• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 65 / 167 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 167

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.22. 19:47

Vincent

-Rendben köszönöm, viszont látásra.

*Azzal Vincent elhagyja az õrposztot és elindúl megkeresni a Vasszûz elnevezésû hajót a kikötõben. HA megtalálja és lát rajta valakit, akkor odakiált neki.*

Üdv. Merre találom a kapitáyt, Fernand Blant úrat?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.22. 20:07

- Ne kegyezzél engem Mimi én sem ezüstkanállal a számban születtem. Igazából közrerendûek, vagyunk, apám a bátorságáért kapott nemességet amit tíz éve örököltem. Úgyhogy...ne fogd vissza magad, egy kovács fiával beszélsz.
Ebben legalább különbözõl attól a lánytól: neked legalább van õszinte szavad. És kérlek, Messala ne leckéztesd már állandóan ezt a lányt. Néha komolyan megsajnáltam azért, amit tõled kapott. Végül is a húgod nem? Vagy ti rendszerint állandóan egymás haját téptétek? Egyébként: boldog születésnapot Mimi!
Emelte meg Castor a poharát Mimi felé és elsõ ízben mosolygott rá mióta meglátta.

És ha már annyira érdeklõdsz a mi kapcsolatunk iránt, illõ, hogy én is tájékozott legyek felõled: -mi a helyzet veled és azzal a délceg lovaggal akivel érkeztél? És kérdesem ne úgy értsd, hogy megrángatta a hajadat-e vagy sem. Pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy megtaláltad-e már a saját párod vagy a facérok csapatát erõsíted?
<Remélem nem kezdi el felsorolni kikkel hált az utóbbi egy hónapban! :D >
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.22. 23:21

Résztvevõk: Vincent ves Montariny

A kikötõben járva Vincent kerülgethette a ládákat, embereket, s feltûnhetett neki, hogy igen gyakran mellõzik õt õrök, komolyan figyelõ szemek. Nem õt nézték, hanem általánosan tekinrgettek mindenfelé.Nem tudott lóra ülni a forgatagban, vezetnie kellett az állatot. Kis csalingázás után egy rakparti részen meglelte a Vasszüzet: aminek nevéhez méltón egy kiszolgált kínzóeszköz kibelezett mása volt elejére szerelve. Egy vasszûz. Morbid ötlet a megszokott faragott nõk helyett. Fedélzetén kevés mozgás volt, egy fonott szakállú férfi anyagsipkában szotyolát köpködött a korláton ülve. Az érdeklõdésre a szotyolás igazított egyet piros sálján:
-Én vagyok Fernand Blant kapitány. És az úr mi járatban?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.22. 23:31

Vincent

-Nos uram, én Vincent ves Montariny vagyok és ha jól tudom hamarosan kihajóz, ráadásul a Lápi Póccal azonos irányba ha jól értesültem, igaz ez?

*Közben fürkészi a fickó arcát és közelebb megy hozzá*

<Biztos, hogy ez a szotyolás ficko a kapitány, egyre inkább elmegy a kedvem ettõl az egész üldõzösditõl.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.22. 23:33

Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Mimi

-Mi mindog öljük egymást, de ha majd Trixianna megérkezik, azt nézd meg! Tökös csaj-bólogatott Mimi. Messala orra alatt mosolygott. Fõleg akkor, amikor a születésnapi jókívánságra gratulált Castor és személyesebb kérdésekkel ostromolta a szõke lányt. Mimi nem jött zavarba, tûnõdött kicsit:
-Vincent lovag? Útitárs. Pár éjjelt egy helyen aludtunk, de nem történt semmi közöttünk. Pedig az uraság szereti a fehérnépet. Fiatal, mit várhatok tõle? Tudja Castor, én még nem engedtem ágyamba férfit soha. és nem valószínû, hogy valaha fogok is. Engem nem izgat a test. Sosem mozdult meg bennem az ösztön, hogy férfit férfiként kívánjak. Így jártam. 26 vagyok, de ártatlanságban kezet foghatok Angelával. Milyen jó, hogy õ nem beszél közösül...Áh, ez a szó is kétértelmû!-csapott az asztalra vidáman.-Van humorom, jól kijövök én bárkivel, ha az nem otromba jószág, de elém tehetnek akár szépet, akár randát, akár fiatalt, akár öreget, brokátba csomagoltat, vagy põrét, szakadjak meg ha megkívánom!
-Mimi furcsa szerzet. -helyeselt Messala. Úgy tûnik, itt nem valami furfangos vicc szereplõje Castor, hanem a szõke lány bizony úgy áll, ahogy mondja. Pedig a nyelve aztán fel van vágva rendesen, és nem is csúnya.
-Lehet, el kéne nekem is dwoon földre mennem, hátha ott megcsapna a vágy-vigyorgott nõvérére. Messala lesütötte szemeit.
-Ezt úgy mondod, mintha én mennék...Bár talán jól mondod...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.22. 23:45

Résztvevõk: Vincent ves Montariny

-Igen, igaz. Mért érdekli? Csak nem fel akar kéreckedni? Oh, akkor a munkaadómmal kell megegyeznie,kár itt álldogálni, én is csak neki engedelmeskedem. Ismeri donna Messala Wassathot? No, övé ez a hajó, meg még én is, oszt' ha itt akar hajókázni, vele tárgyaljon. Szotyolát, uram?-kínálta a napraforgómagot. Lehet, hogy nem vot bizalomgerjesztó sem a hajó, sem az ürge, de közelebb menve a hajón tisztaság volt, a férfi pedig nem árasztotta magából azt a rumszagot, ami egyébkét egy hajósnál általános. Nem volt Fernand egy szépség, de legalább a ruhája tiszta volt. A csizmája egyenesen újnak tûnt.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.22. 23:51

Vincent

-Aha értem, igen ismerem köszönöm, hát akkor megyek és megkérdem. Remélem még találkozunk. Még egy kérdés mikor hajózik ki?

-Köszönöm viszlát

*Vincent kivezeti lovát a kikötõbõl, mit sem törõdve a figyelõ szemekkel, majd miuután lóra tud pattani elindul Donna Messala házához, amien gyorsan csak tud és a lova sem sántul bele.*

//Estére is kivettem a szobát mert szerintem csak az ebédet és a kis sziesztát fizettem ki nem?//
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.23. 0:31

Castor jóízût nevetett. Mimi szavainak keresetlenségén, õszinteségén.

- Hát tényleg egy furcsa kis csodabogár vagy te Mimi....de aranyos.

Bort töltött Mimi poharába és a magáéba. Mivel érezte, Mimivel lehet kicsit lazább, pertura kulcsolta karját a nõével.

-Megtisztelnél?-vonnja fel szemöldökét kérdõen
Miután áldomást ittak két baráti puszit nyom Mimi arcára.

-Nem mondom, hogy sógórném, de szeretném ha a barátom lennél.

-Természet ellen való vétek lenne, ha kihagynád az életedbõl a szerelmet Mimi. -mondta Castor miközben Messalára pillantott. - Tudom.
Nõnek nem való társ nélkül lenni, és férfinak asszony nélkül.
Mesélni kezdett Miminek:
Tudod ha egyszer megnõsülnék...hát...azon a lagzin lennének egy páran. A nagycsaládom legalább száz fõt számlál, unokatestvérek, nagybácsik, nagynénik, nálunk erõsek a családi kötelékek. Ráadásul engem a seregben is szerettek. Ha a volt katonatársaim meghallanák, hogy nõsülök, jönnének azok maguktól, hívás nékül. Azok olyanok. Egyik se hagyná ki hogy lássa kit válaszottam páromul... Nyársra húznának egy ökröt, hoznának két hordó bort és jönnének, ha akarom, ha nem. Férfiakból túlkínálat lenne, csak úgy kapkodnád a fejed milyen a felhozatal...lássuk csak...ott lenne a vértes elit tisztikara, a 3. nehézgyalogos dandár kb egésze, és néhány méltóság a Ranil-rend nagyjai közûl. Mindenképpen jönnének, meg se akadályozhatnám. És biztosíthatlak fejbõl tudnék sorolni úgy 100-150 férfi nevét, 18 és 30 év között akiknek épp az ilyen hölgyek a gyengéi mint te. Képzeld csak el ott van körülötted az a sok fess nõtlen, független katonatiszt, aranyló-ezüst díszpáncélban, királykék, vagy bíbor köpenyben és mind azt lesi, mikor kérhet fel táncolni, mikor teheti alád a széket, vagy mikor hozhat neked inni-enni. Mindegyik mosolyog és téged akar. Erre csak megdobbana a szíved! De hát sajnos a jövõ még bizonytalan...Apropó most jut eszembe, lehet hogy számítanom kéne néhány külországbeli nemesre, meg a pereputtyára,akik apám életében jó barátaink voltak... sajnos én még esküdni se nagyon tudnék máshol csak otthon..illetve tudnék, de gondolom kisebb diplomáciai botrány lenne ha a vendégseregem harci díszben megjelenne a shadoni térkapuban azzal a szöveggel, hogy esküvõre jöttek, és a Wassath-udvarházat keresik; nem gondolod?

De a nõvéred hallgat. Pedig én szeretem. De azt hiszem õ még nem biztos magában...-hajtja le a fejét Castor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.23. 9:25

(Somuris)

- Örülök, hogy tetszett.
- Na lássunk munkához. Tia vigyáz most a Donnára? Akkor jobb ötlet híján azt mondom nézzünk körül a hajón, hátha történik valami, amit jobb tudnunk, vagy összeakadunk valakivel, aki elõrébb viheti az ügyünket.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 9:46

Résztvevõk: Somuris (Jómadár), Hanas Degrom (Alauron)

Trixi intézkedésének köszönhetõen a tetovált orrú matróz meg még három markos társa hozott egy nagy, rakomáynnak való ládát és jobb híján ebbe tetteék a testet. Rossz kedvük volt a férfiaknak.
-Elõször egy asszony betegségben elhunyt, majd pap megfojtva, utána egy ember felkötve, Rossita eltûnt s még ez is. Maguk vonzzák a bajt. Biztos a banyájuk miatt-morogta a tetovált orrú, de trixi eleresztette a füle mellett. Õ is tudta, ez a szám már nagy! 4-5 hulla egy út alatt, mmm, ez több, mint gyanús.
-Somuris, itt nagyon de nagyon át lesz minden kutatva-szûrte ki fogain át.
-Tiarren a donnára vigyáz, igen, Guidoval mi a helyzet?
Guido elvarázsolt arccal jelent mega folyosón:
-Költözködünk?-nézett a ládára, amit cipeltek a matrózok.-Pedig az a kabin is jó volt, ahol eddig...-Trixi leintette, magához intette és röviden összegezte, mi esett, amíg távol méltóztatott maradni.
-De ez...de ez...Hihetetlen...A donnára kezet?! Kisbaba...? De azért összeállt a kép. megyek, nem hagyom, hogy három leányzó egyedül legyen védelem nélkül a kabinjukban!
-Nos, úgy vélem magam is, hogy ott vehetnénk az ön legnagyob hasznát-sóhajtoitt fel Trixi és nézésével visszaigazolást várt a másik kettõtõl.(nomád, bárd)
A hajón azért aggodalmas légkör ült. Látszott, a kapitény tájékoztatta már az utasokat, hogy a kikötõben nagyobb létszámú õrség várja a hajót szerencsétlen események miatt. Konkrétumokat senki nem tudott, olyanok terjengtek, hogy egy asszony betegségben meghalt, de valaki ezt már odáig fûzte, fertõzõ betegségben, és mind odavesznek. Valaki a karantént hozta fel, hogy maradni kellett volna a kikötõben, de utazó banyáról ís pletykáltak, hogy amiatt lesz annyi katona a kikötõben, hogy elhurcolják. Trixi arca egyre nyúzottabb lett hallva a vadbaromságokat.

-Ah, nem tudom, az a rosszabb, hogy találgatnak és a fantáziájukat használják, vagy az, hogy tudnák az igazat? Úgy érzem, nem voltam elég felkészült, hogy már most utánunk ereszthetnek embereket hogy megakadélyozzanak minket. Nem vagyok jó vezetõ.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 9:54

Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir)

-Akkor hajózom ki, amikor az úrnõ mondja, de ha minden a megbeszéltek szerint zajlik, akkor úgy 2-3 nap múlva. A viszont látásra uram!-
intett Vincent után a kapitány és megint bekapott egy szotyit.

A donna házának udvavára egyszerûen be tud lovagolni, nem volt zárva a kapu, a lódobogásra egy magas termetû, szép szál férfi került elõ, ruházatából ítélve lovász.

-Igen, uram? Miben segíthetünk? Beszélni óhajt a donnával? Õ most nem fogad senkit, talán vacsora után próbálkozzon legközelebb. Addig várakozhat itt is, mi próbáljuk az ön kényelmét szem elõtt tartani, de késõbb is visszajöhet, ha esetleg egyéb elintézendõ ügyei akadnának-volt udvarias.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 10:05

A donna lesütött szemmel piszkálta az ételt, Mosolygott.
-Hm, három nap alatt nehéz megszerelmesedni. Gálya után elvakít egy ilyen vörösség, ugye? Biztos hogy nem az ágyéka bolondította meg magát?-kérdezte a pertu után Mimi.
-Mert, valjuk be, azon túl, hogy a nõvérem jó szeretõ, mit tud még róla? S õ rólad? ha már így letegeztél, én mért is ne tenném?-kacsintott.
-Meg Angelát se kérdeztétek meg, mit szólna egy ilyen távoli nemzetbeli apához!
-Akkor megkérdezem!-kapta fel fejét a donna és shadoni nyelvû diszkurzus kezdõdött Angela meg anyja között. Mimi adig közelebb hajolt Castorhoz:
-Nem vagyok ellened, de azért komolyabb alapokra, indokokra is fektethetnéd ezt a döntést. Tudom, hogy a testvérem csinos, talán még számodra aranyos is, de ez nem elég! A vagyon nektek nem probléma, te gróf, õ bárónõ. Az a kompánia meg bizony érdekelne az esküvõtökön, próbára tenném a barátaid! Bár táncolni csak kocsmait tudok :D S nem arról van szó, hogy kevély lennék, vagy szívtelen, inkább...hm...Más hajadon majd megvesz, hogy végre a szülõi tiltás ellenére valaki ágyba vigye. De bennem nem kél ilyen szó, vagy hívás. Mintha mint nõ halott lennék, érted, ugye? Messala sem értette, mikor magyarázni kezdtem neki. Azt hitte, akkor a nõkre gerjedek. Kiröhögtem. Azokra sem. Azt hiszed, nem akadt már széptevõm? De. De nem tudtam velük mit kezdeni. Megcsókoltak, bambán álltam. Nem pattant ki attól bennem semmi, õk meg már liohegtek, mint a kutyák. Kaptak egy pofont. Próbáltam én hálni férfival, de inkább leállítottam a delikvenst, mondván bocs, haver, de hiába simogatsz, a bennem semmit sem mozgat meg! Igaz, egy faronrúgással kellett nyomítékosítanom neki, hogy márpedig most a medve nem fog a málnásba menni. Velem van a baj, tudom, nem hiszem, hogy helyváltoztatással ez megoldható lenne. Se részegen, se józanul nem megy ez nekem.

Angela tapsolni kezdett.
-Hm, a lányomnak semmi kifogása. Mint mondtam, kedvel téged...-csavargatta haját Messala.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.23. 11:03

- Komolyabb alapok? Indokok? elfeledkezett Messaláról és úgy vitatkozott Mimivel, mintha legalábbis õt akarná meggyõzni szándékairól.

- Hát a szerelem nem elég? Maholnap harminc leszek, nem vagyok már kölyök. Nem szoktam már naponta szerelembe esni, ha egy csinos arcot, vagy mosolyt látok. -arca kipirul, torkába gombóc tolult- Nõ legyen a talpán, aki képes begyújtani a szívemben Ranil tüzét, de ha fellángolt, már nem halványul és nem ég el, mint a szalmaláng. Izzik az, mint az alkimisták tüze, s -Messalára nézett- belõle táplálkozik és tartja melegét egy életen át.- Elpocsékolt idõnek érzek minden pillanatot, amit nem vele tölthetek, s ha itt van, rámnéz, olyan érzésem van, mintha idesütne a Nap. S tán kérdeznéd-e a haldoklót, ki már megízlelte az Örök Élet Elixírjét, az istenek italát, miért vágyik újra és újra inni belõle? Kell-e indok az élethez, ha egy angyal adná csókját és kérne: bolond, ne siess úgy a halálba, gyere velem még egy kicsit élni?! - nagyott sóhajtott és újra Mimire nézett- Mondd Mimi éreztél te már ilyet valaha? Mert e nõvéred ezt jelenti nekem.
-Nem is akarok semmit tudni róla. Nekem elég, hogy itt van és engem szeret. Boldoggá akarom tenni. Ha egy férfi kérné ezt tõled neked ez nem lenne elég?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 11:18

-Megbocsáss, de egy szerelmes kamasz beszél így, nem egy józan, megfontolt férfi, Castor-nézett kétkedõn Mimi a férfira.-Most minden új, friss, nagyszerû, húdefasza, ahogy az alvilág mondaná, de tudod a nagy rózsaszín felhõ egyszer tovaszáll. A szerelem marad, de a rajongás átalakul, józanodik az ember. Most eldobnád érte még szép naphazádat is, de késõbb tutira falba vernéd a fejed, hogy gatyába dugtad a kötelességet. Attól hogy nem henteregtem férfiakkal, megvan a magam élettapasztalata, rendben? Túlmisztifikálják a szerelmet, magasröptû szavakat meg gondolatokat tesznek hozzá, oh, az istenek mentsenek ettõl
a bolondságtól!
-Mimi! Én bírom ezt a szót, de ha a lányom szajkózni kezdni! És nem kell hangoztatni, hogy más a hited...Nem is figyeltek rám...-fonta össze ujjait a donna. Mimi sem figyelt a testvérére:
-úgyhogy kérdésedre a válasz: nekem nem lenen elég egy lángoló szív,annál én gyakorlatiasabb vagyok. nekem fontos a megélhetés, hogy nem agresszív iszákos barom és nem perverz bûnözõ. Fontos, hogy legyen céljai az életben, tervei, legyen akár az egy kis ház, vagy állandó munka. Mert sokan összeborulnak hogy jaaaj, de jó hogy vagyunk egymásnak, aztán szülnek egy putriba hat gyereket.
Messala sóhajtott...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.23. 14:55

Vincent

-Nahát ez nagyszerû- *Reagál a lovász fiú mondatára.*- MAkjd este visszajövök.

*Elköszönés nélkül kilovagól az udvarházból és keres egy fürdõt. Ahol kicsit nyugodtan áztathatja tagjait.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 65 / 167 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...