Na, ahogy elnézem a dolgok alakulását, van egy jó meg egy kicsit rosszabb hírem: 1, Mint ahogy ti is láthatjátok, jelentkezett egy bátor önkéntes KM-nek, így megvan a hiányzó 3. KM, azaz tud jönni mindhárom MAGUS-csapat. 2, A nevezési díj átutalásának a határideje vészesen közeleg, így javasolnám, hogy valamelyikőtök vállalja be, hogy befizeti az egész csapat nevében, aztán majd a későbbiekben lerendezitek egymás között (akár személyesen, hisz legkésőbb a talin találkoztok )
Üdv Martos
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Úgy látszik én leszek a KM-etek. Ahogy nézem már összeszokott csapat vagytok, s ez nagyban megkönnyíti majd a dolgotokat.
De előre szólok: kezdő vagyok még a szakmában. Az eddigi találkozókon csak játékos voltam, s most is annak mentem volna, ha nincs a KM hiány. Asztaliba se sokat meséltem, főleg nem 8-9 órát egyhuzamban, de azért megpróbálok igyekezni, s egy jót mesélni.
A karaktereket küldjétek minél előbb, ha lehet, mert szeretnék időt hagyni az átnézésükre, illetve hogy nektek is legyen időtök az esetleges hibák javítására.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Nekem megvan Orwenéktől az OM-es karaktergeneráló exceles karakterlap, azon minden pontosan van leszámolva. Ha az megfelel, akkor dobj nekünk egy email-címet pm-ben, és máris mennek a karakterek.
De mielőtt elkezdenénk a generálást néhány kérdésünk azért lenne:
- Mennyi pszi-pontot kap a slan szintenként (mert ez még mindig nem tiszta)? - Ha az íjjász nem akar ölni, de sebez célzott lövéssel pl. egy lábra, akkor mi történik? - A bestiáriumos fajok közül (úgymint a gnóm, goblin, gyíklény és erdőpille) melyiket vagy hajlandó a csapatban látni, vagy éppen nem látni? - Mint varázslók, rúnamágiáival sokmindenre képesek leszünk, főleg varázstárgy szempontjából. Azokkal, amiket a saját manánkból létre tudunk hozni, azok indulásnál nálunk lesznek, vagy töltsünk el két hetet a városban a legyártásukkal? - Sebzéstúlcsordulás szerepel-e a repertoárban, és ha igen, akkor hogyan? - Dorani varázslóként tanulhatok-e bárdmágiát, vagy hergoli villámmágiát? - A TV-k feketetűz nevű varázslata az Őstűzre is vagy csak természetes tűzre hat?
Szabadíts meg Uram a barátaimtól! Az ellenségeimmel el bánok magam is...
Nekem megfelel az exceles karilap. A karaktereket az andras.pataki [KUKAC] mailbox.hu címre küldhetitek.
1.: Pszi 3. fok: 1 pont, 4. fok: 2 pont, 5. fok: 3 pont szintenként, illetve a KAP-ból vásárolt extra pontok. 2.: A célzott lövés ugyanúgy sebez, de ha olyan helyre talál (pl.: láb), az illető nem halhat bele a lövésbe, mert az egyes testrészeken csak a max. Ép csak egy bizonyos százaléka található (ha ezt mind lesebzik, az adott testrész lebénul). De attól még elvérezhet az adott illető... 3.: A felsorolt 4-et minden korlátozás nélkül engedem (bár azért egy jó előtörténetet elvárok hozzá ). Az egyénileg kidolgozott, illetve a fent felsoroltakon kívül a többit azért jó lenne, ha hanyagolnátok (túl sok egyeztetés...). 4.: A rendes szabályok szerint 150 Mp/fő a max. keret. Ebbe beletartozik az egyénileg készített tárgyak is. Ez a kisiparos varázslók elkerülése végett iktatták be az 5. találkozón. 5.: Sebzéstúlcsordulás alatt mit értesz? A sebzés maradéka, ha nincs már fp, az ép-ből vonódik le. Erre gondoltál? 6.: Elég jó indoklással tanulható. Mivel a varázslósuliban beléjük nevelik, hogy a mozaik mágián kívül az összes többi kontármágia, és egy varázsló ne mocskolja be a kezét holmi vásári trükkökre se használható varázslatokkal a kezét, így kíváncsi leszek a miértre. 7.: Tudtommal csak közönséges tüzekre hatnak.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
A sebzéstúlcsordulás (nálunk legalábbis) az "Egy lövésből leöltél 3 embert, akik egymás mögött álltak. Az első kettőnek a torkán ment keresztül, és a harmadik fejében állt meg." kategória, amikor hatalmas támadás mellett még a sebzés is kimagasló.
A tapasztalati mágia tanulására általában kutatási célokat szoktunk megjelölni (pl.: az én varázslóm a villámmágiát akarja magasabb szinten űzni és kitanulni, végül létrehozni az Ősvillámot, ezért elsajátítja a hozzá legközelebb eső mágikus szférákat: az Őselemi mágiát és a Boszorkánymesteri mágiát).
Válasz a Slan-en pszi kérdésére: kapnak a pszi képzettségből, ahogyan Rannien írta, és mivel harcművész/kardművész minden szinten annyi Pszi pontot amennyi a pszi képzettségük (ÚTK 76.oldal teteje.)
"We shall earn the favour of the Gods with the blood of the Weaklings!"
Megkaptam eddig 3 stat-ot, egyelőre még csak átfutottam őket, a tüzetes átszámolás még majd egy kicsit később esedékes. Ami szemet szúrt: egyeseknek több mana-pontnyi varázstárgya van, mint 150. Sajnos a 150 Mp/fő miatt ez nem lehetséges, de ahogy néztem, a papnak nincs semmi varázstárgya, esetleg lehet majd azt csinálni, hogy az övé, csak kölcsön adja majd a kaland idejére... Ebbe már nem szólok bele, úgy osztjátok el, ahogy akarjátok, de a lényeg, hogy max. 150 Mp-nyi legyen mindenkinél!
A KAP elosztásban mindenkinél találtam egy-két apróbb hibát, majd hamarosan beírom ide őket.
Mindenesetre várom a negyedik karaktert, az előtörténeteket és a csapat közös előtörténetét.
Elsősorban azért látsz ott több manáért varázstárgyat, mert a vagyonos háttér igencsak megdobja a lehetőségeinket, és (a könyvben és a táblázatban is így van megoldva, bár ez még nem került szóba) manánként 1,5 aranyat kell kicsengetni a varázstárgy alap költségén kívül. Pl. nekem van 1 pontos vagyonosom kasztból fakadóan, így ha mindennel 1-est dobok, akkor is legalább 100 aranyam lesz.
Ezzel kapcsolatban támadt még egy kérdés: elméletileg évente kellene dobni a jövedelmet (ami egy kicsit röhejes, hogy pl. egy 800 éves elf, aki 600 éve kalandozik, az kb. 5000 arannyal indul), de mi ezt megváltoztattuk szintlépésenkéntire, így jobban kiegyensúlyozott a játék.