• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

II. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
202 hozzászólás • Oldal: 7 / 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Re: II. Csapat

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2009.08.30. 21:51

Üdv!

Holar;
Nah nekiálltam a karakternek, és valszeg paplovagból lesz megkreálva. Káosz jellemmel lehetek Domvik paplovag?

Orwen;
Az eredeti előtörténet megmard gondolom, de az első találkozó és a mostani közötti időszakot ki kellene tölteni. Arra gondoltam, hogy Lorgar egy Inkvizíciós Purgáló egységhez került, ahol kiütközött rajta eddig "rejtett" elmebaja. Ez alatt enyhe őrültséget értek. Vagyis hogy az eddig véres purgálások betettek neki és kicsit zizzent lett. Ez azzal jár hogy ha brutális véres látvány tárul valahol a szeme elé akkor hajlamos lesz dühöngeni, illetve csata alatt elborul az agya és gyilkolási vágy keríti hatalmába. Azt is lehet hogy adott esetben emiatt eltanácsolták az Egységből és abba a kolostorba került ahol Raicor tanult, és itt a papok és mások hatására valamelyest visszanyerte a józan elméjét.
"We shall earn the favour of the Gods with the blood of the Weaklings!"
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 317
ZK Karakter: Kenji Otomo, Komisszár // Redmondi Mesék
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.30. 22:18

Lorgar: Kizárt dolog!!! A lovagok lovag RENDEKHEZ tartoznak. A rendhez való tartozás kizárja, hogy olyan tagjai legyenek, akik nem tudnak eleget tenni, a rend (amúgy nagyon szigorú) szabályainak. A rendhez való tartozás pedig kihat az egész életükre. Ha mégsem, úgy nem tarztozhatnak a rendhez.
Holar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 132
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2009.08.31. 7:18

Holar!

Én ezt értem, de a paplovagnál azt írja hogy csak azok a lovagok tartoznak rendbe akik Shadonban maradnak, és ott védik Domvik hitét. Akik Shadonon kívül tevékenykednek nagyon ritka esetben rendtagok.

Kérlek olvasd el a könyvben a paplovag leírást. Ha így is tartod az ítéleted akkor elfogadom. Kösz.
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 9:30

Ismerem a leírását. Az esetleg már nem a rendhez tartozó lovagokat illetően is írtam, hogy kihat egész életükre.

Papok, paplovagok kézikönyve, Egyistenhitek és a Kyr vallás, 48. oldal harmadik hasáb lap teteje: "Ha valaki Domvik hívőt akar játszani, számos lehetőség közül választhat. Egy megkötéssel kell számolnia: jellemében helyet kell kapnia a Rendnek, és a Halál sohasem szerepelhet!"

"Káosz-Traclon: A Káosz szolgái nincsenek tekintettel semmilyen befolyásoló erőre, mely meggátolná őket szabad akaratuk érvényesítésében." Ha a lovagrendet figyelmen kívül hagyod, akkor is ott van még a vallásod, (amit ugye paplovag lévén valamivel keményebben kell gyakorolnod, mint egy átlag hívőnek) ami eleve sok gátló tényezőt állít eléd. Íme néhány:

Halálos bűn, ha úgy halsz meg, hogy nem nemzettél gyereket.
Köteles vagy gondot viselni a szegényekre, gyengékre, elesettekre.
Nem mehetsz el csak úgy egy olyan édesanya mellett, akit bántalmaznak.

Remélem belátod, hogy lehetetlen kérsz.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.31. 9:46

Lorgar!

Most Hólarnak igaza van, legalábbis tényleg nem lehetsz kaotikus Domvik kegyelttel. Viszont akkor maximum harcosból alakítod ki a karaktert, jó, nem lesz szakrális hatalmad, és úgy írjuk meg az előtörit, hogy az elmebaj jeleire lassanként elvesztetted a Kegypontokat. A véres harcok kiölték belőled mindazt, amit paplovagnak hívnak. :)

Hólar!

Van ugye 150 manapontnyi ingyen varázstárgyunk. Ha valaki rúna nehézvértet akar akkor így megkaphatja? Vagy rendelkeznie kell egy nehézvérttel, és utána költhet rá az ingyen varázstárgy pontjaiból, hogy rúnázva is legyen?
A kérdés arra irányulna hogy ki kell-e külön csengetni a vért árát, vagy aztmondhatjuk, hogy rúnavért, ami varázstárgy, és ingyen megkapja?
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 10:26

Orwen:Az alapanyagokat szerintem neked kell megvenned, de nem vagyok biztos benne. Még ennek utánakérdezek.

Az idézetből kiderül, hogy a kötelező rend jellem nem csak a kegyelteket köti, hanem minden Domvik hívőt, tehát vagy káosz jellem, vagy Domvik hit. Egyszerre nem megy. Ha a "véres purgálások" során bekövetkezett volna jellemtorzulás káoszba, valószínűleg te lettél volna az első, aki a vérét vette volna, mert káosz jellemmel Domvikot szolgálni eretnek dolog, hiszen a káosz jellem teljesen idegen Domvik tanításaitól.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2009.08.31. 11:42

Holar, Orwen!

A papok paplovagok kézikönyv nincs meg, így abból nem tudok értekezni. És igen ily módon egyetértek a döntéssel. Én a kaotikus jellemet az ÚTK-s könyvre alapoztam, de az megdőlt. :D

Paplovagból hozom ki így is, viszont nem fogok külön Kegypontot venni, az őrület jeleire való hivatkozással.
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 12:46

Lorgar: Olvastad az utolsó postomat???
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.31. 13:11

Hólar!

Vértügy: rendben, kösz, hogy utánajársz.

A Szürkecsuklyások felteszem szintén valamelyest Domvik hitűek, és ki van zárva hogy rend jelleműek alapvetően.
A féldomíniumokban élő nomádok, akiket frissen térítettek meg, nos kicsiny az esély rá, hogy mind rend jellemű lenne.

Az pedig ki van zárva hogy pl. a shadoni bajvívók rend jelleműek lennének mind.
Nem kell mindent szentírásnak venni amit a könyvel olvasol, főleg ha erősen lekorlátoz, és ellenkezik a józan ésszel. Ha végigolvasod a jellemeket, láthatod hogy erősen sztereotíp leírás. Egy átlagos shadoni paraszt, aki hittel szolgálja az egyetlent, rendesen dolgozik az év napjain, de igencsak szereti a bort, s a kockát (gyakran eljátszva a család pénzét) az milyen jellem lenne?
Rend? Káosz?

Ettől függetlenül a te döntésed fogjuk követni, mindössze felvetem az én látáspontomat. :)

Lorgar: Paplovagként necces, tényleg nem lehetsz káosz jellemű, legalábbis kegyelttel sztem nem. Gondolom azért gondoltál paplovagra, mert jók az induló képzettségei, plusz vértet is kapnál.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 14:25

Van ráció abban amit mondasz, de amikor egy hivatalos kiegészítő vallásleírásában írt első (és véleményem szerint a vallás lényegét meghatározó) mondatról van szó, erősen elgondolkodtat, hogy mennyi jogom van opcionálisnak venni. Nagyon örülök neki, hogy vállaljátok, hogy eleve bizonyos hátrányokkal indultok (mint Lorgas esetében az őrület, vagy a te esetedben a fél szem- ahogyan az illusztráción láttam), de véleményem szerint Domvik hívőnél a káosz jellem nem kerülhet szóba. Az őrületet Rend jellemmel is tökéletesen meg lehet valósítani, egy második kategóriás (4-5 pontos) akaraterővel, ha igazán vállalni akarja. Én sem hiszem, hogy minden shadoni rend jellemű, de ne felejtsük el, hogy az általad említett parasztoknál, vagy a tolvajoknál, és bajvívóknál még mindig ott van a szimpla élet jellem lehetősége, ami mind mentalitásuknak, mind életvitelüknek teljesen megfelelhet, de mégsem natúr káosz.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.31. 15:11

Holar írta:...de ne felejtsük el, hogy az általad említett parasztoknál, vagy a tolvajoknál, és bajvívóknál még mindig ott van a szimpla élet jellem lehetősége, ami mind mentalitásuknak, mind életvitelüknek teljesen megfelelhet, de mégsem natúr káosz...
Igaz.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2009.08.31. 15:22

Igen olvastam, de úgy látszik nem volt érthető a válasz. A karakternek Rend jelleme lesz, de a vallásismereten kívül nem lesz kegy pontja, mondván hogy enyhén hibbant. Így érthető vagy magyarázzam el máshogy?
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 15:26

Lorgar: Jogos. Ne haragudj. Nem olvastam el elég figyelmesen.

A harmadik játékost, most megint nem látjuk egy darabig?
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.31. 15:48

Hólar!

Majd rájuk dörmögök. :)
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.08.31. 15:51

Jaa... hogy van negyedik is...:D hajlamos vagyok elfelejteni.
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
202 hozzászólás • Oldal: 7 / 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Vissza: V. OM Találkozó