• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 34 / 167 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.22. 18:50

Résztvevõk: Mindenki kivéve Guido

A tetovált orrú félrebillentette a fejét:
-Szerinted ez vicces? Vicces lehet, volt és van? Honann jöttél, he?
-Most akkor ripacskodott, vagy...?
-Kuss, Ugri, én beszélek.
-Megy már valaki a kapitá...?
-Mondom kuss!
Morgás volt és mormogás, egymás szavába vágás, amíg a tetovált orrú az utolsó mondatot nem kiáltotta el.
-No, viccelõdté velünk? Lenézed a népünket? Ez bicskanyitogató. Olyannal jössz, ami nekünk tilalmas te meg csak félvállról játszadozol vele? Mert talán a te néped olyan világolt fejû oszt minden bûnt eltûr maga mellett, nekünk is elkéne, vigyorral? Mmm...
Szavaira kicsit higgadt a nép, de bólogatott is. A tetovált volt a szószóló a matrózok között.
-Jó, tehát mongyunk mi is viccet arró, amit a TE néped megvet? Szeretnéd?
-Olyan ez mint az a másik ficsúr, akit majdnem elkaszáltunk a folyosón a minap...
-Olyan, kicsit olyan, csak ez nem felfúvódik, hanem kinevet.No, de egy szóra: eh, valaki fogja mán meg Rossita karját, nem köll minden aprósággal futni a tisztekhez!
-Apróság?! Elment az eszed? Hát az égbül hang jött!
-Ahogy a valagadból is reggelente, csitt. Ez asztat mondja, ripacs és csak játszik. És hogy csak lódított a nõrõl. Én vállalom, hogy megnézem, valóban tündér-e. Akár leszárad a kezem, akár nem. Ha leszárad, tudni fogja mindenki, itt démon van, és kiûzzük belõle. Vagy ha nem mi, majd egy urunk hû papjai. S ha hazudott a nõrõl, akkor hazug minden szava, s akkor tényleg banya a nõ, õ meg a segédje!
Ment erre az úgy, úgy-szólam. Látszik, ha koholni kell sarat a szószóló nem rest. Úgy rak és tesz hozzá, ahogy övéinek ízlik. Odakinn Trixi fülelt, homlokát ráncolta.
-Somuris renoválni próbál. Azzal akarja beetetni õket, csak szórakozott. Csakhogy a matrózok vezetõje meg akarja nézni, valóban csak lódítás volt, hogy te elf vagy, vagy sem. Tia, a füleddel tényleg nem tudsz semmit sem csinálni? Ezek képesek és a tengerbe hajítanak vízpróbára, mint ahogy a boszorkányokkal szokás...-kérdezte feszülten, halkan Trixi. Õ fordított Tiának, mert odabenn shadoniul ment a beszéd.
-Aztán igen rosszul akarja megenyhíteni õket a tolmácsod...Játék boszorkányságról egy hithû matrózokkal teli étkezõben! Erre ugranak, mintha azt mondanák, hogy több isten is létezik Domvik urunkon kívül! Eretnekség...Azt hiszik, Somuris gúnyt ûz belõlük és szokásaikból...Ej, de humortalan napjuk van...Ahogy nekem is...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.22. 18:55

Résztvevõk: Guido

//Limi, a korábbiakra nyugodtan reagálhatsz utólag is//

A vacsora ugyan úgy indult, mint az ebéd, annyi különbséggel, hogy most más volt az étel. Aztán a közepe táján egy halottsápadt matróz érkezett a kapitányhoz, fülébe súgott valamit, amire a kapitány is elsápadt, nyelt egy nagyot, rendezte nehezen vonásait.
-Hölgyeim és uraim, elszólít kötelességem, bocsássák meg nekem, hogy a vacsora végét nem költhetem el önökkel.
Ezzel felállt és távozott, két helyettese követte õt.
-Csak nem Cillan állapota rosszabbodott?
-Mi van a kísérõddel? Errõl nem is beszéltél...
A donna zavartan nézett urára, Orsana érdeklõdve pillantott hol egyikükre hol másikukra, végül Guidóra, s le sem vette róla.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.11.22. 20:12

(Hanas)

Nagy felfordulás támad az étkezdében. A matrózok reakcióját elõször nem tudja mire vélni, de a furcsa hang hatására õ is megrezzen.
<Mi a fene volt ez!? Hogy én hogy útálom az ilyesmit!>
Szablyája markolatára vándorol a keze, s idegesen körbenéz, honnan is jöhetett a hang. De forrását nem találja. Aztán a tetovált orrú szószóló Tiához intézett szavaiból próbálja kihámozni a dolgokat, iletve hogy Trixi mintha súgott volna valamit Somurisnak, bár nem tudja mit. Aztán már csak érthetetlen shadoni nyelven hablatyolnak körülötte...úgy dönt hát, hogy mikor trixi távozást mond velük tart. A két nõ állva hallgatja õket, és ámul el a szavaikon.
<Hogyan? Somuris elárulta a titkát? :shock: Nem értem mit akart ezzel, ennyire biztos nem ostaba...Most meg ki akarja magyarázni valahogy...értem, szóval ez volt a terve, hogy így....aha. Hát úgy látszik nem jól sült el. Inkább meg se mukkant volna.>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.22. 20:52

(Guido)

*Nem zavarja, hogy a nõ levegõnek nézi. Tudja, hogy flörtjük rosszul is elsülhet, és ismer is pár nõi fortélyt, amivel mégjobban magukra tudják vonni a férfiak figyelmét. Õ is hasonlóan tesz. Ihana reakciója azonban kicsit elcsüggeszti. Az ebédnél a matróz érkezése, a kapitány távozása számára bajt jelent. Arra gondol, Hogy megint gyilkosság történhetett. Kicsit meg is szédül a gondolatra, de próbálja tartani magát.*
<... Ha Tiának baja lesz, akkor nem tudom mit csinálok. Azt megkeserülik. Jó hír ide vagy oda, de megbosszulom. De miért is történne vele baj? Miért gondolok a legrosszabbra. ...>
- Nem tudom, hogy mi van vele. Talán majd Trixianna tud róla mondani valamit.
*Guido a nõ szemeibe nézett, és keresett a tekintetében valami bizonyítékot, hogy tud társuk haláláról. Még mindig vonzódott a nõhöz, sõt a veszély még jobban felkorbácsolta vágyait, de próbált a józan eszére hallgatni. Nem volt könnyû. Egyedül Tiára gondolva maradt meg józan gondolkodásánál.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.22. 21:08

Résztvevõk: Guido

Orsana tekintete mint a patyolat: semmit nem tud, õ is olyan kíváncsi mint bárki más. Ám pillantása nem lett merészebb mint amit a helyzet megengedett volna, csak szemei mélyén lobogott egy kis lángocska.
-Ahhoz képest, hogy ma csatlakoztak csak a donnáékhoz, igen bokros teendõik lehetnek...Egyik társukról nem tudnak biztosat, aggodalom van a donnában...árthat a babának...
Madlaena hasára tette kezét szeppenten.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.22. 22:00

(Tia)

Nehéz helyzetbe került. Vagy megkockáztatja, hogy felfedi Trixi elõtt varázslói kilétét, vagy azt, hogy a matrózok tudomást nyernek származásáról.

-Nem, nem tudok vele mit kezdeni. Ha megkérlek arra, hogy próbálj idõt nyerni...ripakodj rájuk, mondván nem vagyok hozzászólva ilyen goromba viselkedéshez, egészen rosszul lettem, és hogy végülis mit képzelnek? Vagy bármit amivel egérutat nyerhetnék. Ez iszonyatos...
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.23. 11:32

(Somuris)

- Az én népemen ugyanúgy nevetek, ahogy rajtad. És magamon is ha úgy esik. Vágj szóval és ha igazat szólsz, hát állom, ha úgy látom hárítok csak egyre kérlek benneteket jó urak - amíg szóval vághattok, pihenjen a vas.
- Az elõzõ játék csak egy kérdést volt hivatott feltenni: Ha ismeretlent látsz, mit teszel? Persze azt gondoltam kacagtok majd rajtam, hisz tudjátok, hogy a tündék a fák között élnek és nem merészkednek emberek közé.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.23. 19:34

Résztvevõk: Mindenki kivéve Guido

-Nyugalom. A dalnok már rájött hibájára és menti ami menthetõ. Várjuk ki a végét.-intette nyugalomra Trixi az elfet. A teteovált orrú elindult az ajtó felé, hogy eleget tegyen annak, amit ígért. Közben felelt a dalnoknak:
-Te még saját anyád holttestén is nevetnél? Eh, kit érdekel, te bajod ha lágy az agyad. S nem ismerjük a nem embereket, ezt...elszámítottad. Messzin élõk sokat ferdítenek és hazudnak. Hol az a lány, hadd lám miféle!
-Hadd mennyünk veled!
-Nem. Én megyek oszt kész.
Trixi kihúzta magát a tetovált orrú közeledésére, szemei gyanakvóan méregették.
-Ne itt. Ez a sok barom még leskelne. Arrébb-szólt a matróz.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.23. 23:07

(Tia)

Érzékeny füle révén könnyedén kiveszi, mikor dõl el, hogy lesz-e vizsgálat avagy sem. Amint nyílik az ajtó, hátrébb húzódik Trixi takarásába, és esendõ hangon kifejti értetlenségét a nagydarab tengerésznek, természetesen közös nyelven.

-Kérem, nem értem, miért haragudnak rám. Nem tettem semmi rosszat, ne bántson!

A felszólítására lehajtja fejét, ám remegõ hangon még hozzáteszi.

-Mit akar velem csinálni?

Vélhetõleg követi a matróz, és válaszol kérdésére. Mihelyt elhagyja száját az elsõ szó, Tia halkan elsuttog egy igét, ügyelve, nehogy véletlen meghallja. A matróztól két lépésnyi távolságra halad, amíg nem fordulnak be az egyik sarkon. Ha célba értek, szembefordul a tetovált orrúval, és félénk ábrázattal várja, hogy cselekedjen.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.24. 10:13

Résztvevõk: Tiarren

A matróz komótosan haladt. A lány szemei jól "láthatták", gyanakvással övezi õt a férfi, de a becsvágy is ott munkál benne, sõt, testi vágy is, amit egyenesen felé táplál. Ám megfontolt is, s ez bizonyos fokú nyugalmat vált ki belõle. Trixi felõl feszültséget érzett, de hogy az mire irányult, az nem derült ki. Menet közben a lánynak van alkalma saját védelme ügyében intézkednie, a férfi beszél is:
-Jer, ezt most megbeszéljük szépen, s szemügyre veszlek.-a lányt bevezette az egyik legénységi kabinba. Száradó ingek, gyertyacsonkok a gerendán, személyes tárgyak rendetlen halmaza mindenütt. Többszemélyes kabin volt ez. Ott a férfi Tiához fordult. Összefonta karjait és csak szemévelé vizslatta Tia arcát, eltéréseket keresve, aztán tenyerét a nõ elé tette:
-Én teszek rá, viccelt-e rólad a zenecsináló, vagy igazat mondott. A fizetség nagyságától teszem függõvé, mit állítok a cimboráimnak. Ha nem fizetsz, vagy csak kis rézzel szúrnád ki a szemem, úgy elf vagy. Ha megegyezünk közös megelégedésre, úgy ember. Sõt a késõbbiekben senki nem fog zaklatni a komáim közül, azaz védelmet is élvezni fogsz utad során. Nos, mi szeretnél lenni: elf vagy ember, csinoska?-tenyere maradt Tia elõtt, közben férfiérdeklõdéssel is végigsiklott szeme a lány testén.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.24. 10:18

Résztvevõk: Hanas, Somuris

A dalnok elkapta a lány kézmozdulatait-lám, képes magát megvédeni a törékeny teremtés, ha kell, még ha olyan módszerekel is, amik vannak ugyan olyat, sõt talán veszélyesebbek is, mint a sajátjai, egy olyan országban, ahol a gyepes elme a mágiát megveti. Tia és a tetovált orrú kikerült látóköreibõl, a matrózok fogadásokat kezdtek kötni, mi lesza végeredmény, de olyan is felröppent, szószólójuk-Tetkós- meghúzza-e a csajt, vagy sem az alatt az idõ alatt...Mert az indulatok csökkenésével volt olyan, aki azt mondta, akár banya, akár nem ember, formás p*csa és felhajtaná a szoknyáját!
Trixi feszülten nézett utánuk, majd a férfiakra nézett:

-Fejezzük be majd a vacsoránkat inkább a kabinunkban. Elment az étvágyam itt.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.24. 10:38

(Tia)

Nagyon megkönnyebbül mikor látja, hogy ilyen egyszerûen el van intézve a dolog. Felveti gondolatban, hogy átvágja a férfit, de meggondolja magát, nem illene a szerephez.

<Csekély áldozat a nyugalomért cserébe.>

Elõvesz egy ezüstpénzt a tarsolyából, és a férfi markába nyomja.

-Maga nagyon gonosz ember...így megzsarolni egy védtelen nõt. Félek öntõl. Kérem, hagyjon békén... :(

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.24. 11:44

Résztvevõk: Tiarren

-Gonosz? Oh, ha gonosz lennék, eltenném a pénzt és közölném, hogy elf vagy és hagynám, hogy koncoljanak fel. Méghogy gonosz...Üzlet, kedveském, üzlet. Meg kell élni valamibõl. Ember embernek ordasa, vagy akárkinek.-forgatta az ezüstöt a férfi.
-Védtelen, na ez az, amit nem nyelek le. Ha az lennél, jött volna veled vagy a zenecsináló, vagy a barátnéd. de egyedül hagytak idejönni...Tudhatsz valamit...Amondó vagyok, banya vagy, hogy miféle, nem az én dolgom. Azt viszont hallottam, a baynák, nagyon jók az ágyban...-lépett közelebb Tiához, elhúzta a lány haját és váratlanul a nyakába csókolt:
-Mutasd meg szivi, és nem kérem a második ezüstöt.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.24. 18:36

(Tia)

Egész testében megremeg amint hozzáér a férfi, de nem a vágytól, hanem a félelemtõl. Két tenyerét a matróz mellkasának támasztja, és amennyire erejébõl tellik, eltaszítja magától.

-Szépen kérem, engedjen el! Nem tudom honnan veszi ezt a sok zagyvaságot, de egyetlen sikoltásomba kerül hogy idehívjam a barátaimat, és ha gaztette kitudódik, az állásának lõttek!

Akármilyen fenyegetõen is akarta elõadni, inkább esendõre sikeredett. A szituáció idegen számára, és a gorombaság mélyen a lelkébe gázol.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.24. 18:58

(Somuris)

//Mi az, hogy magára hagytuk??? Természetesen megyek vele én is...
Belép és megdöbben a látványtól. Elõször elakad a szava, azután - a forrófejûséget követõ hidegzuhany mégiscsak volt némi hatással rá - igyekszik úgy tenni, mintha nem látná a nyilvánvaló otrombaságot és fennhangon hirdeti:

- Ó micsoda példás bátorságra vall, hogy akinek az elõbb még az érintését is halálosnak tartották azt most hirtelen sikerült megérinteni, közelrõl megvizsgálni és lám közönséges esendõ lánykáról van szó. A témát nyilván lezárhatjuk és végre nyugton hagyhatjuk szegény kislányt.

Ha én nevetnék tulajdon családom sírján, te mit csinálnál velük? Letolnád a madrágod??? - gondolja fanyalogva. Lehet nem az igazmondásról vagyok híres, de ezekhez az álszentekhez száz év alatt sem tudnék lesüllyedni... Bár ha ez így megy tovább nem is lesz rá egy napom sem...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 34 / 167 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...