• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 9 / 23 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.14. 22:02

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

Tekintetem elfelhősödik, szemöldököm ráncba szalad.

<Ez a lány ritka becstelen egy görény... :evil: Remélem olyan férje lesz aki beledöngöli a sárga földbe. Megérdemelné.>

- Ó, igen. Azt hiszem most lett elegem a lányából Lyc Matter úr. Részvétem és szívből sajnálom miatta. Nos, örülök, hogy láthatólag túlélte a támadást és felépült, majd a követségen beszélünk. Én nem is zavarnám tovább a családi idilt azt hiszem többet is láttam belőle, mint amennyire feltétlen szükségem van. Ajánlom magamat. -aztán sarkon fordulok, kimegyek az Ispotályból, fogok egy kocsit és a követségre hajtatok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.14. 22:54

A folyosón szembetalálkoztál Graciannal:
-Már megy is? Apám vallomását nem várja meg? Ha felzaklatta az állapota itt kinn is maradhatsz...
Ha elmész, nem tartóztat fel. A követségen újabb atrocitás nem ért. Sőt, a kérdéses, fogadós számára szükséges papírt is megkapod, amiben igazolják, hogy az alkalmazásukban állsz. Mire végeztek az adminisztrációval, Gracian is visszatért, növendéksárkány nélkül. Megviseltnek tűnik, átnyújtotta a vallomást.
-Ha zaklatnák még a lovagok, mutassa ezt meg nekik. Apám említette, elvállalta az egyik folyamatban lévő ügyet. Üzeni, a lányt az Egyetlen Szíve kolostorban tartják egyházi őrizet alatt. Mivel ön a követség embere, és őt képviseli, meglátogathatja. Szüksége van még egyéb segítségre? Oh, apám gyógyulási ideje alatt ön helyettesíti. Kérem, tudakolja meg, milyen eseményeken kéne részt vennie, mert amíg vissza nem tud hivatalába lépni, önnek kell helyette megtenni.
Alig zárta be száját Gracian, egy nyugodt, hűvös hang szólalt meg elmédben.
<Beszélnünk kell. Tedd magad szabaddá. Egy fertályóra múlva jelentkezem.>
A hang ismerős volt. nagyon jól tudtad, ki az, és kiknek a nevében keresett meg. Talán irányt szabnak shjadoni tartózkodásodnak, ami már most sem volt eseménymentes.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.14. 23:45

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

-Igen köszönöm. Hogy micsoda? :shock: Én fogom itt helyettesíteni Matter urat? ...Hát...öszintén szólva, azt hittem előbb lesz egy kisebb-nagyobb betanulási idő, meg aktatologatáas és nem egyből a mély víz, de ha az apja így látja jónak...Nos, köszönöm, majd megkérdezem itt a kolllégákat.

-Igen szükségem van még egyéb segítségre, konzultálni akarok a követség jogtudorával, a folyó ügyekkel kapcsolatban. Egy fél óra múva ha lehet beszélnék vele, addig összeszedem a gondolataimat. És rá egy órára beszélnék a követségi titkárral, hogy hol kell majd megjelenjek és mikor, mint az apja helyettese. Megtenné hogy szól nekik? Én még azt se tudom, hogy merre van itt az árnyékszék, és az apján kívűl senkivel nem beszéltem. Köszönöm Garcian úr.

Az üzenet megkapásakor válaszolok.

<-Rendben, egy fertályóra múlva.>

Garcian távoztakor bezárom az ajtót, siopa meditációba merülök, hogy visszanyerjem a pszi-pontjaim és várom az üzenetet.

<Remélem nem azt adják utasításba, hogy védjem Matter lányát, mert biz isten inkább magamra vállalom a gyilkossági kísérletet Marboro lovag előtt...:roll:>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.15. 20:32

-Ó, nem így történt volna, ha az apám nem sebesül meg, így vészhelyzet állt elő, magának kell beugrania. Nagyon sajnálom, ha ezel kellemetlenséget okoztam... Ha visszatér, természetesen nem kell már az ő pozícióját betölteni. Ha jól tudom, a jogtudorok a tetőtérben találhatóak. Megérdeklődöm, fél óra múlva tudná e önt fogadni valamelyikük. A titkári szoba itt van a szint végén, áll majd az ön szíves rendelkezésére. Az árnyékszék a földszinten balra, és talán ezzel mindent el is mondtam.
Egyedül maradtál az iratkáoszban. Nagyjából feltakarítoták már a vérnyomokat. Lyec karosszéke igen kényelmes, meditálhatsz benne, ha akarsz.
Pontban egyedóra múlva a nyugodt hang jelentkezett.

<Foglald össze röviden, hogyan zajlott megérkezésed, kikkel kerültél kapcsolatba, milyen feladatot válalltál el fedőokból és hol szereztél szállást! A későbbieket ezek fényében folytatom!>
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.16. 15:07

(Shane Bertram)

2. nap délután (gondolom már azért olyan délután fele járhat az idő)

Megköszönöm Graciannak az eligazítást, és egy 10 körös Siopa-transzba süppedek. (A pszui pontjaim újra maximálisak.)

Aztán várom a Titkosszolgálat kapcsolatát:

-Körülbelül 48 órája vagyok az országban. Megérkezésemkor Carlos Sacredos shadoni pap fogadott.

-Azonnal felvettem a kapcsolatot a pyarroni követséggel és az itteni vazetővel Lyc Matterral. megtudtam, hogy az elődöm gyilkosság áldozata lett, megfojtották.

-Utána Szőlő és Rókában béreltem szobát.

-Ma reggel a sadoni paplovagok -a vezetőjük Marlboro- lefogattak gyilkossági kísérlet vádjával, amelyet nem sokkal az én bejelentkezésem után követtek el Lyc Matter ellen.
A fia Gracian tisztázott a vádak alól.

-Ezután kocsival az Ispotályba hajtattunk, valünk tartott Lyc leánya Helvin is. A lány tud valamit a gyilkossági kísérletről, az ajtónál halgatózótt, mikor az apját megszúrták. A fiút leellenőriztem, Asztrál és Mentál szemmel, úgy találom ő tiszta a gyilkosság megszervezésétől.

-Lyc kiállított részemre egy vallomást amiben felmentett a vádak alól, emiatt azt hiszem nem lesz több problémám.

-Jelenleg helyettesítem a diplomáciai szolgálatban Lyc Mattert. Elvállaltam egy esetet amiben perbe fogtak egy pyaroni , lar-Dori varázslótanoncot a neve XY. De egyéb hivatali ügyek is várnak még rám.

A jelentéstétel után felmegyek a jogászokhoz a varázslólány ügyiratával. (Off: Mi a csaj neve?) Kikérdezem a jogászok véleményxét, hol állnak gyengelábakon a vádak, mivel lehet védekezni és milyen törvényekre hivatkozhatok. Ezeket a saját trörvénykönyvemből is kikeresem és megjelölöm. Elmondom nekik én mivel gondoltam védekezni. (Lásd: a fogadóbeli agyalgásomat, mikor elolvastam az iraítot.)
Megkérdezem ez jó lesz-e és hogy van-e másmilyen egyéb körülmény amit felhozhatok a leány védelmében?
-Milyen keményebb diplomáciai eszközöket vethetek be szankcióként amit nem söpörhetnek félre, és amihez jogom van? (pl: kereskedelmi egyezmény felmondésénak kilátásba helyezése, a kiadatási egyezmény felfüggesztése, stb.)

Aztán lemegyek a titkárságra.

-Jó napot, Shane Bertram vagyok, én helyettesítem most Lyc Matter hivatali ügyeit. Kérem az eseménynaptárát erre a hétre előre, napi bontásban, hogy milyen hivatalos rendezvények és találkozók vannak, ahol képviselnem kell őt. Köszönöm.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.16. 18:46

<A papoktól óvatosan kérdezz, megfigyelés alatt tarthatnak. Ha jól nézel, meglátod. Minden követségi tagot valamilyen formában ellenőrzés alatt tartanak. Lyc Matter kutakodását fel kell függeszteni, korrupcióról akarja lelebbenteni a fátylat, nem a mi dolgunk, shadoni belügy! Akadályozd meg a további keresgélését, de ne fedezze fel benne kezed! A Szőlő és Rókában minden vörös telihold idején találkozhatsz egyik személyes összekötőnkkel, ha komolyabb helyi segítségre van szükséged. A fedőneve Magyal. Ő akkor is oda megy, ha éppen nem kellesz neki. Egyéb időpontban nem elérhető. Marlborot ismerjük, ne törődj vele. Helvint hallgasd ki, aztán keresd meg azt, aki Lyc Matterre kezet emelt és tedd félre lehetőségeidhez mérten. A tanonc védelme jó, vidd, ameddig tudod. Személyes feladatod: keresd a Nimfát. Az első nyom, amit felé megtalálsz, azt három nap múlva Chantal Matter művésznővel érkezik részedre. Fogadd a hölgyet, légy vele udvarias, de hálójába ne kerülj. A nő úgy tudja, a "nyom" a családod egyik ajándéka, amit neked kell átadnia. Van kérdésed?>

*

A lány neve Astarte Mon-Laro. A jogász, aki épp ráért, egy göndör, fekete hajú, középkjorú férfi volt, kígyós karpereccel, sötétszürke bársony kabátban. Az ő asztalának rendjéről Lyc példát vehetett volna.
-Üdvözlöm! Az Astarte lány egyszerre került nevetséges és súlyosan komoly helyzetbe. Figyeljen ide, uram. Mindketten tudjuk, hogy némely pontja nemcsak bagatell és témadható, de egyenesen nevetséges. Mint a disznók...vagy a mondvacsinált nyavalyák, amik teljesen függetleníthetőek a tanonctól. Viszont nem odahaza vagyunk. Itt nem figurázhatja ki a helyi egyházfikat miatta, mert itt ezeket komolyan veszik, pedig felnőtt, tanult emberek. Fogadni mernék rá, nagyon jól tudják ők is, miért felelős a lány, és miért nem, de példát statuálhatnak vele, mert varázslótanonc és nem tartotta be a rá vonatkozó passzust: nem varázsolhat, míg shadoni földön tartózkodik. Ő pedig tűzzel machinált. Ez igaz, de megpróbálhatja valami természetesebb, kevésbé mágikusabb körülményre kenni a gyújtogatást. Meret a hölgyemény a pipafűárus egész holmiját hamuvá égette, ha nem derült volna ki a vallomásából.
Hátradőlt, kezében a tőled elkért paksamétával:
-Az ilyen olyan ízületi bántalmakat, disznófelfordulást kigolyózhatja, ha okos. De a tűzzel gondjai lesznek, és azzal is, hogy a lány nagyon választékosan beszél, tanult, de nem nemes. Ha nemes lenne, hivatkozhatna a származására, hogy nem démonok oktatták ki, hanem ez rendjének elvárása. Könnyebb dolgunk lenne, ha a mestere élne, de időközben a becses magiszter úr jobblétre robbant a laborjában. Viszont. És ez a viszont fontos: az az inkvizítor, aki jelenleg ellene van, név szerint Alderic a neve, eredetileg szektákra szakosodott. Ha épp el lenne foglalva, akkor a helyére egy jóval felviléágosultabbat kapna ki az ügy, még pedig Frastrada Delgadót. Tudja, miben áll egy varázsló képzése, szakmája, és nem viseltetik feléjük skatulyázón. Kár, hogy nincs egy éppen felbukkanni vágyó szekta, mert miattuk Alderic passzolná az ügyet és önnek már sokkal de sokkal könnyebb dolga lenne.
Visszaadta a mappát:
-Fenyegetést nem javaslok. Azzal rontana a helyzeten. Jelenleg egy dolgot tehet: hogy a lány elkerülje a kivégzést. Vagy ha bebizonyítaná, hogy szűz a védence, kiiktathatná a démoni oktatás eshetőségét. Hisz a helyi papság úgy véli, akit egy démon okított ki, biztos hogy meg is hágta. Astarte kisasszony erkölcsei felől nem tájékoztattak és kinézem Alderic inkvizítor úrból, hogy nem nagyon nézett a hölgy ölébe, mert arra hajt, hogy máglyára juttassa.

*

A titkár kissé laza idegrendszerű ipse, épp könnyes szemekkel, zsebkendőt fújva találod, verseskötettel ölében. Megigazította minden felé szétálló hajzatát, és szipogva keresgélni kezdett:
-Ah, igen, Lyc úr heti rendje! Mindjért meg is van!-tett eléd egy gyöngybetűkkel írt listát:
-Nos, mivel a nagy nagy követ urunk epéje ismét bántalmakat okoz, Lyc úrnak holnap délelőtt jelenése van a királyi palotában kísérettel, és kész beszámolóval a legutóbbi csapatjelentésekről. Hány fő, milyen fegyverzettel lépett partra Gorvikban a hazai sereget segítendő. Továbbá jelen kell lennie egy vacsorán, a királynő egyik udvarhölgyének villájában, holnap este 8kor. Kéretik minimum 4 kísérővel, alkalomhoz illően bevonulni. Aztán holnap után nyílt napja van, az országban tartózkodó pyarroni és államszövetségi polgárok meghallgbatása folyik, ügyes-bajos esetekkel. Előjegyzés szerint huszan várakoznak...És 4-5 hirtelen betoppanó emberrel kell számolnia. Vagy éppen nem emberrel, mikor mi esik. Holnap után azután a kikötőbe befutó leszerelő pyarroni katonákat kell meglátogatnia, igényeikről listát írni, azt behozni ide, személyes jelentéssel mellékelve, mit tapasztalt a katonák moráljáról, milyen eredménnyel végeztek a gorviki partokon, és hány halott van. Holnap után azután és azután érkezik Chantal Matter művésznő...Fogadni kéne, megszervezni kíséretét a Matter házba. Hirtelenjében ennyi...Ha van valami új, akkor tájékoztatom...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.16. 22:06

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

A kapcsolatnál:

-Igen van kérdésem. Ha lokalizáltam a merénylő személyét likvidálni kell? Ez esetben szükségem van egy megbízható végrehatóra aki elvégzi a munkát. Engem nem képeztek ki ilyen feladatokra, sem arra hogy hogy tűntessek el egy hullát és mindenre ami ezzel jár. Ezt maguk is tudják. A likvidáláshoz kell nekem egy fejvadász vagy harcos Ha Magyal ebben tud segíteni az jó lenne. Csak akkor adjanak neki parancsot, hogy én fogom megnevezni a merénylőt akit el kell tűntetnie.
-Amennyiben életbeben maradhat, de félre kell állítani megpróbálhatom ráhúzni a vizes lepedőt, vagy börtönbe juttatni. Hisz ha bizonyíthatóan Matter merénylője ezzel nem lesz gond, de egyértelmű utasítást várok, hogy mi legyen a célponttal! Likvidálás vagy félrerállítás?

-És eszembe jutott még valami jelenteni való: Lyc Matter informátorának hozzám került egy kódolt üzenete amely a következőket tartalmazta: "A madárka már repül, de az íjászok észrevették. Ha a hó leesik, talán a fém fémet fial, de a kölyök megeszi nemzőit."

-Valami olyasmire gondolok, hogy Matter rájött valamire a shadoni fegyvervásárlási ügyletek körül. "A fém fémet fial" mire a hó leesik, tehát télre készül valami...nem vagyok kódfejtő, de biztos tudnak kezdeni vele valamit.

Az utasítás többi részét megértettem és azok szerint fogok cselekedni.

(Off: Kérem szépen a pszi mester -előljáró nevét- akivel tudatkapcsolatba kerültem, hiszen óhatatlanul ismernem kell az illetőt a pszi-üzenet esetén. Jó, persze valami régi kiképzőm lehet a pyarroni titkosszolgálatnál, de valami nevet adjál neki. :roll:)

A jopgászoknál figyelmesne végihallgatom a hivatalnokot.

-Értem. Nevezzük nevén a gyereket. Úgy érti a szüzesség vizsgálatánál valami apáca saját kezűleg győződik meg a vádlott szűzhártyájának épségéről? De ha ez megementi a lányt a kivégzéstől, nem elhanyagolható...

-Szóval a mostani inkvizítor egy szektavadász. Ez remek! (gyorsan egy írnokot kéretek a terembe.)

-Akkor kérem azonnal fogalmazzanak a követségtől egy hivatalos passzust az egyházmegye püspökének címezve. Ne az inkvizítoroknak, hanem annak az egyházfinak aki az inkvizítori kinevezéseket adja. Teljesen hivatalos kérelmet írunk, amelyben jelezzük, hogy a bíráskodó inkvizítort elfogultnak tartjuk; épp ezért a tárgyalás tisztasága és jogegyenlőségéne miatt tisztelettel kérjük a püspököt, hogy jelöljön ki az ügyben más bírát, aki...hogy kell ezt szép hivatalosan mondani...akinek a szakmai kvalitásai pártatlanabb itélet megszületését teszik lehetővé. Még véletlenül se nevezzék meg Frastrada Delgadót, még atz hinnék, hogy diktálni akarunk nekik.
-Kérem fogalmazzák bele: "miután Alderic inkvizítor a gonosz ellen folytatott tettei még Pyarronba is eljutottak, amiért mi igen becsüljük és tiszteljük őt, épp ezért nagyon kínosan érint minket hogy egy ilyen kemény és elhivatott frontember ilyen apró félreértésekre pazarolja a drága idejét mint a mi átutazó polgáraink apró szabálysértései, a mérhetetlenül kártékonyabb szekták üldözése helyett. Tisztelettel kérjük a püspök urat, hogy nyugtasson meg minket hogy az a bölcs belátás és józanság amivel eddig is kezelte ügyeinket ismét meg fog mutatkozni abban a döntésben, hogy a nagytiszteletű Alderic inkvizítor úr erejét nem fogja elvonni a gonosz, emberáldozó szekták elleni harctól ez a jelentéktelen incidens, a shadoni lakosok védelme érdekében, hiszen a gonosz és a káosz erői elleni küzdelem országaink közös érdeke.
A vádlott által elkövetett szabálysértést igen sajnálatosnak tartjuk, az okozott kárt megtéríti és a további incidensek elkerülése érdekében javasoljuk nevezettet azonnal toloncolják ki az ország területéről, Pyarronba.
Tisztelettel..., dátum aláírás, pecsét reá és még ma futár vigy a püspöki hivatlaba! -nagyot sóhatok.

-Remélem a követség pecsétes elfogultsági indítványa, némi seggnyalással körítve elég lesz hozzá, hogy legalább ne ezt a fanatikus Aldericet kapjuk. Őn mit gondol? -kérem ki a jogász véleményét.

Enyhén megynúlik az arcom a hetirendet hallva:

-Holnap jelenésem van a királyi udvarban? Mondja hogy csak tréfál! Huhh! Hát nem épp erre számítottam helyettesítés címén, dehát a munkát el kell végezni!

-A kérésem önhöz a következő: mivel nincs az alkalomhoz illő nemesi ruhám, kérem állítson ki egy költségelszámolási bizonylatot ahhoz a szabóhoz akiknél a gálaruhákat varratni szokták. Feltételezem a "munkaruháról" a követség gondoskodni fog. Ez most őrült nagy problémám, kérem segítsen megoldani. Látom ön irodalomrajongó. Bizonyára jó ízlése is van. Tudna nekem javasolni egy jó úri szabót? A ruhaproblémát még ma meg kell oldani! Kihez fordulhatok ez ügyben?

Amint el tudok szabadulni a követségről azonnal bérkocsit fogok és elmegyek az Egyetlen Szíve kolostorba, ahol Astarte Mon-Laro-t fogvatartják, hogy ez az ügy is haladjon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.17. 10:47

Arakel Nave habozás nélkül felelt:
<Minden az adott helyzettől függ. A te belátásodra van bízva, hogy a helyi törvény kezére juttatod, vagy Magyallal állíttatod félre. Ha valamilyen alvilági szervezet tagja, hiába jutattod rács mögé, az övéi kiszedik onnan. Ilyen esetben Magyalra van szükséged. Ám neked kell elintézned Magyallal, hogy elvégezze ezt a munkát. Mi csak arról tájékoztathatjuk, hogy számítson ilyen megbízásra, ne érje meglepetésként.
Ez az üzenet elég kezdetleges, és igen, fegyverszállítmány a tárgya. Többen hasznot akarnak húzni a háborúból, hogy megvastagodhassanak, no de az állam figyelő szemei időnként elkapnak pár ilyen feketeárut. Belügy, nem kell foglalkozni vele.
Járj sikerrel, hónapokba telhet, mire a Nimfa előkerül, ne várj hamari eredményeket.>

*

-Nos, amennyiben megvizsgáltatná a lányt, a börtönben szervezze meg ennek a menetét. Ám milyen apácákról beszél? Shadonban nincsenek női szerzetesrendek, hol hallott ön ilyet? Van pár ájtatos nemesasszony, aki többet van kolostoron belül mint kívül, de nem alkotnak rendet. Óvatosan dobálózzon az ilyesmivel, mert alkalmatlannak nyilváníthatja az egyház a lány védelmében felkészületlenség miatt és akkor hiába minden törekvése.
Ötleteden elrágódik:
-Ön szerint vagyunk olyan helyzetben, hogy nyomást gyakoroljunk, beleszóljunk abba, ki vizsgálja a lány ügyét? Nagyon meredek lenne elfogultsággal vádolni. Nagyon de nagyon az. Még ha Lyc Matter aláírása lenne is az alján, akkor is elképzelhető, hogy átolvasás után tűzbe vetik a kérelmet. Attól tartok, a mézesmázos körítésből kihámoznák a lényeget, és csak akkor szabadulnánk meg Alderictől, ha egy zsírosabb falat keveredne elé, mondjuk egy zaftos szekta. Az egyház tagjai itt majdnem sérthetetlenek, a világi törvények nem, csak az egyháziak vonatkoznak rájuk, így nem értenék, mi az, hogy egy világi elfogultsággal pedzegeti őt. Ha már egy egyházi írna ez ügyben, akkor fontolóra vennék a leváltását. Ajánlom, tegyen szert egy barátra az egyház köreiből, de ne egy falusi atyát, hanem valami fajsúlyosabbat. Sose lehet tudni, mikor kell pártfogó.
Hátradőlt:
-Mindezek után megírhatjuk a levelet, de nem fűzök hozzá nagy reményt, fiatalúr-ez nem lekezelő volt, teljesen jóindulatúan beszélt veled-Mivel épp nincs a láthatáron semmilyen szekta, lógni fog a koncon az inkvizítor. De legalább elmondhatja, megpróbált tenni valamit.

*

-Öhm, igen, holnap önnek Lyc Matter úr helyett meg kell jelenni Lianna királynő udvarának színe előtt...
Már amikor belekezdtél, hogy nincs ruhád, egy fagolyós állványon tologatni kezdett, számolt.
-Úgy megoldható, ha egy már eleve kész puccos darabot átszabnak az ön méretére, mert semmiből sose lenne kész időre egy vadonatúj.
Felállt, állát úgy fogta meg, amiben jó adag nőies báj vegyült, elgondolkoztatva téged, biztos hogy ez az úr a nőket szereti?! :P
- Tudja, ha apám nem lett volna titkár 5 felmenőn át, akkor én most szabó lennék. Lássuk csak, hadd lám a szemét és a haját! Valami sötétkékre szavazok, menjen el az Arany Ollóba, érdeklődjön kész vagy félkész sötétkék darabra és szabassa át magára még holnap hajnalra! És menjen el borbélyhoz, a körmeit is tetesse rendbe, továbbá-megszagolt téged, elfintorodott:
-Fürdés, parfüm! Kence a kézre, arcra, olaj a hajra, vagy kidobják mint egy koldust! Fogfehérítő!!! Ah, ez a lábbeli rémes! Be ne merjen így menni az udvarba! Vegyen puha csizmákat! Ön lesz ott Pyarron cégére! Ékszerezze fel magát, nem csak női viselet az! Bár azt majd megkapja reggel tőlünk, hisz van állandó követségi ékszerkészletünk! Nem látok magánál fegyvert. Legyen! Akkor is, ha nem ért hozzá, ez mind cicoma végett kell, nem azért, hogy produkálja, tud-e vívni!
Megint számolt, majd firkantott egy papírosra:
-Menjen ezzel a pénztárhoz! 10 aranyról szóló kifizetési igazolás ez, abból csinosítsa ki magát, de rendesen! Holnap reggel jöjjön be, leellenőrzöm magát, még a protokollfelelős előtt! Az az ember maga a halál, ha kivetni valót talál önben, képes, és hazarugdossa Pyarronba!
A papírosról kiderült, a titkárt Valentinnek hívják.

*

Az Egyetlen Szíve megbújt két nagy angyalszobor között egy alacsony ajtócskával. Érkeztetdkor öles szerzetes nyitott ajtót meghallgatta, miért, kihez jöttél és milyen címen.
-Bolond szegény, jöjjön velem. Külön kellett tenni a többi rabtól, mert zavarja lelki békéjüket!
Nos, hogy Astarte bolond-e, döntsd el magad: egy nedves, büdös kis cellában volt, ahol vödörbe lehetett csak ürítkezni, s fekhelynek ott volt a puszta kő gyér szalmával felhintve. A lányt megnyírták, alig volt pár centis haja, pedig dús, barna hajkoronája lehetett előtte. Arcra nagyon szép (mint a képen, amit küldtem neked), pyarul motyogott:
-Eleinte, a godoni és más ősi civilzációkban a csillagászat kutatások elsősorban az asztrometriai megfigyelésekre korlátozódtak, vagyis az égitestek, leginkább bolygók helyzetének és fényességének mérését tartották fontosnak. Az újkorban Liasson és Nawtar megalapozta az égi mechanikát, az egymással vonzásos kölcsönhatásban lévő égitestek mozgásának előrejelzését, így az égi rendszer égitestjeinek látszólagos helyzetét nagy pontossággal tudták meghatározni...
Mindezt a köveknek regélte, ülve a földön, kezeivel ölében.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.17. 12:19

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

Még a kapcsolathoz:

-Még egyvalamit kérdeznék: -Ki vagy mi ez a NImfa? Férfi vagy nő? Emberről van szó egyátalán?

A jogtudornak:

- Nos köszönöm a véleményét, és meg is fogadom. Felejtsék el a levelet. Azt hiszem csak rontanánk vele az ügyön.

Köszönöm.

<Hát ha Alderic szetát akar tőlem megkaphatja a hülye feje, gyártok én szektát...de ezt majd később.>

Valentinnek:

-Örülök hogy személyében ilyen képzett protokollembert találtam. Lene egy kérésem ha ennyire jól ért a divathoz nem jönne el velem seghíteni a ruhát és a kiegészítőket kiválasztani?

<Lehet hogy buzi, de ha ért a ruhákhoz, akkor jöhet. Nem az ágyba akarom vinni, csak a segítségét kérem.>

-És kérem próbáljon a luxusában mégis valami, visszafogott, konzervatí kollekciót találni nekem. Nem vágyom az ügyeletes divatmajom szerepére, bőven megelégszem a legszükségesebb minimummal, amit az udvari etikett elvár, és ha lehet ne faragjon belőlem hímringyót sem. Keltsük valami visszafogott, karót nyelt hivatalnok látszatát, ha ezt elérjük nekem ez bőven elég.
-Most van egy kis dolgom, de délután visszajövök. felmentem mára a további munkavégzés alól, amennyiben eljön és segít nekem kicsit vásárolgatni.

A kolostorban:

Elhúzom a szám a pap szavaira, a lány álítólagos bolondságát illetően.

<Na igen, azt hiszem én is adnám a hülyét hogy ne zaklassanak...>

Elképedek a meglehetősen mostoha körülmények láttán:

Shadoniul mondom a papnak:

-Egek! Hisz ez még csak vizsgálati fogság az isten szerelmére! Még rá se bizonyították a bűnösségét. Volna olyan kedves hogy szól az apát úrnak, vagy az előljárójának, hogy tárgyalásra fogadjon, miután beszéltem a védencemmel? Ezek méltatlan fogvatartási körülmények egy vádolott- és nem elítélt számára. Vagy önöknél a vizsgálati fogság már egyet jelent a bűnnel? Tudtommal a nő nem életellenes bűncselekmény miatt van itt. Nem ölt meg és nem bántott senkit. Szertenék tárgyalni az klastromfőnökkel az fogvatartási körülmények javítása tárgyában. Nem luxust kérek csak egy fokkal elviselhetőbb körülményeket. Például egy szalmazsákot, takarót. De ezt inkább a fönök úrnak mondanám el.

-És most kérem hagyon magamra a védencemel és zárja be a cellát, majd szólok az őrnek ha végeztem.

A cella ajtó döndülése után töprengve nézem a nőt és egy pillanatra, és hallgatok.

<Ha varázsló akkor tud pszit használni és valószínűleg éppúgy le tud elemezni Asztrál és mentálszemmel mint én őt, bár engem membrán és igen erős számára valószínűleg átüthetetlen pajzs véd, de az ki fog derülni neki, hogy nem egyszerű aktakukac vagyok a számára az biztos. Sok értelme nincs is hogy azt titkoljam, hogy pszi használó vagyok.>

Várok egy kicsit, hogy tudomást vesz-e egyátalán az érkezésemről, vagy még mindig a hülyét játsza. Valószínű még azt hiszi én is shadoni vagyok.

Aztán hirtelen ötlettől vezérelve megnyitom a tudatom a nő felé és pszi kapcsolatot kezdeményezek vele:

<"-Üdvözlöm Astarte Mon-Laro, a nevem Shane Bertram; pyarroni diplomata vagyok és én kaptam a feladatot, hogy védjem az inkvizítor előtt. Abbahagyná ezt kérem? Nem akarom bántani, felesleges nekem is fenntartania a látszatot.>

<"-Tessék hölgyem itt a menlevelem, én nem shadoni inkvízítor vagyok, valóban önt védeném. Már amennyiben nem háborodott meg, és nem tépné darabokra a menlevelet, oda is adnám, hogy megbizonyodhassék a gondolataim igazáról."> -aztán előveszem a menlevelem és felmutatom.

<"-Bántották, vagy kínozták önt? Tudok esetleg most valamiben segíteni? Miben szenved hiányt? Mire lenne szüksége hogy kibirja itt, míg kihozzuk innét?>" -kérdem
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.17. 20:35

<Nimfáról a forrásaink bizonytalanul nyilatkoztak: egy személyről van szó, és feltehetőleg nő. A faja ismeretlen, viszont félelmetesen ért a jövőbelátáshoz. Az ajándék kézhezkapása után majd jobban érted, miről beszélek.>

*

-Hogy hagyjam itt a munkám? Az a gond, hogy ön hiába ment fel, az fityfenét ér a feljebbvalómnak. Titkári ügyekben sajnos nem ön dönt rólam...De meglátom, mit tehetek.

*

-Ez a rendes cella egy rabnak, min csodálkozik?-hunyorgott rád a férfi, de azért odadörmögte, hívja, akit kértél.
A lány tudatában volt ottlétednek:

-Ne zavard a köreimet. Így nem lehet csillagokat vizsgálni.
<Nem tépem szét. De lassan jönnek ide a követség emberei! Levágták a hajam! Ki akarnak csinálni!>-villant félelem a szemében, ahogy felnézett rád.
-Tehát ott hagytam abba, hogy a fűfélék nyelvecskéje és fülecskéje...
<Nem, még nem estem át kínvallatáson, de hallgattak már ki olyan teremben, aminek a szomszédos helyiségében azt művelték. Éhes vagyok és szomjas és már egy hete nem fürödtem.>
Ennek a szaga azért elérte a te orrod is. Barna darócruha volt a lányon, alig ért combközépig. Lábbeli nuku, könyökig mocskos volt.
<Jobb cella és a kihallgatások felfüggesztése jót tenne.>
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.18. 19:22

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

<"Elnézését kérem de az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, Shadonban meg egyenesen visszaforogni látszanak,....ööö...ne reagáljon arra amit szavakkal mondok, ugyanis átmeneti elmezavarral fogom próbálni kiharcolni, hogy ne zaklassák további kihalgatásokkal, kell az alibi hogy miért kérem ezt...>

-Kérem asszonyom, nézzen rám. Shane Bertram vagyok, az ügyvédje...Hahó...kérem...elmondaná mit tud az ügyről? Kérem....

<A heklyzete súlyos de nem reménytelen. Súlyos mert éppúgy lehetséges a maga számára legkedvezőbb ítélett: kártérítés és kitoloncolás az országból, mint a legrosszabb: eshetőség:kivégzés. Gyakorlatilag minden a bíró szeméyén múlik. Vagy legalábbis majdnem minden...a nevetséges bizonyítékokat könnyen megcáfolhatom, de azt hogy elemi tüzet idézett már nehéz lesz valami hétköznapi dologra átvarázsolnom...elmondaná...illetve gondolná, pontosan hogy mi történt?>

-Hölygem ezzel a viselkedésével semmit nem ér el...így nem tudok magán segíteni..hölgyem kérem...hagyja abba, beszélmni akarok önnel.

<Értem. Nos köszönöm a tájékoztatását. Ha eszébe jutna még valami és képes pszível üzenni tegye meg. Ha erre még nem képes, ha nem veszi tolakodásnak, időről-időre esténként pszível beszélni fogok önnel a fogadóból, hisz mostmár így is tudunk kommunikálni, de egyébként rendszeresen be fogok jönni, hogy ezek a barbárok lássák: figyelve van önre és nem felejtette el a hazája. De ezt komolyan is gondolom. Ígérem minden tőlem telhetőt megteszek és mindent bevetek, hogy kihozzam innen, ha kikerült innét -mert ki fog, efelőkl nincs kétségem- azonnal hagyja el Shadont; amire valószínűleg kötelezve is lesz, mert a legjobb amit kaphat a kitoloncolás. Az ellátásába én is bekapcsolódok, majd küldetek önnek a fogadóbol rendes ételt, ne azon a moslékon éljen amit itt az állatoknak se adnának. és meg is mondom nekik hogy meg fogom kérdezni önt, hog rendesen megkapta-e. Ne aggódjék a körülményein fogok tudni javítani
Most elmegyek megnézem mit tudnék tenni azért, hogy az ügyét tárgyaló inkvizítor személye változzon. Nem teljesen esélytelen az ügy, de ennél többet nem mondok nem kell tudnia róla, de már kitaláltam valamit. De előtte beszélek a kolostor apátjával, mielött felfalják a tetvek, meg a nyüvek. Egyet biztosan ígérhetek. Jobb lesz, de korántsincs a végén. Játsza továbbra is a háborodottat, akkor legalább békén hagyják.
Mielőtt elmennék...>

Írószert és papírt veszek elő a táskámból.

-Nos kisasszony, legalább próbáljon meg rám figyelni, kérem...hogy volt ezzel a pipafűárussal?

<Ha akar a rokonainak, barátainak levelet küldeni vagy üzenni, tessék írja meg, én majd hazaküldöm a követség postájával.>

Megvárom míg gyorsan lekörmöl valamit közben falból dumálok:

-...szóval azt állítják hogy a dohány leégett, éa a mosonőt is ön rontotta meg...ismertetné pontosabban a körülményeket...és kérem hagyja már abba ezt a zagyválást, így nem lehet együttműködni!

<Este majd megint felkeresem szellemnyelven, ha nem zavarom...gondolom a köveken kívűl nemigen van itt valami amihez szólhat, meg ne háborodjon itt nekem...és üzenjen ha mágis bántanák, vagy zaklatnák, kocsira ülök és bejövök...közle lakom ide. Most mennem kell, fel a fejjel és ne eméssze magát. Dolgozok az ügyön és ki akaromn innét hozni. De jelenleg csak ennyi amivel byíztatnui tudom. Ég áldja.>

-Nahát kisasszony, ennek így semmi értelme, maga nem beszámítható, majd holnap vagy holnaopután ismét eljövök, remélem addig tisztul a feje! ŐRSÉG! -kiáltom.- Mára végeztem a rabbal.

A kolostorfőnöknél:

-Köszönöm apát uram hogy fogadott. Mint arról bizonyára tájékoztatták én fogom védeni az Astarte Mon-Laro nevű vádlottat. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a védencem az elégtelen fogvatartási körülmények miatt átmeneti elmezavarban szenved. Így sem kihallgatni, sem védenii nem tudom. Távollétében ítélik el.
Szeretzném kérni hogy a fogvatartási körülményein javítsanak:

-Mielőtt közölné hogy erre nincs pénzük, közlöm, hogy az én költségemre fogok tisztességes ételt és melegebb ruhát, takarót beküldeni a rabnak, önöknek ez egy fillárjébe nem fog kerülni, én érzem erkölcsi kötelességemnek a védencemet támogatni eképpen, akármit gondoljanak is róla. Öntől csak annyit kérek, hogy engedélyezze hogy az élemiszer és a ruha eljusson a védencemhez és ne akadályozza azt hogy a tárgyalásra ne emberi roncs legyen, hanem egy beszámítható tárgyalóképes ember.

-Amit még tisztelettel kérnék: védencemet felfajják a bolhák és a tevek. Komyoly esélye van összeszedni valami fertőző betegséget. Tegyék számára lehetővé legalább a két-háromnaponkénti tisztálkodás lehetőségét. Nem gőtfürdőt kértek rózsaolajjal, csak hogy legyen alkalma a saját testszagától megszabadulni.

-Ezen kívűl: a rabnak legyen hozzáférése tiszta vízhez. Azt hiszerm az ivóvíz még nem meríti ki a luxus kategőriát.

-Továbbá: abban a cellában csak tüdővészben lehet elpusztulni, de aludni nem. Vagy vigyék egy jobb cellába, vagy kapjon valami fekhelyet, mert nem hinném hogy a kolostorban fűtik a cellákat.

A beszélgetés után elköszönök az apáttól.

Visszatérek a fogadóba.

(A továbbiakat majd egy következő reagban.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.19. 23:34

<Rendben, értettem, mondom tovább a süketeléseimet. De ha még egyszer le asszonyomoz, mikor 16 éves vagyok és hajadon, lábikrán harapom!>

Ha volt ereje riposztozni, akkor annyira nagy baja nem lehet.

<Tőlem toloncolhatnak, a diplomamunkámhoz szükséges gyűjtéseket befejezetem, az egész anyag a fejemben van. Viszont nem érem el a mesterem, nem tud felőle semmit? Nagyon fontos lenne hallanom róla! Ó, a tűzeset? Három nyanya beszólt nekem. Nadrág volt rajtam és férfikísérő híján lekurváztak. Elborult az agyam és a közeli, velük egy követ fújó pipafűárus cuccát lángra kapattam. A baj már megtörtént, mielőtt gondolhattam volna azzal, ez itt tiltott. onnantól sipítozni kezdtek és jött az őrség...>

Necces lesz szembesítenie a mesterével történteket... Tovább ült a kövezeten, de már téged nézett végig, ölbe tett kézzel. Közben szövegelt:
-A férfi szaporító anatómia nagyon érdekfeszítő és egyben átlagos is, nem nagyon különbözik egyes állatfajok hím tagjainak szervi ellátottságaiktól, legfeljebb csak szőrrel való borítottságban, méretben, és merevségben fedezhetünk fel eltérést...A pipafűárusé például...

<Pszível? Attól tartok, egyéb időben figyeltetnek emiatt is. Ha nem jönne össze, akkor ennek tudja be, hogy nem alkalmas... Nem tegezne? Itt mindenki magáz, ez olyan papos...>

Bólogatott, hogy érti, jót akarsz neki, és kivinni. Egy kicsit megremeg az ajka, de nem jókedvében, amikor ezeket hadoválja:

-Ifotep Rodnas: Anyám tyúkja. Ej, mi a kő, tyúkanyó kend, a szobában lakik itt bent?...
Kap a pennáért, körmölni kezd. Nem takarja el, mit ír, rálátsz akaratlanul:

"Drága Szüleim!

Ha Adron is engedi, maholnap épen és egészségesen hazatérek! Van segítségem, ne aggódjatok! Az ellátás "fejedelmi" de lakókra még nem tettem szert! Hiányoztok, imádkozzatok értem!

Asti"

Közben beszél:

-...a dohánynak nem tetszett, hogy matatom az öreget, és öngyulladást hajtott végre. A mosónő is irigy volt...

<Este? beszélgetni? De akkor NE magázzon. Köszönöm hogy felajánlotta...>

*

Az apát kövér volt, kopasz, és kelesztett kenyér képű. A rabokkal ellentétben őt jól táplálhatták.

-Igen, hallottam, hogy akadt valaki, aki nagy fába vágta a fejszét, és ím személyesen is előtem állt. Tudom, hogy a lány nem zavarodott meg,m csak mindenki másképp vészeli át azt, hogy idegen országban súlyos vádakkal támadják. A boszorkényság nem gyerekjáték, nincsenek előjogai elbánásban. Ami önnek elégtelen fogvatartási körülmény, az mindenkinek ilyen, kivéve a nemeseknek. ha talán a lar-dori csatolmányra hivatkozna, még el is gondolkodnék...
Megsimogatta telt tokáját:
-A cella, amiben van, megfelelő, mert egyedül lehet. A körülmények megváltozásáról pedig annyit, meglátom, hogy Domvik segedelmével mit tehetek. Amit küld neki, el fog jutni, szavamat adom. A heti egy fürdés pedig bőven elég lesz neki, kicsit sokallom azt a tisztaságot, amit ön kér.

*

Elhagyva a kolostort megcsapott a meleg őszi szél hozta avarillat, és megsimogatta bőröd a nap fénye. Milyen más kinn lenned, mint mikor a cellában jártál! Lassan délre fordult az idő, és gyomrod megkordult. És mennyi de mennyi minden várt még rád ma!
A kocsi ott állt, ahol hagytad, megvárt téged, csak a kocsis csevegett egy virgokkal teli kosarat tartó tarka kendős, hosszú fonatos leányzóval.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.21. 20:50

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

<-Nah, ez is megvolt, lássuk mit kell még csinálnom: -egy: gálaruhát zserezni, meg piperézni; kettő:megszervezni hogy Aldrec ki legyen golyózva a képből...van is egy ötletem...-megkordul a gyomrom- ...-eh majd este eszek, kihagyom az ebédet. Nini, egy virágárus...erről jut eszembe kellene a szoobámbais egy pár szobanövény...legyen benne több zöld. Tulajdonképpen én szeretem a dísznövényeket.>

-Ötöt kérek-mondom a virágárusnak.

Udvariasságból -nem azért mert komolyan szükségem van rá, veszek öt szál virágot a lánytól, adok neki öt rezet. (Gondolom kijön belőle az ára.) Még nem tudom mit csinálok vele, legfeljebb szétosztogatom a fogadóban.

- A Szőlő és Rókába! -mondom a kocsisnak.

A fogadóban gyorsan felcsörtetek a szobámba. Menet közben korra való tekintet nélkül minden szolgálóleány és rendes női vendég aki az utamba kerül kap tőlem egy szál rózsát. (Nem tudom milyen virágot árult a lány, azt nem írtad.)
Mindegy milyen vén szipirtyó, hány foga van és meddig lóg a melle, nagy mosolyogva minden hölgynek adok egy rózsát akit az utamba lök az ég, akkor is ha 70 és a halál közt van.

-Hódolatom hölgyen! -mondom- és a kezébe nyomom a rózsát, és szaladok tovább.

<Nem hátrány az ha megkedvel a személyzet. Idegen vagyok itt és számukra hitetlen. És egy fogadó személyzete mocskosul alá tud vágni a vendégnek ha akar...ki nem mosott ing, patkány az ágy alatt és egyéb nyalánkságok...hosszú időt leszek itt, nem mindegy hogy viszonyulnak hozzám.>

A szobában arcot és kezet mosok a mosdótálból, majd lemegyek az ivóba és megkeresem Ruszlant.

-Volna rám egy negyedórája Ruszlan úr? Meghívom egy ebédre...-mosolygok...-tudom maga főzi, de ezt most én állom. Beszélni szeretnék önnel...

Megebédelek Ruszlannal és elbeszélgetek vele:

-Mióta van meg a vállalkozása?
-Van-e családja?
-Hányan dolgoznak itt?

-Volna egy problémám amihetz szükségem lenne egy megfelelő emberre, mert senkit se ismerek itt.

-Oh..el is felejtettem. tessék uram, itt a menlevelem, amit még be kell mutatnom önnek... arról lenne szó, hogy holnap -a munkámból kifolyólag- hivatalos vagyok a shadoni királyi palotába. A problémám az, hogy nem ismerem az itteni úri öltözködési szokásokat. Kellene nekem egy ember aki járatos ezekben az ügyekben és a segítségemre lenne nekem ma délután. Ruha kell, csizma kell, fegyver kell, borbély és pipere. Könyörgöm mondjon egy nevet aki segít, mert bizony csúfosan felsülök az első kiküldetésemen! :(
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.22. 17:07

A virágárus őszirózsával kereskedett, szívesen adott neked plusz egy szálat a rendeltek felett:
-Csak mert olyan szép a szeme...
A fogadóban tömeggel kerültél szembe. A kiírás szerint egyet fizet kettőt kap italakcióra tippantál be, férfiak és piacolós asszonyok éltek a lehetőséggel. A virágok közül három vendégnél talkált gazdára, kettő pedig a fogadó szolgálólányai között. Kuncogva köszönték meg a váratlan gesztust.
Ruszlan sóhajt:

-Uram, örülök, hogy megvan az írás a követslgről, de ez a nap éppen nem felel meg arra, hogy elhagyjam a helyem, lkátja milyen sokan tolonganak itt. Vacsoraidőben viszont lehet róla szó. Ajánlom, az ebédet kéresse a szobába, ha nem akar sert a nyaka közé. Nem mindenki jár már itt egyenesen, báreltem is fel 6 markos legényt talicskával, hogyha valaki lecsókolja az anyaföldet, hazamehessen keréken.

(folytatás válasz után)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.22. 23:17

(Shane Bertram)

2. nap dél:

Lemondóan sóhajtok Ruszlan szavaira.

-Köszönöm Ruszlan, úgy lesz. Tökéletesen megfelel a rendes menü amit ma főztek, küldje fel az ebédem a szobámba, köszönöm. ...és még valami, írja ezt is a számlámhoz: minden áldott nap küldjön be egy adag ebédet az Egyetlen Szíve kolosorba egy ottaní elítéltnek: a neve Astarte-Mon Laro; ő az én védencem és én gondoskodok az ellátásáról. Az apátfőnök tud róla engedélyezte, megbeszéltem vele, tudnak róla. Az ebédkihordás a mai nappal indul. Köszönöm.

Aztán felmegyek és megebédelek.

<Nagyon úgy néz ki, hogy ezt a bevásárlósdit, szépítkerzősdit a magam kútfejéből kell elvégezzem...Nah, mindegy megoldom valahogy, legfeljebb a protokollfőnök majd módosít rajta.>

Ebéd után -gyalog- elindulok az Arany Olló szabászatba.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 9 / 23 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23

Vissza: Shadon tartomány