Néhány kiemelt hely: A legkedveltebb fogadó a Gyűrűszigeten található, hatalmas, három szintes Nagy Sárkány.
A Dokk, az a sziget, ahol a tavon ringó különféle vizi alkalmatosságokat javítják, készítik. A hajóácsok szinte kivétel nélkül itt is laknak a családjukkal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Orio de Viica 2008.07.06. 13:43-kor.
"Tűz - tenyeremtõl izzik a véred, nõ soha szebben nem remeg érted. Égõ szerelmed senki ne várja: halálos csókom feszül a szádra."
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: Ordan, piactér Idő: Psz. 3701, Meleg évszak, Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Most, hogy a múlt hónapban sikeresen letetted vizsgáidat, a Rend szolgálatába állsz. Tanulsz, gyűjtöd a tudást, leszámolsz az ellenségekkel. Az egyik legfiatalabb vagy, aki végzett az évfolyamon,és ez büszkeséggel tölt el. Emellett azonbankétségek is mardosnak: eddig egyértelmű volt minden, a end nevelt, tanított, ellátott, most a saját lábadra kell állnod. Nincs senki más, aki segíthetne neked. Az évfolyamtársaid többsége hazatért, hacsak rövid időre is, a szülői házba. Morean, aki tanárod volt, felajánlja, hogy még néhány hétig maradhatsz a Renden belüli lakrészedben, de ideje lesz keresned valami saját szállást.
Ezért jöttél ki ma délelőtt a piacra. Itt mindig hallani arról, hol lehet szállást találni. A fogadókban mindig van szabad hely, de hosszú távon ez a megoldás megfizethetetlen.
A piacon nagy a nyüzsgés, sok ember akar vásárolni még dél előtt, mert akkor már igazán meleg lesz. A kofák hangosan kínálják portékájukat, a tér két végén 2-2 Lángőr vigyázza a rendet.
"Tűz - tenyeremtõl izzik a véred, nõ soha szebben nem remeg érted. Égõ szerelmed senki ne várja: halálos csókom feszül a szádra."
<Hát ez a nap is eljött. Magamban nagyot sóhajtok. Kénytelen leszek szállást találni. Noha még nem annyira sürgős, de ezt nem fogom az utolsó pillanatig halogatni. Mint múltkor a tüzijátékot. nem értem mi volt a probléma, annak az embernek csak a bajusza pörkölődött meg. És a nézőközönség fele szerzett valamilyen égési sérülést. De látványos volt azt meg kell hagyni Nade nézzük mi a felhozatal.>
Elindulok a bódék mellett. Nézegetem a portékákat, de igazán nem nagyon érdekel. Annál inkább a veszélgetések. Fülelek, igyekszem elkapni olyan beszédfoszlányokat amelyek esetleg közelebb vezetnek célomhoz.
<Hátha van valaki aki épp egy rátermett tűzvarázslót keres lakótársnak. Mondjuk odamehetnék egy paraszthoz és elmondhatnám ki vagyok. Biztos lenne tető a fejem fölött. De nem akarok egy koszfészekben lakni.>
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: Ordan, piactér Idő: Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Sétálgatsz a piactéren, nézegeted a portékékat, gyümölcsöket, halakat, különféle szerszámokat, textileket.
Eközben két különösen pergő nyelvű árus beszélgetésére leszel figyelmes:
-Aztán azt hallotta-e kend, hogy a Veravi házban mi történt? -Nohát mi volt? Az özvegy Veraviné szeretőt talált tán? -Azt nem, de tolvajok törtek rá az éjszaka. A Lángőrök fülön csípték az egyik menekülőt, de ketten így is elszeleltek!
A Veravi családot hírből ismered, az említett hölgy egyedül él egy tekintélyes, kétszintes házban. A férje a Rend tagja volt, de két éve elhunyt, a fia pedig, szintén tagja a Rendnek, de már öt éve senki nem hallott felőle. Azt nem tudod, hogy a hölgy mivel foglalkozik, ismereteid szerint 45-55 éves lehet.
<Nos itt a megoldás. Szegény Verariné biztos örülneegy kis védelemnek, én pedig remekül ellennék nála. Ha pedig Sogron adja, újabb betörők jönnének, hát megemlegetnék azt a napot amikor szembekerültek velem. Na akkor irány Verariné háza.>
Kinézel magamnak egy járókelőt és illedelmesen megszólítom: -Elnézést tudna nekem segíteni? Verariné házához szeretnék eljutni. Útba tudna igazítani?
Ha igen követem az útmutatást, ha nem addig kérdezősködöm amíg nem kapok kielégítő választ.
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: Ordan, piactér Idő: Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Legcélszerűbb az lenne, ha a két beszélgetőt kérdezed meg, azonban ezután biztos, rólad beszélnének egy hétig, ezért úgy döntesz, más forrás után nézel.
Az első megkérdezett, egy középkorú hölgy, aki éppen melletted elhalad, de ő nem ismerei az özvegyet. Tovább kérdezősködsz, míg a Lángőrökhöz nem érsz.
Jöttödre végig mérnek, felismerik rajtad a Tűzvarázslók öltözékét, ezért kicsit ki is húzzák magukat. Kérdésedre elmondják, hogy a Kohó szigeten lakik, a Szeles utcában, ott majd megtalálod.
<Köszönöm Sogorn, hogy alkalmasnak találtál. Talán egy herceg előtt tisztelegnek így az őrök. De ettől még nagyban hozzájárulnak a közbisztonsághoz. Tisztelj mindenkit, ha te is tiszteletre vágysz. Hányszor mondogatta ezt Morean mester.>
Megköszönöm a segítséget és további jó munkát kívánok. <Akkor irány a Kohó sziget. >
Elindulok a dokk felé. Ha megérkezem megkeresem Halwint akivel az évek során már annyiszor utaztam. Néha egy-egy csínyben is benne volt. -Üdv Halwin. A kohó szigetre szeretnék eljutni. Amúgy hogy megy ma az üzlet?
Halwint már messziről kiszúrod, hosszú pipája messze előre nyúlik szalmakalapja alól, lába a csónakról a vízbe lóg. Jöttödre felnéz, majd széles vigyorra húzódik szája. -Üdv, néked is Forrófejű! Nagyon sietsz? Elszívnám még ezt a pipát?-kérdi. -A Kohó szigetre? Mi dolgod ott? Na, szálj be! Mellesleg segíthetsz is evezni, úgyis jössz nekem 10 rézzel a múltkori miatt! Látod, pangás van. Ebben a melegben kevesen mozdulnak ki otthoról.
A sziget elég meredek partoldallal bír, csak 1 helyen lehet kikötni, de az hajók fogadására is alkalmas. Több kovácsműhely is van itt, a kiválasztott kevesek készíthetik a Rend számára a vérteket, fegyvereket, de a hétköznapi élethez szükséges tárgyak többségét is itt kovácsolják.
-Nyugodtan szívd csak el ráérek egész nap. Tudod most, hogy végetért a kiképzés lassan el kell kezdenem valamiféle szállást keresnem, nem maradhatok örökre az iskolában. Nemrég voltam a piacon és hallottam 2 kereskedőt aki arról beszélt, hogy Veravinét nemrég kirabolták. Nem hallottál róla? Úgy döntöttem felajánlom szolgálataim, cserébe a szállásért. Esetleg, ha kell besegítek a ház körül. Úgy hallottam elég nagyban él. És emelett nem kell itthagynom Ordant, hogy valami közeli faluba költözzek. ha a rendnek szüksége lesz rám bármikor megtalál.
Megfogom az egyik evezőt és nem túl sietősen evezni kezdek. Mikor meggérkezünk kiszállok a hajóból. -Remélem lesz egy kis eső legalább fellendíti az üzletet. Meg ránk is férne most. Menj csak nyugodtan, nem tudom mikor végzek. Majd keresek visszafelé valakit.
Elindulok a szigeten. Először csak nézelődök, azátn megkérdezem merre találom a Szeles utcát.
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: Ordan, Kohó sziget Idő: Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Miután Halwin kitett, körbenézel a szigeten. Bár Ordanban élted le életed nagy részét, errefelé még nem jártál.
A sziget meglehetősen kopár, sziklás. Csak nagyritkán látsz valamilyen elszáradt kórót, és a kovácsműhelyek füstje beborítja az utcákat. A füstöt néha arrébb lebbenti a szél, ami élénkebb itt, mivel nincs ami akadályozza. A kovácsok kemencéiből kiáradó hőség miatt így is sokkal melegebbnek érzed a levegőt. Legalább egy tucat műhelyt látsz, fegyver- és páncélkovácsok, szerszámkészítők, de ötvösök is találhatóak a szigeten.
A lakóépületek szinte kivétel nélkül egy szintesek, de nagy kiterjedésűek, a műhelyek miatt, és ezért távolabb is helyezkednek el egymástól.
Kétszintes ház csak elvétve akad és ezekhez nincs hozzáépítve műhely. Gazdáik vagy elég tehetősek voltak, hogy máshol állítsák fel kohóikat, vagy valamely más szakmát űztek.
Mivel csak pár utca van a szigeten, hamar megtalálod a házat, amit keresel.
Kétszintes, lapos tetős ház, egészen a parton. Régi épület -talán a legrégibb ezen a szigeten-, jól karban tartott, de már látszik rajta az idő. Az emeleti ablakok nyitva vannak, de mozgást egyenlőre nem látsz.
Az utcákon nem járkálnak emberek, a nyitott műhelyekből a kovácsok felnéznek rád, ahogy elhaladsz előttük, de nem szólnak, folytatják munkájukat.
A kalapálás zaja betölti a szigetet. Hangos, de még elviselhető.
Szerencsére a ház, kissé távolabb van a műhelyektől, és a hullámok zaja is tompítja a kalapácsok csattogását.
<Meg kell hagyni takaros egy ház. A zaj kicsit nagy, de néhány nap alatt megszoknám. Kéréds, hogy befogadnak-e. Elég gazdag lehet a nő, ha futja cselédekre, mert nem hinném, hogy egyedül tartja rendben. Kellek én egyáltalán ide? na ha már eddig eljöttem megpróbálkozom.>
Odamegyek az ajtóhoz és bekopogok. Aztán türelmesen várok.
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: a Veravi ház Idő: Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Kopogásodat követően türelmesen várakozol, majd lépteket hallassz bentről. Az ajtó kitárul, és egy feltűnően csinos, ránézésre 35 év körüli nő nyit ajtót.
Hosszú kék színű ujjatlan ruhát visel, ami alatt egy fehér rövid ujjú blúzt hord, lába mezítelen. Bal kezében egy fakanalat tart, amit láthatóan nemrég még valamilyen étel keverésére használt.
Rádnéz, majd a következőt mondja: -Igen, segíthetek valamiben? Hangja kellemes, bársonyos.
_____________________________________________ JK: Lernun ("Forrófejű" Lenis) Helyszín: a Veravi ház Idő: Baglyok hava, 1 nap. délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
-Én vagyok Veraviné. - mondja a hölgy - Mit óhajt? -Jajj, oda ég az ebédem! Jöjjön, be! - majd az ajtót nyitva hagyva, elsiet, feltehetően a konyha felé.
Ahogy belépsz az ajtón, egy meglehetősen tágas előtérben találod magad. Jobbra nyílik a konyha, aminek ajtaja nyitva van, és egész kellemes illatok áradnak kifelé rajta. Szemben veled, az emeletre vezető lépcső, ami mellett jobbról és balról is egy-egy ajtó vezet a ház hátsó részébe. Az előtérből balra, a konyhaajtóval szemben újabb ajtót látsz, ez csukva van. A ház méreteiből adódóan, meglehetősen nagy helység lehet mögötte, vagy abból újabb nyílhat.
-Mit is mondott, hogy hívják? - kérdi az özvegy a konyhából.