• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rasint Raynor-Razim

A Manifesztációban játszó karakterek gyülekezőhelye

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Rasint Raynor-Razim

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.10.31. 19:34

Név: Rasint Raynor-Razim
Kor: 24 éves
Nem: Férfi
Jellem: Rend-Élet
Kaszt/rend: Dervis
Faj: Ember dzsad származású

I.Gyermekkor:

1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?
Taba el Ibaraban, al Mugaffe emírség területén születem dzsad származású kiskereskedő családba, évszám szerint 3668-ban.

2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?
Régről marad családi vállalkozást megörökölte az apja, ami egy fogadó és ebből keresi meg a család a vagyonát.

3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb).
Aránylag gazdagok és megbecsültek, ez miatt hol tiszteletet kaptak és voltak akik, ezáltal gyűlölték a családot.

4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)
Taba el Ibara, Mugaffe területén elhelyezkedő dervisképző templomban, utána 18 évesen a beavatás végeztével átkerült Madab el Sobirai sivatagi területen elhelyezkedő dervis erődtemplomba.

5. Gyermekkorban történt jelentős családi tragédiák (ha voltak ilyenek)
Nagyszüleimmel és anyámmal, meg én, mint második szülött fia a családnak, elindultak egy karavánnal Taba el Ibarától Északra Grend falujába ismerőseink meglátogatására, ám egy hatalmas rablóbanda ránk támadt a sivatagban és megölték őket, majd kifosztották a karavánt, ám csak én élte túl a támadást, karaván roncsai alatt bukkantak rám Dervis rend tagjai.

Három napig eszméletlen voltam, közben dervis vezetője beszélgetett az apámmal rólam, hogy rend fontos tagja lenne, de az apámat nem nagyon érdekelte a második szülőt sorsa, mivel az első szülőtőt illette a vagyon nagyobb része, ezért elfogadta rend ajánlatát második szülőt fiával kapcsolatban. Temetésük napja volt a legszomorúbb és híre is futótűzként terjed a támadásról.

Támadástól számítót hatodik napja történt reggel az udvaron, ahogy a padon ültem és hallottam, hogy apám a városvédő harcosokkal beszélgetett és közben ki derült, hogy nem banditák voltak, hanem bérgyilkosok akik a karavánt meg támadták és megölték nagyszüleimet, meg anyámat, haragot és szomorúságot éreztem, aztán megfogadtam, ha van erőm hozzá, annyi ártatlan életet védek meg, amennyit tudok.

6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)
Amikor a tanuló éveit töltötte, akkor látta, hogy egy illető súlyos sebbel bejött a rendházba és az egyik Dervis begyógyítják az ismeretlen sebét, ami nagyon tetszett a karakternek, mert a rablótámadás után eldöntötte, hogy ezentúl segíteni fogja az embereket, későbbi beavatása során meg tudta miből is merítik a dervisek hatalmukat.

7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulta, az apja kovács volt, stb.)
Rablóbanda támadását túlélte és Dervis rend tagjai rá találtak karaván roncsai alatt, meg apja beleegyezésével bekerült a rendbe.

8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne? (Értsd a karinak mely képzettségei vannak 3. fok fölött és miért?)
Harcászat terén külön edzéseknek hála, meg kemény sivatagi éveknek köszönhetően, kiváló harcászati tudásra tettem szert.

9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)
Karakterem apja: Algor Raynor-Razim.
Nagybátya: Hajdar Raynor-Razim, család fogadójának szakácsa.
Testvére: Nedzsib Raynor-Razim, család első számú szülötte, ami családi vagyonból nagyobb rész illeti meg.
Apja felől a nagyapja: Algor Raynor-Razim.
Unokahúga: Rhiza Omer-Dzsevad, nagybátyám lánya.

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.).
Imádságon és tanuláson, meg gyakorláson kívül egy kevés idő jutott a hobbikra is, olvasás, lovaglás, fára mászás, stb.

II. Ifjúkor

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)
Legtöbb, akiket ismert, barátként tekintet rájuk, de igazi barátság nem alakult ki idáig, inkább ismeretség téren.

2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)
Malik a személyes tanítványa és neki tartozik engedelmességgel (6 éve már alatta szolgál.)
Abdulk Rohaln mentora és tanítója, meglátta benne a tehetséget és külön órákat adott neki harc terén. Ellenségei nincsenek, még egyelőre.

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)..
Off: Ezt a részt az előtörténetemben olvashatjátok.

4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
Renden belül feltűnt, hogy az ifjú gyermek gyorsan tanul és hitte is rendíthetetlené vált evvel rászolgált dzsad pantheon kegyeire. Engedélyezték hát az egy hónapos böjtöt, a próbát, elhivatottságát bizonyítsa, amit sikeresen teljesített. Utána jött a beavatási szertartás. Beavatás végeztével kirendelték Malikhoz szolgálatra.

5. Mit vár el tőle az iskolája/céhe/rendje/mestere?
Hűséget, hittet és fegyelmet.

6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?
Segíteni azokon, akik rászorulnak, akiken tud, teljesíteni a feladatait és küldetéseit, meg uraihoz hű lenni.

7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)
Hű az isteneihez, engedelmességgel rendjéhez és mentorához, felelősséget népéhez, felelősséget és szívességet családjához.

III. Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
Fütyörészik, amikor jó kedve van és nagyon ritkán, ha ideges, akkor a tokjában lévő tőrjét piszkálja. Ha van rá egy kis ideje, akkor mindig olvasgat valami könyvet vagy a naplóját írja, esténként imádkozik, esetleg amikor teheti meditál, de társaságban természetesen többiekkel foglalkozik.

2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
Harcászat terén kimagasló tehetsége van, meg gyermekkora óta adottságokkal rendelkezik, amiről erős érzések vannak, arról víziói keletkeznek, mint ha ott lenne. Másik furcsa dolog volt, amikor meditál állapotba került látott olyan dolgokat is, amit szabad szemmel sosem láthatót meg, pl: mások aurája és itt marad halott lelkek.

3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
Barátságos természete miatt néha megbízik másokban vagy a társaiban és előfordul néha, hogy túlságosan is lovagias, mivel a rend kérte tanítványaitól a jó modort és fegyelmet. Büszkesége miatt, ha komolyan lenézik vagy Dzsad-pantheon szidják jelenlétében, ilyenkor megleckézteti, ha van rá mód és ha kell akár erővel is, csak nehezen tud magán uralkodni ilyen helyzetekben.

4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)
Jó étel, ital.

5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Romlott ételt és italt.

6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
A tehetetlenség érzése, hogy nem képes harcolni és társai, meg családját nem tudja megvédeni. Elveszti dzsad panteon uraik kegyeit.

7. Mi a karakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
Minél nagyobb hírnévre szert tenni családja büszkeségére, nagy csatákat és rengeteg küldetést véghez vinni embereivel és társaival egyaránt.

8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyilkos az összes).
Gyűlölöm azokat, akik a Halál Szférák használják és sötét varázslataikkal másoknak ártanak.

9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Igen válásos, minden reggel, délben és este imádkozik uraihoz, hogy segítsen útján.

10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
Leghatalmasabb erő birtokosai és a legnagyobb hatalom is egyben, de ha jóra használják, mert ha rosszra használják a legpusztítóbb fegyver, amit el kell pusztítani.

11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."
Az élet hosszú és nehéz kaland, de hinni kell, hogy a végén elérjük a békét.

Jellem leírás: Emberséges és fegyelmezett, de néha barátságos, ám komor magányos múltja miatt logika ellensúlyozza természetét, ilyenkor vagy legtöbbször elgondolkodik a jelenen a múlton és jövőn, de kötelességeit teljesíti ez miatt hol magányos, de szomorúságát szerettei gondolatai fúja el, amiért harcol és él, ám ha kell határozott és bízik a társaiban, ami erőt ad neki, még a hite mellett is.

Kinézet leírás: Barna szem, hosszú sötét barna haj, fején egy fehérturbán van (a sivatagi napfény ellen véd). Felsőtestén egyszerű rövidujjas fehér ing, rajta meg bőrpáncél, még egy egyszerű vászonnadrág, egy barna öv szorít a hasához, amin két kardhüvely van egymásmellé odarögzítve, amiben a jatagánjait tartsa, míg tőrrét a öve hátulján található meg a hüvelyében. Még egy pár lovaglócsizma is a lábán.
A hozzászólást 35 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2011.05.01. 19:06-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

Re: Rasint Rhanor-Razim

HozzászólásSzerző: Ahme Ramun » 2010.11.07. 15:54

Hello

Na akkor legyen úgy, hogy az 1. Tsz-hez elég a kérdéssor, viszont a többi szint megmagyarázása ne 2 sor legyen. Légyszíves!

Előtörténet:

-Khitaf dervisrendről, hol találok leírást?
- az 5. pontot egyáltalán nem értem. Hogy került oda az apja? Illetve ha át engedte a fiút a dervis rendnek, a városvédő lovagok és az apja beszélgetését hogyan tudták meg.
- a 6. pont teljesen értelmetlen. Egyszerűbb lenne, ha begyógyítják az ismeretlen sebét, ami nagyon tetszik a karakternek, mert a rablótámadás után eldöntötte, hogy ezentúl segíteni fogja az embereket. Későbbi beavatása során tudta meg miből is merítik a dervisek hatalmukat.
-futás olvasás? szerintem ez abban a korban nem volt hobby, de ez csak az én véleményem. Ha szeretnéd nyugodtan maradhat.
-Malik a karakter tanítványa? Ezt a pontot (Ifjúkor 2. pontja) nem érten szintén
-Taba el Ibara határa kicsit tágas szó. Kérném a pontos hely megjelölését. Illetve a dervisek miért kísérgetnek kisnemesi családot, és rabokat? Arra gondolok, h fejtsd ki jobban, mi történt.
-elmerányitási képesség? Kérnék bővebb információt!
-szintek megmagyarázása. Írj egy kerek történetet, ne azt, h mit tanult meg. Persze az is hozzá tartozik. Légyszíves egy történetet írj! minimum fél oldal.

Más: A helyesírás. Nagyon nehéz értelmezni, ha nem írsz helyesen. Erre is figyelj légyszíves.
Ahme Ramun
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 40
Vissza a tetejére

Re: Rasint Raynor-Razim

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.12.25. 7:01

Név: Rasint Raynor-Razim
Kor: 24 éves
Nem: Férfi
Jellem: Rend-Élet
Kaszt/rend: Dervis
Faj: Ember dzsad származású

Tulajdonságok:

Erő: 15 [14+1 Fegyverhasználat]
Gyorsaság: 16 [15+1 Kétkezesharc]
Ügyesség: 14
Állóképesség: 12
Egészség: 13
Karizma: 12
Intelligencia: 16
Akaraterő: 14
Asztrál: 15 [14+1 Vallásismeret]
Érzékelés: 12 [11+1 Harctéri gyakorlat]

Hátterek:

Klánok / Rendek / Iskolák : Ibn Khitaf dervisrend: 6 KAP
Léleklenyomat: 1 Kap
Pszi érzékenység: 1 Kap

Értékek:

Max Fp: 41
Akt Fp: 41

Max Ép: 13
Akt Ép: 13

Max Pszi pont: 16
Akt Pszi pont: 16

Max Kegypont: 12
Max Kegypont: 12

Asztrál ME: 15
Mentális ME: 14

Képélességek:

Nyelvtudás (Dzsad): 4.fok
Kultúra (Dzsad): 4.fok
Helyismeret (Taba el Ibara): 4.fok

Fegyverhasználat (Jatagán): 4.fok
Fegyverhasználat (Tőrök): 2.fok
Fájdalomtűrés: 3.fok
Harctéri gyakorlat: 4.fok
Hadvezetés: 2.fok
Kétkezesharc (Jatagán+jatagán): 4.fok
Vértviselet: 2.fok
Állatismeret (Hátas állatok): 3.fok
Lovaglás: 3.fok
Futás: 2.fok
Vadonjárás (Sivatag): 3.fok
Élettan: 2.fok
Herbalizmus: 2.fok
Írás / olvasás: 2.fok
Orvoslás: 2.fok
Történelem: 2.fok
Vallásismeret (Dzsad-pantheon): 4.fok
Heraldika: 2.fok
Lélektan: 3.fok
Udvari etikett(dzsad): 2.fok

1 szinten vásárolt:

Vértviselet: +1.fok = 1 Kp
Nyelvtudás (Pyarr/közös): 2.fok = 2 Kp
Pszi (Pyarroni): 2.fok = 6 Kp
Lélektan: +1.fok = 5 Kp
Fájdalomtűrés: +1.fok = 2 Kp
Nyelvtudás (Dzsad): +1.fok = 4 kp
Fegyverhasználat: (Jatagán): +1.fok = 8 Kp (Erő)
Harctéri gyakorlat: +1.fok = 8 Kp (Érzékelés)

2 szinten vásárolt:

Értékbecslés: 2.fok = 2 kp
Legendaismeret: 1.fok = 1 Kp
Kultúra (Dzsad): +1.fok = 4 kp
Vallásismeret (Dzsad-pantheon): +1.fok = 4 kp (Asztrál)
Fegyverhasználat (nyeles fegyverek): 2.fok = 4 kp
Nyomolvasás: 2.fok = 4 kp
Állatismeret: +1.fok = 1 Kp

3 szinten vásárolt:

Kétkezesharc: +1 fok = 13 kp (Gyorsaság)
Számtan/mértan: 1.fok = 2 kp
Helyismeret: (Taba el Ibara) +1 fok = 4 kp
Csomózás: 1.fok = 1 kp

Elköltött KAP-ok:

Hm: 12 KAP => 6 Hm + 2 HM harc gyakorlat.
Fp: 4 KAP => 4 Fp + 1 Fp fájdalomtűrés 1-3 szint.
Kp: 20 KAP => 20 Kp (Kp: 16(int) + 20(KAP) = 36) 2-3 szint 20 Kp = Kap.
Kegy pont: 6 KAP => 2 Kegy pont + 1 kegy pont vallásismeret, 2 szint után + 2.

Alap harcértékek:

KÉ: 16(gyorsaság) + 12(érzékelés) + 3 (HM) = 31
TÉ: 15(erő) + 16(gyorsaság) + 14(ügyesség) + 11 (HM) = 56
VÉ: 60 + 16(gyorsaság) + 14(ügyesség) + 10 (HM) = 100
CÉ: 15(ügyesség) + 12(érzékelés) = 27

Fegyveres harcértékek:

Két jatagánnal:
KÉ: 45
TÉ: 80
VÉ: 118 vagy kettős védelem 126
Időigény: 5
Sebzés: 1k6+2 [Elég idő esetén, még háromszor támadhatók.]
Lefegyverzés: igen
Fegyvertörés: igen
Átütés: nem
STP: 20

Tőrrel:
KÉ: 38
TÉ: 65
VÉ: 104
Időigény: 3
Sebzés: 1k10
Lefegyverzés: nem
Fegyvertörés: nem
Átütés: nem
STP: 10

Lándzsa alkarvédővel:
KÉ: 45
TÉ: 70
VÉ: 128
Időigény: 5
Sebzés: 2k6+2
Lefegyverzés: igen
Fegyvertörés: nem
Átütés: igen
STP: 40

Bőrpáncél:
SFÉ: 1
MGT: 0
STP: 20

Felszerelés:

2 db jatagán, a jobbkezes belevésve a szent szimbólum , 1 db tőr,
Ruházat: Bőrpáncél (3e), mellény (30r), vászonnadrág (20r), Öv (20r), rövidujjas vászoning (2e), lovagló csizma (3e), fehér-turbán (8r).

Gyógy készlet kis hátizsákban: Sín, vékony kenderkötél, tű és cérna, kötszer, Erős alkohol. (3e)
Kicsi hátizsák (90r): kicsi sátor (5e), tűzszerszám (10r), Fáklya 5db (5r), kulacs (4r), toll+tinta, pergamen (120r).
2 db kardhüvely közönséges (2 db jatagánnak) és 1 db tőrhüvely (tőrnek) (5e), Lándzsa, meg alkarvédő (1a, 3e)

Ló, könnyű harci (3a) (Sötétbarna színű)
Lószerszámok:
Nyereg (150r)
Lópokróc (4r)
kantár, zabla, gyeplő (15r)

Költség: 6a 3e 81r
Megmaradt: 5a 6e 19r

Ló tulajdonsága:
Neve: Zedor
Termet: N
Max teher: 160 (súly)
Vihető teher: 80 (súly)
Méretkategória: 3
Időigény: 4
KÉ: 20
TÉ: 45
VÉ: 80
Sebzés: 2k6
Ép: 20
Fp: 40
Asztrál ME: 0
Mentál ME: 0
Méregellenállás: 4
Intelligencia: Állati

Csatlósok:

Ajándékok, jutalmak:
A hozzászólást 24 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2011.05.16. 21:48-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.01.23. 16:46

2-3 szintű előtörténet:

A déli napsütésben dombos homokos útjain haladva lóháton a karavánok mellett, egyedül csak turbán árnyékolja homlokom, aztán iszok a kulacsomból, utána elgondolkoztam mennyi mindent éltem meg, főleg az első sivatagi küldetésre emlékszem vissza.

Emlékek, sivatag poros útjain:
18 éves voltam, amikor Malik in Hafed parancsnok úr alá osztottak be, mit új dervis tagot, egyelőre nem volt küldetés, amiben részt kellett volna vennem, mert parancsnok nem tartott elég képzetnek, hogy vele tartsak, így fél évig a dervis templomerődben segédkeztem a munkákban, ami volt, fegyvertisztítás, konyhán dolgozni és takarítás, stb., de panasz nélkül megcsináltam munkákat.
Amikor Malik templomerődben tartózkodót, kérte vegyek részt az edzéseken, végül is dervisképzés is kemény volt, ám Malik parancsnok edzései, még keményebbek voltak.
Teltek múltak az idők, ám egyik nap történt egy tragédia, Malik in Hafed parancsnok, tanítványa és egyben tisztje elárulta a rendet, az áruló neve Arkoner volt, csatlakozott a vörös skorpiók bandájához és ő árulása miatt 5 dervis testvérünk halálát okozta.
Parancsnokunk hibáztatta magát, hogy kígyót melengettet a keblében és marása, testvéreink halálát okozta, ami hatására családjaik apa és férj nélkül maradtak, így neki kellett közölnie az elhunyt derviseknek családtagjaival, hogy mi történt.
Később a gyász és fájdalom napjai után, Malik parancsnok hivatott a cellájába, ezért elindultam, és ott bent mondta.
- Tragédia megtörtént Rasint, de tovább kell lépnünk, mert tétlenségemmel nem oldok meg semmit, újabb tiszt és tanítványt jelölnék ki magamnak Osman mellé és rád gondoltam.
Válaszolom Maliknak. - Megtisztel vele Malik parancsnok.
Mondatom befejezésével elköszönt és én is elköszöntem, majd mentem a dolgomra.
Másnap már megkezdődött az első sivatagi küldetésem, ami észak-keleti kereskedelmi útvonalon haladtunk, akkoriban feladatunk volt El Jashra kikötőből az áruk kísérése egészen El Eisel városig, ám útközben a szállítmányt megtámadtak a fekete özvegy bandája, de mi túlerőben voltunk, így simán visszavertük a támadásaikat.

Teltek múltak az idők, már 4 éve Malik parancsnok tanítvány és tisztje voltam, azóta rengeteg csatát megvívtunk társaimmal és mindhárom kereskedelmi útvonalat már bejártuk jó néhányszor, az egyik észak-keleti kereskedelmi útvonal El Eisel, Al Abadanán keresztül egészen El Jashra-ig, a másik észak-nyugati kereskedelmi útvonal El Hameden keresztül egészen Meerud határáig, és még déli kereskedelmi útvonal egészen Laroque kikötővárosig tartót.

Magamhoz térve gondolataimból, Osmant látom egyik karavánvezetővel beszélgetni, majd jobbra elnézek a végtelen homoktengere és szómórú emlék jut az eszembe, majd előre nézve, ismét elgondolkoztam.

Fájdalmak és a sorsok útjain:
24 éves lehettem és újabb küldetésre készültem fel a dervis templomerődben, most néhány karavánt kellett elkísérnünk észak-nyugati kereskedelmi útvonalon El Hamed városába. Felkészültünk a hosszú útra társaimmal és parancsnokommal, csak közben újabb dervis tagunk is lett, egy nő, ilyesmi nagyon ritkán fordul elő a derviseknél, neve Latika al-Rashid, egy-két humoros beszólás is kísérte húgocskánkat, de Malik parancsnok határozottan rendet teremtet közöttünk.
Aztán Malik elmondta a feladatunkat és elindultunk újdon sült dervis tagjainkkal és régiekkel is, következő veszéllyel teli és kemény sivatagi utunkra, de még akkor nem sejtetem, hogy sokan fognak meghalni egy régi ismerős által.

Latika utunk során felsikoltott, ám nem lehetett érteni mitől, később tájékoztatva lettünk, hogy holtakat látott. Ez rosszat jelentet, de sejtetem, akkor is, hogy megfognak támadni miket, csak azt nem, hogy mikor.
Néhány-órával később homokvihar volt készülőben, így karavánokat a körkörös védelembe állítottuk, majd kör közepén gyülekeztünk és letakartuk magunkat bőrökkel, meg a lovainkat is, úgy vártuk ki a vihar végét, ám amíg a bőrök alatt voltunk, addig történt valami.
Egyik utasunk felsikoltott, majd hirtelen elhalkult, utána egyik dervis társunk felkiáltott, hogy megtámadtak minket, de kinek jutna eszébe saját embereit kockáztatva viharban harcolni, ezen gondolkodtam és közben kinéztem a bőrök alól és akkor láttam meg a tetovált vörös skorpiót, így sejtetem Arkoner vezeti ellenünk való támadás, felkelve bőrök alól védekeztünk a fegyvereinkkel.
Csata elég kemény volt, ahogy egyre erősödő tomboló homokvihar is, véres testek dőltek mindenütt és Malik parancsnokot nem találtam, de Osman ép Arkonerel harcolt, így mentem segíteni Osmannak, közben akik megtámadtak, azokat legyőztem.
Mire odaértem, Osman a földön feküdt eszméletlenül és Arkoner Latika felé igyekezett, így nem törődve a védelemmel Arkoner felé rohamoztam, reménykedve, hogy időbe odaérek, de mire odaértem, már késő volt, mivel tőrét beleállította Latikába hátába, haragomban folytattam a rohamot, ám észrevett és kitért előlem, majd mondta.
- Még egy szánalmas hulla jelölt, aki hősként akar meghalni.
Majd válaszoltam neki. - Inkább dervisként halok meg, mit őröké árulóként élni.
Aztán válaszolt. - Ostoba vagy Rasint, nem én vagyok áruló, hanem a dervisek, értelmetlen harcot folytatnak békéért és igazságért, meg kötelességért, ám nem érnek el semmit, én legalább elhozom áhítót békét, Amud Ramund uralmával és cserében a káosz hajnala jön el, ám legyen.
Aztán még kérdeztem. - Miért kell ártatlanokat megölnöd?
Nevettet rajta és ennyit felelve. - Miért kell háborúzni, ezen gondolkodtál, mert nem lesz több háború, se fájdalom, ha olyan istent tisztelnek aki közöttünk él, és nem azt akit imásság útján láthatunk.
Beszédek után harcunk folytatódott, de bárhogy próbálkoztam, sokkal tapasztaltabban harcolt hozzám képest, mivel könnyedén kitért mind két jatagánom csapása elől, de nem adtam fel és reménytelen harcomat folyattam, mert mint elhunyt dervis társaimért és Lantikáért a bosszúfűtőt, még ha hittem ellen valló, de nem érdekelt.
Végül figyelmetlen voltam és szablyája oldalamba vágott, aztán erőteljes rúgással elrúgót, mint egy labdát, legalább 3 métert repültem, még mielőtt földet érhetem volna, így földet-éréskor hirtelen fájdalomtól odakaptam az oldalamhoz és sérülésem miatt megmozdulni se tudtam, közben lassan véres szablyáival közeledett Arkoner, hogy társaim után küldjön.
Odaérve, egyik szablyáját nyugodtan elrakta a hüvelyébe, aztán másik szablyájának az élét a torkomhoz szorította, majd mondta.
- Szánalmasok a jelenlegi újoncok a derviseknél, még csak meg se izzadtam, na de mindegy, búcsúz az életedtől.
Amikor a mondatot befejezte, hirtelen valaki nekirontva Arkonernek és ellökte előlem, majd alaposan megnéztem a homokvihar porától és Malik parancsnokot láttam, majd Arkoner mondta.
- Szánalmasok az újoncok és te is szánalmas vagy vén mesterem.
Malik mondta. - Imádkozz Pantenoriumhoz, hát ha beenged kapuján, de nem hiszem romlott tanítványom.
Mérgében elkezdet rohamozni Arkoner, mind két szablyájával, de még mielőtt szablyái elérték volna Malikot, már meghalt, mivel a jatagánjaival hamarább hasba szúrta volt tanítványát és úgy csinálva, hogy kitért a támadásától, aztán Arkoner úgy dőlt el mint egy zsák és néhány pillanattal később elvesztetem az eszméletemet.
Másnap a sátorban ébredtem és sérüléseim is elvoltak látva, kint pedig az életben maradt dervisek temették társaikat, összesen Lantikával együtt 18 társunkat vesztettük el azon a éjjelen és Malik parancsnokunkat terheli, hogy az elhunytak családjaiknak elmondja a rossz hírt.

Magamhoz térve, néztem a karavánon üllő két házaspárt, ahogy beszélgetnek, utána tekintetem Malikot néztem, ahogy lova hátán a karavánok előtt megy, nézve nem-e leselkedik ránk veszély, aztán megint elgondolkodtam.

Jövő és megváltás, ígéret útjain:
Idővel, ahogy volt ideje Malik mesternek megtanított jobban bánni két jatagánnal, így hála tanításainak bal kezemmel ugyan olyan gyorsan tudtam forgatni a kardomat, mint jobb kézzel. Dervis társaim közül is megismertem már valamennyit, meg közben egyik dervistag megtanított bánni a nyelesfegyverekkel, így 6 év alatt a sivatag már második otthonommá vált, sok mindent láttam és sokat harcoltam is, de úgy tűnik sivatag békéjét és nyugalmát semmi nem zavarja meg súlyosabban Arkoner megjelenése óta. Néha rémálmok gyötörnek, kőből készült démonokról, amik ártatlan falukat támadnak meg és két hold együtt állásáról, beszéltem Malik mesterrel az álmokról és mondta ő is ezt álmodta, meg még néhányan, ebből sejtsük, hogy valami készülődik, de még nem tudjuk hogy mi, lehet Arkoner jóslata, hogy Amund Ramund manifesztálódik a mi világunkban, ezt nem lehet tudni, de majd úgyis kiderül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2011.12.15. 11:37-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2011.10.05. 21:35

ÜDV!

Átnéztem-megrágtam-megemésztettem.

Játékra alkalmasnak találtam.

Úgyhogy nemsokára kezdés! Ám előtte pm-ben egy-két dolgot egyetretnünk szükséges.

S.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Karakterek