• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 42 / 167 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 167

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.12.16. 21:33

(Guido)

*Õ is unja már ezt a találgatósdit. Feláll, biccent és kisétál Trixihez és Tiához.*
- Ezek nem nyomozók. Hülyék hozzá, hogy bármire is rájöjjenek. Mondjuk én sem vagyok egy szakértõ. É mi van, ha Rutilus halála csak valami figyelemelterelés? Megbújhat valami az árnyékában? Vagy csak paranoiás vagyok?
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.17. 10:12

Résztvevõk: Mindenki

-Úgy vélitek, hogy más szálak mozgathatják Ritulus halálát, és más a mi vesztünket? Vagy a szál ugyan az de az okok mások? Hm, elgondolkodtató.Rutilus ittlétét nem ismerjük. Más is idehozhatta közénk, amit nem árult el. Remélem, más egyéb, bérgyilkosokat maga után vonó személyes baja már egyikõtöknek sincs, vagy ha igen, legalább jelezze, hogy számítanunk kell vendégekre.
Trixi megint járkált kicsit:
-Ahogy mi nem tudtuk, hogy Rutilus pap volt, úgy gyilkosa sem tudhatta. S hallván az egyházi kínzókamrán hírhedt hírét, lehet, én magam is inkább kötném fel magam egy gerendára, mintsem oda kerüljek. De akkor arra nincs meg a logika, hogy mért õt küldte át a másvilágra, mért nem engem...Mm, én még mindig kitartok amellett, hogy nincs egyedül, és ez két elme munkája, nem eggyé.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.17. 15:16

Legközelebb kedd este folytatom a mesélést elfoglaltságaim miatt.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.18. 9:34

(Somuris)

- Valahogy az látszik legvalószínûbbnek, hogy valaki itt osztja a lapokat, és farkasfejes barátunk elõször két arcképet kapott, azután Fekete Pétert. A friss lapok azt engedik sejtetni, hogy azután kapta õket, hogy hajóra szálltunk.
Tudom, hogy egyes szekták önként is teljesítik az öngyilkos parancsokat én mégis inkább tudatbefolyásolásra gyanakszom. Ez esetben nem egy kis pengetáncoltató bérgyilkos az ellenségünk, hanem sokkal komolyabb. Ki tud meggyõzni arról egy elmét, hogy legalapvetõbb ösztönei ellen cselekedjen? Boszorkányságra gyanakszom. A legbõszebb harcosok legnagyob gyengéje a kecses vonzerõ.
Azt nem kellett tudiuk, hogy mi jövünk, elég volt azt sejteni valakinek, hogy a házaspár jön... és mi menetközben csak újabb akadály lettünk.
*Ha csak a házaspárról van szó és nem a másik küldetésrõl... Akkor viszont azt tudhatták, hogy valaki elindul a tekercsekért*
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.18. 22:38

(Hanas)

<Na várjunk egy köpetnyit!>
- Azt modnom a férfi ellenünk volt. Azért mert volt két képe, Trixiana és Csendes, tudta hogy jönni fognak. De a kártyákat nem ismerem...Szóval lehet hogy átok verte? Lehet, de lehet csak megilyedt a papoktól, vagy azok biztatták akik küldték. Elég kemény hogy meg tudta tenni... -elismerõen bólogat.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.19. 23:20

-Mirõl beszélsz, Somuris? Milyen tudati folyásról? Megbocsáss, de magasröptû beszéded nem minden emberfia számára érthetõ. Te szerinted embert csak sátáni praktikákkal lehet rávenni dolgokra? Oh, azt hittem, egy jó zsarolónak erre nincs szüksége, vagy ha mégis, legvégsõ esetben köt paktumot az ördöggel. Szépen felépített kártyavár, tetszetõs, de összedõlhet az elsõ fuvallatra. Nem mindig a legkézenfekvõbb az igaz. Én nem rögtön valami nõsténydémont keresnék. Elég abszurd, meg ne haragudj. Földhöz közelibb ötletek?-sóhajtott kicsit ingerülten. Nem haragudott a férfira, de számára ez egy igen vad ötletnek tetszett. Sõt, mesésnek, nem valóságosnak.
-A következõ feltevés pedig alapjaiban bûzlik. Rólunk volt kép. Csendesrõl és rólam, semmi közét nem látom ehhez a házaspárnak. Tehát ebbõl egy dolog következik, mégpedig hogy pont a mi ügyünkhöz kapcsolódik, nem az alkalmi kísérgetéshez. És ennek nagyon nem örülök, de nem ér váratlanul sem. Említette anyám, nem, hogy lehet efféle megakadályozásra számítani, nem?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.20. 9:32

(Somuris)

- Már megbocsáss, de elõbb jut eszembe kártyákat keverõ nõsténydémon, mint olyan zsaroló, aki képes meggyõzni, hogy öngyilkos legyen valaki. Bár tudom, vannak akik szemében az élet is csak egy lap, amit el lehet dobni, én nem nagyon tudom átérezni az ilyen gondolatvilágot. Ha te igen, hát add elõ a te verziódat, és készüljünk fel arra is, de a számomra kézenfekvõ megoldást sem zárnám ki addig, amíg arra jó okot nem látok.
Itt lehalkul
A támadás forrásában igazat adok, azok valószínûleg nem a nemesekre irányulnak. Apropó, mit jelent az inkvizíció mint fogadóbizottság? Miután hm... szökött rabok vagyunk, meg részemrõl a papi próbatételeket sem nagyon szívlelem, mégis mire kell számítani, ha õk várnak tárt karokkal (és vasszûzekkel...)?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.20. 12:37

-Neked agyadra mentek a mesék! Démonok neked olyanok, mint piacon a halaskofa, azaz mindennapi, teljesen normális?! Hopp egy véres cafat gyertyakör közepén, hol egy tûvel teleszúrkált baba, mint házdíszítési kellék? Mi az, rántsunk vállat, inkább ez, mint a jó öreg, ravasz intrika? Komolyan megáll az eszem!-no, Trixiben felment a pumpa, nem kiabált, folytott hangon ömlött belõle a szó. Tiarren mély levegõt vett és finoman a nõ karjára tette a kezét:
-Nyugodjon meg, ez semmi jóra nem vezet. Lehet, hogy az ön számára ezek megfoghatatlan, valószínûtlen lehetõségek, de léteznek efféle...ördögi dolgok, s aki bír vele, nem fél használni. Az igaz, hogy nem kell minden egyes tehéntejelapadásban szemmel verést és átkot sejteni-itt picit Somurisra pillantott enyhítõleg a szép Tia-, de sosem lehet tudni, hogy egy gyanús halálesetben nem-e érintett egy ilyen kéz. Most minden eshetõséget elõ kell venni, több oldalról megvizsgálni. Azaz készen állni, ha szembetalálkozunk vele.
-Démonok? Maradjon ez a papokra, abban mi nem igazán tehetünk semmit -bár ennél a résznél kutatóan nézett az elf nõre,mintha nem lenne arról teljesen meggyõzve, hogy nem tehetnének semmit, azaz pont Tia nem, de nem mondta ki, amit gondolt, és folytatta:
- Ha meg valami átkos nõvel van dolgunk, boszorkányvadász elõélet híján fabatkát sem értünk hozá, bár ez nem jelenti azt, hogy esélyünk sincs. Boszorkányság? Hm, donna Orsana neve bukkan fel bennem elsõre. Hisz rá már gyanakodtál, Tia, hogy nem stimmel körülötte valami.
-Guido, ön már beszélt vele, de eddig kurta választ sem hallottam arról, mit tudott meg felõle. jelenthet veszélyt ránk nézve? Van köze az idegengyûlölõkhöz, vagy máshoz?-
emelte ragyogó szemeit a nõ Guidora.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.20. 22:43

(Hanas)

- Csak nyugalom. Lehetett mindkettõ. Igaza van Trixiananak, elsõ a hagyományos dolgok, azokat kell keresni, mert úgysem tehetünk semmit az átkok ellen. Vagy igen? Ha igen, most már mondja ki az aki ért hozzá, mert szükséges hogy tudjuk, mit várhatunk!
<Magam sem hinném, ha nem tapasztaltam volna a kígyónyelvû sámán átkát magamon. De megfizetett érte!>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.21. 17:01

(Somuris)

- A boszorkányság mibenlétét sajnos több babona övezi, mint valós tény, magam sem ismerem igazán. Azért egy boszorkány sem legyõzhetetlen, csak fel kellene ismerni. Azt hallottam legfõbb eszköze az intrika és a csábítás. Tehát ha egy ellenállhatatlanul vonzó hölgy hirtelen a közeledbe akar férkõzni, hát legalábbis éledjen benned gyanú. Egyéb ötletem sajnos nekem sincs.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.22. 0:03

-Gyanús, szép nõ? A donna szép. Nagyon szép. De a lányrokona is. Karóval kell átszúrni õket és vízbe temetni? Nem szabad a szemébe nézni?-buzdult neki Trixi. Tia elgondolkodott, bár közben hallotta, a másik nõ nagyon kever valamit a boszorkányokkal.
-Ahogy Somuris is mondta, nem legyõzhetetlenek. Mindenkinek van gyenge pontja, amit meg lehet találni. Ám úgy vélem, nem csak erre kell számítanunk, rákészülnünk. Guido, kérem, feleljen, mit tudott meg a donnáról?-kérte türelmesen, ám határozottan a férfit, sosem lehet tudni, mivel szolgálhat, ami fontos is lehet. Trixi lázasan nézett hol Tiára, hol Guiroda, hol Somurisra.
-Nekem azt mondta, a maga finom eszközeivel tapogatózik nála...
Tia arca olyan sima maradt, mint egy békés tó a szélcsendben, de odabenn majdnem felszisszent hallva Trixit.
-Erõsítsen meg abban a hitemben, hogy nem váltottak csókot...Ugye nem?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.22. 11:05

(Somuris)

- Trixi, mirõl beszélsz? Ha az egészbõl annyit értettél meg, hogy a szép nõket karóba kell húzni, nem sokkal jutottál tovább a múltkori asztaltársaságunk szintjén. ne veszítsd el a fejed, nem jó érzés utána...
Nem hiszem, hogy egy boszorkány vagy varázstudó ne lenne ugyanolyan halandó, hogy ne sebezné a vas vagy az ostor akár. A legnehezebb felderíteni, ki az ellenségünk anélkül, hogy a felismerés az utolsó gondolatunk lenne. Mégis inkább hagynék futni egy bûnöst, mint végeznék ártatlannal. Fõleg ha az egész teória hamis és csupán a félelem és zsarolás motiválta a farkasfejest.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.22. 13:00

Legközelebb januárban folytatódik a kaland, mindenkinek kellemes ünnepeket, szabadságot, és türelem, amint mindenki újra leporolta magáról a nemlétezõ havat, és kipihente a fáradalmakat, szövöm tovább a szálakat! Türelem, Jómadár, türelem! :).
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.27. 9:24

//
Aye-aye ma'am!
Már pont ki voltam bukva, hogy amíg behalt az otthoni gépem lemaradtam a kaland folyásáról...
és azok után, hogy a múltkor 5 percem volt benézni és megtettem, azután egy hétig próbáltam elsimítani a botrányt, amit kavartam... :) ... inkább be sem néztem.
Akkor Januárban
//
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.01.01. 20:24

Ha már beköszöntött az új év, nézzük a dolgokat más szemszögbõl: január 10-ig türelmesen várom, hogy az eddig NJK státust kért játékosok dûlõre jussanak, számíthatok még a részvételükre vagy sem. Akár igen, akár nem, új játékos felvételét tervezem. Ha viszont sem a régiek nem jönnek vissza, sem új ember nem jelentkezne, úgy január 10-ei hatállyal a kalandot megszüntetem és törlöm. Bízom benne, ennek nem kell megtörténnie, ám ha mégis, úgy jöjjön aminek jönnie kell. A még JK státusban lévõ Alaurontól és Jómadártól mást most elnézést kérek, ha rosszabbra fordulnának a dolgok és lehúznám a rolót.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 42 / 167 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...