• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hírdetmény

A játék helyszínei

Moderátorok: Shackallor, Selmo, A Rászil, Ahme Ramun, Admin

Hozzászólás küldése
52 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

Hírdetmény

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2010.10.14. 19:51

Nos elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy szinte készen állunk a játékra. Ebbe a topikba a játék folyamán történő változások kerülnek. Főleg mi HM-ek írkálnánk ide a játékosoknak, ám ha valakinek kérdése lenne és publikus -> közönség is láthatja, akkor az itt megteheti. A PM-ek elkerülése végett, ugyanis előfordulhat, hogy Rászil neve alatt 2 KM fog mesélni.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

Re: Hírdetmény

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2010.10.14. 19:56

És akkor felhívnám a figyelmet! Hogy a már jelentkezett játékosok elkészíthetik kívánt karaktereiket!

A manifesztáció karakteres topicjába -> http://www.onlinemagus.hu/forum/viewforum.php?f=228

A szint 3.TSZ - 6.TSZ ig terjedhet. Kérnék mindenkit, ha lehet, a megbeszéltek (igény felmérés) alapján készítse a karakterét pl: Wolftern: ranagol paplovag 3.TSZ
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.20. 17:35

Üdv!

A Darton-paplovag sajnos nem jönne ki, így valamiféle dzsados dolgon gondolkodom.

Kis segítséget kérnék:
Az ETK-ban gazdagon vannak a dzsad fegyverek, ÚTK-ban kevésbé, így a következők minek számítanak:
handzsár: szablya vagy ívelt lovagkard?
thadzsi: szablya vagy ívelt rövidkard?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2010.10.22. 18:48

Üdv

Na igen ezért is szerettem volna, az Új tekercseket szabályzatnak. :)

Tehát:
- handzsár szerintem legyen ívelt lovagkard.
- thadzsi (igazából bevallom sehol nem találtam róla leírást, de még képet sem) de szerintem a szablya értékei elég jók lehetnek.

Egyébként már majdnem kész a dzsenn faj kidolgozása is.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.22. 19:14

Üdv!

Köszönöm és már várom milyen lesz a dzsenn! :D

Egyébként a thadzsiról kép: HGB 127.o. A leírása meg a HGB 128.o. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.10.24. 8:33

Indítanék egy vitát, amihez jó lenne, ha többen hozzászólnának.

3692: az amund hordák megiondulnak a dzsad államok ellen és év végére lényegében mindegyiket el is foglalják.
3692: megindul a XIV. zászlóháború.
Aminek a híre azért előbb-utóbb eljut délre is. És egy olyan fontos központba, mint pl. Al Abadana, ez szerintem legfeljebb heteket vagy egy-két hónapot vehet igénybe.

Én mesélőként minden bizonnyal elvárnám, hogy egy karakter, akinek a jellemében szerepel a rend és hűséhet érez a hazája -, uralkodóla, a dorha, ... - iránt, akkor hazainduljon és segítse hazáját. Mármost ez komoly dilemma elé állíthatja az északiakat (valaki jelezte, hogy kardművészt hozna, én is gondolkodtam benne, de lásd pl. erigowi számszeríjász, ...). Szóval ha valaki északiként maradni akarna, annak _alaposan_ meg kellene indokolnia a döntését.

Kinek mi a véleménye?
Van-e értelme egyáltalán északi karakterekben gondolkodni? Azért erre, gondolom, igen a válasz.
De azért készüljön föl az illető hosszabb játékra, vagy csak épp bekukkant, aztán ki is lesz mesélve.
Szóval hogyan kellene kezelni ezt a helyzetet?
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2010.10.24. 12:20

Akkor kezdeném elsőként. Nekem az a véleményem, hogy jó előtörténettel minden megoldható, viszont a karakterek akár ott is ragadhatnak az Ibarában. Például: mikor al Abadana elesik, már az egész sivatagot ellepték az amundok. Tehát a mélysivatagból kikerülni igen nehéz, egyetlen esély talán a hajóút. Ezért aki olyan karaktert hoz amelyik északról jött, jobb ha nem tartozik sehová.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2010.10.28. 17:39

Jó estét mindenkinek.:)

Hát én is Wolftern nézetét vallom, hogy szerintem lehet északi karakterrel is lenni, ha jól meg van indokolva az előtöriben, már csak azét is, mert én egy dorani nekromantával szeretnék lenni.:)
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.29. 14:17

Üdv!

Szerintem nyugodtan jöhetnek északi karakterek.
Egyrészt a hadviselés alapja a kommunikáció megzavarása és kiiktatása: Valószínűleg az amund ostromgyűrűben lévő emírségbe nem jutnak el a hírek északról.
Másrészt, ha meg is tudja valaki, hogy otthon gond van, akkor se biztos, hogy rögtön sikerül kitörnie a sivatag mélyéről. 8)
Harmadrészt a Zászlóháború '92-ben azzal indul, hogy a toroni seregek rámennek a dwoon határra. Viszont pont azért kemény a szitu Davalon alatt, mert a többi északi állam vagy hezitál vagy nem veszi komolyan a támadást vagy épp azzal van elfoglalva, hogy Vörös Hadura melyik alternatív síkon lehet. :P Tehát a hadba hívó üzenet majd csak jó fél-egy évvel később indul útjára. (A kezdő évszám az első csapatmozgások megindulása a történelemtudorok szemében, ami igazából csak a Fekete Hadurak manővereiből állt az első "felvonásban".)

Egyedül talán a dwoonok éreznék '92-ben, hogy haza kéne indulni, de mire ténylegesen nekiindulnának már jöhet is a hír, hogy: "Jah mégsem, Davalon felszabadult."

Kicsit más:
Ígérni nem merek semmit, de a hosszú hétvégén kikapcsolódásként némi magusos molyolást tervezek. Wolfternnel beszéltük, hogy ha szeretném nyugodtan összerakhatom a dzsad papok "kasztcsomagját" ÚTK-ra.

A kérdésem, hogy van-e igény rá, hogy a Papok, paplovagok I-II.-ben lévő (és ÚTK-ban még nem meglévő) kasztcsomagokat is átírjam ÚTK-ra?
A szelekció "jogát" természetesen fenntartanám. Ez azt jelenti, hogy amihez semmi közöm/kedvem (pl.: ellana-papnő) azt nem erőltetem. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2010.10.29. 17:18

Üdv mindenki.

Északi karaktert elfogadok, ha nagyon jó megtudja indokolni és mindegyik bíra elfogadja azt a indokot, amiért délre jut mondjuk Kránba vagy Ibarába.

Pl: Erigowi számszeríjász legyen, karaktert megvádolták gyilkossággal, ezért Északi embervadászok elől menekült és hajó törést szevedett közel Krándhoz vagy Ibarához, ezért Amundok és nomádok, meg banditák miatt északra nem nagyon tudna vissza jutni, meg tudja csak meghalna és rendje se várja vissza a gyilkosság vádja miatt. Esetleg így nem képes vissza jutni a zászló háborúhoz egy északi karakter, de ez csak egy példa volt, mivel más lehetőségek is előfordulhatnak.

Bármilyen kaszt összerakható, aki van, hogy meséljen is neki és vannak akik elfogadják, de ott kezdődik a gond, ha nem ér rá egyik mesélő és így másik mesélőnek kell mesélnie, akinek nincs mesélői tapasztalata egy új onnan alkotott karakternek a meséléséhez (amund meg dzsad papok), de ez csak az én véleményem.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ahme Ramun » 2010.10.29. 17:23

Üdv

Az egyszerűség kedvéért, hogy ne kelljen fölösleges bonyodalmakba belefolyni, csak déli karaktereket fogadok el.

Quator!

Ha valamiféle dzsad pappal szeretnél játszani, nyugodtan kidolgozhatod, aztán ha minden jól megy hamarosan az összes elkészült "újdonságot" közre adjuk (amundok, dzsenn)

Illetve:
ismét szeretném felhívni a játékosok figyelmét, hogy amíg nem készülnek el a karakterek, Nem történik semmi a MANIFESZTÁCIÓS topikban!!! Rátok várunk, vagyis a karakterekre.
Ahme Ramun
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 40
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.29. 17:28

Ismét jelezném, hogy amíg nem tudom meg az újdonságok (főleg a dzsenn) pontos voltát nem rakok fel félkész karaktert és nem fogok semmit kidolgozni csak azért emberre, hogy utána át kelljen írni, ha mégis más fajú lennék. 8)

EDIT: Erre nem válaszoltam:

Shackallor írta:...
Bármilyen kaszt összerakható, aki van, hogy meséljen is neki és vannak akik elfogadják, de ott kezdődik a gond, ha nem ér rá egyik mesélő és így másik mesélőnek kell mesélnie, akinek nincs mesélői tapasztalata egy új onnan alkotott karakternek a meséléséhez (amund meg dzsad papok), de ez csak az én véleményem.

Nem bántásból, de ha az amund és dzsad papok nem okésak a KM-ek tapasztalatához mérten, akkor miért Manifesztációs Háborút játszunk?!? :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ahme Ramun » 2010.10.29. 17:37

Rendben.

De rajtad kívül van még 7 játékos, és a kidolgozás sem kötelező.

Egyébként szerintem az előtörténet (fajtól függetlenül, ugyanis a dzsennek majdnem emberek, néhány kivételtől eltekintve) elkészíthető, még ha a stat rész nem is 8) Tudom jól hogy mindenki majd akkor készíti el, mikor ráér. Ezért ne vegye senki sértésnek, és sürgetésnek.

Miért a manifesztációs játék? Mert ezt van kedvünk mesélni. És Shackhallor arra gondolt, hogy elég bonyolult lesz a játék szervezése KM-ként, ez igazából a HM-nek szólt. :)
Ahme Ramun
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 40
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2010.10.29. 18:31

Az egyszerűség kedvéért, hogy ne kelljen fölösleges bonyodalmakba belefolyni, csak déli karaktereket fogadok el.

Akkor északi karakter felejtős, nincs meg így mindegyik bíra jováhagyása hozzá.

Nem bántásból, de ha az amund és dzsad papok nem okésak a KM-ek tapasztalatához mérten, akkor miért Manifesztációs Háborút játszunk?!?

Mert ezt van kedvünk mesélni. És Shackhallor arra gondolt, hogy elég bonyolult lesz a játék szervezése KM-ként, ez igazából a HM-nek szólt.

Tényleg leginkább HM szólt, hogy új karakterek készítésébe bele megyünk, de elkészítése hiányos még (Ómágia) és leírás keveset találtam hozzá.
Ám még dzsad pappal nem játszottam, csak dzsad paplovaggal (Dervisel), így szokásukat vallásukat összetudom hasonlítani és így mesélek a játékosnak.
Amund pap, ilyen karakterrel még nem játszottam, igaz olvastam róla, de az kevés, hogy kezdjek mesélni, mivel ilyen erővel egy homoki elf karakternek is mesélhetnék, evvel azt akarom írni, annak a JK merek mesélni, amivel karakterrel játszottam is már vagy részletes leírást találtam róla, mert tudom, hogy így érdekes reagot tudok írni.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.10.29. 20:24

Üdv!

Új klán kidolgozására van mód, ha elvállalom? Mert lehet, hogy kráni boszorkánymestert indítanék nekromanciára szakosodva, de egyetlen egy varázslat miatt nem akarom felvenni a Nekromanciát és a Tapasztalati mágiát 5. fokra, meg amúgy sem realisztikus 6. szinten.

De az egész sztornózva van, ha van lehetőség amund pappal való játékra.

Amennyiben az előző kettő közül egyik sem lenne jó, akkor Ranil-pap indítására lenne-e lehetőség?

Amint megmondjátok, hogy melyikkel játsszak, akkor hozzáfogok a kidolgozásához.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
52 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Manifesztáció