Miért lenne örülök ha veled egyezkedhetek

Garma
Moderátor: Admin
Járni nem jár a Kegypont, csak ha napfelkeltekor imádkozik a karakter.7, Hogyan kezeljük a Kegyelt, de nem pap karikat? Kegyelt+Vallásismeret 3. kombinációval ugyebár napi egy adag Kegypont jár, de mi a helyzet a szent szimbólummal? Egyrészt kell-e, másrészt lehet-e a karinál, illetve mennyiért?
Kérdés, hogy csak harcművészetet tanult karakter, vagy kapott slan kiképzést is?8, Neked mennyire fér bele az eddigi talikról megszokott "tiadlanból jöttem, harcművészet, szamurájos kártyakép" és egy nem tiadlani iskola? (Ashaoni Tűzmester, Pyarroni Varázsló, Barbár?)
Amiket a rendek adnak mágikus dolgokat, azok nem számítanak bele a 150 Mp-os keretbe.9, A fejenként járó 150 MP-be beletartozik a saját magunk készítette varázstárgy is. Viszont a Tűzmester Rend különlegessségeként 3.TSZ-en kapott nem túl stabil tetkó az rendi különlegességként ingyé van vagy azt is ki kell csengetni a 150-es keretből?
Akaraterő10, Tűztetkó használatánál mire dobatod a Tapasztalati Mágia próbát? IQ vagy Akaraterő?
Ez Rúnamágikus tetoválás lenne? Mert akkor azt csak aktiválni kell, az már nem kíván Akaraterőpróbát.11, Ha ettől függetlenül mint "varázstárgy" összeeszkábáltam egy második tetoválást a 150 MP-s keret terhére, akkor arra is kell mindig dobálni a képzettségpróbát vagy mivel az fix varázslatot tartalmaz és nem szabadon erősíthetőt, így az "egyszerű" varázstárgy?
Igen, felvarrhatóak ezek is a keretből, s igen, te is tudod önmagadnak feltölteni őket, ha van annyi Mp-od és ismered a bm tap.mágiát legalább 3.fokon; öt perces rituálé segítségével (darabonként!).12, Mivel BM-i mágiát is tanítanak Ashaonban a BM-i tetkókat felvehetem szintén a 150 MP-ből? Illetve, ha nem is én csináltam magamnak, de tudom MP-vel pumpolni/feltölteni/használni őket?
Ezt ha jól tudom már Togar megválaszolta, ugyan azt tudnám mondani.13, Ha tiadlanból leköltözött egy kereskedő család és a még északon született, serdülő gyermeküket szeretnék beadni a Lar-Dor-i iskolába, ha már pár éve ott élnek Pyarronban, akkor az Északi Iskolába beveszik-e?
A megidézett formázatlan őselem vagy paraelem energiája feloldódik a manahálóban. Lehet formázatlanul gyűrűbe rakni bármit, csak nincs értelme egy átlagembernek.14, Varázstárgynál egy gyűrű foglalkoztat, ami mondjuk elemi levegőt idéz (igazából mindegy mit valami őselemet, majd kitalálom, ha ezzel lennék, hogy mit). Nos lehetséges, hogy nem egy komplett formázott varázslatot rovok a rúnákba és idézek meg alkalom adtán, hanem formázatlan őselemet? Illetve ami még sarkallatos, hogy az így odapöttyentett adag őselemet lehet-e még ekkor formázni?
2E tűznyíl létrehozása csak 6 Mp-ba kerül (Az elemi erő kerül 4Mp/1E-be)4, Tűznyíl tetkó szerintem:
Tetoválásba kötés 1 MP
MAV 13 MP
Tűznyíl (2E) 8 MP
Körönként töltődés (2E miatt) 24 MP
Gondolati aktiválás 10 MP
Összesen 56 MP
A végeredmény 2E-s tűznyíl körönként.
Mint minden más boszorkánymesteri tetoválással, ezzel is rendelkezhet a karakter. Ahogy a többit, ezt is tudja tölteni önmagának 5 perces rituáléval, ha rendelkezik a szükséges Mp-kal (meg természetesen ismeri a Tap.mágia-bm képzettséget legalább 3.fokon).5, A Smaragd jele (ld.: ÚTK 335.o. első hasáb utolsó tetoválás)
Ennél csupán az a kérdés, hogy ilyet tetováltathatott-e magára a karakter és ő maga tudja-e tölteni? (Szerintem mindkettő igen, de azért tisztázzuk.)
Ez így mind szép és jó, de q.tápos.1.(71 mp)
MAV--13 mp
teleport(3 kg)--3 mp
távolbahatás(+100 m)--20 mp
töltődés(folyamatos)--24 mp
aktiválás(gondolati)--10 mp
leplezés--1 mp
1. tárgy leírás: max 3 kg súlyú tárgyat teleportál 1 E vel 100 m en belül. Mind a tárgyat mind a célterületet látni kell. A tárgy kisugárzása leplezve van így manalátó háttérrel nem felfedezhető. Folyamatosan használható.
1lat az 1 grammnak felel meg. Namármost, egy adag méreg úgy 1 centnyi lehet. 1 centnyi anyag pedig sok mindenben függ attól, hogy mekkora súlyú, hogy milyen anyagról van szó – pl. más egy légméreg egy adagja és más egy tégelybe zárt zselészerűségé…2.(79 mp)
MAV--13 mp
elemi erő(1E,csóva)--5 mp
méreg teremtés(1 lat)--5 mp
távolbahatás(+100 m)--20 mp
aktiválás(gondolati)--10 mp
töltődés(folyamatos)--24 mp
leplezés--1 mp
2. tárgy leírás:az alant írt mérget freccsenti 1 lat(fogalmam sincs ez mennyi, hányszorosa egy adagnak) mennyiségben egy 100 m-en belül tartózkodó látható célpontra. Leplezett és folyamatosan töltődik.
Igen, a ME-t megkapod amit ad a Vallásismeret képzettség megfelelő foka akkor is ha nem vagy pap, csak kegyelt.ME bónusz
Ha a kari elmélyült hitében(gyakorlatilag KM hatáskör) akkor kaszttól függetlenül adja a képzettség.
Dreemer írta:Anyi ajánlást kaptam tölük hogy áltlaános célú casptot csináljatok, ami elvielg midnen helyzetnben életképes.
(leglaábbis én igy értettem meg)
Kérdés, hogy csak harcművészetet tanult karakter, vagy kapott slan kiképzést is?
Előbbinél: tűzmester lehet, varázsló fogszívva, mert lehet addigra kiöregedik, barbár semmiféleképpen, hisz az egy népcsoport.
Másodiknál: egyik sem lehet.
Amiket a rendek adnak mágikus dolgokat, azok nem számítanak bele a 150 Mp-os keretbe.
Akaraterő
Ez Rúnamágikus tetoválás lenne? Mert akkor azt csak aktiválni kell, az már nem kíván Akaraterőpróbát.
Igen, felvarrhatóak ezek is a keretből, s igen, te is tudod önmagadnak feltölteni őket, ha van annyi Mp-od és ismered a bm tap.mágiát legalább 3.fokon; öt perces rituálé segítségével (darabonként!).
A megidézett formázatlan őselem vagy paraelem energiája feloldódik a manahálóban. Lehet formázatlanul gyűrűbe rakni bármit, csak nincs értelme egy átlagembernek.
Ahhoz, hogy ezt a gyűrűből megidézett őselemet/paraelemet formázatlan állapotából uralma alá hajtson egy karakter és formázni tudja véleményem szerint szükséges a 4.fokú Őselemi mágia képzettség ismerete.
Van arra mód, hogy itt „részfelhasználás” történjen (pl. 5E-ből csak 3E-t hajt uralma alá a mágiatudó), de ebben az esetben a gyűrű teljesen kiürül és újratöltődésig nem használható; a formázatlan őrselem/paraelem feloldódik a hálóban.
Itt jegyezném meg: pl. tűzszőnyeg – ha 5E-vel van rúnamágikusan felírva, akkor nem hozható létre csak 3E-gel – az jön létre és olyan erővel amit a rúnamágikus jelekkel a gyűrűbe lett foglalva! Viszont ezt egy varázsló 4.fokú Őselemi mágiával már újraformázhatja a szabályoknak megfelelően.
2E tűznyíl létrehozása csak 6 Mp-ba kerül (Az elemi erő kerül 4Mp/1E-be)
Tehát a végeredmény 54 Mp-ba kerül a gyűrű. Egyébként jól van felírva.
Igen, a ME-t megkapod amit ad a Vallásismeret képzettség megfelelő foka akkor is ha nem vagy pap, csak kegyelt.
Jah, én a magasmágia őselemi idézésével számoltam, nem tap.mágia befoglalásról.2E tűznyíl létrehozása csak 6 Mp-ba kerül (Az elemi erő kerül 4Mp/1E-be)
Tehát a végeredmény 54 Mp-ba kerül a gyűrű. Egyébként jól van felírva.
Itt azért számoltam 4MP/E-vel, mert úgy vettem, hogy egy ashaoni tetoválós kolléga csinálta ezt is neki és a tűzvarázslói tűznyíl varázslatot foglalja bele, ami 4MP/E költségű. (Mondjuk az a 2 MP nem sok vizet kavar szerencsére.)
Ezt mondjuk már Heroldnak írtam, mert kérdezte, hogyha csak kegyelt, de nem pap, akkor is megkapja a +ME-t.Igen, a ME-t megkapod amit ad a Vallásismeret képzettség megfelelő foka akkor is ha nem vagy pap, csak kegyelt.
Itt csak annyit kérdeznék, hogy akkor mégis kell Kegyeltnek lenni a +ME-hez? Mert a Beszélgessünk... topicban pont ezt a felvetésemet cáfoltad meg Orwen kérdésénél és azt írtad, hogy elég ha hívő, de Kegyelt háttér nem kell a képzettség mellé.![]()
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó