• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 71 / 180 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.08. 23:21

//off: Még a régi rendszer volt a fejemben. 1 E elemi erő 1 SFÉ, benéztem :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.09. 15:09

Migra

// KM-el egyeztetés alatt van némi mágia...//

Ha mégsem lesz meg , amit szeretnék , akkor közelebb húzódom és készülök rá, hogy beszálljak a "bunyóba" ha az elővéd bajban lenne.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.09. 22:18

Zeref Till

Mikor meghallom Tagrig hangját a következő csapásomat a lény válla felé intézem.

< Ezzel , most meg fog gyűlni a bajunk, de velünk van egy isten ereje, úgy, hogy esélye sincs ennek a valaminek. >

Közben támadok és védek, figyelve a kapitány és lény mozgására, hogy ne akadályozzuk egymást a csata közben , mivel elég szűk a barlang.

Ké: 57+7=64+áldás
Té: 86+88=174+ áldás
Vé: 133+áldás
Sebzés:10
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.09. 22:57

/Eraman Argus/

A tőröm lepattant róla, de betudom annak, hogy egy koponyát nehéz kilyuggatni egy ilyen játékszerrel, meg biztosan bénán dobtam. Viszont a bola "elpárolgása" mélyen érint...nem úgy, mint a fenevad karma.
Az engem ért csapás után enyhe sokk hatás alá kerültem, egyrészt, mert meghaltam...vagy nem? Szinte már láttam a szörny mancsában a szívem, de gyorsan rá kellett eszmélnem, hogy az csak a bundája, és minden részem a helyén van. És őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy miért.
De ezen ráérek később is gondolkodni, most nem nagyon van rá időm.

Támadok a lényre, a karját, mellyel ki akarta tépni a lelkem.

KÉ: 2+50=52
TÉ: 70+76=146
VÉ: 122
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.12. 9:10

Végig futtatom a tekintetem a harctéren közben meg hallom a mellettünk álló harcos megjegyzését, mire rá pillantok és egy lesújtó pillantás kíséretében sikerül csak vissza fognom azt ami eszembe jut:

< Kis tűz kis füst....nagy tűz nagy füst....a nap tüze titeket is fel perzselne, füstöt generálna, vagy a levegőt emésztené el... ostoba laikusok ahh DARTON!!>

- Nem.

< Ni csak, gyáva törpék>

Ezután neki kezdek egy másik varázslatnak:
Asztrál mágia Bátorság mozaik, hullám formázás: 24 mana pont 12 E (epicentrumban 12E, méterenként 1 E-vel kevesebb)
Varázslat ideje: 3 szegmens Varázslat időtartama: 1 perc (6 kör) (bátorságot a medvével szemben érzik/csak mert meg kell adnom/)
A törpéket helyezem az epicentrumba, így teljes erővel éri őket,és tőlük távolodva gyengül.
Aktuális mana pont: 4

<Ezzel el lesznek egy ideig>

KÉ:27+7=34

Egy kör összpontosítással átveszem a bottól a mánát, közben kissé hátrább lépek. Ez a folyamat 10 szegmenst vesz igénybe így valószínűleg elvesztem a következő kör kezdeményező dobását nem?

/így volt a legolcsóbb, de Erman és Zeref dupla E-vel kapja mert már eleve bátrak és ha a hozzá dobott 1k10-zel nagyobb ez az érték mint a tudat alatti + egyéb asztrál védelmük akkor (bátrabbak lesznek mint azt a józan ész diktálná) megfeledkeznek a létfenntartási ösztöneikről).
Viszont ha ez bekövetkezik Thor, akkor Erman és/vagy zeref 10 szegmenses köröket élhet meg mert nem védekeznek (Ermanál ez nem is baj)/
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.12. 19:07

//off: Eraman*. Egyébként már a varázslat E-je is majdnem meghaladja a védelmemet XD Úgyhogy, hali hajdejó :D//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.12. 20:39

/ezek szerint téged "túlüt" a varázsalt dupla E-vel meg + 1k10 el? xD, bocs magamhoz mértem engem közelsem/
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.12. 21:15

Második kör

(sikeres mágia ellenállás Gorodak) A lovag üvöltve ront a szörnynek, míg az élőhalott égett pofáját nagyra tártja, hogy kettéharaphassa Zerefet, ám a pajzs nagyot csattan a koponyán, ahogy a harcos félrelöki, majd kíméletlenül lecsap a kardjával. A penge nagyot csattanva éri a medvét, és oly erővel hasít bele, hogy tőből lemetszi a bal mancsát. A szörny nagyot rándul, ahogy elvesztette egyik végtagját, és a csonkból kékes fény párolog el, mintha az erejét veszítené el a bestia.

(sikeres mágia ellenállás Pelso)Tagrid idegesen markolássza kardját. Ahogy a lovag komoly sebet ejtett a szörnyön, a szíve harcra dobban. Úgy érzi neki is ott kell lennie elől, hogy segítsen társain. Ám még is türtőzteti magát, hogy a mágiatudókat védje.

Eközben Eraman felpattan a földről, és látva társa sikeres támadását, ő is nekiront a szörnynek. Nagyot ugorva, fentről csap le áldozata testére. Kardja felvágja a medve épen maradt felkarját, és nagyot reccsenve akad meg a csontba. Ám a bestia nem esik össze.

A törpék rettegve szorongatják kalapácsaikat. Thrin ezt látva gyorsan dönt. Felemeli jobb kezét, és sebesen rúnákat ír a levegőbe. Közben szavakat mormol, melyek ritmikusan követik a jelírást. Mikor abba hagyja, érzi, ahogy a mágia kiáramlik a testéből.

(sikeres mágia ellenállás Hugee) Migra felfigyel a varázslóra, de nem lát semmit, miután az befejezi a varázslást. Talán irányítani próbálta a bestiát, csak nem sikerült neki. Még is csak egy halandó, nem egy isten. Szemével újra a harc felé tekint, és izgatottan lesi, ahogy elől a harcosok helyt állnak.

A medve egyszerűen félre löki Eramant, és nagyot rugaszkodva támad a lovagnak. Zeref a pajzsával próbál védekezni, de a bestia, mint egy bika, fejjel neki esik, és a lovag nagyot csattanva hanyatt esik. A medve azonnal ráveti magát, és a jobb vállába mar fogaival, melyet nem eresztve rángatja, mintha szét akarná tépni. Zeref felüvölt a fájdalomtól, és hiába próbálja lelökni magáról, az élőhalott túl súlyosnak bizonyul.

Ekkor hangos kiáltások közepette rohamoznak a törpék a lovag segítségére. Lendületüket kihasználva, lelökik a medvét Zerefről, aki megkönnyebbülten oldalra fordul. A kalapácsok folyamatosan érik a bestiát, de hasztalan. Mintha a hegy oldalát csapkodnák.

(sikertelen mágia ellenállás Sirak) Eraman hirtelen furán érzi magát. Az előbb még túlvilági bestiát, most sebzett vadként látja, és úgy érzi, már nem okozhat komolyabb problémát.

//off: Sirak sikers akaraterő próba. Nem félsz az élőholttól. Ha akarsz, nem védekezel a következő körben, és akkor kétszer támadhatsz.//

A varázsló látva a törpék hirtelen jött bátorságát, már a botjára koncentrál, melyen a rúnák kissé fehéresen felfénylenek.

//off: A medve körül a három törpe, a lovag és a kapitány van. Utána Tagrid, és közvetlen mögötte a két mágia tudó.//

PM: Thrin, Gorodak
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.12. 22:34

/Eraman Argus/

Élek a lehetőséggel és 2x támadnék.

Még hogy halandó fegyver nem sebzi...Ha kicsit erősebben csaptam volna rá, már egy keze sem lenne. Ez a gondolat a legyőzhetetlenség érzését kölcsönzi nekem.
Gyakorlatilag sebezhetetlen vagyok, meg sem bír karcolni a dög, és olyan sebet ejtettem a medvén, melyre átlagos halandók képtelenek lennének. Habár valószínűbb, hogy az első csapása után elájultam és jelenleg átalszom az egész harcot. De bárhogy is van, élvezem ezt a helyzetet, azt, hogy emberfeletti hatalom van a kezemben, úgy érzem, mintha semmi sem állíthatna most meg. A gondolat, hogy álmodom megrészegít, és nem foglalkozom védekezéssel, tudván, hogy az elmém birodalmában nem tudok megsérülni.

KÉ: 10+50=60
TÉ1: 57+76=133
TÉ2: 87+76=163
Sebzés1: 8+1=9
Sebzés2: 10+1=11

Első csapásommal karját "ütöm félre", majd közelebb lépve, testét metszem fel.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.13. 3:41

Zeref till

Mikor a medve feldönt egy pillanatra végig fut a hátamon a halál hideg szele, hogy most szét tép a bestia.
Bár védekezek, de nem elég gyorsan így a jobb vállamba hasító iszonyú fájdalomtól felüvöltök!
Közben kétségbe esve próbálom minden erőmmel lerúgni, ütni magamról, a vállamat marcangoló a dögöt.

< ÁÁÁÁ a vállam te dög...Ez nem lehet igaz, hogy ez szörny sehogy sem ereszt. >

Majd a törpék segítsége érkezik és ahogy félre ütik rólam a szörnyet fellélegzek és oldalra gurulok, és igyekszem gyorsan felállni még a fájdalom ellenére is!

< Az istennő velem van, nem adhatom fel egy karcolás miatt... >

Állóképesség: 14. dobás: 7
// Ezért...//

Majd össze szorított fogakkal ahogy csak tudok felpattanok a földről, de a pajzsomat a földön hagyom, hogy két kézben forgathassam a lovagi kardot, enyhítve a sebzett vállam terhét és fájdalmát.
Majd egyből a bestiának rohamozok, hogy a kardomat tövig a bestia testébe márthassam egy szúrással.

//Rohamozok, és félre lökök mindenkit aki az utamba áll. //

Üvöltve és haraggal a szemembe rohamozok a lénynek, bele adva testem minden erejét és lendületét!
// ha jár akkor + a roham módosítói és - ai... :) //

< Most felnyársallak >

Ha nagyon útba vannak a törpék akkor üvöltöm nekik , hogy: félre az utamból!

Ké: 57+6=63+ áldás
Té: 86+91-13=164+áldás
Vé: 133
Sebzés: 13

Közben a vállamból szivárgó vér áztatja a láncingemet.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.13. 8:19

A koncentrációt befejezve:
Aktuális mana pontok:34

/ez a 3.szegmens alatt történik így nem is dobok kezdeményezést/

Felmérem a terepet, hogy van e rálátásom a medvére, és okozok e nagyobb kárt a támadásommal a társaimnak, ha mindenkit erősen sebezne nem használok semmit csak figyelek

Ha nem fáj olyan sok mindenkinek (a törpék nem érdekelnek) a tudatom mélyére merülök és elkezdek felrajzolni a leveg5be pár rúnát, majd mikor vége intek és a medve alól elindul egy:

Elemi erő nyíl forma, egyszeri: 8 mana 2 k6 Sp: 2+3=5 Esetleg(40 kg lökés)
Aktuális mana:24
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.13. 11:38

Migra

Alig bírom visszafogni magam . Már épp elindultam volna a medve ellen, amikor elkapta Zeref Tillt és mélynek tűnő sebet ejtett rajta. Vitázok önmagammal, hogy közbelépjek, vagy erőmet a gyógyításra tartogassam.
Mikor azonban észreveszem magamon, hogy egyhelyben toporgok, mert egy lépést előre egyet vissza teszek, elhatározom magam, és elindulok a medve felé ,egyenletes, kimért léptekkel( ha lehet járás közben , ha nem akkor megállok) , s közben koncentrálom tudatom erőit,

// képesség javítás koncentráció 1kör, időtartam 6 kör javítani kívánt képesség : gyorsaság +5-el emelem, így lesz 18, felhasznált pszi pont 15 . Ha és amennyiben ez lehetséges, mielőtt befejezném a koncentrációt valami megzavar , azaz közben kinyiffan a medve, akkor félbehagyom a dolgot , ha minden igaz , akkor nem használom el a pszi pontokat viszont azonnal gyógyításba fogok . //

Amint befejeztem erőim összpontosítását én is beszállok a küzdelembe és ha még van karja

// tanult kollégám felhívta a figyelmemet arra, hogy anatómiailag lehetetlenséget készülök véghezvinni, ezért itt javítanék, miszerint ugyanis tehát a MELLSŐ LÁBAIT támadom meg természetesen :DDDD Köszönöm a kiigazítást! //

, akkor azt támadom , kivéve ha négykézláb áll , mert akkor a fejét , de ha nagyon rossz a szög, akkor egyszerűen vágom , ahol érem . Jó lenne ha darabokra esve kiszabadulna végre az a szerencsétlen lélek belőle.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.14. 17:57

Tagrid di Gram

*Már már magam is a szörnyre vetem magam de látom, hogy a törpék végre rohamra indulnak, ezzel kisegítve két bajtársamat. Így kardomat markolászva védem tovább a két mágia forgatót hátha végre előrántanak valami trükköt a kalapjukból és rövidre zárják ez a csatát.

//Az eddigieknek megfelelően hátul maradok. Igény szerint közbe támadok.
KÉ:54+7
TÉ:80+54/77
VÉ:122+8(akrobatika)
Sebzés:6/7//

:kul: :piszka: :off: :lazza:
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.15. 14:26

Harmadik kör

Zeref fájdalommal a vállában, feláll, majd ledobva pajzsát, két kézre fogja a kardot. A törpék üvöltözése, és a fegyverek zaja elnyomja a kőrpadlóra eső pajzs hangját.

E közben az egyik törpe veszélyesen közel kerül a bestiához, és a szörny, a bordákat átszakítva, kiharapja a még dobogó szívét. A harcos mindenféle hang nélkül esik össze. A társai ezt látva, felüvöltve támadnak rá, de fegyvereik csak ellökdösik, kárt nem tesznek benne.

Eraman erős hittel lelkében, félelem nélkül ront újra az élőholtnak. Teljes erejét bele viszi az ütésbe, és a kard kettéhasítja a démon gerincét. A lény azonnal összeesik, majd kékes fények robbannak ki testrészeiből, és közben kezd darabokra hullni, míg végül teljesen semmivé foszlik.

Pár pillanatig mindenki feszülten várakozik. A harcban részt vett harcosok lihegve néznek a semmivé foszlott élőholt helyére, míg a többiek a falakat fürkészi, mintha onnan akarna kitörni. Ám a varázsló nagy levegőt vesz, és jelzi, a szörny elpusztult.

Vége a harcnak

A két törpe gyásszal a szemükben térdelnek elesett bajtársuk mellett. Adgal, a vezetőjük fekszik ott mozdulatlan. A saját nyelvükön imádkoznak, és közben kalapácsát a mellkasára teszik. Mikor végeznek, oda lép az egyik Tagrid elé:

- Adgal büszke harcos! Mi is büszke harcos! Adgal most halott! Mi nem akarjuk ezt. Mi most megyünk el!

Megvárja a nemes válaszát, és búcsút intve otthagyják a csapatot, és halott társukat.

//off: természetesen meg lehet próbálni a győzködést, de nehéz lesz.//

E közben a lendület kikúszik Eraman szívéből, és újra átveszi helyét a gyanakvó gondolatok keltette érzés. És lassan Zeref is kezdi érezni a fáradságot, és a fájdalom felülkerekedik a harci lázon. Ám a fegyvere még mindig kellemes érzést sugároz. Migra is érzi, ahogy a halhatatlan ereje alább hagy, de ő ezt már megszokta.

//off: Döntsétek el, hogy tovább mentek-e.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.15. 18:12

Tagrid di Gram

*Mikor a törpék elém állnak és közlik távoznak, biccentek.

Vanír(törp):
- Megértem. Nem is tartóztatlak titeket tovább.

*Azzal félreállok. Megvárom míg a fénykörön kívülre érnek és a lépteik zaja is alább hagy. Ezt követően Thrin felé fordulok.

Erv
- Úgy rémlik, hogy mikor csatlakozni akartál hozzánk, azt mondtad képes vagy végezni a szörnnyel. Ha jól rémlik azt mondtad, hogy: „hatalmamban áll elűzni, vagy megsemmisíteni” a kútban rejtőző szörnyet vagy szörnyeket.

*Elgondolkodva tekintek le Adgal holttestére, majd vissza Thrin-re.

<… Apró tűz szikrákat hány a szörnyre, miközben azzal henceget odakint, hogy elűzi meg elpusztítja őket… Még a végén azt kell hinnem, hogy rossz lóra tettünk…>

- Remélem van még elég hatalmad, hogy álljad szavad ha van még egy szörny idelent!

*Azzal megfordulok, hogy a menet élére álljak most, hogy a törpék már elmentek. De alig két lépést teszek, mikor megállok és visszafordulok Thrin felé.

- Kérlek ne pazarold a hatalmad szikrák és vásári mutatványok idézésére. Az életünk múlhat azon, hogy vajon elég hatalmad van a komolyabb igéid megidézésére, ami szükséges a rémek ellen, amik ide lent lehetnek még.

*Azzal tovább megyek a sor élére. Adgal teste mellé érve ha a torpék nem vitték el a kalapácsát akkor azzal zúzom be a fejét. Ha az nincs akkor a kardommal sújtok le a nyakára. Ezt követően mondok pár szót.

vanír(törp)
- Jó utat a fátyolon túlra Adgal.

//Nos akkor szerintem nyugodtam menjünk tovább. A törpéket nem tartóztatom fell. A járatban való továbbhaladás során az élre állok. Ha a törpéket még is itt kívánja valaki tartani és sikerül neki, akkor Adgal testének csonkításától eltekintek. Valamint ha a törpék maradnak, akkor továbbra is ők maradnak az élen.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 71 / 180 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján