• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Lótuszvirág Fogadó és környéke

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
141 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Lótuszvirág Fogadó és környéke

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.24. 12:26

KM esemény
Helyszín: Erion, Fogadó negyed, Lótuszvirág Fogadó fogadó
Időpont: egy szép este után, ismeretlen időben
Résztvevők: Eldwyr

*Lassan és nehezen ébredsz fel.. Még ki sem nyitottad a szemed, de már látod szomorú sorsodat a mai napra: minden mozdulatod fájni fog, nem beszélve arról hogy hasogatni fog a fejed.. Kellett neked erre gondolni, máris elkezdődött. Lassan kikecmeregsz az ágyból és kihúzod a függönyt, kinézve rájössz, hogy már majdnem dél lehet! Elmerengsz pár percig az ablakban, amíg a tegnapi dorbézolásra emlékszel vissza. Megmosakszol és elindulsz le az étkezőbe, hogy másnaposságodon javíts egy picit. Körbepillantasz még a szobádban és lesétálsz. A fogadó melyben pár napja szálltál meg egyszerű és igényes. Belépsz az étkezőbe, a fogadós rád néz..*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.24. 20:47

*Rávillantom a lehető legmegnyerőbb mosolyomat, és szívélyesen üdvözlöm*
- Jó re... öö napot Cimbora. Hogy aludtál?

*Körülnézek az étkezőben, vajon kik lehetnek ilyenkor a fogadóban, és elindulok az egyik olyan asztalhoz, amelyiknél védve van a hátam*

<...hátha valaki rossz néven vette a tegnapi duhajkodást...>

- Kérlek hozz nekem valamit macskajaj ellen![/i]
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.24. 23:20

KM esemény
Időpont: délben

*A fogadós arcára enhye mosoly szökik*
- Hogy én, hogy aludtam? Ezt én kérdezném magától!
* Számodra furcsa módon a fogadós szája még szélesebb lesz, de nem tart soká, máris folytatja mondanóját*
- Mindenesetre: nagyon jól bánik a lanttal. Hálás vagyok magának. Az ön sikere meghozta az emberek fogyasztási kedvét is. Keverek önnek egy másnaposság elleni italt. Undorító íze lesz, de mire kiviszem magának az ebédet, meg is fogja kívánni az ételt.
* Már mondandója közben elkezdett üvegeket előszedni, de csak most merült igazán bele a kevergetésbe. Méregette az italokat, komoly elmélyült arccal. Körbepillantasz, csak 3 ember ül az étkezőben. Közülük kettő egy-egy korsóból kortyolgat és beszélgetnek közben. Érkezésedkor felnéztek és biccentettek egyet, te viszonoztad a köszönésüket. Egyikük szőke, a másik barna hajú. Mindketten egy egyszerű inget viselnek. A szőke ember valami nagy hévvel magyaráz a másiknak, egy épület kinézetéről tart kiselőadást. A 3ik ember fekete kabátban ül és ebédét fogyasztja. Nem nagyon foglalkozik veled, még akkor sem nézett fel, amikor beléptél a terembe. A fogadós elindul feléd kezében egy kupával. Leteszi eléd és figyelmeztet: *
- Ha nem nyakalja be húzóra soha nem fogja meginni. Előre szóltam: rettenetes. Nemsokára hozom a ragulevest.
*Majd visszaindul a pulthoz, közben fütyörészik.. Te belenézel az italba: zavaros és zöld, ahogy a kupa fölé hajolsz megcsap az ’illata’ is. Ez tényleg rettenetes..*

//Lehúzod?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.25. 11:08

<Csak nem fog megmérgezni ezzel az ocsmány löttyel>

*húzóra lehajtom és várom a hatást*
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.25. 16:51

KM esemény

*A fógadós húzta a száját, amikor hirtelen felkaptad a kupát. Nem is gondolkozol, csak lecsapod az italt. Elsőre gyomorforgatóan keserű, majd olyan ize lesz, mint a földnek. Lecsapod a kupát az asztalra.. Kezdesz szédülni és kezd forogni a világ.. Erősen émelyeg a gyomrod. Tétován elindulnál. hogy ne ide az ebédlőbe tedd ki a taccsot, de mire felállsz az egésznek vége lesz. Állsz egy darabig mire felfogod, hogy ennyi idő után máris sokkal jobban érzed magad. Óvatosan nyújtózol egyet és helyet foglalsz. Szemed sarkából látod, hogy a fogadós mosolyogva néz és elindul egy tállal feléd.. Hirtelen örülni kezdesz, mert úgy érzed egy marhát is meg tudnál enni. A fogadós leteszi az ételt..*
- No, máris jobban fog esni az étel. Jó étvágyat hozzá. Ez nem olyan csitri-páré leves. Ezzel jól fog lakni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.25. 19:31

- Borzalmas volt ez a kutyulmány, de olyan éhes lettem tőlle, mintha már legalább egy hete nem ettem volna. Kérem a receptjét.

*Nekiesek az ételnek és addig fel se nézek amig el nem fogyott, majd jóllakottak elégedettségével hátradőlök és odaszólok a fogadósnak*

- Hálám jeléül ma este tartok egy olyan zenei estet, ami rekord bevételt hoz neked. Hozz egy kupa bort kérlek!
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.25. 22:42

KM esemény

*Szólsz a fogadósnak, hozza is a bort, leteszi eléd..*
- Egészségére. Ma este alapvetően úgyis sok vendég lesz. De ha maga zenél majd! Hírét is viszem, hogy este maga fog játszani. Majd elfelejtettem.. Egy levelet hagyott itt a hölgy.
*Majd kezét megtörölve köténye zsebébe nyúl, elővesz egy összehajtogatott papírt, majd leteszi eléd az asztalra. Felemeli a tányérodat és elindul vele vissza a pult mögé.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.26. 9:00

*totális döbbenet, kíváncsiság, gyanakvással vegyes öröm*<Imádok levelet kapni. Parfűm illat, görbe esték, értékes ajándékok, estleg egy jó kis párbaj??> !>*kíváncsiság. Lazának szánt, de kölső szemlélő szemével nézve, félkapkodós levél bontogatás* <Hölgy? Milyen hölgy? Alborn nevére... semmmire nem emlékszem!!! Ez aztán jó kis este lehetett> *Levélolvasás*
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.26. 11:26

KM esemény

*Széthatjod a papírt, És elkezded olvasni a levelet..*

Kód: Egész kijelölése
Kedvesem!

Köszönöm a nagyon szép estét, gyönyrű volt. Nehéz szívvel jöttem el magától Édesem.. Eldwyr..Drágám! Sajnálom, hogy csak ennyi volt köztünk a kapcsolat. Soha többé nem találkozunk!
Minden jót! A mainál sokkal szerencsésebb napot!

Chole

*Befejezted a levél olvasását.. Próbálsz visszaemlékezni, de nem megy.. Egyáltalán semmit semmire sem vagy képes visszaemlékezni!*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.26. 11:39

<Nesze neked párfűm meg görbe esték. Soha tőbbé nem iszom ennyit. Mi a fenét jelent az, hogy a mainál sokkal szerencsésebb napot>
*Odamegyek a fogadóshoz és megkérem, hogy mondjon el mindent a tegnap esti hölgyemről és a tegnapi napomról is kifaggatom. Hátha más is kimaradt. Lehet, hogy szereztem egy-két ellenséget is.*
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.27. 14:06

KM esemény

*Odasétálsz a fogadóshoz és megkéred mondjon el mindent.*
- Igazából nem sokat tudok mondani. Annyi vendég volt, hogy nem nagyon tudtam figyelni. Azonban ha nem emlékszik a tegnap estére, akkor nekem kell a rossz hírt közölnöm: a hölgy férje akivel együtt töltötte az éjszakát, az párbajra hívta önt. Ön a hölggyel dorbézolt, amikor a férj berontott. Ma 5re beszélték meg a párbajt. A városon kivül a kék-kútnál. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam: de önnek esélye sincs.
*Elgondolkodva hallgattad végig az előadást.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.27. 20:55

- Párbaj!
*mondom ki hangosan* <Érdekes fodulat. Lássuk hogy állunk. Egy kikapós asszony miatt, egy feltehetőleg veszélyes párbaj ellenfélre tettem szeret Erionban, ahol se barátom se ismerősöm. Nem túl bíztató.>
*A fogadóshoz fordulok és kérek tőlle papírt és írószert, majd a következő sorokat írom a papírra:*

Kód: Egész kijelölése
Tisztelt Uram!

Úriemberhez méltón vállaltam a felelőséget a tegnapi tettemért és elfogadtam kihívását.
Ha más körülmények között találkozunk, talán még barátok is lehetnénk. Esetünkben talán szemtelennek sőt kötekedőnek tünhet már maga feltételezés is. Azonban távol áll tőllem minden, amivel tovább ronthatnám a helyzetet. Valószínűleg furcsálja, de szeretném megismerni Önt.  Kérem fogadja el meghívásomat egy könnyű uzsonnával egybekötött délutáni beszélgetésre, fél négykor a párbaj helyszínén.

Tisztelettel,

Eldwyr Bounries

*összehajtom a levelet, majd oda adom a fogadósnak*

-Juttasd el ezt a levelet a férjnek! Háromra vitess ki a kék-kúthoz egy asztalt, két párnás széket, elegendő ételt három főre, 3 flaska bort a jobbikból, és tákoljatok össze valami napellenző félét. Küldj ki egy szolgát is, hogy a férjnek a lehető legnagyobb kényelemben legyen része. Fél ötre rendelj oda egy megbízható gyógyítót.
Ja és még valami. Kérem a számlát. Nem akarok az adósod maradni, ha balul üt ki a dolog.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2005.11.28. 11:17

KM esemény

*A fogadós csöndben hallgatja végig a mondandód. Amikor a számlát szeretnéd intézni, ha valami blaul süt ki, akkor lesüti szemét. És szomorúan nz fel:*
- Rendben. Mindent el fogok intézni. Azonban elég drága lesz majd, hogy oda kipakoltassak mindent. Máris összeszámolom.
*Papírt vesz elő és számolni kezd, te megiszod a kupádból a maradék bort. Mire leteszed a kupát eléd is tolja a papírt. Mindennel együtt 4e 30r.*

*Amig te a papírfecnit tanulmányozod, a fogadós hátramegy és hallod, ahogy utasítja egyik dolgozóját, hogy juttassa el a levelet.*
- Elintéztem a dolgot. A délutáni uzsonnával kapcsolatban minden meg lesz szervezve. A gyógyítóért is fogok majd szólni. Nem ezen fog múlni, uram!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2005.11.28. 12:24

*Kicsit elbizonytalanít ez a korai gyász, ezért a fogadóshoz fordulok*
-Kérlek mondj el mindent amit tudsz az ellenfelemről!
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gróf Hart Bel Laumel » 2005.11.28. 16:30

*Nyílik a fogadó ajtaja, és belép rajta egy fiatal, igen jóképű férfi. Hosszú barna bőrkabátja van, a gallérrésznél hermelinszegéllyel.Arcán kedélyes mosoly, majd egy mellette elhaladó hölgy miatt sietősen lekapja fejéről vajszínű kalapját, és nyitva tartja az ajtót, míg a hölgy kisétál rajta az éjszakába. Eztán odamegy egy üresen álló asztalhoz(az egyetlenhez, mivel szinte tömve van a fogadó), leveszi kabátját, és ekkor láthatóvá válik tőrkardja és tőre, mely az övén lóg. Ránézésre is látszik már, hogy egy nemes. Leül, és hangosan odaszól a kocsmároshoz, miközben fekete kesztyűbe bújtatott kezével egyben int is neki:
-Kocsmáros uram, egy üveg nemes bort kérnék, és valami kiadós étket éhező gyomromnak-majd,míg vár a rendelésére, körbenéz.
Gróf Hart Bel Laumel

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
141 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Vissza: Régi Kalandok...