• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 31 / 167 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.13. 10:07

(Somuris)

Az ifjúnak úgy, hogy a Donnáék ne hallhassák:
- Én a helyedben inkább maradnék. Itt tudsz csendben meditálni, de ha a farkasfejes meglátogat - és az a gyanúm most érdeklõdik irántad - akkor jobb ha a közelemben maradsz.
Asszem ennél hosszabb beszédre nincs idõ feltûnés nélkül, mielõtt belép a szentélybe.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.13. 18:24

Résztvevõk: Tiarren, Somuris, Rutilus, Guido

Az ifjú fanyalogva húzta el ajkát:
-Ha akarnék se tudnák elbúni elõle. Egy szobában vagyok vele, meg másik 8 idegennel...Ilyen az, ha valaki kis pénzbõl hajózik...Maradjak? Áh, legyen...
csapott kedvvel csatlakozott az ájtatossághoz.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.11.13. 19:13

(Hanas)

Trixi megérkezésére megkönnyebbül, vállai is beesnek, mint a hordár, aki nagy súlyt cipelt, és pihenõ idejére levetette.
- Valamit mondott még nekem, de nem értettem. Úgy szólt: aeminafalvanti, vagy valami ilyen... :?
<Azt se tudom hány szó akart lenni...ah, nem volt szerencsés pont engem itthagyni.>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.14. 10:33

Résztvevõk: Hanas

-Sejtem mi akart lenni, de a kiejtésed rémes, Hanas. Bocsásd meg vétkeim...-mondta halkan trixi a fordítását annak, amit Csendes suttogott el hosszú útja elõtt. Mielõtt a vörös kozta takartóba tekerték volna a nõt, Trixi megnézte Csendes csuklóját, nyakát. Levonta a következtetéseket, aztán bólintott és a vörös betekerte.
-Hanas, menj, szólj a többieknek, megbeszélés a szobában. Tia maradjon a donna mellett, vele külön beszélek majd. Addig én a piszkosabb részét letudom a kapitánnyal és...Csendes holttestével. És kéne a hajó lelkésze. Állítólag az elsõ emeleten lakik a kápolna melletti kicsiny kabinban. Hívd ide. Bármilyen nyelven, nem érdekel hogyan oldod meg.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.11.14. 16:50

(Hanas)

Elindul hogy megkeresse a hajó papját. Amint megtalálja a kabinját bezörget.
- Uram! A szükség órája van, kérem jöjjön.
<Hát ez remek! Hova kujtorogtak a többiek? :morci:>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.14. 17:03

(Somuris)

Remélem hamar kimeditálják magukat a nemesek. Meg akarom már tudni mit látott az ifjú és mit akar rólunk megtudni a farkasfejes. Nem szeretném, hogy baja essen, de minden infora szükségünk van, amit tudva vagy akaratlan meghallhatott. Ugyanakkor minél kevesebbet tud õ rólunk annál kisebb veszélyben van.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.14. 20:43

(Guido)

*Trixi parancsára visszaindul a kabinba. Ha beér, akkor leül az ágyára és gondolkodóba esik.*
<... Méghogy könnyû meló, és csak kísérés. Mindig útáltam az ilyen alvilági, klánosdi, orvgyilkososdi dolgokat. Erre a közepébe cseppentem. Útálom ha felesleges halál, sõt gyilkosság történik. Az ilyen ügyekbõl senki nem kerül ki gyõztesként. Mindenki veszít valamit, és talán a legtöbbet az emberségébõl. Ezért útálom a háborúkat is. De ha már itt vagyok, akkor ki kell állnom a társaimért, mégha nem is én választottam õket. Végülis jó embernek tûnnek. Tia pedig minden viszontagságot megér. És sosem fogom hagyni, hogy bármilyen baja essen. Remélem hamar túljutunk ezen a szörnyûségen. ...>
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.15. 14:33

Résztvevõk: Tiarren, Somuris, Rutilus, Hanas

A kápolnának nemvolt ajtaja-már csak azért sem, hogy mindig rendelkezésére álljon annak, ki közelebb akar kerülni az égi hatalmakhoz. Így mikor a nomád odatalált, épp elkapta, hogy odabenn a donna és a don térdel, s mintegy õrségként benn feszít Somuris, Rutilus és egy idegen férfi is. Az, aki mesék után érdeklõdött korábban a fedélzeten. Ám Guido sehol, Tiarren pedig kcisit arrébb várakozott, de a kápolnán belül. Õ aztán jól hallhatta, hogy Hanas hangja szólongat valakit a kápolnával szomszédosan. Kis motozás és egy vékony lelkész jelent meg a kabin ajtajában.
-Ki zörget uram szolgájának ajtaján érthetetlen nyelvezettel sipákolva? Hogy te? -s kezét a férfi elé nyújtotta csókra. Fiatal volt és kissé sápadt: mintha a szent embert is a tengeribetegség környékezte volna.
A donna felállt s vele férje is, úgy tûnt, ennek vége.

-Jer, Tia, kártyázunk a szobámban míg vacsora nem lesz s ma korán ágyba fekszünk. Cillan hol maradt már ilyen soká?-kérdezte ártatlanul a nõ. A don érdkelõdve nézte, mi dolga hanasnak a pappal:
-Tán csak nem meg akar térni ez a lélek?
-Oh, nemes uram, azt még nem bökte ki, vagy ha mégis, úgy, hogy nem érthetem.-felelt a pap, miután fogadta a don meghajlását büszke-sápadt arccal. Megkapaszkodott az ajtófélfában.
-A magasságos tenger a jámborokat is megforgatja néha, de erõs az én hitem!...-akár így volt, akár nem, arca megmerevedett, gépies mozdulatokkal visszaaraszolt szobájába, ajtaját csak behajtani volt ereje kabinjának, mert utána hallhatóan kiadta gyomra tartalmát. Ej, az egyház embere hadilábon áll a habokkal! SHanas feszülten toporgott, valami fontos lehet ám. A don elnézõen nézett félre.
-Menjünk drágám, én találkozóra vagyok hivatalos barátomhoz, don Toccához, de ön csak maradjon. Hol van Guido Mastroianni? Kérem, küldjék utánam, legyen kísérõm a donnál.-intézte szavait Somurisnak és Rutilusnak. Kérdés az, Tia menjen-e úgy a donnával, mintha mi sem történt volna s kártyázzék vele? A többiek szemmel láthatóan tudatlanok abban, ami hírt a széptevõ hozott. S hanas feldúltsága nem hagyott kétséget affelõl, mi járatban járhat a papnál.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.15. 14:38

Résztvevõk: Guido

Guido együtt maradt komor gondolataival. Efgészen addig, amíg rövid kopogás után be nem suhogott rajta a fiatal, korábban gyakorlással ügyködõ lány, Ihana:
-Ah, mióta kutakodom már maga után! Elõször eltévesztettem az emeletet, aztán rossz folyosón kavarogtam, de végre megleltem! Sürgõsen ki kell állnia becsületemért! Egy faragatlan tapló semmibe vette származásom, illetlen szavakat hányt rám s még bocsánatot is csak addig kért, míg cimborája reá beszélt! Én ezt nem tûrhetem és nem feledhetem! Uram, ön a rapír bátor forgatója, s láttam, értõ használója is, hát legyen ön az, ki tisztára mossa nevem! Oh, legyen oly kegyes és segedelmemre lesz!-esengett kipirulva Ihana, szava csak úgy áradt mint sebes patak. Jahajj, hogy ez az ügy is és most toppant a férfi elé!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.15. 14:57

(Somuris)

//Remélem Rutilus szalonképes annyira, hogy legalább az ajtóig elkísérje a dont és ott vigyázzon.
- Kérlek Rutilus ügyelj a donra, amíg Guido elõkerül. Úgy látom, az õrséget hiányolják és az elõérzetem szerint nem véletlenül.

Odalépek Hanashoz és megkérdem, mi a baj. Remélhetõleg fogok tudni neki tolmácsolni. Tiát nem szívesen hagynám egyedül a várandós hölggyel, úgy látom Hanasnak elkél a segítség, de ha más gondja nem akad lehet megkérem, hogy maradjon a lányokkal, amíg én végre beszélni tudok az ifjúval. Persze jó lenne ha nem a távollétemben kezdene fejreállni a hajó...
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.11.15. 21:03

(Hanas)

<A francba is, hát miért kell mindenkinek itt lennie? :morci: >
- Uram, hölgyem...-hajol meg a nemesek elõtt- nincs semmi baj, menjenek nyugodt szívvel. Tia, ne hagyd magára a hölgyet, tarts vele.
Bólint Tiára. :roll:
- Guido menni fog jóuram. - ígéri a donnak. Keresi Somuris, és Rutilus tekintetét, mintha még akarna neki mondani valamit.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.11.16. 17:45

Résztvevõk: Tiarren, Somuris, Rutilus, Hanas

Az ifjú a falnak támaszkodik és kissé egykedvûen fûzte össze karjait. Majd mikor a don elsétált -kérdés, Rutilussal vagy nélküle- Trixi jelent meg és a vörös matróznõ. Trixi ölében a bebugyolált Csendessel, mintha lázas lenne s beteg, úgy betakarva teljesen. Arca elveszett a takaró redõi között.
-Fogad minket az atya, Hanas? Csendes rosszul van.-kérdezte színtelen hangon a bögyös. A matróznõ szúrós szemekkel nézett végig mindenkin, majd megállapodott az ifjún s mazsolázni kezdte. Az körbenézett, kire nézhet, majd amikor rájött, hogy egyenesen õrá, finoman nyelvet öltött. A vörös matróznõ az akasztófa jelét mutatta neki, de az ifjú vállat vont. A donna szájához kapott, Tiát kérdezte halkan:
-Csak nem valami kórság verte le ilyen hamar a lábáról? Oh, jobb ha visszavonulok, nehogy rám is ragadjon belõle, de kívánom, álljon talpra mihamarabb...!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.11.16. 18:06

(Somuris)

Trixire nézve:
- Engedjétek meg, hogy megszakítsam találkozástok megható jelenetét és had mutassalak be egymásnak benneteket. Tudja kedvesem közös ismerõsünk van az ifjúval. Nyugodtabb körülmények között jó lenne megbeszélni a dolgot...
Nagyjából ekkor tûnik fel neki, hogy csendes a szokásosnál is csendesebb...
- Úgy látom, nincs minden rendben. Az atya sincs teljesen jól, de talán meg tudjuk gyõzni hogy kis idõt szakítson ránk. Az ott a kabinja.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.11.17. 9:13

//Limenel, Hakea, Orwen?//
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.17. 10:10

(Tia)

//Re, kicsit el voltam havazva.//

Amint felfigyel a nomád hangjára, a hang forrása felé fordítja fejét, ám rövidesen ismét az elõzõ pozícióba hozza. Ugyan figyel a beszélgetésre, de mivel nagy részét nem érti, inkább a donnal és feleségével foglalkozik. Mihelyt a donna felszólította, hogy tartson vele, pillanatnyi gondolkodás után beleegyezett, hiszen így a közelében maradhat.

-Kívánsága parancs. Bár nem kedvelem túlságosan a szerencsejátékokat, remélem, hogy kedvére tudok tenni, Donna Madlaena.

<Hanas tud az egészrõl és minden bizonnyal értesíti a többieket. A pap felesleges, remélem nem okoz sok bajt...>

Trixi megjelenése kicsit felkavarta, hogy a rongyok között nem tudta kivenni Csendes arcát, még inkább. Trixi magyarázata eléggé gyengének tûnt, ám a donna naív kérdését hallva megörült, és kapva kapott az alkalmon.

-Elkeserítõ. Szörnyû dolog, de valóban léteznek betegségek, amik sokáig nem is adják jelét létezésüknek, aztán egyszerre lecsapnak, mint egy csapat varjú. Ám az atya minden bizonnyal tud majd gyógyírt a bajára. Mindenesetre távozzunk, nem árt az óvatosság.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva