Nem tudom, szükség van-e rá, mert csak valami rudat, vagy husángot keresek, amit "fáklyaként" lehetne használni, mert inkább legyen, de ne kelljen, mint hogy kellene, de nincs. Keresés próba (képzetlenül, +2 Int módosító): 1k20+2 = 14(+2) [16]
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Csak egy kérdés: ha valaki, akinek megvan a próba, elkiáltja magát, például hogy "Vigyázzatok, az oszlop mögött!", az segíti a többieket, vagy egyáltalán semmi hatása? Nem feltétlenül arra gondolok, hogy ennek hatására már nem lesznek meglepve, de talán az ő próbáikhoz adhat egy kis pluszt.
Nem akarok itt ágálni az általad lefektetett szabályok ellen, ha azt mondod, hogy egy ilyen felkiáltás nem ad annyi pluszt, hogy a többieknek bármi számszerűsíthető előnyük származna belőle, akkor én elfogadom, egyszerűen csak felmerült bennem.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Attól még reagálhtasz késve, hogy szóltak. Ennek eldöntésére kell a dobás. Attól hogy valaki gyorsan kapcsolt, és visít mellettem, attól én még lehetek lassú és bamba... A próba nem azon áll vagy bukik, hogy birtokában vagy-e egy információnak, hanem, hogy milyen gyors és hatékony a percepciód. Az auditív-vizuális ingerre adott zsigeri reflexválasz ment ki a helyzetből, és nem egy verbális figyelmeztetés és az követő kognitív feldolgozás, mert az itt már késő. Egyébként a próbák eredménye nagyjából le is fedi az "életet" kb reális hogy az íjász és a kalandor reagál a leggyorsabban a váratlan helyzetekre.