Eraman kevésbé kedves szónoklata után rögtön összegyűrődnek a harcosok homlokai. A kopasz, ki eddig is köpte a szót, igen csak nagy dühvel, és nyálrengeteggel válaszol.
- Senki nem beszélhet velem így! Én Arcoral vagyok, a Daitar családból. Már ükapám is kardforgatásból kereste a kenyerét! És nem hagyom, hogy egy ilyen féreg foltot hagyjon a becsületemen.
De a „kapitányt” nem rémítették el e szavak, és csak tovább szította a tüzet. Ám a varázsló átveszi a szót a kopasz zsoldostól. (sikeres próba Thrin: akaraterő) Szavai hidegek, és erőt sugallnak. Megkéri Eramant, hogy ne illesse ilyen szavakkal a csapatot, mert ő is bele tartozik, és nem akarja a többiek előtt megszégyeníteni, ahogy disznóként röfögve túrna a saját ürülékében. (sikeres próba Thrin: karizma+lélektan) (sikertelen próba Sirak: asztrál+legendaismeret). A varázsló szavaira visszább lép a kötekedő harcos, és a támadásra kész Zeref is megtorpan egy pillanatra. (sikertelen próba Gorodak: asztrál). A hirtelen csendet Migra töri meg, és bár ő ösztönözte Zerefet, hogy támadjon, most még is a béke szövetségeseként szólal meg.
//off: A párbeszédek megtörténtek. Lehet nyugodtan támadni, vagy harcolni, csak akkor asztrál próbát kérek, és sikertelenség esetén a félelem harcmódosítókat kapjátok. Rajzoltam egy kis térképet a jelenlegi felállásról. //
PM: Mindenki