A fogadósné természetesen visszakacsintott rád. - Étel, igen, az jól jönne - mondja immár a futár az asztalotoknál, s hasára teszi egyik kezét. - Nem hagytam én el még sokszor a kulcsot. Csak kétszer, viszont csak két darab volt belőle! Ki gondolta volna, hogy megint elhagyom? Oris-nak - a fogadósnénak - erőszakosabbnak kellett volna lennie, amikor el akarta tőlem venni azt, amit ma hagytam el!
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
-Azért máskor engedj a fogadósnénak, ha elkéri a kulcsodat. Biztosra veszem, hogy más fehérnépnek már adtad oda a szobád bejárásának zálogát.
*Kacsintok egyet vidáman a futárra. Majd témát váltok és számomra fontosabb dolgokat is felhozogatok.*
-Egyébként miket szoktak az itt lakó tehetősebb népek csinálni esténként, illetve mivel múlatják a napjaikat? Gondolom, hogy mi a legnépszerűbb, de azért azt sem csinálhatják naphosszat.
Az utcák itt eléggé nyüzsgőek - árusok, szajhák, részegek... minden van -, főleg az est leszállta után, de a sok magas ház között, a főbb útvonalakra merőlegesen, rengeteg sikátor húzódik, otthont adva patkányoknak, csótányoknak és néhány otthontalan éhenkórász koldusnak, akik semmiben sem különböznek az említett jószágoktól. És persze rengeteg szemét terül el rajtuk, sok helyütt vizelet- és ürülékszaggal társulva. Nem árthat a lábatok elé figyelni, hogy ne lépjetek kellemetlen dolgokba. A fejvadász a megbeszéltek szerint néhány lépéssel mindig előttetek halad ezeken a szűkös utcákon keresztül, mintha nem is hozzátok tartozna. Ha egyik sikátorból másikra kanyarodtok, lelassítja lépteit, hogy ne veszítsétek szem elől. Végül majdhogynem a Három Tallérral szemben lyukadtok ki, attól néhány háznyival balra, de ahol vagytok, onnan is jól látszanak a kivilágított ablakok, jól hallhatóak a mulatozás- és zene hangjai. Jackal kilép a sikátorból, és ahogy ígérte, körbejárja a terepet. Hosszú percekre el is tűnik a szemetek elől.
(Kriak)
Amíg a fejvadász utánanéz, minden biztonságos-e, érzed, hogy Lighra teste hozzád simul a sötétben.
(Egren)
Szerencsére eddig nem volt szükséged arra, hogy használd a fegyveredet. Bár minden mozgó, lélegző élőlényt gyanúsnak vélsz, közvetlen fenyegetéssel nem találkoztok egyelőre.
(Kriak, Egren)
Közel negyedórányi feszült várakozás után alig hallható füttyszó kúszik felétek a levegőben, s mivel Kriak van legelől, ő látja, hogy Jackal a szemközti kis utca szájánál és int, hogy menjetek utána. Ezután ő is visszalép a homályba, és a Három Tallér oldalánál vár rátok - addig ugyanazt a taktikát követi, amit eddig is, ügyel arra, hogy lássátok, ha befordul valahová -, egy nyitott ajtó mellett, melyen a személyzet és a hulladék szokott távozni, ez utóbbira a szagok is elegendő bizonyítékot adnak. Amint odaértek, a fejvadász int, hogy kövessétek és belép az ajtón.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
- Hát én.... ööö... hát - hebeg-habog Klastar - igen, adtam már. Ital hatása nélkül már kevésbé tűnik nagylegénynek. Most mintha kissé zavarban lenne. - Legközelebb, majd legközelebb jobban vigyázok, hogy ilyen ne fordulhasson elő! - ígéri és kezét felemelve az asztal alól, a nyakát kezdi vakargatni, úgy folytatja a választ. - Van itt mindenféle! Én inkább csak bordélyokat látogatok itt, de Ellana-szentélyébe is tervezek ellátogatni, de azután nagyon meg kell majd húznom a nadrágszíjamat! Aztán akadnak errefelé ópiumbarlangok is, ezeknek az előkelőbb megfelelője Noir szentélye. Bár ez nem a szórakozónegyed, azért itt is akadnak kocsmák, ahol szerencsjáték űzhető. Fürdőházat is találhatsz. De a legérdekesebb az a hely, ahol egyszer jártam eddig életemben. Na, ott bizony két nő bírkózott egymással. A vendégek meg persze fogadhattak, ki lesz a győztes.
amikor Lighra hozzásimul bátorítóan átkarolom egy kicsit A fejvadász jelzésének megfelelően követem őt befelé az ajtón és igykeszem a lehető legygyorsabban felmérni a helységet és a benne tartózkodókat
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
<Ezek nagyon általánosak. Ha már régebb óta itt rejtőzködik Stein biztosan nem kíváncsi túlzottan. Persze szeret játszani, meg nőzni biztosan, de... Nocsak. Női birkózás, amire még fogadni is lehet? Ez már érdekesebb. Hátha ez érdekelné a "büdös dizsnót", ahogy az ismerősei emlegetik.>
-Értem. Ez a birkózónős fogadás különlegesnek hangzik. Mi a hely neve, ahol ezt láthatja az ember?
Kriak jelére követem a kis csapatot a fogadóba. Odabenn, talán elhamarkodottan de megkönnyebülten felsóhajtok és leeresztem nem éppen pihent karomat, a lándzsára támaszkodva várom hogy valaki vázolja a helyzetet. < ha már úgyis kupiban vagyunk ugye… de … bár jó pénzért csak befogja a száját… ááá nem hisz lehet feleannyiért mindent kibeszél…. Bár ha nem rossz bör … azt hiszem ezt most hayangolom… talán megelégszek végre egy szép pihepuha és orvgyilkos mentes ágyikóval is > Bárkinek feltűnhet hogy elkapott a hely „varázsa” és nem egészen az éppen aktuális apróság foglalkoztat.
- Húha! - vakargatja nyaka helyett ezúttal a feje hátulját. - Valamilyen Csirke van a nevében! Valójában elég részeg voltam, amikor arrafelé jártam, és nem emlékszem tisztán, mit mondott az a manó kinézetű férfi, aki bejelentette a versenyzőket. Tényleg nem emlékszem a hely teljes nevére. Lehet, hogy nem is Csirke, hanem Tyúk. Csak azt tudom, hogy innen úgy negyed órányi sétára van. Vagy félre. Ebben sem vagyok biztos, mert részegen csal az időérzékem - zavarodottan felvihog.
Jackal a bejárati ajtót becsukja utánatok és rátolja a reteszet. A helyiség, ahová beléptek, szűkös és halványan megvilágított, még ablaka sincs. Teljesen üres, csupán egy ajtót láttok szemközt, ami most csukva van és ételmaradék aligérezhető szaga kering a levegőben. - Beszéltem a fogadósnővel - kezdi halkan a fejvadász-, Oris-szal, és sikerült elintéznem, hogy itt bejöhessenek és ne kelljen az utcafrontról megközelíteni a helyet. Az sajnos megkerülhetetlen, hogy az ivórészen ne haladjunk át, de ahogy elnéztem a vendégeket, a fele részeg, a másik fele pedig nőkkel mulatja az időt, így némileg kerülhető a feltűnés. A férfi széttárja markát, melyben két kulcs csillan meg. Mindkettőtöken ad egyet. - Az egyik kétágyas, a másik egyágyas szoba, a második emeleten a két leghátsó, egymással szemben. Oris majd felkíséri önöket, és akkor rendezhetik az anyagiakat és megbeszélhetik vele a részleteket. Megbízható és becsületes nő. A húga is. Miután ezt elmagyarázta, elindul a szemközti ajtó felé, melyről egy rövid folyosóra juttok, ahol a mulatozás zaja felerősödik. Innen nyílik egy ajtó bal oldalon, vezet egy lépcsősor lefelé és jobbra egy kitámasztott ajtó van. Ez utóbbin mentek be a tágas ivórészbe, ahol két bárd zenél egy emelvényen, mely előtt férfiak és nők táncolnak. A többi vendég vidám társaságban kísérti a szerencséjét kártyában, vagy épp nőknél. Balra tőletek terül el a pult, ahol két nő áll, egy középkorú kövérkés, pirospozsgás asszony, és egy valamivel fiatalabb nő, aki kiköpött mása a kövérkésnek, persze néhány kiló minusszal. A kövérebbik rátok néz és elmosolyodik, amikor elé értek. - Jöjjenek csak utánam a kedves vendégek! - adja ki a vezényszót és elindul. - Én itt maradok - mondja Jackal nektek és nekidől a pultnak. - Adjon valamit innom, Adele! - halljátok még, hogy szól a fiatalabb nőnek.
Mielött belépnének a khálok az ivóba, Kriaknak. -Várjatok egy percet, addig valami köpennyel takarjátok el magatokat jó? Elöre megyek és megkérem Orist, hogy a dalnokaival csináltasson valami nagyon látványosat. Odamegyek vele ahoz a dalnokhoz, akit meg akar kérni, és egy aranyat csúsztatok a markába, ha vállalja. -Ott leszek a hátsó ajtónál. Ha intek, mehet a műsor. Amennyiben beleegyezik visszamegyek és beszólok az ajtón Kriakéknak. -Készüljetek. < legyen annyi eszetek hogy nem most estek egymásnak> Intek a bárdanak és jelzek a kháloknak, amennyire alkatomból futja testemmel is megpróbálom takarni társaimat. Utánnuk megyek a szobához, és a szobámban lepakolom a holmim.
hallva Egren ötletét elmosolyodok - Jó ötlet, kérd meg hogy csináljon az útra egy illúziót ami elrejt minket nem tudom az ő hatalma mekkora, de a mesterem képes volt hasonlókra. - Lighra a lehető legcsendesebben közlekedj. Ha a bárd meg is teszi amire kértem az általunk keltett zajokat nem fedi el. majd megvárom Egren visszatértét ha jelzi hogy mehetünk a lehető legnagyobb csendben indulok felfelé
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
- Mikor hozzák már azt az ételt? - kezd türelmetlenkedni a futár, pedig alig néhány perce ült le melléd. - Éhen halok! Annyira éget a gyomrom! - panaszkodik, jócskán rájátszva a helyzetre. És mintha asztaltársad sirámját meghallgatták volna az Istenek, két fiatal, köténybe bújt lány közeledik felétek. Egyikük kezében két nagy tányért tart, hússal, krumplival és kenyérrel megrakva, másikuk pedig két kupát. - Parancsoljanak az urak!- helyezik elétek az ételt és az italt. - Jó étvágyat! - és már mennek is vissza a konyhába. Klastar azonnal felkapja az elé tett kupát, és meghúzza, majd fintorogva felkiált. - Fújj! Mi ez? Ez... ez... ez olyan, mint a narancs! - hadarja és hirtelen az előtted álló kupához tolja az orrát. - Magadnak meg bort kértél? - veti rád vádló tekintetét.
A tömegen keresztül átverekeded magad a két fiatal bárdhoz, akik egy-egy lantot tartanak kezükben; az egyik jóképű ember férfi, a másik pedig egy különösen szép félelf nő. A férfi van hozzád közelebb, így hozzá intézed szavaid. Ő pedig vigyorogva bólint egyet és elveszi a felé nyújtott aranyat, persze a dalt egy pillanatra sem szakítva meg. Néha feléd tekintget, hogy visszaértél-e már az ajtóhoz. Amikor már ott vagy, a mellette zenélő nő fülébe súg valakit, aki rád néz és int fejével, hogy indulhattok, majd belekezd egy lassú és szomorkás nótába.
(Kriak)
Lighra egy csókon kívül más rosszasággal nem próbálkozik, csak hozzád simul, amíg Egren távol van.
(Egren)
Mielőtt elindulsz, még két khál társaságában vagy, a fogadótérben azonban már egy borvirágos orrú, nagydarab férfi követ, karján egy csinos kis szajhával, akin kevesebb a ruhával fedett terület, mint az olcsó ékszer. Lándzsád helyett kezedben vándorbotot tartasz és ahogy ezt észreveszed, azt is látod, hogy ősz szakállad nőtt hirtelenjében.
(Kriak)
Lighra elég furán néz az arcodba - mondhatni undorral. Te se Lighra megszokott arcát látod, hanem egy örömlány festékkel kicicomázott képét. Egren is kissé megváltozott: botjára támaszkodó öregemberré vált.
(Egren, Kriak)
Jackal már a pultot támasztja nektek háttal, amikor elindultok felfelé. A lépcső pedig a pult mellett jobbra nyíló ajtó mögött rejtőzködik. Csatlakozik hozzátok a pufók Oris, aki végig előttetek megy. Az első lépcsősor után egy rövid folyosóra értek ki, mely keresztbe fut előttetek. Innen balra fordulva következik az újabb lépcsősor, amit megint egy keresztirányú folyosó követ. Az emeletek elég magasak, így senkinek nem fogja beverni a fejét a mennyezetbe. A második emeleti folyosón 5-5 ajtót láttok mintkét oldalon, s a végén pedig egy néhány fokból álló lépcsőt, melynek tetején egy lelakatolt ajtó áll. Ti a másik irányba fordultok és a 9-es és 10-es ajtó előtt Oris megáll és felétek fordul. - Megérkeztünk, ezek a szobáik! Nem tudom, Jackal említette-e, de a két szoba ára egy éjszakára 32 réz. Napi háromszori étkezés személyenként 6 réz, a fürdő igénybevétele pedig 2 réz közös medencében, vagy 3 réz dézsában.