"Itt és most leteszem a nagyesküt: Hős és én végigjártuk mindet! Nem, ez nem hét nagyétkű szajha összefoglaló neve, hanem hét kocsma! Csak mivel mind a hét női nevet visel a helyiek már csak így hívják.
Az első hölgyike Csókos Enna. A kocsmárosnő az, fiatalkorában igen szép volt, s főleg a szája.
A második Szent Gerda. Mint ahogy a neve mutatja, helyi szentről nevezték el, de a hely maga egy lepukkant kis kuckó, csoda hogy még nem csukták be, de talán a szent neve teszi hogy fennmaradt.
A harmadik Tyrácska. Nem igazi élő nőről kapta, a hely neve maga a Tyra, tulaja szerint lelke van, s szereti ha becézik. Szerintem a tulaj sokat iszik.
A negyedik Szép Izolda. Hohó, legendabújók, füleket kinyitni, lovagkori hölgyike neve volt ez, kinek nagyon szép hosszú haja volt, bele is szeretett egy lovag, ám Izolda kellette magát mielőtt a medve bemehetett volna a málnásba. De annyira, hogy sose ment be: kergetőztek az erdőben, Izolda megcsúszott, beleakadt szép fonott haja egy ágba, fonata nyakára tekeredett s megfojtotta. Nem tudom hogy lehetett ez, megkértem alkalmi társnőmet, magyarázza már el, de ő inkább elvonszolt szobára. Sose tudtam így meg hogy lehet ezt megcsinálni, de Szép Izoldáról kis kép van kitéve a falra és alatta kis mécses ég mindig.
Ötödiknek aktuális már egy kis vér, azaz Fekete Lola. Egy boszorkányról kapta a nevét akit annak rendje és módja szerint máglyán megégettek. Látogatói megrögzött matrózok és hajós tisztek, itt verték be az ÉN és nem a Hős orrát. Hős levert egy taplót aztán kinn felesett egy kockakőben de akkor is egy begyes éjjeli pillangó keblei közé. A szerencsés mindenit!!!
Hatodiknak hagy mutassam be Prisca Tincsét! Egy aggszűz a névadó, a tulaj legidősebb lánya. Hős szerint csak azért szűz mert vele még nem találkozott. Szerintem meg azért mert Prisca bűnronda. Nem láttam, de ha azt a vaskos, lószőrfinomságú levágott tincset nézem amit a tulaj vitrinben őriz, megesküszöm rá. De mivel Hős be akart rúgni, nem hangoztattam véleményem.
Táncoló Zója, a hetedik tetszett nekem a legjobban. Nem a felbukkanó gorviki arcél miatt, hanem mert egy valamikori dzsad táncosnőről kapta nevét. Hős ekkor már imbolygott, én meg egy lányos gorviki fiút majdnem csajnak néztem. Huh, de jó hogy majdnem. Most mennem kell mert mindjárt rókázom..."