Résztvevők: Flamme O'Styg
- Keményen küzdöttünk... * Barátja értetlenkedését látva hozzáteszi.* Én és a tiadlaniak... ők.. támadtak meg...bah ez hosszú. Az a lényeg, nem ellenségek, hanem barátok. Az egyik halálos szúrást kapott... a testvére ápolja... kérlek...gyere velem, ha többet hibázok, Radoginék is veszélybe kerülhetnek. Gyere, nézzük át a szobákat.
* Lestos és Flamm villámgyorsan szétnéz a felső szinten, nem találnak semmi érdemlegeset. A leghátsó szobában azonban a tetőn egy csapóajtóra lesznek figylmesek. A földre rúgva egy létrát pillantanak meg, Lestos odasiet. Röviden gondolkozik, majd még sietősebben Flammhoz fordul.*
- Gyorsan.. a tetőre! Nekem már fogytán az erőm, kérlek, menj te előre, mert alattam esetleg össze is csukolhat az ingatag tákolmány...
* Lestos megvárja, míg barátja felsiet, majd maga is utána megy. SZerencsére az alkotmány nem borul össze.*
* A tetőről belátni az egész várost. A csapóajtó egy kisebb erkélyre vezet, mely a tetőbe vájva fekszik. vele egy szinten állnak a többi házak cseréptetői, az erkélyecske mögött fokaszkodók vannak a cserepekbe ütve. A kis utacska továbbvezet a tetőn, egy apró kemelkedő tornyocskába. Annak az oldalán pici ajtcska van. Flamm felérve rögtön észreveszi a fal árnyékában kuporgó csuklyás őrt. Amaz idegesen toporzékol, bizonyára kötött posztra hagyták itt. Szerencsére nem hallja meg a fellépkedő Flammot, ám LEstos nehéz lépteire a páros felé figyel. Észre véve a két vérfit, és kihasználva a 1,5m-es magasságelőnyt előkapja dobótőrét, majd céloz.*