• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 38 / 167 • 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 167

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.12.03. 22:28

(Guido)

*Látva Tia kedvetlenségét csak mégjobban befordul õ is. A nõ jóslatára figyel, bár nem igazán hisz benne. Amikor Tia araságáról, és nem ember kérõrõl esik szó, kicsit elkomorodik, de arca nem adja tudtára társainak kétségeit, félelmeit. A nõ kérésére odanyújtja a tenyerét. Tekintete nem mutatja, hogy jót várna a jövõtõl. Kedvtelenség és borúság sugárzik róla.*
- Ha sorsom feltárása örömére van, akkor csak rajta. Bár mindig is magam irányítottam az életemet. Ha majd Domvik kiveszi kezembõl az irányítást, akkor eljön az én idõm is.
*Azzal várja a jóslatot.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.03. 22:49

Résztvevõk: Guido, Tiarren, Somuris

Az asszony megsimította Guido kezét.
-A hangja önnek meleg, nem szokott keservhez. Nyugodjon meg. Hadd lám a kezét...Hm, vidám és bús vonalak meztelen tánca...Könnyedség, nevetés, nagyritkán tükörbe nézés...Tükörbe, amikor nem a kellemet szemléli, hanem magát...Badarság, hadd lám, bõrének vonalai mit rajzolnak ki...Sok asszonyt látok. Sokat és mégis keveset. betegség...igen, betegség munkál ereiben...a kéj betegsége...áldás és átok köröz maga körül...-hunyta le szemeit mindeközben, s csupán ujjbegyei érintésével folytatta.
-...áldás a leánynak, átok magának...szerelem...olyan, amihez képest az eddigiek játéknak tetszettek...Hideg, hó...merje követni ha eljõ a võlegény...de vért ne ontson...
A nõ láthatóan elfáradt, kezeit ruhája alá rejtette.
-Elfecsegtem az idõt, mulassanak tovább...ez a muzsika örömet ad mindenkinek...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.04. 14:58

(Somuris)

Jobban megnézem a nõt magamnak.
- Lenyûgözött hölgyem. Remélem holnap este is megtisztel becses jelenlétével. Igazán kellemes dolog ilyen érdekes emberekkel megismerkedni. Szívesen meghallgatnám mi súgja a fülébe a féltett titkokat.

- Tia Kedves, sajnálom hogy nem adhattam több gyógyírt szíved sebeire. De a jóslat szerint boldogság és hosszú élet vár reád. Tekintsd hát a borús eseményeket lépcsõfokoknak a bölcsesség felé. Ahogy a tengerparti népek mondják: mélyre kell lesüllyedned, hogy igazgyöngyöt találj. Megértem bár, hogy nem repes most kedélyed, de ne is hagyd lelked túl mélyre süllyedni a szomorúságban. Nem tudom, mik várnak még ránk, de tartok tõle, nagy szükségünk lesz még rád.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.04. 18:18

Résztvevõk: Guido, Tiarren, Somuris

A nõ lesütötte szemeit, elmosolyodott.
-Majd próbálok idõt szakítani rá. Ami pedig fülembe súg, az egy adomány. Így születtem.
Alaposabban megnézve a nõ sötétkék bársonyhatású szoknyát viselt, valami prémes állat szõre szegélyezte vastag irha kabátját, ami egészen a földig ért. Egy krémszínû kötött sálat tekert nyaka és részben arca elé, a hideg miatt, de amikor beszélt, arca elõl elhúzta. haja nem látszódott a kabát kapucnia miatt, ami akár az orráig elõre esett volna, ha nem tolta volna a homloka tetejére. Sejthetõ volt, valami kendõ lehet még a fejére kötve. Ékszert a feket karkötõn kívül nem hordott, kora 30-40 közötti. Szeme sötét, bõre fehér. Termetre Somuris válláig ért. Távozása elõtt intett jobbjával majd lesétált a hajóközbe.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.04. 18:50

(Hanas)

Trixi kívánságára, hozzálát a felszeleései megkeresésének. Amint a nõ megmutatta neki a kért rajzolatot, elmosolyodik. Igazából még nem is mosolygott nagyon eddig...
- Ez egyszerû lesz. Valami védõ rovás? Sok hasonlót készítettem már az otthonomban, csak azok jobban hajaztak állatok alakjára.
Ellenõrzi a holmiját, s ha minden rendben akár neki is lát.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.04. 19:44

Résztvevõk: Hanas

Trixi csak annyira oldja meg ingjét, hogy az az egy kebelhalom látható legyen, ahova a rajzolat kerül, de nem úgy tette ezt, mint asszony, aki a szoptatni készül. Tehét nem fedte fel egész valójában. Nem is pirult, csak várt, mikor kezdi Hanas.
-Ha elfeledkeznél magadról, tetoválómester, jusson eszedbe, ostorom van és használni is tudom. és igen, ez egy afféle jel. Épp itt az ideje, hogy viseljek egyet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.06. 12:42

(Somuris)

- Azt hiszem legfõbb ideje nyugovóra térnünk. Nézzük meg Hanas barátunk átvette-e már az õrséget.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.06. 13:45

Résztvevõk:aki

Aki visszatér a kabinba Somurissal, azt látja, hogy Trixi fél keble majdnem teljesen le van meztelenítve, Hanas pedig az ülõ nõ elõtt térdel. Trixi egykedvû, nézelõdik.
Hanas ajtó nyitást hall háta mögül munkája közben. Még csak pár vonást készített el.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.06. 13:57

(Somuris)

Elõször jól elkerekedika szeme, azután neveltetése emelkedik felül és félrenéz. Elég hamar rájön, hogy nem sérülés gyógyítása folyik.
- Elnézést, hogy megzavartam a mûtétet. Akkor inkább elõbb õrködöm egy kicsit.
<Én szeretem a cikornyás dolgokat, de hogy a teremtés ilyen szemrevaló adományát hogy lehet összefirkálni??? Barbarizmus...>
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.06. 15:27

Résztvevõk:aki

-Maradj nyugodtan. Nem vagyok szégyellõs. Téged meg kell nem zavarnia, láttál már cifrábban is.Ám való igaz, amíg õ nem végez, nem mehet az ajtó elé.-billentette oldalra fejét Trixi, aki viszont elégedetten szemlélte az ábra alakulását, s néha hunyorgott Hanas arcát látva.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.06. 16:44

(Somuris)

- Ilyen azért nem terem minden bokorban. Ezeken minden változtatás csak ronthat... Megyek õrködni.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.06. 17:50

(Hanas)

A nomád izzadt. Inkább a látvány mintsem a tetoválás miatt, arca koncentrálásról árulkodott. Somuris érkeztére, és a párbeszéd idejére megáll egy kicsit kezében a tû.
- Szerintem jól fog kinézni. Tetszeni fog. - címezte a szavai második felét inkább Trixinek. Úgy vélt a nõ nem értékelné, ha pajzán tréfákat ûzne vele, vagy semmitmondóan dícsérné szépségét, hisz azt már úgyis hallotta. Állhatatosságot mutatott inkább, bár belük igen kívánatosnak találta. Nyelt egyet megtörölte homlokát, s kezét, aztán folytatta a mûvet elmélyülten.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.07. 0:49

Résztvevõk:

//Hakea: egyelõre úgy veszem, Tia a donnához (Madlaena) megy, ha nem így lenne, szólj és módosítok.//

Tetoválás közben Trixi és Hanas elbeszélgetett futólag Tiarrenrõl és furcsaságáról -fajáról-, népi szokásokról, sõt még Trixi hugai, szám szerint három is terítékre került, nem beszélve milyen bõveszédûen ecsetelte a nomád a tetoválás szünetében, hogy náluk hogyna ismerkednek a férfiak és nõk. Ám nem értette, vagy nem akarta érteni, mért kérdezett effelõl Trixi, s a tetoválás végéig csendben maradtak. A végén elégedetten szemlélte a kész ábrát a nõ. Majd kérte, váltsa le Somurist éjsötétkor, s lábbelijét lerúgva, nadrágját letolva egy szál ingben bújt takarója alá aludni, a gyertya elfújását a férfira bízva.
Tia a donnát az ágyon ülve találja, arca komoly, ölében féltett ládácskájával. Mosolyt erõltet arcára, majd elteszi nehézkesen a ládácskát. Magyarázatképp csak ennyit felel, megelõzve a nõ kérdését:

-Hallgatóztam a falon át. Tudom amit tudni kell. Nem félek. Ön se tegye. Aludjunk imádság után ahogy az igazak szoktak.
Megkéri Tiát, segítsen a levetkõzéskor, hálóinget vesz fel, s egy hevenéyszett imát mond el-hallhatóan szokja még a Domvik-hitet, maradtak berögzõdései:
-Istenek az égben...azaz isten...nem, angyalok..de melyik? Ah, az melyik hallja imám, békés álmot bocsásson férjemre, kísérõinkre, magzatomra s személyemre, a hajón lévõkre s épségben érjen minket a holnap reggel, ahogy még számos.
Ezután lefekszik. Somuris egy ásító matrózt lát, aki felmossa a folyosót, egy nyúzott inast, aki ágytállal egyensúlyozik a latrina felé, egy kócos vállán kendõs nõt, aki kancsót lóbálva vizet keresni indul. A hajó lélegzett, élt, néha recsegett, ringott, a zajok közül egyre több emberi beszéd veszett ki. Nyugovóra tértek. Guido a maga útján körbe-köre járt, mint aki helyét nem leli. Gyanús alakok nem mellõzték, többször futott matrózokba, de egyik sem szólította le. A donna emeletén belefutott Ihanába, akit két matróz kérdezett ki, mi járatban egyedül nem-e félti a tiszteségét ilyen merészen, de nem zaklatták, arra akarták rábeszélni, menjen inkább a szobájába, pihenjen. Épp felismerte a közeledõben Guidót a lány, s szólásra nyitotta száját, ám mögötte három lábnyira nylít az ajtó, köntösben, de még konytban a donna (Orsana) jelent meg:
-Ihana, a szobádba. Szaporodnak az engedetlenség foltjai keszkenõdön. A rapírod itt maradt, bárhová igyekeztél, az a szándék nagyon távol áll a tisztességestõl.
Ihana szája bezárult, s szinte beröppent a donna mellett a kabinba. A nõ fölényes tekintetére a matrózok zavartan odébb álltak, ebbõl a nézésbõl egy enyhébb a végére kijutott Guidonak is. De volt abban egy :"Én emlékszem még!"-villanás is, aztán az ajtó elrejtette Guido elõl a szépséges asszonyt. Hát csak éjközép utánig nem lesz egyedül itt bolyongva mint egy hazajáró szellem! Két matróz elmellõzte a férfit,az egyik buzgón vakarta ágyékát s pár szót elkapott beszélgetésükbõl:
-...és galambot küldött?
-Azt. Talán majd attól nem csinálnak botrányt. Veled meg mi van?
-Eh, viszketek. Fene Rossitába, meg a rákfenés ölébe, felszedtem valamit!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.07. 17:17

(Hanas)

Túl lassan esik le neki a nõ szavainak értelme, a hirtelen beállt csendben már bánja, hogy nem értette meg a nõ célzását. De már nincs mit tennie, csak átvenni az õrséget, s elfújni a gyertyát ahogy kérte Trixi.
- Szép lett! Megyek is, pihentesd a helyét, és vigyázz ne fertõzze mocsok el.
<A francba is...ezt elb***tam... :( >
Felmegy, megkeresi Somurist, s leküldi. Kedve csalódott, mintha õt kosarazták volna ki..
- Menj pihenni, most én jövök.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.07. 17:32

(Somuris)

- Tartsd nyitva jól a szemed kérlek, én mélyen fogok most aludni, elég hosszú volt ez a nap.
Csendben oson be a szállásra, hogy ne verje fel a már alvókat. Azért nem anniyra, hogy besurranótolvajnak nézzék...
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 38 / 167 • 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...