//Aydal Hassilim Zubair//
A lány családjának ki nem mondott óhaját természetesen tiszteletben tartom, nincs szükségem sem balhéra, sem kényszer esküvőre. Valószínűleg a hirtelen jött "dicsőség" zavart meg, hogy elfeledkeztem küldetésemről. Ráérek majd a kard és a levél átadása után asszonyok társaságát keresni.
A mulatság elültével aludni térek és másnap, a szokott időre állított ébresztésem hatására, nem túl vidáman bár, de felkelek és hozzálátok a reggeli rituáléimhoz: edzés, gyakorlás, tisztálkodás, fegyverek átvizsgálása/élezése, stb. Miközben test és szellemformáló gyakorlataimat végzem a friss levegőn, jót mulatok magamban a szolgálók szórakozásán.
Miután végeztem az első étkezés előtti teendőimmel reggeli után nézek.
A fogadós kérdését örömmel veszem és heves igenlő bólogatás mellett először shadoniul, majd inkább közös nyelven magyarázni kezdek neki a teáról: "-Igen, igen, kérek szépen forró víz. Fűt teszek bele, öhm..." közösül Teafüvet. Úgy látom erre felé nem nagyon ismerik, bár északabbra a tengerparton még igen. Főleg nálunk dzsadoknál van ennek nagy hagyománya. A feketelevestől kifinomultabb, lágyabb és persze finomabb ital, hasonló de enyhébb és hosszan tartó elme élénkítő hatással, viszont hidegen és melegen egyaránt iható. A teacserje szárított, esetenként fűszerezett, illatosított és aprított leveleiből készült keveréket kell leforrázni, mint a kamilla vagy fenyőtű főzeteknél, amit betegségek kezelésére használnak. Ennek a főzetnek sok elkészítési módja van, tradicionálisan különleges teázókészletekkel isszuk, de én mint egyszerű utazó megelégszem azzal, ha a főzet megfelelő ízű lesz. A kész forrázatot ki-ki kedve szerint ízesítheti, mézzel, cukorral, tejjel, citromlével vagy héjjal, fahéjjal és a legkülönfélébb aszalt vagy friss gyümölcsökkel. Kellemes íze és hosszan tartó enyhe élénkítő hatása van. Én melegen, mézzel és citrommal kedvelem leginkább. Kóstoljon meg egy pohárral." Kínálom meg a fogadóst. "-Rendben akkor, megpróbáljuk a postaállomáson. Hozzávetőleg mennyi idő alatt juthatunk el addig? És Köszönöm." Válaszolom neki. Ezután megreggelizem és feltöltöm az ivóvíz készleteimet és a lovak abrak készleteit is, majd miután Fransico is előkerül, közlöm vele, hogy, ha elkészült az indulásra menjünk a postaállomásra, ott próbáljunk venni neki egy saját lovat, hogy kényelmesebben utazhassunk. Onnantól ismét rábízom magam, elvégre ő csak jobban ismeri a saját országát, vezessen Shadlek felé. Az úton ügetve, beszélgetni próbálok Fransicoval és azzal is szórakozom, hogy az út szélén lévő gazokat, leveleket próbálom eltalálni a lándzsámmal. Mintegy fejlesztve a lóról történő célba döfésem. Ha eljön az ideje, ebédet is csinálok a készleteimből.
"-No, most már igazán elmondhatnád, mi volt az a "Solo", ami egy fogába került annak a fickónak."
"-Amúgy be kell valljam, tetszetős előadást rittyentettél, igazi zenész vagy." Elismerően bólogatok közben
"-A lovakhoz értesz-e? Csak, hogy melyikünk alkudjon majd a lóra. Kifizetni, kifizetem én."
"Az ilyen kocsmai verekedés és modortalankodás a városaitokban is gyakori vagy csak a parasztok közt dívik?"