele senki ki milyen karakterrel lehet ezt én magam mondom majd meg.

2. A reagok számának korlátozásának nincs értelme. Azt mindig a helyzet adja. Valamint a mondanivaló menyisége. A fölösleges irogatást viszont én se támogatom.

3. Támogatom, hogy mindenki a karakrének jelleme és előre megírt jelleme szerint játszon.

Ehez két dolgot tennék hozzá.
A. Senki ne írjon olyan karaktert amit nem tud kijátszani.
B. Kérek mindenkit, hogy a játékon kívüli problámák megbeszéléséhez a PM felületett használja.

4. Egyetértek.
A jól átgondolt és rendesen megírt személyiség sogat segít a szerepben maradáshoz.

5. A reag sorend kezdeményezésnek számít. MIndig a korábban íróhoz kell igazodnia a többinek.
A vitás kérdésekben a KM dönt. Ehze külön dobni nem kell. Azt majd a KM megdobja, ha úgy érzi nélküle nem tudja meghatározni a sorendet.

Kérném senki se hamarkodjon a karakterével kapcsolatban. Mindenk ivárja meg míg nyilatkozom. Várhatóan vasárnap folyamán döntésre jutok. Ha nem azt majd megírom és legkésőbb a jövőhét folyamán nyilatkozom.
Szerző: Sirak » 2014.03.06. 22:41
Szerző: Thrin » 2014.03.06. 23:58

ui.:
Thrin.
Kérlek az ilyen beszélgetéseket PM formátumba toljátok a történetem alat. Köszönöm.
Shirak ez rád is és mindenki másra is vonatkozik.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.03.07. 16:55

//off: Nem gond Gorodak, nekem tetszett. :) Sajnálom az esetet, de mivel semlegesnek kell lennem, így nem menthettelek meg titeket, és mivel a lovag azt írta, hogy szétveri a láda fedelét, így e van. Természetesen nem az ő hibája, hisz nem ért a mágiához. Én is várom Pelso kiírását, mert szívesen játszom. Mivel ő lesz a KM, így ő dönt a játék szabályairól, de azt mondom, hogy az nem baj, ha megbeszéljük. Sirak öt pontjára :), majd később reagálok.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.07. 18:55

Thor ember leszel vagy ork fan vagy?
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.08. 2:19

Ha valamit nem írtok le egyértelműen, akkor az valószínűleg a negatívabb formában fog mesélésre kerülni.
Ha valaki becsmérelni akarja a KM-et, PM-ben tegye, de akár hogy is, vállalja a következményeket.

Egyébként Thrin, nincs problémám a játékoddal. Egészen kellemes volt veled a játék ebben a kalandban. Valóban, érződik az amatőrizmusod, elég erősen. De úgy hiszem, ezen fogsz tudni csiszolni.
A tanácsai a következők.
-Vonatkoztass el karakter és játékos tudástól.
(Pl.: Játékos1 tudja, hogy Játékos2 karaktere ismeri a csapos nejét. Azonban Játékos1 karaktere nem tudja, hogy Játékos2 karaktere ismeri a csapos nejét.)
-Egyértelműen fogalmazz. Ha azt akarod, hogy nyiss a ki a ládát, akkor azt írd, hogy feszítse föl, máskülönben mind itt halunk. De esélyes, ha fölfeszíti akkor is meghaltunk volna. Szóval ne azt írd, hogy nyissa/törje fel a ládát, hanem feszítse föl.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.08. 6:23

Gorodak nekem tetszett :))) jó volt !
Thrin!: Köszi ! egyetértek .
:)))
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.08. 19:51

Na akkor előre láthatóan holnap délután vagy este közzé teszem a feltételeim.
Utána kérem a csapat dugja össze a fejét és beszélje meg amit meg kell beszélnie.

A másik és ez a fontosabb. Felületet váltunk. Nem itt fogok mesélni hanem a saját részemen "A tartomány úr" zárt kalandban.
A karakterek megalkotás a után a kalandot ott fogom lemesélni.
A karaktereket majd e-mail formában fogom beszedni előtörténettel és jellem rajzzal együtt.

További infók holnap.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.08. 22:16

Ott lett elrontva, hogy úgy gondoltam, hogy a mágia megrongálja ládát, és azt írjam ha ez szétszedi a zárt és csak egy kicsit kell rásegíteni a törött de beragadt zárszerkezettel akkor hívom a zsoldost, de Thor a sikertelenség esetén is már bevetette, pedig az anyag mennyiséget még tudtam volna 2.5 szeresre növelni.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.08. 22:29

Nem Thrin, te több helyen is tévedtél.
1: Nem használtál mágia fürkészést.
2: Miután majdnem meghaltam, nem használtál mágia fürkészést.
3: Azt hitted, hogy ha valamilyen nem mágikus anyagot belehelyezel egy mágikus tárgyba, és megnöveled az előbbit, akkor az majd megrongálja a mágikus tárgyat. De ez, kérlek szépen, lehetetlen. Nem valósul meg.
4: Egy tökéletesen laikus embernek mondtad, hogy a láda már veszélytelen, miközben most ölte meg egy társadat (és nem használtál semmilyen fürkészést hogy kiderítsd valóban az-e) és ráküldted, hogy nyissa ki a ládát.

Ezt a helyzetet elszúrtad. És mivel ennyire nem tudtad kihasználni a varázslóként adott képességeidet, ezért mondtam, hogy nem való neked ez. Az egyik legegyszerűbb mágia a fürkészés.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.09. 9:14

Na akkor utoljára mondom Shirak vegyél egy kicsit vissza az arcodból mielőtt olyat írok amit esetleg megbánhatok: oké?

Egy laikus idióta (Ez te vagy neki) esik egy ládának nem kér mágikus fürkészést egy úgy hogy a küszöböt egy gyilkos átok védi, de lőtte azért beszólogat másoknak úgy hogy nem ismeri a mágiájukat így nem írhatod hogy de én nem tudtam hogy neked van olyan is.
Másodszor nem tudom hogy észre vetted e, hogy a ládán volt egy mágikus hatás de mindenképpen csak hatás a láda maga nem volt mágikus, így De egy anyagi mágiával tágított tárgy képes szét zúzni egy zárat. Még ha talán mágikus is lenne akkor vedd úgy hogy mágia hozta létre, és így.

És egyébként se vagyok kíváncsi egy hozzád hasonló kontár sértegetésére akinek az általalva elmondottak alapján nincs semmi háttere a varázsló kaszthoz, csak véleménye másokról hogy kik csinálják rosszul amit csinálnak.
Az hogy veszítettünk nem az én hibám nem próbáld meg az emiatt érzett keserűségedet rám kivetíteni mint ahogy azt most teszed. Inkább nézz mélyen magadba és fürkészd a saját hibáidat "kapitány".

Neki rohanni egy medvének aki aztán halálos csapás mér rád és csak a vak szerencse meg hogy mások segítenek miatt épphogy nem halsz meg a kaland elején. Te aztán igazi profi vagy aki folyton sértegetheti a játékos társait.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.09. 9:18

Ehhez tenném hozzá, hogy a hibákból tanulni lehet de ha te nem így érzed tegyél le a halandó kasztról és kezdj neki egy istennek, mert ahogy játszol az jön le, hogy istennek érzed magad, legyőzhetetlen és mások felett álló.
Migra elszúrta a lélek elűzéssel, ezek szerit letiltod a papról, vagy mivel Thor félre értelmezte Migra írását egyszer így nem való KM-nek?

Nem is értem miért nem kötsz bele minden melletted elhaladó játékosba.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.03.09. 9:38

A ládán mágikus aura jel volt felrajzolva belülről. A ládát leplezés rúna rejtette el a varázsló mannalátó szeme elől. A láda ezért mágikus volt, így nem lehetett semmilyen nem mágikus tárgyal kinyitni. Természetesen a zárnyitás az működött volna.

Hugilee írását nem néztem félre, hisz azt írta, ha nincs semmilyen veszély, akkor elküldi a lelket. Az, hogy mit gondol a játékos, és mit ír le, az két különböző dolog. Ezért is nagyon fontos, hogy pontosan írjuk le, mit is akar a karakter cselekedni. Hibázni mindenki tud, a kérdés, hogy képes e ezekből a hibákból tanulni. (Beleértve engem is, mint KM)

Az én észrevételeim a ládával kapcsolatban(nem KM-ként): Érdemes lett volna fürkészét végrehajtani, főleg a majdnem halálos baleset után. A könyvek porrá estek a szobában, de a láda épnek tűnt. Ez is jelzés volt, hogy az nem sima láda.

A nézet eltérést mindenképpen PM-ben oldjátok meg, mert ellenkező esetben a következő játék nagyon siralmas lesz, élvezhetetlen.

És ami nagyon fontos: Kérlek titeket, NE VESZEKEDJETEK, EZ CSAK EGY JÁTÉK!
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 78 / 180 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján