Csatlakozom! Jó utazást és jó pihit, márha arra mész.
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...." "Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak." - Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Quator: Bocsi, csak azért írtam ennyit, mert nem akartam nagyon előre szaladni az eseményekben, attól függően hogy milyen próbákat kell dobnom és hogy milyen automatikus sikereket engedélyezel.
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...." "Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak." - Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Bár a hétvégi reagokkal szoktunk előre kúszni, de kivételesen van egy kis lazásabb nap (remélhetőleg hét), így ha nem haragusznak meg a motelban hesszelő vámpírok, akkor hét közben is igyekszem továbbmenni a két bonyolódós szállal. Azért, hogy mire Lorgar visszatér, addigra hátha odaér a "bázisra" Nava és Nekromat is. (Persze, mivel jó eséllyel addigra tovább is vagyok/unk menve, mire ezt mindneki elolvassa, így inkább csak utólagos engedelmet kérek. Aki meg akar haragudni, az majd meg is békül. )
Nekromat
Hogy ne kelljen 52-szer leírni ugyan ezt a tervedet, csináljuk így: Ide a kockadobósba lépésről lépésre leírom kilyen dobásokat kérek, Te dobsz, meg én is ha olyan van és a jelenet ledoblásáa után a végeredményt írjuk meg egy-egy összefoglaló reagban. A magam részéről a környezet szemszögéből, Te pedig a karakter szemszögéből. Mit szólsz ehhez a megoldáshoz?
Ha a fentiek okésak, akkor kezdetnek:
Zenegép huzkodás: Mivel nincs nálam könyv és estére nem biztos, hogy lenne kedvem bogarászni az erő-próbák táblázatot, így azt mondom: A gép arrébb tolása-húzása nem igényel próbát, de azért nem az a fél kézzel felkapom fajta, így csak lassan megy a tolás-húzás.
Erre a kidobó oda is megy, hogy megkérdezze: MIVAN?!? MIVAN?!? MIVAN?!?
Tehát kérnék egy kezdeményezést: ügyesség érték + érzék érték + 1k10 (ennél az egynél nem egy marék kockával kell dobni, hanem a két tulajdonsághoz tartozó számot összeadjuk és hozzáadunk 1k10-et)
Illetve támadást a "beverés-próbára" ügyesség+kézitusa (bocs, ha ebben a játékban pont nem így lett fordítva ) számú tízoldalúval dobj az ebben a topicban közösen kisakkozott módon.
Meg egy sebzést hozzá erő számú tízoldalúval dobj (Ehhez hozzájön még extra siker a vonatkozó diszciplínából, de azt majd én számolom. )
A küzdelem bemutatása érdekében mennyire lenne baj, ha az értékeidet beírnám a harc során, hogy lássák a példát a többiek is? (Pl.: hogy mi is az a "vonatkozó diszciplína" és pontosan mit ad?)
U.I.: Az átlag közemberekkel, kisállatokkal és hasonló "egyébként ártalmatlan" ellenfelekkel mindig lejátszuk a harcot, mert általában őket kegyeli Murphy és sokkal jobbakat dobnak, mint mondjuk a főkemény ősmatuzsálemek. Ha látjátok/beszéltek vele ilyen ügyben, meg lehet interjúvolni Meridiant, a Gangrel vs. ideges palotapincsi "csatáról". (Illetve utánaolvasni az archivált kalandok között. )
Quator: kitekerem a nyakadat Besündörögsz ide, mint aki rossz hírrel jön, erre szerényen közlöd, a lazább napok végett szeretnél lendíteni az eseményeken.
Az ilyet én mindig örömmel fogadom, hogy a fenébe haragudnék érte?!
UI: kisállatok kapcsán merült fel: ha mondjuk Vörösbegy grabancon akar kapni egy hörcsögöt, azt is lejátszuk?
Nava: Legalább volt egy kis izgiskedés, hogy most vajon milyen gondom-bajom jött elő.
A hörcsögök kicsik és nagyon jól tudnak elbújni, így harc ugyan nem lesz, de utolérni egy apró jószágot, aki épp a vámpír-szag elől menekül... Node ennyire nem leszünk szőrözők. Természetesen egy hörcsögöt, tengerimalacot meg ilyeneket meg lehet dobás nélkül is fogni, max szívrohamot kapnak. (Na tehát nem az ennyire piskóta "ellenfelekre" gondoltam, hanem mondjuk a hajléktalan csöves a sikátorban lehet, hogy alkoholtól túlfűtve megcsapja a vámpírt egy kukafedővel oszt a vámpír fél arca rajtamarad a fémlemezen... és hasonlók.)
Mindenkinek: "Fegyverlista"
Mivel visszaolvasva egy hangtompítón kívül mindenki csak "a lista" címen írt bármit, így úgy veszem, hogy semmi extrát nem kértek, csak hihető mennyiségű kézifegyvert.
(Mielőtt felmerülne nem gondos utánanézés alapján típus-szám szerinti bontású listát vártam/várok, csupán egy "konyhait".
Pl.: Nem kell tudni, hogy mit jelent az "SBS Remington 870 tactical". Viszont mondjuk egy olyannak örültem volna listaügyileg, hogy "3 db sörétes puska".)
Mindezt csak azért írom, mert a gördülékenyebb játékmenet és az egyszerűség kedvéért megyünk tovább úgy, hogy megkapjátok "a listán szereplő" dolgokat. Viszont, amit karakteralkotásnál is többen kérdeztetek itt is áll: Ne kelljen játék közben azon külön vitatkozni, hogy ez miért nincs meg az miért nincs, mikor lett véve "a listán".
De beindultatok:) Ouator: A hozzám intézett üzenetedben, egyet értek, ha lesz 15 percnél több szabadidőm akkor már küldöm is a reagot, szerintem még ma.
Ok, akkor asszem ez minden, és mehet a reagban az értékek hogy még egyértelműbb legyen mi, miért történik.
Téged sem felejtettelek el, csak este nem volt érkezésem írtni, most meg nincs nálam könyv. Így egy kis türelem és vagy estére vagy legkésőbb holnap délután írom az ellendobásokat, hogy a kidobó értékeit is nyomon tudjátok követni.