• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ranoran átka

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 5 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.02.02. 11:13

(Portius)

- Mint mondottam kapitány jóuram, kilétük nem fontos. - Ingatja meg a fejét bocsánatkérõen. - Mert ha elmaradna e viadal, ön fátyolos tekintettel szemlélné õket hátralévõ utunk során. Én pedig nem rontanám senki ázsióját.
- Maradjunk annyiban kapitány - jut elhatározásra -, hogy estefelé a fedélzeten kicsit legyen ébrebb a szokásosnál. - Hajol meg a kapitány felé. - Nem tartom fel tovább.

Amint ismét egyedül marad a fedélzeten, leballag a szálláshelyre, keres magának egy ágyat. Katona múltjának átkos beidegzõdésétõl hajtva kínos pedanciával elrendezi fekvõhelyét. Saját takaróját teríti végül az ágyra, arra telepszik le.
A rum jótékony hatása már érzõdik. A gyomra remegése elmúlt, így egy könyvet elõvéve olvasni kezd. Rövidesen el is bóbiskol kicsit. Felsejlik még egy emlékfoszlány az álom birodalmának mezsgyéjén lebegve, amit még a nagy vándorló hírében álló nagyapja említett:

<Az alvás enyhíti a tengeribetegséget.>
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.02. 18:53

Ramirez

*Körbeszemléli jol végzet munkáját, csípõre tett kézzel. Majd rövid körbetekintés után bólint, majd lemegy megmosakodni, megtisztogatni magát, majd befekszik az ágyába, ám elõtte a jól végzett munka érdemeiként legurit a torkán egy pár korty jó féle rumot.*

-Hmm nem hiába érdemes volt megvenni.

*Majd visszacsavarja a kupakot a flaskájára elteszi belsõ zsebébe, és ágyára fekszik, felrakja lábát, még a csizmát sem vette le.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

Ranoran átka

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.02. 22:48

(Lezian)

*Mire a többiek megérkeznek a szállásra Én már csizmában az ágyon hanyadt fekve pihenek.Egykedvûen köszöntök mindenkit.Már igen csak kerülget az álmosság,de mikor Erinék kártyázni kezdenek erõt veszek magamon és felülök,majd érdeklõdve közelebb húzódzkodom.*

<Mindíg is szerettem volna megtanulni kártyázni...!>

*A party végeztével visszadõlök az ágyamba és engedek a mind jobban kísértõ álmosságnak.S közben azon töprengek:*
<Milyen kiváló lehetõség ez az unalmas hajóút,hogy ellessek néhány kártyatrükköt....
...De vajon Erin hajlandó lenne megtanítani...?Úgy tûnik ha nem is egy kártyabajnok,de konyít hozzá.>
*De mire ezeket végiggondolom mr el is nyom az álom*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.06. 15:06

Km esemény [Shirin Horha]
Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló
Idõpont:délelõtt
Résztvevõk:Mindenki

Az utasok nagy része megfogadta a kapitány tanácsát,és lefeküdt aludni...Lezian,Archie,Portius,Erin és a két toroni.
Eközben a fedélzeten a matrózok,és a kpitány is a hajót irányították,bár az állapota már stabil volt,így nem volt sok teendõ.

Ramirez:

egyszercsak egyik matróztársad lépett oda hozzád:
-Hello pajti...Fel tudnál váltani,még nem is reggeliztm...Végig én voltam az õrposzton!Igazán megköszönném!Csak addig még bekapok valamit...

//legkésõbb ebédig alszotok,akkor ugyanis ébresztenek titeket...addig ha valaki fel óhajt ébredni,akkor tegye csak nyugodtan...//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.06. 18:34

Ramirez

-Oké haver menj csak, ugy sincs most mit csinálnom. Pontosan hova is kell mennem, hol voltál örségben öreg fiu?

*Miután meghalotta a választ egy haj kiséretében, mint aki rettentõen fáradt feltápászkodik, Fáradan, nyögve kimegy az ajtón, ám elötte az ajtóban nagyot huz a rumos flaskából, megrázza magát, és elindul az õrhely irányába.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.08. 9:42

Idõpont:dél felé...
Résztvevõk:Ramirez

a matróz,akinek átvetted a posztját,már rég visszajött,de alighogy újra felszabadultál a kapitány már ki is szúrt:

-Ramirez,ne lógasd a lábad!Indulj lefelé a konyhára!Segíts a szakácsnak!Aztán ha kész az ebéd akkor szólj,hogy harangozhatunk,és szólsz az utasoknak.Ok?

nem is várva válaszod,elindul lefelé a kabinjába.

te pedig szépen lebattyogsz a fedélközbe, és krumplitpuncolsz,hagymátszelsz...alig hogy elkészült az ebéd,a szkács már küld is fel,hogy harangoztass!

mikor felérsz,a kapitány az étkezés jelzést adja le a harangon,majd így szól:

-Jól van Szablyás!Most lemész még szólni az utasoknak,és a délutánod assz'em szabad lesz!Éjjszaka viszont õrségben leszel,rendben?-most viszont kérdõn néz rád,várva válaszod...majd miután hallotta azt,így szól:

-Nah,akkor most menj,azt hiszem az utasok nagy része alszik...Adj nekik valami jó kis matrózos ébresztõt-mondja vidáman,elneveti magát,és csak úgy viccbõl megbök a könyökével.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.02.08. 15:24

Utálok így ébredni,egyszerûen kivet az ágy.Talán egy lány hiányzik.
-Mit nem adnék...-mondom halkan.
Ébredek és látom,hogy még mindenki alszik.Gyorsan felveszem a csizmám és hátamreveszem a táskám de csak halkan,fel ne ébresszem a még alvókat.Én sem tûrném ha valaki felébresztene a legszebb álmomból.Szóval csak halkan kimegyek a folyósóra megnézem mi a helyzet a wc-felé a mosdóba bezárkózva felrakom magamra a fegyvereimet(kard,a 2db dobótõr,a táskám a vállamon,a külön kis táskában a lantom legfelül) .Felsétálok a fedélzetre és körülnézek,és a horizontot bámulom egy ideig elmerengve,és visszagondolva a szebb napjaimra.Az ebédere le sem meggyek illetve csak az elején nézek be.Hátha mond valami érdekeset a kapitány.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.08. 20:18

Ramirez

* A konyhaszolgálatra egy mogorva igen volt a válasz.*

<Mi az csak én vagyok itt matróz, vagy talán megsejtette az esti balhét, és halálra akar dolgoztatni a párbaj elött>

*Gondolkodik, ezen miközben törölgeti a könnyét a hagymától. MAjd amikor végzett harangozik, és miután a kapitány a válaszát várta, õ egy vidám igennel felelt. És elindultz a szállások felé, szomoruan látta, hogy Erinnek már valaki kiverte a csipát a szemébõl. Majd benyitott a vendég szállóra, de csak halkan. Látta hogy a többség gyönyören alszik. Majd felkiáltott.*

-Gyerünk mindenki ébresztõ, léket kapott a hajó gyorsan szedjétek a holmitokat és meneküljetek...*Majd várja a hatást*.. Ja bocs csak össze keverekevertem a szobát, igazából ebéd van, és már harangiztunk is. *Mondja ugy mintha nem is lett volna a kiabálás. És meghuzta a fémflaskát.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.09. 10:05

Khm...Egy kicsit nagyobb aktivitás kérek!

ez alól Saggaras és Erin kivétel,de szeretném ha kicsit keratívabban,ötletesebben mûködnétek...na punnydjatok el,mert akkor elõbb utóbb meg fog halni a kaland.tudom,hogy egy hajón nem sok mindent lehet csinálni,de eljönnek majd az érdekesebb részek is...például délutánig egyre fogy az idõ...addig is húzzatok bele!

köszönöm!
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.09. 14:17

(Archie)

Miután befejezte imáját és phenését, lassan feltápászkodik fekhelyérõl, megnézi kik pihennek még, majd felmegy a fedélzetre. Sodronyingben hiába próbálna meg halkan mozogni. A fedélzetre érve Erinhez megpróbál az elme hatalmával beszélni:

-Volna egy-két ötletem, ha érted amit mondok, tégy úgy mintha semmi nem történt volna

Megvárja hogy Erin értette-e a hangtalan szavakat, de közben sem áll meg, ha Erin válaszol, messzebb húzódik tõle, hátat fordítva neki a korlátnak dõlve folytatja a szótlan beszélgetést, persze csak nagyon röviden, hogy maradjon ereje az egy-két ötlethez
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.02.09. 16:20

(Portius)

Felriadva körbeles a szálláson. A nagy darab matróz, a szablyás dörmögõ hangja és szavai felzaklatják, s már készül felpattanni az ágyról. Megint csak a katonai múlt, mikor éjjelente felkeltettek mindenkit, hogy növeljék a katonák kitartását és alázatát.
Mikor teljesen magához tér, jön rá, hogy még csak ebéd felé közeleg az idõ.

<Jócskán elnyomott az álom>
Miután felkelt az ágyról, elteszi könyvét, felcsatolja fegyvereit, és a nagy hátizsákja kivételével mindent felaggat magára. Körbetekintve látja, hogy a többiek is készülnek az étkezõbe.
A folyosóra érve nagyot sóhajt, mikor megérzi az étel illatát. Megkönnyebbülve nyugtázza, hogy a gyomra már nem remeg és mitöbb, korog.
Elgondolkodva lép be az étkezõbe és helyet foglal az elsõ üres helyen.

<Hát nem biztos, hogy jól cselekedtem...
Menekülök a rosszindulat és kegyetlenség elõl...
Toronba érve láttam, hogy ott még rosszabb a helyzet, csupa ármány és romlottság...
S most hol kötöttem ki? Hát egy hajón, ahol az itt lévõk fele talán kiontaná a másik belét, ha úgy adódna... De talán...
Talán nem kellene folyton menekülnöm... Meg kell vetnem a talpam, ahol érzem a rosszat, hisz csak ott tudok harcolni...
Nem könnyû életet választottam, hanem igaz életet. De nem a törvény igazát, mely érdekek és szándékok szerint másként értelmezhetõ, hanem az élet igazát, az egyetemes jó útját választottam. Ki tudja, talán...
Talán már itt, ezen a hajón belebukom...
De ha kell, harcolok az életért és az esti viadalon, ha úgy alakul, hogy valaki életét vesztené, az én leszek...
Senki más nem halhat meg, amíg én élek...>
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.09. 23:42

Lezian

*Az ébresztõ elérte célját,mivel ijedtemben úgy bevertem a fejem a felettem lévõ ágy egyik alsó lécébe,hogy azonnal vissza is estem!Mindha letaglóztak volna...
És mire észhez tértem,már rá is jöttem ,hogy csak a "Bicskás" vagy milyen nevü matróz próbált vicces lenni... És fájdalmaimmal birkózva egy éles pillantást vetettem rá!*

<Hogy tekeredne hurok a vicces nyakad köré>

*Gondoltam ,miközben kikászálódtam az ágyból és a homlokomon lévõ púpot dörzsöltem.
Majd holmimat összeszedve felmegyek a fedélzetre,hogy a hûvös szélben enyhülést találjak lüktetõ fejemnek.*

<...Kölcsön kenyér vissza jár...>

*Az ebédtõl elment a kedvem,de mégis lemegyek néhány perc szélben töltött hûsölés után.Márcsak azért is,hogy jobban szemügyre vehessem ezt a "mókamestert"!S közben bekapok pár falatot,azt is a sajátomból.
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.02.10. 6:39

Elmerengve épp a távolbabámul amikor meghallja a furcsa hangot,tudja kitõl érkezett.Hallgat,választ próbál küldeni.

Archie:
Olyan hangot hallassz mintha valami súlyos tárgy zuhant volna elötted a földer viszont nem érzel semmi remegést.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Erin O'Shanon 2007.02.10. 18:03-kor.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.10. 16:50

Idõpont:ebéd után
Résztvevõk:Mindenki

Az ebédlõbe érve az érzékenyebb órrúaknak egybõl feltûnik a sülthal jellegzetes szag.mikor közelebb értek az asztolhoz,meg is látjátok a szép nagy barnára sült állatok élettelen testét.mellé fõtt krumplit készített a szakács.
a matrózok szinte mindegyike(Ramirezzel az élükön)elfintorodik a nem is kicsit unalmas fogás láttán.
a bõséges adag ebéd után mindenki neki lát saját teendõjéhez,a matrózok dolgoznak,az utasok unatkoznak.van aki ismét csak kártyázással üti el az idõt,van aki jobban szereti az egyedüllétet,és a fedélzeten a korlátnak dõlve figyeli a serénykedõ matrózokat.
az idõ az egyhangúság ellenére viszonylag gyorsan telt,és az ebéd után már a vacsora is a küszöbön volt.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.10. 16:57

Idõpont:késõ délután
Résztvevõk:Ramirez,Erin,mindenki

A közelgõ megbeszélt kis összetûzésre mind Erinben,mind Ramirezben fokozódott az izgalom,az adrenalinszint.nem tudhatták pontosan mit is várhatnak a másiktól.
Ramirezt fõleg az aggasztotta,hogy a muzsikus azt mondta,hogy nincs fegyvermegkötés...nem tudta mire vélni ezt.
Erint pedig az hozta izgalomba,hogy mégiscsak egy tapasztalt matrózról van szó.egyetlen apró hiba,és vége.
persze az utasok és a matrózok is fokozódó izgalommal figyelték a közelgõ harcot...

<egy kis izgalom nem árthat senkinek...amúgy is csak elsõ vérig megy a küzdelem>

persze nem mindenki gondolta így...ott volt például Portius,aki teljes szívbõl megvetette az efféle fölösleges kakaskodásokat...és ráadásul még a számára annyira fontos Élet szentségét is veszélyeztette ez a párharc.

és amellett,hogy az összecsapó páros készült a harcra,egy harmadik személy is készült...valamire...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 5 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14

Vissza: Régi Kalandok...