Miss Torre
- Ugyan már... - legyintek csak Mia intő szavaira - Hol jutna nekem eszembe bárkivel is incselkedni? Szegény drága férjuramnak megszakadna a szíve...
Szavaimat keserű gúny itatja át persze. Hol lenne már hitvesem szegény vagy drága? Mégha lenne egyáltalán szíve... Jakirte már vénen született, s ki tudja hanyadszor mételyezi saját magzatait, csak hogy tovább nyújtsa hitvány életét. De persze, otthon ez már mindennapos, s a házasságunknak is vajmi kevés köze van a szerelemhez. Semmi más dolgom, mint hogy itt "lábadozzak" a kellemes, meleg éghajlaton, s később majd életképes fiút szüljek. Semmi több. S ha hitvesi kötelezettségemnek eleget tettem, védve vagyok. Talán a lányommal se zsarolhatnának többet... Végtére is, szerencsésnek mondhatom magam.
- Nos persze, természetesen ha nincs ellenedre, te magad is elősegíthetnéd ügyünket pár apróbb praktikával. Ne álljunk fél lábon. Elsőre amúgy is csupán információt gyűjtenék... az a végtelen mélységű tarisznya... nagyon is izgatja a fantáziámat.
Amikor a lányok megérkeznek, szemügyre veszem őket. Alapvetően nem kedvelem a dzsad nőket, akármennyit is mosakodnak, valahogy mindig olyan piszkosnak és ápolatlannak tűnnek... remélhetőleg akad köztük pár külhoni is. Meghallgatom ifjú dalnokom véleményét, majd a kedvemre valóknak fizetek némi előleget - három-három ezüstöt fejenként, ez megfelelő honoráriumnak tűnik -, a többit pedig elküldöm. Lágy esésű, szinte áttetsző kelméből készült ruhákat adatok a lánykákra, majd intek a cselédeknek, hogy intézkedjenek az elmaradhatatlan testfestésről, arra az esetre ha a ruha lekerül.
A fennmaradó időt macskáim társaságában, a hűvös átriumban töltöm. Igazából örülök, hogy legalább Miát jó kedvre deríthettem a mai kis akciónkkal... részemről viszont, ahogy telik az idő, legszívesebben menten megszöknék. Általában elértem kitűzött céljaimat, megkaptam amit akartam... Ez kiváló erény lehet egy külső szemlélő számára, hiszen más nem láthatja vívódásaimat, hogy a legnagyobb csatákat saját gyávaságommal vívom meg nap mint nap. Most is, ahogy peregnek a szemcsék a homokórában, egyre kevesebb kedvem van ehhez a Garimhoz. Ám szerencsére Morik bejelentése felráz kedvtelenségemből. Biccentek, s megnyugtatom, hogy máris megyek. Felkarolom Théris-t, hófehér cicámat, majd még vetek egy pillantást a folyosón álló nagy kerek tükörbe, hogy minden rendben legyen.
A fogadó terembe lépve gyorsan körbe hordozom tekintetem, felmérem a helyzetet. Ha szerencsém van, Garim úr kísérője nem pont a neje lesz...