• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 1 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.17. 18:42

________________________________________________________________________________

KM: Castor de Vinter
Résztvevok: Mindenki
Esemény: Prológus
A kalandban szereplő JK karakterek:

1. Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor /Yvett de Crei/

.....

//Off: A többiek beérkezése folyamatban....:D/
________________________________________________________________________________

Prológus:

A késői szerelem

A Quiron-Pentád. Csak így emlegtik a Quiron tenger déli partvidékén azt az öt városból álló térséget és annak vonzáskörzetét, amely –nyugodtan állíthatjuk- a legmeghatározóbb politikai erő a térségben.
Aki Ynev térképére néz láthatja hogy ha egy egyenes vonallal ezt az öt várost: Yankar, Daerim, Alcara, Dsidon, és Keanor-t összekötnénk; éppen egy ötszöget kapnánk.
Kép
Ennek az ötszögnek a legszebben ragyogó „ékköve” és legjelentősebb városa Yankar.
Yankar városa, a száműzött toroni Nemesi Házak menedéke, s mint ilyen, nem is szerepel a hivatalos toroni földabroszokon. A pezsgő életű, intrikákkal átszőtt városban mindennaposak a Házak közötti összetűzések és az anyaországban is bevett szokásnak számító manipulációk. Az Ezüst Arcok Városa kis létszámú, de remekül felkészített zsoldoslégiót tart fönn; ez a Yankaraon, amely hatékonyan gondoskodik a rend fenntartásáról a Pentád területén. Az öt városból álló szövetség politikai és gazdasági stabilitásával emelkedik ki a térség államai közül. Közülük is a legtekintélyesebb Yankar, mely afféle concordiával tartja függésben a másik négy várost. (Ez persze nem akadálya Yanakar és a négy város közt időnként fellángoló háborúskodásoknak.) A Pentád területén megdöbbentően magas az idegen népcsoportok aránya; élnek itt száműzött gorvikiak, dzsadok, északról idetelepült zsoldosok egyaránt. A keveredés oka egyebek között az, az egészen a legutóbbi időkig többé-kevésbé használható állapotban lévő két térkapu, amely közvetlen összeköttetést biztosított Haonwellel, illetve a délvidéki Erone hercegséggel.
A Yankaraon magának a Yankari Légiónak a neve. Ezt bizton állíthatjuk: Ynev legkeményebb zsoldoslégiója.
Kép
Hogy nem emelkedtek világméretű katonai erővé annak egy oka van: kevesen vannak. A Légió létszáma hagyományosan 21*21 azaz 441 Veteránból és hússzor ennyi kiképzés alatt álló, újoncként kezelt zsoldosból áll. Azonban ne becsüljük le ezt az alig tízezer főnyi haderőt. A Légió hírhedten hatékony kiképzése az egyszerűség alapelvét követi, zsoldosai elsősorban a gyalogharcban és a tengeri ütközetekben jártasak. A légiósok általános felkészültségére jellemző, hogy a Yankaraonban hagyományosan elhanyagolt fegyvernemnek tekintett lovasharcban is számtalanszor futamították meg Daerim Ezüstlovagjait és Vanquesa Vészhozóit egyaránt.

Groad Werhorian csillaga emelkedőben volt. A hatvanéves veterán nem kisebb tisztségig vitte, mint hogy ő lett a Yankaraon Főparancsnoka és a Város kormányzójának helyettese; illetve a „marsall”-ja.

Sok szempontból megnyugtatóan alakultak a dolgai. A gyermekei felnőttek és szép sikereket értek el a választott pályájzukon, ennél is fontosabb, hogy Groadot –vén fejjel- de újra megtalálta a szerelem.
Rokonai, barátai, ismerősei óva intették a nála 35 évvel fiatalabb nőtől. Idegen volt, nem tudták honnan jött, de láthatólag megédesítette a veterán légiós napjait, olyannira, hogy eldöntötte. A 40 éves szolgálati évének évfordulója alkalmából rendezett díszfogadáson bejelenti: eljegyzi az új asszonyt és megtartják az eljegyési ünnepséget.

Hogy ki volt a titokzatos nő; arról a legártatlanabb tévhíresztelésektől a legmocskosabb rágalmakig minden közszájon forgott Yankar népének körében. A város második emberének leendő párja olyan téma volt, ami kifogyhatatlanul izgalmas perceket szerzett a szennyes pletykákat oly nagyon szerető köznépnek. A közelgő eseményről beszéltek a piacon, a borbélynál, a füstös kicskocsmákban és a tiszti kaszinókban egyaránt.

És az ünnepség kitűzött időpontja egyre közeledett, a meghívottak várták ezt lelkesen, a körön kívűl maradottak pedig ajakbiggyesztve fitymállták a sok „urakhoz dörgölödzőt” akik szerét ejthették, hogy bejuthattak a teljes yankari elitet fevonultató zártkörű „úri-muri”-ra; és inkább megbeszélték hogy a kocsmárosné halotta-e már, hogy az új asszony tulajdonképpen egy üldözött vérivó, aki hetente…mit hetente…naponta embervérben fürdik…Ó szent együgyűség!

A négy Kalndozó nem ismerte egymást. Soha nem találkoztak, csak egyvalami kötötte őket össze: mindannyian Groad Werthorian meghívott vendégei voltak.

Ki Yankar kriminális állapotban lévő térkapuján, ki lovon, ki pedig a tenger felől lépett a Quironiera gyöngyének számító intrikákkal és hatalmi harcokkal fertőzőtt városba…

//Off: Ez csak egy Prológus, kérem a JK-kat NE reagoljanak erre a hozzászólásra, ez csak az alapállás vázolása, ezután fog indulni a kaland, mindenkinek személyre szabottan fogom megkezdeni.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.08.17. 22:40-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: A yankari légiós

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.17. 22:24

Helyszín: Tiadlan, Rózsfüzér-Boszorkány-rendház
Idopont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/1. nap, dél
Esemény: A Prológus eseményei
Résztvevok: Xue

A Rendház étkezőjében vagy és valami borzalmas főzeléket és rántott halat turkálsz a tányérodban. Nemrégiben lett az iskolának új szakácsa, aki nem igazán áll a helyzet magaslatán. Ennél még te is jobban főzől, ha nekidurálod magad…

- Te meg bírod ezt enni Xue, vagy csak én érzem úgy hogy ez a krumpli félig főtt? –méltatlankodik Sofie, az egyik Novícius.

Már épp válaszolnál valamit, mikor Carinnia a válladra teszi a kezét és megszólít:

-Ha megebédeltél, gyere be a dolgozószobámba Xue, beszélni akarok veled.

Izgatottan keresdted fel, hogy vajon mit akarhat.

Carinnia leültet egy fotelbe és beszélni kezd.

-Nos, nem vagy már novícius Xue, a rendházban töltendő taníttatásod véget ért. Nincs már mit átadjunk neked. Helyesebben semmi olyasmi, amit a ház falain belül tudnál megtanulni. –elgondolkodik egy pillanatra-

-…gondot okozna számodra, ha el kellene hagynod Tiadlant? –Tudom ti nagyon hagyománytisztelő nép vagytok; családodat hűbéri eskü köti a Dorchához….azonban a Rendnek nem itt van rád szüksége.

-Tudod, hazámban; Haonwellben is működik a Rózsafüzérnek rendháza. Sajnos az ottani vezető felett már eljárt az idő; és a Tisztelendő Anyák Tanácsa engem jelölt ki a feladatra, hogy vegyem át ott az ügyek irányítását.

-A mi rendházunk kicsit Xue, nem olyan hatalmas, mint a Livinai Gyülekezet; de biztosíthatlak, sehol a világon nem találsz olyan kiváló gyakorlati oktatást Alkímiából mint amilyet tőlünk kaphatsz. Kevés még az igazi befolyásunk, ez igaz, de épp azon munkálkodunk, hogy hasonló hatalmi tényezővé váljunk. De ehhez nekem jól képzett női végrehajtóra van szükségem…-mondja Carinnia.

-Haonvellben épp hogy gyökeret vertünk. Van három ügynököm aki a hercegség elitjébe épült be, és ott erősíti a szervezetet, de egy sincs, aki segítene a „külügyek” intézésében. Nincs a haonwelli Rózsafüzérnek olyan ügynöke akit mozgatni tudnék és más országokba, elküldhetnék, hogy kapcsolatokat építsen. Három képzett ügynök, és egy fél tucat novícius, akiket én tanítok. Ennyiből tudok gazdálkodni. Kell még nekem ember, de az itteni Főanyának sincs sok mozdítható leánya. Viszont megengedte, hogy egy Beavatottat elvigyek a tiadlani Rózsafüzér kötelékéből, hogy a haonwellit erősítsük. Én rád gondoltam Xue. Mivel az idekerülésed óta a kezem alatt cseperedtél; én téged szeretnélek elvinni, mert ismerem a képességidet. Kiváló emberismerő vagy, nyelveket beszélsz. A külvilág felé hivatalosan te Haonwell utazó diplomatája lennél, amiről erdeti okmányokat is kapsz. Viszont valójában a Rend ügynöke lennél, annak érdekében, hogy a haonwelli iskola hatalmát erősítsük. Nem akarom parancsba adni, mert nekem sokat számít az, hogy ezt ne kényszernek érezd, hanem önként vállalt szolgálatnak…bővebbet csak akkor fogok mondani a feladataidról, ha tudom hogy döntöttél. Ez már nem gyakorlat Xue. Ha terepen dolgozol, mindig egyedül leszel és ha hibázol vagy lelepleződöl, keserves és drága ára lesz annak, amit az ellenségeink fognak megfizettetni veled.

-Hogy döntesz hát? –emeli fel szemöldökét kérdőn Carinnia

Carinnia:
Kép
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 11:46

(Xue)

*Undorodva turkálom az ételt - még csak válaszolnom sem kell Sofienak, az arcomra van írva a válasz.
Carinniának csak bólintok, majd nem sokkal később megszabadulva az ebédnek nevezett valamitől inkább a szobájába sietek. Kíváncsi vagyok, hogy mit is akar mondani.
Szépen csendben végighallgatom, de már az első pillanattól kezdve tudom mi lesz a válaszom.*

- A családomat lehet hűbéreskü köti a Dorchához, de engem nem. Lehet szégyen ilyet mondani tőzsgyökeres tiadlaniként, de én nem szégyellem magam - engem ide nem köt semmi, még a szüleim sem. Egyedül a Rózsafüzér, és Ön Anyám. Mert jobban tekintek magára anyaként, mint a vérszerinti anyámra. És ha máshol van rám szüksége önként megyek. - *jelentem ki határozottan és őszintén.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.18. 13:18

Helyszín: Tiadlan, Rózsfüzér-Boszorkány-rendház
Idopont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/1. nap, dél

Carinnia elmosolyodik.

-Ezt a választ vártam tőled Xue. A lojalitásod és a ragaszkodásod engem is megtisztel, de én azért szeretném ha nem szakítanál el minden kapcsolatot a szüleiddel. Bár a rendhez tartozol, azért annyit joga van tudni a családodnak hogy élsz és jól megy sorod. Egy levelet azért írhatnál nekik, amiben közlöd, hogy az Iskola Haonwelbe küld, ahol diplomatának képeznek, melynek idejét te sem tudod megmondani…-Carinnia elgondolkodik- …igen azt hiszem ennyit még tudhat a külvilág rólad. Írd nekik azt, hogy most a munkád miatt egy darabig utazni fogsz, és hogy hivatalos utazó követ leszel. Természetesen tiadlani állampolgár maradsz de az Iskola dönthet úgy hogy téged javasol a posztra.

-Jól van Xue, ma délután indulunk. Addig rendezd el a dolgaid, búcsúzz el azoktól akiktől szeretnél.

Carinnia a faliszekrényhez megy és kivesz egy fémládikát.

A ládikában pénzesszütyők vannak.

-Tessék itt van 10 tiadlani arany. –Menj ki a Császárváros Piacára és vásárolj be magadnak amit szükségesnek ítélsz. A maradékot nem kell visszaadnod. Szükséged lesz rá ahhoz a feladathoz, aminek a részleteit majd út közben elmondom. –és Carinnia egy nehéz selyem pénzerszényt ad.

//Off: Elfelejtettem veled közölni Yvett, hogy Tiadlan fővárosában vagy. //

-És ha már úgyis a városba mész….megbíználak egy apró feladattal, amit össze tudsz kötni a bevásárlással.

Carinnia kinyit egy üveges szekrényt és kivesz belőle egy vékony falécekből ácsolt ládikát. A ládika szalmával van kitöltve, amiben teli zöld kis üvegcséket helyeztek el. Vagy egy tucat kis folyadékosüveget látsz benne.

Carinnia magyarázni kezdi:

/Leányok barátja/
Kép
-A Bájitalkészítőink csinálták. Mint azt te is tudod a legfőbb bevételi forrásunk a bájitalokból származik.

-Ezt a pár darab Leányok Barátja-italt a Császáripalota gésái rendelték tőlünk. Volt egy nagyobb…hogy is mondjam…látogatottságuk az utóbbi időben és szeretnék elkerülni a nemkívánatos következményeket. –mosolyog Carinnia. –Igencsak nagy szükségük van most ezekre, de hát nem tartunk raktáron ilyesmit, mindig frissen készítjük a megrendelőnek.

-A bevásárlásod előtt vagy után kérlek, vidd el ezt a kis csomagot a Palotakert keleti oldalához és kopogtass az oldalsó kertajtón hármat. Add be az árut és vedd el a pénzt. És ugye mondanom se kell a legfontosabb a diszkréció. Ha Palotaőrök akadékoskodnak, hivatkozz a Rózsafüzérre, és akkor békénhagynak.

-Én most elmegyek, mert indulás előtt még beszélnem kell a Főanyával. Olyan Napközép után öt órával találkozunk a Rend fogadótermében rendben?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 14:03

(Xue)

- Régóta nem adtam hírt magamról. És ők sem kerestek - bár ennek tudom az okát. - *apró fintor szalad át az arcomon* - Írok számukra egy levelet. Igaza van Anyám! Joguk van tudni mi van velem, hogy élek. Azért mégis sokat köszönhetek nekik.
...
Már ma indulunk: :eek: Óhh... Váratlan, de semmi kifogásom ellene. :)
...
- Mégis mire lehet szükségem, amihez ennyi pénzt kapok?

*A további feladatra hamiskásan mosolygok. Na igen... kelendő ez a bájital. És tökéletes a hatása...*
- Természetesen Anyám! Elviszem. És bevásárlás előtt, nehogy összetörjönek. - *átveszem tőlle a ládikát és felállok a fotelből. Fejet hajtok Carinnia előtt. *
- Anyám! Akkor én most indulok. És köszönöm a lehetőséget!
*Ha elenged a szobámba indulok legelőször. Ott átöltözöm egy kényelmesebb öltözékbe, ami nem nagyon kirívó. A selyem szütyőt a nyakamba akasztom a ruhám alá. A ládikát kézben fogva viszem, és ügyelek, hogy ne legyen a tartalmának baja. Elindulok a dolgomra.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.18. 15:31

Helyszín: Tiadlan fővárosának utcáin

A Városban nyüzsgő forgatag. A Dorcha palotájának sziluettje kevélyen uralja a látképet.
Egy pillanatra eltűnődsz rajta, hogy egy női uralkodó minek tart fenn gésákat, dehát a házanépe számos befolyásos férfiút számlál, akik nem vetik meg egy szép nő társaságát…szerencsére.

Sőt még a Dorcha testőrsége; a Kardművészekből álló „szaták”-rendje is időről-időre látogatást tesznek náluk, úgy látszik a Tökéletesség felé vezető úton vannak pihenők…:D

Tiadlan polgárai niarei vérrel kevert vérű ervek, ahogy te magad is. Határozottan lépdelsz az utcán uticélod a Palotakert felé. Az utcán egy lándzsás őrjárat sétál. A poroszlók megbámulnak mikor elmennek melletted és mosolyognak rád, némelyik cuppog és füttyög is. :D
Kép

Narancsszín ruhás szerzetes ül a templom előtt és rizsestálkájából szemezget, és békés mélabúval szemléli az utcán járó-kelő embereket.

Nagy a tömeg, a zsebtolvajoknak eszményi ez a terep. Bár Xue még nem vette észre, de egy „hivatásosnak” feltűnt a magányos nő ládával a kezében…túl könnyű meló hogy kihagyhassa.

A szürkeruhás férfi tökéletesen jellegetelen arcvonásokkal bír, ígazi városi csatornapatkány. Rutinos higyanymozgással kerül áldozatához egyre közelebb és közeleb…vajon mi lehet abban a ládában?

A tolvaj tőled 15 ynevi lábra (azaz 15 méterre) van. Ahhoz hogy közelkerüljön hozzád 3-szor kell neki Lopózás próbát tennie, a te Észlelés képzettségeddel szemben.
(Ha nincs Észlelésed akkor d20+Int. módosítóval dobsz.)

1. Próba eredménye:
(Természetesen nem írom ki hogy a tolvajnak milyen statisztikája van és mennyit dobtam.)

Célszám: 12

Dobj Észlelés-próbát és akkor van siker, ha ennyit vagy ennél többet dobsz.

Módosítóid:

- A tolvaj messze van. Minden 4 láb távolsággal -1; tehát összesen -3-at vonjál le a dobásod eredményéből.

2. próba eredménye:

Célszám: 18

Módosítóid:

-A tolvaj 10 lábon belül van van már csak: -2

Célszám: 24

Módosítóid: nincs sem negatív sem pozitív

Megjegyzés: Ez a próba testileg nem tudatos a karaktered részéről, ezért pszível és egyéb módszerrel nem erősítheted, mert ez most pusztán arról szól, hogy elég éber vagy-e, hogy kiszúrd: követnek.
Ha bármikor a három próba alatt sikert érsz el, észreveszed, hogy egy szürke ruhás jellegtelen arcú niarei férfi követ téged.
Ha ez sikerül, ennek a tudásnak a birtokában írhatod meg a következő reagod.

UI: Itt van egy netes dobókocgagenerátor, én is ezt használom:

http://www.onlinednd.timba.biz/dice/dice.html
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 17:10

(Xue)

*Élvezve a kis kiruccanás minden percét mosolyogva, vidáman ballagok a célom felé.
Az őrjárat minden tagjának egy széles bájos mosolyt eresztek meg külön, s a cuppogásra félhangosan felkcagok, majd tovább "riszálom" magam.*

//
1.próba
d20+2 / Dobás 19+2=21-3=18 Sikeres
//

*Ahogy az őrjárat elhalad, s én tovább folytatnám zavartalanul az utamat feltűnik, hogy valaki követ. Jelentéktelennek tűnő, szürke öltözetű niarei férfi. Ez pedig nagyon nem tetszik - túl sok pénz van nállam. És bár a tömeg nagy megvagyok győződve arról, hogy ha ez egy tolvaj, akkor nem lesz rest az első adandó alkalommal megfosztani mindenemtől.*
<De ha nem tolvaj és egyéb dolgot akar?... Mondjuk egy üzenetet átadni? Ugyan kitől... Ha meg igen, majd megkeres legközelebb.>
*A nagy tömeg hatására mintegy kíváncsi lány megfordulok az egyik járókelő után, hogy a követőmet láthassam pár pillanatra,

//
Varázslás
Sugallat

Mp 4, Hatótáv: látótávolság, V.i.: egyszerű cselekedet, Ellenállás: Mentális, E 1
A sugallat: "Menj haza! Túl sok őr mozog az utcákon!"
Erősség-próba: Tízes szabály alkalmazása: 10+V.Erőssége+Int.mód / 10+1+2=13
//

majd fordulok tovább és folytatom utam. Pár méterrel odébb mégegyszer megteszem ugyanezt a cselekedetet - egy járókelő után fordulok és körbekémlelek, ott van-e még a követőm - mindezt természetes viselkedés közepette.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.18. 20:47

Helyszín: Tiadlan fővárosának utcáin

//Még az őrjárattal való találkozáshoz://

A városi őrség férfiait teljesen felvillanyozta, hogy egy ilyen szép nő értékeli a kis figyelemfelhívásukat. Egymás után szakadnak ki a menetoszlopból vagy fordulnak vissza arccal és bámulják a feneked.

-Mi a neved szépségem?
-Egy óra múlva lejár a szolgálatom!

Egyedül a járőr csapatot vezető Slan-tiszt őrizte meg a hidegvérét, aki elunván a cirkuszt megfegyelmezte embereit:

-Na jól van Kuang, azt hiszem mára ennyi elég lesz, négy órás konyhaszolgálattal meghosszabbítom a mai beosztását; kiván még valamelyikőjük Kuang mellett krumplit pucolni?- tesz fel a költői kérdést a tiszt. Szinte azonnal visszaáll a menetoszlop és továbbmennek.

//A "követési-jelenet"-hez://

Szinte azonnal kiszúrod a niarei pasast. Igazából több szerepet játszott benne a véletlen, mint a tudatos észlelés...csupán egyetlen pillanatra találkozott vele a tekinteted, de az elég volt hozzá, hogy valami megmagyarázhatatlan rossz előérzeted támadjon. És te általában bízol az ösztöneidben.
Pár perc után egyértelművé vált számodra: követnek.
Rövid de intenzív koncentrációba merülsz. Az elmédben tárolt manát a tekinteteddel és egy gondolati sugallattal a niareire fóluszálod. Még soha nem használtad ezt a bűbájt életedben, és nagyot dobban örömödben a szíved, mikor tapasztalod, hogy a varázs beválik. A manád jelentős része eltávozik az elmédből de nem eredménytelenül: a "rádtapadt" férfi hirtelen lelassul, léptei bizonytalanná válnak tétován szétnéz az utcán a járókelőket figyelve. Majd sarkon fordul és sietős léptekkel távozik onnét amerről jött.
Az első sikeres varázslatod, "élesben" mióta hivatalosan is Boszorkánnyá avattak! :D
Telejesen feldobódsz a sikertől, szinte vidáman dúdolva és már-már szökdécselve teszed meg a hátralévő utat a Palotakert nagykapujáig. Igen! Megcsináltad! Teljesen egyedül és önállóan!

Jókedvedet az sem szegi hogy a Palotakert bejáratát két Slan-Kardművész vigyázza. (Mindkettő férfi.) Itt be kell menjék, hogy megkeresd odaben a keleti fal kicsiny oldalkapuját, mert ez a nagykapu tulajdonképpen arra van, hogy elválassza és távoltartsa a csőcsléket a Palotakerttől. Csak ha ezen bejutottál tudsz majd az uticélodhoz eljutni.

A Slan-őr arcán a teljes közönnyel, de udvariasan köszönt.:

-Jó napot hölgyem. -Miben segíthetek? -kérdi
/A Palotakert őre/
Kép

-szerepjáték (a kenyérre kent járőrcsapat) 1d100 Tp
-a lopakodó tolvaj sikeres felfedezése: 2d100 Tp
-az első sikeres varázslat 100+5d100 Tp

Magyarázat: A kapott Tp-ket neked kell kidobálgatni a már mutatott netes-kockagenerátorral. Például az 5d100 azt jelenti; hogy 5 db 100 oldalú dobókockával dobsz és a kapott értéket írhatod fel. Miután kidobálgattad, hány Tp-t szereztél, összesítsd és a karakterlapodon jegyezd fel a változást, és a következő reagodban egy off-üzenetben kérlek engem is értesíts, hogy mennyi Tp-t sikerült szerezzél.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 21:24

//-szerepjáték (a kenyérre kent járőrcsapat) 1d100 Tp (89)
-a lopakodó tolvaj sikeres felfedezése: 2d100 Tp (48)
-az első sikeres varázslat 100+5d100 Tp (311)
Összesen: 448 Tp//

(Xue)

Még a járőrcspathoz:
*Az ajálnkozó még elcsípheti sajnálkozó kézszéttárásomat - jelezvén: Ez van sajnos. Majd egy pajkos mosolyt eresztek meg és tovább megyek.*

A követés után:
*Hatalmas öröm tölt el amikor kiderül sikerült a "lekoptatásom".*
<Bármit is akartál, ma bizony nem rúgsz labdába :)
Juhhééééé!>
*Az öröm az arcomra van írva, nem leplezem. Minek.
Szinte szárnyalok a kapu felé, és nem torpant meg a két kapuőr. Kérdésére mélyen meghajolok előttük.*

- Szép jó napot Uraim! A Rózsafüzértől küldtek.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.18. 21:49

Helyszín: A Palotakert bejáratánál

Az őr szeme egy pillanatra összevillan a társával, majd elgondolkodva és nem minden gyanakvás nélkül méreget:

-A...Rózsafüzérektől, kisasszony? -Már meg ne haragudjék de nekem erről semmit nem szóltak! -Szóval azt mondja kegyed a Rózsafüzérektől jött...be tudná ezt bizonyítani valamivel?

Xue-nak meg kell győznie az őrt a bejutása érdekében.

Dobj egy Meggyőzés-próbát! //10-es szabály is engedélyezett//

Az őr az Emberismeret képzettségét használja a te Meggyőzésed ellenében, mert átverésre gyanakszik.

Célszám: 18

Módosítóid:

+5 mert valóban igazat mondasz, nem színlelsz és nem használod az Átverés képzettségedet

+2 mert van "Szép"-képességed

+1 Összhang módósító (a +6 Emberismeret képzettséged miatt)

+2 Karizma módosító
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 22:06

(Xue)

*Nem vártam az újabb kérdést, de mosolyom nem lohad le az arcomról. Egy picit közelebb lépek, és suttógóra fogom a hangom.*
- Tudja, én a Lányok barátja vagyok - *végigsimítok óvatosan a ládikón a kezemben, s ha hagyja őszintén a szemébe nézek.*

//Meggyőzés próba:
d20+Meggyőzés szintje+Karizma mód.+Egyéb mód.
11+6+2+8=27 Sikeres//
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.18. 22:25

Az őr érzelemmentes arca meglepő változáson megy át: elmosolyodik.

-Értem kisasszony. -Megtenné nekkem hogy felnyitja a ládika tetejét, hogy belekukkanthassak? -Bocsássa meg az akadékoskodásomat, de nekem ez a dolgom.

Miután megtetted az őr belenéz, biccent és int a társának:

-Nyisd a kaput!

Meglepődve veszed észre, hogy a két őr TISZTELEG neked, mikor belépsz az ajtón! :D

Csodálatos a Palotakert! Egy fal mentén haladsz végig ami mögött már egyenesen a Dorcha palotájának épületeggyütese van. Balról a fal jobbról rózsabokorok, orchideák, liliomok, és anniféle virágos növény színorgiája, hogy -bár ismered a növényeket- némelyik nehéz, édes illatot lehelő tűzpiros virágkehely előtt te is megállsz és erőltetned kell az agyad, hogy ezt a gyönyörűség vajon hol terem a világban?
Kép

Egy repkénnyel futtatott keskeny kis oldalajtóhoz érsz. Ide kellet hozni az italokat.
Kép
Kopogásodra vörös szatén kimonós gésalány nyit ajtót.
Keleti szokés szerint tenyerét összeérinti a mellkasa előtt és mélyen meghajol, úgy köszönt.

-az őr sikeres meggyőzéséért 1d100 Tp
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.18. 22:43

//Tp: 29//

(Xue)

- Természetesen! - *azzal felnyitom a láda tetejét, engedve, hogy az őr belepillantson.
Meghajolok előttük amikor beengednek, rájukmosolygok és bemegyek a Palotakertbe.
Megcsodálom a megannyi gyönyörű virágot, némelyikbe hatalmasat szippantva és eltelve az illattól folytatom az utam. A különlegességeket megcsodálom, s kedvem lenne egy-egy virágot leszedni, de megzabolázom eme tettre irányuló vágyamat.
Az ajtót elérvén hármat kopogok rajta.
A vöröskimonós lány köszöntésére én is hasonlóképpen teszek az etikettnek megfelelően, majd a kis ládikát felé nyújtom.*

- A Rózsafüzértől küldik.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.19. 10:23

Helyszín: A Pentád, keleti vidéke, Daerim városa
Résztvevok: Dormak

Az dareimi városőr mégegyszer elolvassa a hivatalos menlevelet, amit Werthorian parancsnok és a szomszéd város, Dareim kormányzóhercege is aláírt:

-Szóval egy szökött légióst keresnek? Na mi van hát maguknál sem kolbász a kerítés?

Az arcán látszik: -nem szívesen enged be egy szakasz Yankari légióst a városba, hisz oly gyakran néz farkasszemet egymással Dareim és Yankar serege, csip-csup politikai játszmák miatt. Az ellenségeskedés oka alapvetően gazdasági és vallási jellegű. Yankar a hagyomány szerint ősi "kyr" város, amit toroni renegát családok befolyása alatt áll. Mindkét városban működik Térváltó Kapu. Yankar legerősebb riválisa mindig is Daerim volt a térségben. Dareim pyarronita és ráadásul tele van az Északi Szövetségből betelepült zsoldosokkal. Így aztán enyhén szólva, nem lesz itt könnyű menet a Yanakri Légió egyenruhájában grasszálni...:twisted:

A dareimi őr nagyot köp. Nem tud mit csinálni; a bűnözőkre vonatkozóan kiadatási egyezmény van a két város között.
Azonban Yankar szemetét a yankariaknak kell eltakarítani Dareimből.
Az egyezmény értelmében hivatalosan maximum nyolc yankari katona tartózkodhat Dareimben az itteni hatóságok beleegyezésével. Természetesen vagyonban és emberélteben nem eshet kár a vadászat alatt. Dareim szeretné ezt a legjobban: kiprovokálni és kompromittálni a Yankari Légiósokat, hogy a sérelmeiket bevasalhassák a szomszédos városállamon...vigyáznod kell.

Gyalog jöttetek három napig tartott az út. A csapatod diecatora adta a parancsot, mikor a kantinban ebédeltél:

-Na jól van Dormak "quarro", (a "quarro" azaz bocskoros olyan "fél-légiós" aki még nem esett át az Avatáson de már túlélt egy évet a kiképzésből) igyekezzen a zabálással, mert feladatot kap! Egy Jarvis nevű quarro ellopta a szakasza havi zsoldját és lelépett a pénzzel. Fogjon hét embert és menjen át Dareimbe, ahol legutoljára látták! Ideiglenesen rajparancsnokká léptetem elő, egy dolga van csak: bemegy Daerimbe, felforgatja az összes kuplerájt és csapszéket, és addig elő nem jön onnét, míg ezt a Jarvis-t vasra verve ide nem tudja hozni!
Mivel maga ismeri Jarvist magára bízom ezt a feladatot!
És Dormak nem baj ha kap egy két nyakast az a szarláda, de ne haljon bele! Azt majd itt...
Így hát végig meneteltél a tengerparton Dareimig.
Egyszer-kétszer megfordultál már itt, (egyenruha nélkül) mióta a Pentád területén szolgálod a légiót, de az túlzás hogy ismered ezt a várost. De egy két társad a szakaszból is járt már itt, mikor összehasonlító elemzés alá vetették a Yankari és a Dareimi Ellana-szentélyeket vagy olcsóbb kuplerájokat…

Hát kocsmából és kurvából ebben a városban is van egy pár, ez hosszú keresés lesz.

/Jarvis, a "zsoldsikkasztó":/
Kép

Játéktechnikai informácuók:

Dobj Információgyűjtés-próbát!
/d20+Információgyűjtés képzettség+Karizma módosító+Egyéb módosítók/

Célszám: 20

Módosítóid:

+2 Karizma módosító

Egyéb módosítóid:

-10 mert alig ismered a várost

+1 Összhang módosító (mert néhány szakasztársad is járt már itt)

Megjegyzés: Minden kereséssel töltött nap +5 módosítót ad a dobás próbájához. A keresést napokra bontott ciklusokban mesélem el. Kérlek a következő reagodban off-üzenetben tájékoztass arról mennyit dobtál, mert a vétés mértékétől függően mindenféle „csúnya” meglepetés érhet…:D Erre a napra még nem kapod meg a +5-ös keresésben eltöltött idő-bónuszt. Csak a holnapira.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.08.19. 21:40-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.19. 18:03

A gésalány átveszi a ládát és még mindig mosolyogva szó nélkül átnyujt neked egy pénzes erszényt, ami nagyon súlyos, talán 1-1,5 kilogramm súlyú lehet.
Újra meghajol és bezáródik a kis kapu, és otthagy téged a Palotakret nehéz édes illatú növényei között.
Szívesen elbóklásznál még itt, de délután két óra körül van, és még a piacot is meg szeretnéd járni.

A főváros bazárja hatalamas kiterjedésű vásártér. Nemigen lesz időd végigjárni mindent, hogy az összes árut szemrevételezd és megvizsgáld, hogy ár szempontjábból a legolcsóbbat megtaláld, de ahhoz igen, hogy a megfelelő minőségű árut kiválaszd. Legalább két órát bóklászol az árusok standjai között, de végül mindent meg tudsz vásárolni amit szeretnél.

/A Piactér/
Kép

Játéktechnikai információk:

Az ETK alapján írd össze milyen felszerelési tárgyakat szeretnél venni, az összesített árat szorozd fel 1,2-vel. (Picit drágábbak az árak az átlaghoz képest.)
Tégy Meggyőzés próbát az Alkudozáshoz! Minden egyes ponttal ami meghaladja a Célszámot 1%-kal csökkentheted az árat, de maximum 20%-ig.

Célszám: 15

d20+Meggyőzés képzettség+Karizma módosító+Egyéb mődostítók

Módosítóid:

+2 Karizma módosító

Egyéb módosítók:

+2 a „Szép” képesség miatt
+1 Öszzhang-módosító (Emberismeret +6 miatt)
+1 Összhang-módosító (Átverés +6 miatt)

Megjegyzés: a 10-es szabályt itt most nem alkalmazhatod

Jutalmazás:

- Carinnia küldetésének sikeres teljesítése 1d100 Tp
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 1 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...