• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

1. kaland: Fooler megmentése (Cormyr-i kaland)

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 41 / 58 • 1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58

Re: 1. kaland: Arabel megtisztítása (Cormyr-i kaland)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.08.03. 13:24

//Mindenki//

Elkezditek módszeresen fosztogatni a nyeregtáskákat-meg az orkokat.
A következő dolgokat zsákmányoljátok:

20 db piros löttyös üvegcse
3 kék löttyös üvegcse
3 zöld löttyös üvegcse
3 szürke löttyös üvegcse
100 arany 200 ezüst
egy törp rúnákkal ékített zöld-acél teljes vértezet, egy halott orkon, olyan mint egy nagy szentjános-bogár páncél
egy kecses levélmintás, zöld drágakő berakásos elf hosszúkard

Banyek külön zsákmánya:

3 piros lötyis ital
1 kék lötyis ital
1 zöld lötyis ital
1 szürke lötyis ital
50 arany
egy rézsíp, 50 rovátkával az oldalán, és rúnákkal díszítve
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.08.03. 17:25

(Alauron)

Amikor kipihente egy kicsit magát feltápászkodik, de jól meg is szédül a vérveszteség miatt. Nincs mit tenni, be kell kötöznie a sebeit. Odamegy a többiekhez.
- Nekem nem maradt gyógyító varázslatom. Tudok készíteni gyógyitalt, megvannak a megfelelő kellékeim is, csak időnk nincs ha jól sejtem. Legalább azt megígérhetem, ha valaki ad egyet, visszaadom amint időm lesz rá, hogy készítsek.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.08.03. 17:53

(Holg)

*A kissé mélabús ücsörgés közben eljutnak Vonnegut szavai Holghoz, amik jóleső elégedettséggel és "szakmai büszkeséggel" töltik el. Máris kevésbé sajognak azok a sebecskék, hiszen az öreg baka azt mondta, hogy Holg a csapat fő ereje, ha harcra kerül a sor. Mivel egész életében minden másban erősen hátra szorult a hasznossági ranglétrán, így ez az elismerés olyan, mintha hájjal kenegetnék... mondjuk még sosem kenegették hájjal, de apukája ezt a szófordulatot használta hasonló esetekben. Már éppen elhatározza, hogy aktívan részt vesz a csapat összerakásában, amikor kutyus-lány szurkálódni kezd, meg jön ezzel a nyakba vevéssel. Erre a félork vicceket megelőző (azaz vészt jósló) mosolyát rá villantja a leányzóra, miközben feláll és csatabárdját a fej alatt megszorongatva kicsit lejjebb hajol a hatásosság kedvéért.*

-kutyus-lány mond holg fenyeget lecsapással. kutyus-lány nem ad holgnak gyógyszörp. holg mond holg lecsap kutyus-lány és holg iszik kutyus-gyógyszörp. :twisted:

*Még egy enyhe suhintással is megtámogatja mondanivalóját, bár a fegyverét a fej alatt fogva láthatóan ez még testközelben se jelentene igazi veszélyt a gnómra, de a gesztus az fontos az ork-vicchez. Végül Holg arca kisimul és vidáman felnevet, majd nagy kuncogások közepette megy és segít a többieknek összehordani a felkutatott holmikat a legyőzött ellenfelek motyójából. A sok színes lötyit látva kissé ráncolja a homlokát, miközben megpróbálja színre összehasonlítani, hogy melyik hasonlít a mamája gyógyszörpjére, esetleg a szintén a mamájától kapott bikaszörpre. A nem folyékony zsákmányból a borágszerű vért érdekesnek néz ki, bár inkább csak a szép fényes színe, nomeg az a kissé gyerekes gondolat, hogy ha felvenné, akkor Holg is egy nagy bogár lenne-e? Még úgy szemre magához is méri, hogy vajon beleférne vagy túl szűkre szabták?*

//Varázsital azonosítás "képesség" használata: Autodidakta módon (színre 8) ) hasonlít-e a Gyógyitalra, illetve a Bika erejének italára, amiket származásból kapott. :) //
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.08.04. 8:05

Aramil

Miután befejezzük a talált dolgok összehordását. Az elf kardon megakad a szemem. Kézbe veszem és pár ütéskombinációval kipróbálom, hogy hogyan viselkedik. Majd visszarakom a többi holmi közé.
- Az italokat tudja valamelyikőtök azonosítani. Én sajnos nem értek hozzá.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.08.04. 9:34

(Banyek/Timna)

Ugyan Aramil nem felel nekem, sebaj, jegyzem én az ilyesmit, hogy később, kamatostul visszatérjek rá :) Ugyan így járok el a rák-mák kérdéskörrel is, ha senki más fantáziáját nem mozgatná meg rajtam kívül :P

A zsákmány mesés. Nemcsak a sajátom - egyből belefúvok a sípba, akkor is, ha fülsérő lesz az eredmény -, de a közös is. A magam szerzeményét gondosan elpakolom, aztán megszemlélem a közöset. Tenyereimet dörzsölöm, úgy érzem magam, mint kisgyerek a nyalókaárusnál. Cirkálok fáradhatatlanul. Az elf kard láttán elismerően füttyentek.

- Ha tetszik, mért nem veszed magadhoz? - kérdem az elftől.
Nézegetem az italokat, merengek, pechjükre fennhangon:

- A piros talán málnaízű, a kék szilvás, a zöld petrezselyem, a szürke meg... fülzsír? Szerintem mindegyikből belenyalok egybe és meglátjuk, mit tud... A közös cuccból egy piros italt fel is markolok és lehajtom, várva mi lesz :)

Megakad a szemem a vérten, de Holg gyorsabb, no meg a félork egyébként is lehajol, átlépve ezzel "intim szférám" és közvetlen közelről mutogatja jelentős fogsorát.
Reflexből hátrébb lépek, gyanakodva méregetem őt is, meg azt, ki mögé inalhatnék, ha Pöröly beindulna.

- A gnómok íze szar - dünnyögöm, erre nevetni kezd az égimeszelője. - Ja, hogy ez egy vicc volt! Egy vicc volt?! - mérgelem fel magam. - Vicc, és én nem vettem észre?! Svirfnebli!!! - kezdem el tépni a hajam és egy helyben levágok egy nagyon rövid, toporzékolós hisztit.
Viharosan elvonul ez a hangulathullám, mert Holg a törp vértet forgatja.

- Én is, én is én is!!! - pattogok körülötte. - Fel szeretném próbálni! Olyan, mint egy virágbogár páncélja! Zöld törpe! - rikkantom és egyből takaros törp szakállat kreálok a képemre (szemfényvesztéssel).
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.08.05. 7:43

//Mindenki//

Mikor Timna belefúj a sípba, harsona szó szava zendül, és egy nagytestű, hófehér, széles pofájú kutya jelenik meg a gnóm mellett, -aki mivel most láthatólag semmi dolga nincs, kis idő múltán ahogy jött, el is tűnik.
A rézsíp egy rovátkája felizzik és eltűnik.

//Banyek//

A piros ital gyógyital lehet 1d8+3 Ép-t gyógyúlsz tőle, dob ki magadnak a kockadobósban.
A páncélt csigaháznak is használhatnád, mert nem törp méretű, csak törpök készíthették.

//Holg//
A páncél illik rád, úgy nézel ki benne mint valami óriási bogár. Elég feltűnő, de remek állapotban van, egy karc, szakadás, rozsdafolt, vagy horpadás sincs rajta, és az eredeti polírozás se tűnt még róla el, pedig nyílvánvalóan régi darab lehet. Igen a piros szörpök, lehetnek gyógyító italok is.

//Aramil//

Csodálatosan jól kiegyensúlyozott, éles, kiváló penge, sokkal jobb, mint amit te használsz.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.08.05. 8:38

Aramil

- Bocsáss meg Banyek nem válaszoltam. Tudomásom szerint nincs jelentése, bár ki tudja talán valami elfeledett régi nyelvjárásban lehet hogy van.
A kardot forgatva felszalad a szemöldököm kész öröm megforgatni.
- Ha senki sem tart igényt rá ezt a kardot majd magamhoz venném. Nem tudom miért, de hihetetlen jó penge.
Amikor megjelenik a kutya egy pillanatra megrémülök, de mivel nem támad így nem bántom csak érdeklődve megcsodálom illetve óvatosan a kezemet nyújtom felé, hogy megszagolhasson ha akar.
Amikor Banyek a szájához emeli az üveget kikerekednek a szemeim. S bár megkésve de rákiáltok majd korholni kezdem.
- Timna ne!
- Megörültél abban az üvegben bármi lehet akár méreg is. Mikor fogsz először gondolkodni cselekvés előtt.
Majd fáradtan legyintek egyet.
- A kérdés költői volt. Tudom hogy soha.
- Hogy érzed magad? Szédülés fejfájás nehéz légzés okoz bármit az ital?
Holgra nézve elmosolyodok. Fura ilyen páncélban látni nagydarab társunkat.
- Jól áll Holg. Milyen mozogni benne próbáld ki. Talán érdemes lenne használnod. Gyanítom jobban véd mint a sajátod.
Banyek kitörését látva nem bírom visszatartani a nevetésem.
- Timna néha téged is megtréfálhatnak. mondom vidáman nevetne.
Majd Timna további alakítását látva egyre jobban nevetek.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.08.05. 10:04

(Holg)

*Az elgondolkodó arcot vágó félork képe hirtelen felderül és az a gyermeki öröm látszik rajta, mint mikor valami okosat talált ki taktikailag. Ismét kissé bizonytalanul végigtekint a társain. Banyek épp felhajt egyet találomra a piros italok közül, Aramil pedig ettől megijed és ráripakodik a kis teremtésre. Ekkor határozza el Holg, hogy megosztja nagyon fontos és szerinte egyedülálló tudását társaival.*

-aramil nem aggódni. holg tud piros lötyi gyógyszörp. holg mamája csinál gyógyszörp.

*Még ki is húzza magát egy kicsit jobban. Egyrészt nagyon büszke magára, hogy végre valamit ő tud és a többiek nem. Másrészt pedig büszke a mamájára is, hogy tud csodaszörpöket főzni. Közben a láthatólag jó méretben készült páncélt fel is próbálja, ha más nem jelentkezik érte és kicsit forgolódik, lépked benne, hogy vajon milyen érzés az eddigi mellvértjéhez képest. Amit először észrevesz, hogy ebben nem tud olyan hosszút lépni. A túl sok alkatrész miatt lassabb. Azért széles vigyorral nevetgél.*

-holg most bogár. ... ha-ha ... bzzz-bzzz ... ha-ha-ha :lol:

*Próbál bogárzümmögést utánozni, több-kevesebb sikerrel és megrogyasztva térdeit, behajlítva könyökeit "bogárkodik" egy kicsit. A hirtelen feltűnő fehér kutya ugyan megzavarja és legalább annyira meglepi, mint a többieket, de számára nem ijedelmet jelent a szőrös állat feltűnése, hanem egy potenciális szottyongatnivaló "kisállatot". Sajnos, ahogy jött, el is tűnik az eb, így ezt csupán egy kissé lehangolódott "ÓÓÓ"-val nyugtázza a félork. Közben eszébe jut, hogy nem kéne nagyon összevérezze bogárjelmezét, így lehajol az üvegcsékhez és ő is felhajt egy pirosat közülük, illetve, ha még nem elgéedett a hatással, akkor iszik még belőlük.*

-gyógyszörp nem rossz. gyógyszörp nem olyan finom, mint holg mamája gyógyszörp.

*Az látszik, hogy ezt inkább csak azért jegyzi meg, hogy kihangsúlyozza, hogy sok finom szörp lehet a világon, de egyik se érheti utol Holg Mama saját készítésű házi itókáit. Banyek toporzékolására nem nagyon figyel, de mikor a vértet akarja ő is Holg megtorpan és gonoszul elgondolkodó arcot vág, mint a süti-sarcnál. Azért csak kiböki az "ajánlatát".*

-kutyus-lány kipróbálhat bogárvért, ha holg megkap nagy kutyus. holg szeret szottyongat fehér kutyus.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.08.05. 12:15

(Banyek/Timna)

- Nem tudod mit jelent a neved? - szünet, aztán mivel tudok elfül, és gnómnak születtem, elemzésbe kezdek: - Ar annyit tesz arany, am annyit hattyú, il annyit köd. Most variáld, de ha szó szerint fordítom téged Aranyhattyúködnek neveznek :)
Tetőtől talpig végigmérem Aramilt:
- Gárgyuljak meg ha értem, a szüleid mért gondolták, ez illik rád. Talán babának aranyos voltál. Hm, hattyú. Még ha nő lennél, passzolna is de férfinál ez félreérthető :P . Á, köd! A vadonban biztos köddé tudsz válni, persze átvitt értelemben.

A harsonaszerű hang hallatán fejemet a vállam közé húzom, várom az égszakadást, de a kutya láttán már meglepődve szalad szemöldököm a homlokomra.
- Ez állat! Azaz állat ez az állat!
Nyúlnék felé, hogy megérintsem, de szertefoszlik. Mivel jó a megfigyelőlépességem, hamar párhuzamot vonok a minusz egy rovátka és az állat megjelenése között.
- Aha. Szóval még 49 alkalommal hívhatom ide Pukkot. Emberek és félig azok: mától van egy hátasom! :D

Én nem parázok az ital miatt, kíváncsian várom a hatását. Ami nagyon jó ám! Ugyan Aramil - khm, Aranyhattyúköd :D - bekötözte a sebem, az most már értelmét vesztette. A szer kiválóan beforrasztotta a dögharapást.
- Ú, aztaa! Holgnál a pont, ez gyógyital! Az íze elég tré, mintha olajat innék, de nem ez a lényeg! Tökre feldobott! Te meg ne ijedezz, Aranyhattyúköd, a tapasztalatszerzés legjobb módja az éles próba! - ugráltatom sokatmondóan le meg fel a szemöldököm.

Egyből előveszem a magam gyógyitalait és Holgnak nyújtom:
- Vedelj és gyógyulj! :) Hm, anyád gyógyitalokat kevert? Gyógyító volt talán? És, ha már itt tartunk, ő volt az ember vagy ő volt az ork? Nem mindegy ám, ha már a felállást megpróbálom elképzelni...

-Hm, kafa ez a vért, most úgy nézel ki, mint egy félork-félbogár. Csilivili, buknak majd rád a nők és az ellenség - göndörítem be alkalmi szakállamat. Vigyorgok, ki nem néztem volna Holgból, leáll "bogarazni". - Viszont nekem túl nagy, maradjon inkább rajtad.
<Holggal üzletelni NEM szabad, vagy kellemetlen mellékhatásai lehetnek.>

Csakhamar megalapozottá válik a gyanúm, Aramil azon elfek kevesei közé tartozik, akiknek van humorérzéke. Épp ezért szakállastul mellé állók, előveszem a magam rövidkardját.

- Muti a tiéd! Mérjük ösze a hosszukat! Azon is van írás? Az enyémen igen. Láttad hogy aprította a dögfarkast? Hm, adsz majd neki nevet? A férfiak gyakorta adnak a szerszámuknak.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.08.05. 21:21

(Alauron)

- Korai még a nagy öröm Méhraj. - inti a többieket mosolyogva, mikor látja a sok bolondozást, amit művelnek. - Ma vagy holnap még meg kell mentenünk egy bajtársat, utána egy háború vár ránk. Lazítani, fájó, de nincs itt még az ideje, félek sokáig nem is lesz. -egy gyógyitalt kivesz és megissza, aztán megvizsgálja a különböző varázsitalokat.
- Én értek a főzetekhez, hagy lássam, ki tudom-e találni melyik mi lehet.

// a gyógyital 1k8+3 = 2(+3) [5] Ép-t gyógyít. (Ha nem gy lenne Castor szólj.
1k20+3 = 11(+3) [14] mágiaismeret próba a varázsitalok meghatározására. (Ha nem ezt kellene használni, légyszives Castor átszámolni a módosítót.//
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.08.06. 16:06

//Mindenki//

Szétosztjátok a zsákmányt. Ezúttal Aramil és Holg örülhet valami kézzelfogható tárgyiasult szerzeménynek.
//OFF: Feleslegesnek érzem a titkolódzást úgyis sejtitek: +1-es varázskardról és +1-es teljes vértezetről van szó. Eképp módosítsátok a statisztikáitokat.//

A közös zsákmányból Vonnegut csak három gyógyitalt kér, amivel felgyógyítja magát.

Akkor most kérlek benneteket hogy az összesített csapat zsákmányt osszátok már szét:

20 db piros löttyös üvegcse (ebből visz Vonnegut 3 db-t)
3 kék löttyös üvegcse
3 zöld löttyös üvegcse
3 szürke löttyös üvegcse

//OFF: Banyek külön zsákmánya ebben nincs benne, a sípon kívűl szerzett üvegcséiről más nem tud.//

Akkor döntsétek el, hogy ki miből emnnyit visz és rögzítsétek a karilapon, ha nem helyben fogyasztjátok.

Mint kiderül a vörös üvegekben 1d8+3 Ép-t adó italok vannak, aki iszik belőle, ezt dobja ki magának.

Alauron próbát tesz a kék színűvel de sajnos nem tudja mi lehet.
Alauron még próbát dobhat a zöldre és a szürkére, egyet-egyet minden színre- a CSZ 20.

-Jól van Méhraj. Szerencsénk volt. -A sípja...Timna azt hiszem egy olyan idéző eszköz. A kutya megtámadta volna az ellenfelét. Sajnos nem maradt túl sokáig, de tegye el mert hasznos eszköz.

-Holg, ha visszanyerte az erejét a bárdjával nem döntené ki azt a fát? El kell égessük a halottunkat és Timna azt mondta a törpöknélk az égetéses temetés a szokás.

-Aramil, Timna! Most már folytathatják a felderítést.

-Aramil tessék itt a kürtöm. -Fújja meg, ha megint valami olyan veszedelem közeledne, mint ez, és tudni fogunk róla.

-Mindenképpen el akarom hamvasztani a pap testét, ez a legkevesebb amit megérdemel, pár óra késlekedésen még nem bukik el a küldetésünk, de a becsületünket ennyi idő alatt is eljátszahtjuk.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.08.06. 16:42

Aramil

Miután a parancsnokunk befejezi mondandóját megiszok 1 italt majd miután kifejtette a hatását még egyet, hogy teljesen felépüljek és egy gyógyitalt elteszek.
- Nekem másra nincs szükségem egy gyógyital elég hogy haladékot adjon viszont a többi ne a felderítőknél legyen csak fölösleges kockázat. A kardot akkor magamhoz venném.
- Timna egy kard sokkal több mint egy szerszám társ amikor akkor amikor a legnagyobb veszélyben vagy Mondom tettetett komolysággal.
- De lehet hogy idővel adok neki nevet majd kiderül, hogy megszolgálja-e.
Elteszem a kürtöt.
- A barátja folyamatosan veszélyben van bármelyik pillanat az utolsó lehet neki. Ne értse félre sokra becsülöm elesett társunk, de az élet védelme előbbre való a tiszteletadásnál. Ráadásul egy máglyával mindenki figyelmét felhívjuk magunkra a környéken és az eddigiek szerint bőven az ellenségeink hátában vagyunk.
- Hozzuk ki a barátját és ha már velünk van utána adjuk meg a végtisztességet elesett bajtársunknak. Akkor már futhatunk nyugodtan most még sokkal több forog kockán a puszta életünknél.
- Addig ha valamelyik fára felkötjük a porhüvelyét nem érik el a ragadozók ha becsavarjuk valami ruhába akkor a madarak sem tesznek kárt benne. Leginkább azzal tisztelhetjük meg ha nem vesztegetjük el az áldozatával nyert lehetőséget.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.08.06. 17:17

(Holg)

*Az intelmekre, illetve óvatosságra rá sem hederítve feszít újdonsült vértjében, amit mintha csak rá öntöttek volna, pontosan passzol mindenhol, de sehol sem szorít és nem is lötyög. Közben azért vet egy lapos, de hálás pillantást a gnóm leányzóra, hogy megdicsérte, amiért elismerte a gyógyszörpöket. Így elfogadja a Banyektól kapott adagokat és pillanatnyi elérzékenyülését palástolandó sorra felhajt hármat. Majd kicsit ízlelgetve őket, azért még egyet megiszik "az íz kedvéért". Bár még itt-ott érez némi sajgást, de nyílt sebe már nincs, így inkább meghagyja a többit későbbre. A nem piros lötyikből pedig gondos forgatás, nézegetés után kiválaszt egyet-egyet, a legszebben csillanókat természetesen. Mivel vezérük is megmondta ő a leghasznosabb a csapatban, így egyértelmű, hogy neki jár mindenből legalább egy. 8) A maradék gyógyitalokhoz nem nyúl. Egyrészt neki még van egy titkos tartalékja a zsoldos évekből. Másrészt, ha nagyon kellene úgyis kiveri valakiből... aki kicsi, jelenleg szakállas és az eddigiek alapján könnyen befolyásolható nyers erővel. :P Egyenlőre viszont ez a békés egymás mellett élés időszaka, így jókedvűen eldiskurál Banyekkal, megválaszolja a maga módján a kérdéseit.*

- holg köszön gyógyszörpök. holg érez magát jól. holg mamája ... holg nem tud mi az szó. :? holg mamája gyűjt virág réten és holg mamája főz színes szörpöket a törzsnek. holg mamája főz gyógyszörp, de holg mamája főz másfajtákat is.

*Látszik kicsit elszontyolítja, hogy nem tudja rendesen megfogalmazni, hogy pontosan mi is a "foglalkozása" az anyukájának, de végül ezen túllendül a páncél dicséretére.*

-holg tetszik vért! :D holg szeret bogár lenni. ... eww ... lányok üldöz holg?!? :shock: pfújj lányok undik

*Azért az kicsit beárnyékolja a félork jókedvét, hogy Banyek kilátásba helyezte a nők rajongását a páncél és viselője iránt. Erősen reméli, hogy sikerül elijeszteni őket, vagy legalábbis elbújni előlük, ha mégis nagyon üldöznék. Közben észbe kap az ifjú barbár, hogy annyira belegabalyodott az előbb a hivatásokba, hogy elfelejtett válaszolni kutyus-lány másik kérdésére.*

-holg mamája ork. holg papája ember.

*Ezzel felszegi fejét. Egyrészt a családi büszkeség okán. Másrészt, mert eljut hozzá Vonnegut parancsa, hogy vágjon ki egy fát. Az öreg bakára nézve jelentőségteljesen bólint és vállára kapott bárddal elindul, hogy teljesítse az ukázt. Aramil ellenkezése kicsit elbizonytalanítja, de a torta nem az elftől jön, így a mutatott fához érve két kézre kapja fejszéjét és megújult erejét beleadva, lelkesen nekiáll a favágáshoz.*

//4 gyógyitalt megiszik (36 Ép-re kerül a max. 39 helyett, de szerintem ez elegendő egyenlőre.) A többit meg ne ő vigye a frontvonalban szerintem. 8)
Amit eltesz későbbre:
1 kék lötyi
1 zöld lötyi
1 szürke lötyi

+1-es teljesvértet felvette, de a mellvértjét se dobja el, a szekéren csak el fog férni. :) //
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.08.06. 19:57

(Banyek/Timna)

//Ne feledjétek, Banyek a közös piros löttyökből egyet tesztnek megivott, így 19ről indul az osztozkodás!//

Alauronnak igaza van, messze még a felhőtlen vigadás időszaka. Az arabeli küldetéskor eleve nem döglésre esküdtünk fel, legfeljebb megdöglésre :P

A zsákmányból igényt tartok négy piros löttyre, egy zöldre, és 40 aranyra és 60 ezüstre 8) Merthogy pénz is állt a házhoz.

- Uram, önnek maradjak Hajas. Az jobban hangzik a szájából, míg az eredeti nevem hm... Vegyes érzéseket kelt. Akár ha az apám szólongatna :) Ő meg olyat sose mondana: Timna, deríts fel, Timna, lődd le azt az orkot és foszd ki...

A hullaégetés kérdésének megvitatását ráhagyom a többiekre. Egyrészt nekem mindegy: tiszteletemet tettem Doraf teste felett, ezt már csak fokozni tudnám. Másrészt csupa jó cuccom lett, aminek illik némán, bárgyú vigyorral örülni és gondolatban átszámolni...

Aramil elnapolja a kard elnevezését, én pedig bólogatok somolyogva, értem én a viccet:

- Tudd meg, mire képes, próbáld ki minél többször mindenféle helyzetben, akkor találsz rá a legmegfelelőbbre.
Nagyot sóhajtok, ahogy lentről felnézek rá:
- De kár, hogy nem gnómnak születtél! Gondolom a nők nálad is 5 láb felett kezdődnek :P

Ha már témánál vagyunk egy darabig csendben vagyok, miután Holg előadja felmenőit. Homlokráncolva próbálom elképzelni, hogyan fogantatik meg a kis Holg. Mivel egyedül nem boldogulok, Alauron mellé sorolok, intek neki, hajoljon le, mert halkan kérdem meg tőle:

- Szerinted létezik az orkoknál házasság? Szerintem nem. Akkor az anyja megerőszakolta az apját...? Azt meg hogy?! Vagy rabszolgaként tartotta és alkalmasint...? A törzs sámánjaként simán jogot formálhatott ilyesmire. Pöröly így is változékony és veszélyes hangulatú, jobb lenne ebbe a témába nem belefolyni. Ó, ha meg már itt járunk: szerintem Holg egy füstporos hordó. Bármikor robbanhat. Néha végtelenül békés-bárgyú, oda teszed, ott marad, máskor viszont félelmetes és figyelmen kívül nem hagyható, alattomos intelligencia költözik a szemeibe. Pont emiatt van pár szó, amit a közelében száműzöl a szótáradból. Meg már kétszer fenyegetett meg, igaz, legutoljára tréfának hangzott, de a szemei meg a fogsora nem volt vicces. Ő nagy én meg kicsi, egyenlőtlen erőviszony ez. Egy akkora vadállat mint ő max prédát láthat bennem. Mondd, megvédesz, ha egy nap megunja a fenyegetést és szeretne kárt tenni bennem? Ha ára lenne a védelemnek, arról is beszélhetünk...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.08.06. 22:18

//OFF: Komolyan mondom, jó nézni hogy itt örömködtök a sok cucc között, mint a gyerekek a karácsonyfa alatt. :D Csak itt úgy szólna a Kiskarácsony c. dal, hogy: "Itt egy szép kard, ott egy balta, ja de szép a worg hulla... " :lol: //
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 41 / 58 • 1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58

Vissza: Castor Forgotten Realms-kampánya