Résztvevõk: Mindenki
Néha látjátok bejönni Baldhard hadnagyot jelentést tenni Viviennek, hogy áll a város megtisztítása és mennyire veszélyes még a helyzet.
Vivien alkalmat kerit a szakasz gyógyítására is.
Közben tájékoztat benneteket:
- A város köüli földeket újraszenteltük. Mostmár békében nyugszanak a halottaink. Ellenben ez a bizonyos boszorkánymester beásta magát az óváros alatti csatornákba a maradék ghouljaival. Mivel a város maga biztonságossá vált holnap elrendelem, hogy a családok visszatérhetnek nyugodt szívvel az otthonaikba, mert a csatorna lejáratokat õriztetem, és minden lovagomat beküldöm a boszorkánymester elpusztítására. Nem óhajtom egy foglyul- ejtõ akcióval növelni az áldozatok számát, a lovagok egy parancsot kaptak, menejen le hajnalban és addig ne jöjjenek fel, míg a csatornarendszerben mozog még ez a förtelem a talpunk altt.
- Önök pihenjenek. A város egyik fogadótulajdonosának felesége szívesen látja önöket, míg a város megtisztul és új díszbe öltözik Ranil szeretetünnepére.
- Talán az idei ünnep szomorúbb lesz mint a többi, de a nép vágyja a megnyugvást.
- És jó hírem is van: apám a kormányzó lábadozik, holnap estére talpraáll és köszönti önöket.
- És híreket is kaptam a front alakulsáról. Ma hajnalban a szövetségeseknek sierült megállítani a toroni elõrenyomulást és kiverték Kersh alól a fekete légiókat. A háború ismét csak a gyepût és a Sárkánygerincet érinti.- sóhajt fel kicsit megkönnyebülten a lány A gottenborgi besorozottak egy részét néhány napos eltávott kapott az ünnep idejére, a másik részük pedig újabb váltásban jön haza a családjukhoz kicsit ünnepelni és megnyugodni.
- A Háborúnak még nincs vége de most van egy kis fegyvernyugvás.
//Seba//
Vivien hozzád lép:
- Ja, míg el nem felejtem. Ezt most hozta egy postagalamb.
Átad egy neked szóló levelet, amit Amalchor továbbított a Sárkánygerincrõl:
- Nyílt parancs a 31.-es Szabadcsapat kapitányának Betsabeth nan Sifró kapitánynak:
A gottenborgban kialakult helyzetre való tekintettel a közállapotok stabilizálása végett a szakasz az ünnep idejére a városban marad. Segítenen a lovagoknak visszaállítani a közbiztonságot, és a hõsies helytállásuk jutalmaként –Vivien napleány tájékoztatása szerint- 50 ezüst extra zsoldot kapnak, amit a gottenborgi államkicstárból vehetnek át, az új hónap elején a rendes járandóságukkal együtt.
Ezenfelül két hét jutalomszabadság az ünnep és az új hónap kezdetéig.
A következõ hónapban a szakasz Kersh városába indul, ahová hónap közepéig legkésõbb meg kell érkezzenek. A további utasításokat ott kapják meg.
Chlodoric Baldman tábornok a 2. dwoon hadsereg parancsnoka, a Ranil-Rend tanácsosa
(Hivatalosan alájuk tartoznak a 31.-esek)
//Hatarasima//
Kita lassan nyitogatja a szemét és bágyadtan ébredezik az öledben. A színét is visszanyerte.
- Most már jobb. Inkább törjön csontom, csak ne kelljen még egy Birtokra bemenjünk. te jól vagy Hatarasima?- simogatja meg a kezed. Köszönöm a gondoskodásod, igazán figyelmes...társ vagy. -mosolyog rád halványan és karikás szemekkel.
//Victor//
Megnyugodva veszed észre, hogyha kimész a naptemplomból a kapcsolat helyreáll, ebbõl gyorsan megérted, hogy csak a templomban nem tudsz élni a hatalmaddal.
Baldhard lép oda hozzád:
- Nem tudom hogy érzi magát inkvizítor, de megtiszteltetésnek vennénk, ha velünk tartana a boszorkánymester kézrekerítésében. Bár nincsenek felõle kétségeim, ha a fiúk megtalálják, az az utolsó lélegzetvétele lesz, de gondoltam ön mint olyan papi személy akinek hivatása a gonosz elleni harc esetleg szeretne velünk tartani…láttuk mire képes,…mostmár kezdjük érteni hogy a pyarroniták miért tartanak fennt Inkvizíciót, bár ez nálunk a lovagok feladata és Ranil hívei nem hoznak létre erre külön szervezetet; de hát mi tiszteletben tartjuk a szövetségeseink szokásait. Ön erõs támasza az élet és a rend védelmének, ívánni sem lehetne most jobb fegyvertársat. Kíván majd holnap velünk tartani?
//Aires//
Krisztin erõs nõ, és hamar talpra áll. A nap végére már veled sétálgat és élvezitek a hirtelen kapott együtt és békén töltött idõt.
- Ha a háborúnak vége hazatérünk ugye? –kérdi téged ölelve és a füledbe suttogva.
- Mi lesz akkor Aires? Úgy értem velünk?- kérdi bánatos szemmel- Szerinted megbékéltek már egymással a szüleink? Ugye visszatérünk a törzshöz?