• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

1. kaland: Fooler megmentése (Cormyr-i kaland)

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 24 / 58 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 58

Re: 1. kaland: Arabel megtisztítása (Cormyr-i kaland)

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.04.27. 23:44

//Sok-sok elnézést, hogy ennyi ideig néma voltam, az okokat ha nem muszáj, inkább most nem részletezném... Viszont kicsit visszamegyek ennél a reagnál az időben, hogy legalább a történet szerinti némaságom meg legyen valamelyest indokolva.//

(Heian)

A táborhoz érve látom, hogy kicsit elkéstem, itt már nincs a segítségemre szükség. A tetemeket látva nagyjából kitalálom, milyen események játszódhattak le itt néhány perce, sokat nem kérdezősködöm. Pláne, hogy a farkasok közvetve miattam támadtak rájuk, eszem ágában sincs erre emlékeztetni őket. Kicsit enyhít a lelkiismeret-furdalásomon, hogy az éjjel Argent mellett Viki is nagyot alkotott.
<Vonnegut biztos eszi a kefét, hogy pont őt osztották be összekötőtisztnek ehhez a Méh-rajhoz> - villan be Banyekkal folytatott egyik beszélgetésünk.
<Na ja, ha mi vagyunk a Méh-raj, akkor ő valószínűleg valamiféle medvének érezheti magát, amit össze-vissza csipkedünk>
- Bzz-bzz -zümmögök az orrom alá, miközben a szekeret - a kast, ahonnan időről időre kiröppenünk - odébb költöztetjük, és csendesen elmosolyodom. Lopva körülnézek, de úgy tűnik senki sem figyelt fel rám, amit nem is nagyon bánok. Meg hosszabb magyarázkodás nélkül nem is értenék.

Viszont az éjszaka hátralévő részére visszatérek a saját kis "különszobámba" a bodzabokrok közé, elvégre Argent is oda fog visszajönni. A felkelő nappal ébredek, egy gyors reggelit követően leellenőrzöm a koboldoktól kapott sebemet, és örömmel állapítom meg, hogy az éjszaka jót tett neki, szépen gyógyulgat. A kötést persze rajtahagyom, ha esetleg a még friss var felszakadna a nap folyamán, hát kell a francnak, hogy mindenemet összevérezzem.

//off: Argent visszajött mire elindultunk? Csak mert ha jól emlékszem nem írtad hogy igen, és a későbbi reagokban sem szerepel a farkas. Arra emlékszem, hogy szó volt arról, hogy Heian biztos abban, hogy vissza fog térni, de ebben a témában ez az utolsó utalás, amit találtam. Mindegy, a továbbiakra feltételezem, hogy még nem jött vissza a jelen tanácskozásig. Legfeljebb majd átszerkesztem a hsz-t, ha téves lenne a feltételezésem.//

Mielőtt a csapat felkerekedne füttyentek Argentnek, indulásra már jó lenne, ha visszaérne. Mikor sokadik hívásomra sem felel, már komolyan gondolkodóba esem.
<Elég régóta távol van. Vajon mit csinált az éjszaka?>
Aggódni nem aggódom különösebben, elvégre mégiscsak egy kifejlett farkasról van szó, nem egy védtelen csecsemőről.
<Lehet csatlakozott ahhoz a falkához, ami az éjjel támadt. Akkor valószínűleg jobb dolga is lesz, mint velem...>

Ennek ellenére az egész napom kedvetlenül telik, ha kérdeznek csak szűkszavúan válaszolok, és akkor sem eresztem bő lére a mondandómat, amikor a leskelődésből visszatérve Banyek rám hagyja a jelentést. Ha kérnek valamire, azt szó nélkül megteszem, de hiába vannak ennyien körülöttem, csendes magányba burkolódzom. A tervezgetést is csak fél füllel hallgatom, várom, mire jutnak, és nekem milyen szerepet kell betöltenem, de még csak véletlenül sem szólok bele, az esetleges csali szerepére sem jelentkezem, így az valószínűleg valaki más lesz, bár három társam határozott, és gyors visszautasítását hallva egyéb körülmények között megtenném.
Persze ezt csak annak tűnhetne fel, aki ismer engem, ilyen meg azért finoman szólva is alig akad a társaságban. Talán az egy Alauron, ahogy hallom, őt is most hagyta itt Viki, az a lepcses Banyek meg csak viccelődik rajta. Mindenesetre az ízetlen tréfa után barátian megszorítom druidatársam vállát. Valószínűleg nem kell szavakat használnunk, hogy most megértjük egymást.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.28. 10:45

Aramil

- A csapda jó ötlet de inkább nappal. Ha valamelyik goblinnak sikerül kereket oldania akkor nappal még van esélyünk lelőni mielőtt figyelmezteti a társait. Illetve akkor nem vesszük ki a lőfegyvereket a harcból ami nem utolsó szempont.
- A csali szerepét vállalom akár nappal akár éjjel csináljuk bár én jobban örülnék a nappalnak. Akkor legalább futás közben elereszthetek néhány lövést.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.04.28. 14:48

/Doraf/

A kis gnóm körbesündörög és gyógyításért kuncsorog. Mondjuk a fajod hagyományosan jól kijön a gnómokkal, neki azért több esélye van meglágyítani mint a többieknek.

/Heian/

Igen a szekér után futott, aztán leszáltál és együtt jöttetek tivább az ijedős lovak miatt.

/Mindenki/
Vonnegut:
-Tőlem csinálhatjuk nappal, is de akkor az őrjárat is használhatja a lőfegyvereit, nemcsak mi. Akkor ha jól látom a dolgot a tervemet elfogadtátok: mármint hogy csaljuk el az őrjáratot és intézzük el őket.

-Rendben Aramil, köszönöm hogy vállalod, akkor te leszel a csali. Tényleg fontos hogy elérd hogy a goblinok rád moccanjanak, de annyira ne fusd le őket hogy feladják az üldözést! Az lenne a legjobb ha azt tettetnéd hogy bicegsz vagy ilyesmi... Gondolom majd megoldod ezt a részét a doolognak...

-Másik fontos dolog: a harc hevében honnan fogjuk tudni hogy melyik lesz az az egy akit életben kell hagyni? Gyors összecsapásra számítok ha nem beszéljük meg ki ejti a foglyot, a végén még mindenkit kinyírunk, aztán süthetjük a vallatást! Ezt a feladatot se Holgra se Dorafra, se Banyekra nem merem bízni. Holgnak egy pofonjától is megfeküdnek, a törpék és a gnómok meg úgy utálják a goblint hogy nem hinném hogy kegyelmet adnak egymásnak. Banyekot meggyőzni még tán csak-csak, de Moradin papok nem hinném hogy vissza akarják fogni magukat ha goblin martalócokról van szó...-ingatja a fejét az öreg.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.04.28. 16:10

Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.04.28. 20:21

(Alauron)

- Minden rendben. Én döntöttem így. Neki túl rövid az élete ahhoz, hogy az egészet mellettem élje le. Argent visszajön meglásd.-mondja Heiannak, mikor az megértően a válára teszi a kezét.
...
- Én nem vállalom, a foglyulejtést. Nem vagyok olyan jó harcos. De a cselvetésben benne vagyok. Most már csak egy jó helyet kell találnunk. Azt javaslom legyen az egy kisebb rét, ahol jól közre tudjuk fogni őket, ne közvetlenül az úton támadjuk. - mondja a parancsnoknak. Ha megtaláltuk a helyet ahol a csapat elbújik magának egy igen jó álcát talált ki, amit be akar vetni.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2010.05.01. 7:36

Doraf

-Ez esetben egyetértek Holggal, agyonverjük őket és kész, nem értem minek élve, úgyis mindig hazudnak, de ez a ti problémátok, ha foglyot akartok szerezzetek-válaszolom. Közben Banyek szavaira figyelek, elég nehezen böki ki mit is szeretne. Felsóhajtok, majd gondolkodom egy pár másodpercig mielőtt válaszolnék. Segíthetek neki, és ennek több előnye is van, egyrészt legalább egy darabig békén hagy, másrészt nem félhullaként indul a csatéba.

- Rendben meggyógyítalak, ami akkor sikerül ha hiszel benne.Mikor imádkoztál utoljára? Ezen érdemes elgondolkodnod, hit nélkül nem várhatsz segítséget a fentiektől valami adnod kell cserébe nekik. Amit egyszerűen adhatsz az, hogy hiszel bennük és imádkozol hozzájuk teljes szívedből. Ne mozogj- válaszolom neki. Megfogom a kezét, majd szavakat mormolok ősi törpe nyelven, egy pár pillanat után halványkék derengés kúszik át a gnóm kezére majd pár pillanatra belepi teljes testét a kékes aura és eltűnik, a helyét enyhe bizsergés veszi át, ott érezhető ahol a sebei vannak. Szépen összeforrnak és a fájdalom elmúlik.

//off: Gyógyítottam Banyeken 9 ÉP-t. Annyi törpém van keverem őket, Brognar a Tooma pap :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Togar 2010.05.02. 17:13-kor.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.05.01. 8:50

(Holg)

*Doraf egyet ért a félorkkal a futás, illetve a goblinok használhatóságának kérdésében. Így már biztos, hogy legalább ketten lesznek, akik nem trükköznek, csupán szétcsapnak a kis vakarékok között. Vonnegut felvetésére, hogy ejtsenek foglyot elgondolkodik egy kicsit Holg is. Majd a számára legkézenfekvőbb megoldásra "szavaz".*

-vonnegut okos harcos. holg gondol vonnegut ejt fogoly.

*Nem tudja, hogy ez a változat mennyire fog tetszeni a parancsnokuknak, de sejti, hogy a csapat tagjainak teljesen megfelelne, ha nem kellene még pátyolgatniuk is a goblinokat. Megvárja, hogy elfogadják-e a felvetését, majd a hátizsákjában kezd el matatni. A nagy és töbött alkalmatosságból rövidesen előkerül egy nagy szövetgombóc, amit Holg gondosan kigöngyöl és kivesz belőle egy alig tenyérnyi fém "laposüveget", aminek kupakját lecsavarva egy-két nagy korttyal ledönti torkán a tartalmát. Ezt egy nagy szusszanással és jóízű kézfejes szájtörléssel nyugtázza.*

-holg mamája csinál varázs-szörp. holg jól van. holg erős. holg harcol!

*Kommentálja a félork a történteket a többiek számára is. Hangjából jó adag büszkeség érződik. Egyrészt, hogy a mamája tud varzs-szörpöt főzni, ami begyógyít szinte minden sebet. Másrészt pedig, hogy egy-két felületi sérüléstől eltekintve teljesen visszanyerte erejét és készen áll a mészárlásra, amiben tényleg jó és elemében érzi magát.* Két karját könyökben behajlítva felemeli és megfeszíti izmait. Ezzel is jelezve, hogy már kutya baja. Ezek után gondosan visszacsavarja a kupakot és visszabugyolálja a rongyba, majd megy vissza az egész a hátizsák mélyére.*

//Közepes sebek gyógyítása ital: +16 ÉP//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.05.01. 9:17

(Banyek)

//Brognar persze, Brognar :lol://

Szőr sejtelme jó: ha véletlenül úgy célzok, már pedig véletlenek bármikor lehetnek, ártalmatlanná tévő lövésből végzetes is lehet a goblinra nézve. Elnyomok egy hamiskás mosolyt. Tényleg nem Doraf és én leszek az, aki mindent megtesz egy goblin életéért, én viszont úgy tudnék tenni, mintha 8)
- A fogoly csak addig kellene míg ki nem böki, hol van Fooler. Azt hiszem, egy goblin jobban féli a halált egy koboldnál, szóval még eredményes is lehet a vallatása. Ha lesz mit vallatni...

Doraf odafigyel a mondókámra, bíztató kezdet. Sóhajt, kezdem magam nyerésben érezni.
<Szép lassan puhul és ettől sokkal kedvesebb a fizimiskája :) Vajon leszek elég aranyos ahhoz, hogy...? >
Hajlandóságot mutat arra, papi mód segítsen ki, és alig férek a bőrömbe.
<Vajon milyen lesz? Mit fogok érezni? Dorafból zsinór lesz Moradin meg köztem? Ha egy pap gyógyít, olyan mintha egy égi hatalom lepöckölne ide egy kis kegyet? Meg milyen érzés lehet ez egy papnak? Hű, ezek az istenes dolgok olyan izgalmasak és megfoghatatlanok! Pont ezért hihetőek is lehetnek. Illúzióink javát is elhiszik, némelyik olyan jó, hogy már valódi. Miben lenne az más, kevésbé hihető, mint egy isteni eredetű erő és segítő? Ott van Garl meg az egész gnóm panteon, rájuk se mondjuk azt, nincsenek, legfeljebb azon vitázunk össze, most tényleg egy rakás gnóm ül a felhőkön és kacarászva felborulnak minket nézve, vagy nincs is testük, és csak mi ruházzuk fel őket azzal, vagy elménk ereje révén lesznek valósággá, és a többi, és a többi. Mindenkinek igaza van és senkinek sem, ez benne a szép :) Ha pedig róluk így vélekedünk, ez mint automatikusan érvényes más nép isteneire is. Vajon Moradin hasonlít Dorafra...? >

- Hiszek-e rajtam kívül álló, nagyobb hatalomban? Persze hogy hiszek. Imádkozni is imádkoztam, a legutóbbi kobold támadás után.
<Jelenleg az égiek pótolják messze lévő családomat.>
Aztán befogom, de nagyon, mert kéri a kezem. Leírhatatlanul izgatott vagyok, kicsit elkap a lámpaláz.
<Doraf most lesz zsinór. Te jó ég, Moradin meglátja, hogy nem fésülködtem! Csak nem fog ezen múlni! Remélem nem lesz kifogása az ellen, nem vagyok törp-asszony. Majdnem egy tőről fakadunk a legenda szerint, talán beleférek...>
Agyalni is elfelejtek, mert kezdődök a varázslat. Belep egy kék felhő, tágra nyílik a szemem. Aztán viszketni kezdenek a sebeim, de eszem ágában sincs megvakarni. Elül a fájdalom, ez jobb bármilyen kötözős procedúránál. Pár pillanatig csak állok, eltátom a számat, óvatosan megtapogatom a vállsebem helyét.

- Heg se maradt! - suttogom, mintha nagy titok lenne. Megkönnyebbülök, megvidámodok és eme fergeteges állapotban elragadtatom magam: lábujjhegyre állok, átölelem Dorafot és egy puszit adok az arcára.
- Köszönöm! - mondom gnómul.
Utána én jól elleszek a felszívódott sebek csodálatával, meg is dörgölöm a helyét, ez most tartós dolog, vagy egy profi illúzió, de minél tovább vizsgálom, annál inkább hajlok arra, ez nem kamu. Letörölhetetlen vigyor van az arcomon.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.05.01. 9:44

/Mindenki/

Vonnegut:

-Jól, van, jól van, a foglyot majd én elkapom, viszont ha nem tudunk minddel végezni vagy tudnak jelezni az erődbe bajban leszünk.

-Rendben akkor induljunk és keressünk egy a céljainknak megfelelő helyszínt.
-Én nem ismerem a vadont így ezt magukra hagyom.

(Vadonismeret próbát kérek attól, aki vezeti a csapatot. Minél nagyobb a dobás értéke annál jobb terepadottságokkal rendelkező leshelyet talál. Csak egyetlen dobás tehető, egy JK-tól. A segítő karakterek az "Együttműködés" szabályai szerint könnyíthetik a keresést. De csak az, aki képzett a Vadonjárásban. )
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.05.01. 14:36

//off sziasztok holnap írok majd reagot. Castor a másik oldalon is bocs pár dolog közbejött

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.05.02. 8:57

(Banyek)

A susnyásban araszolás nem az én asztalom, viszont elégedetten ígérgetem Szőrnek:
- Uram, ha Tárcsán múlik, egy sem kúszik vissza az erődbe árulkodni - simogatom meg az ismétlő számszeríjamat. - Ugye akkor most este lendülünk mozgásba? Ha nincs vaksötét, engem nem zavar a nap hiánya.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.05.02. 10:24

(Alauron)

Most ő akar rejtekhelyet keresni, mert saját terve is van ami az akciót illeti.
- Miért várnánk meg az estét Banyek? Most cselekszünk.
- Aramil, Heian segítsetek nekem megtalálni a megfelelő helyet. Olyan hely kell, ahol alkalmazhatok egy varázslatot. Fává fogok változni! Aramil, odacsalod az őrcsapatot úgy hogy egy kicsit túlhaladjatok rajtam. El fognak menni mellettem, hisz csak egy fának fognak látni, és így rögtön mögéjük kerülhetek elzárva a menekülés útját. Mit gondoltok a tervemről?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.05.03. 7:24

Aramil

- Rendben akkor mindenki tudja mi a dolga. Menjünk keressünk valami alkalmas helyet. Druidák velem tartanátok.
Megvárom a két druida válaszát majd elindulok.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2010.05.03. 11:19

/Mindenki/

Egy másfél órás bolyongás után eszményi terepet találtok a rajtaütéshez, sok magas sziklával és fával, mindenki teljes fedezékbe tud bújni.
A terepadottságokat lásd a térképen a 76. sortól.

Vonnegut elhelyezkedik az egyik szikla mögött.

/A lovakat és a szekeret a folyó mentén egy cserjésben rejtettétek el./

-Rendben, ne húzzuk az időt. Induljon Aramil. -mondja
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.05.03. 14:40

(Banyek)

A terep tetszik. Ideális ahhoz, hogy sziklától szikláig mozogjak, ha kell, és onnan ritkítsam a goblinokat. Kiválasztom az egyik szimpatikusabb sziklát, úgy, hogy onnan lőni is tudjak de ne is virítsak messzire mint a győzelmi zászló.

Vértem viselem, lőfegyvereim (tűz és nem tűz) nálam, a rövid kard, és fifikás kis sunyi készletem is (tolvajcuccos).

//Elhelyeztem a karit a térképen.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Navaratna 2010.05.04. 11:38-kor.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
862 hozzászólás • Oldal: 24 / 58 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 58

Vissza: Castor Forgotten Realms-kampánya