• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sherali kalandok [OM-UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
755 hozzászólás • Oldal: 30 / 51 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51

Re: Sherali kalandok [OM-UT]

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.28. 20:49

(Wenla)

-Osztom Nasha véleményét.
Látom, hogy Csing tekercsre hivatkozik, megremeg az ajkam, aztán kirobban belőlem a kacaj.
-Két hülye egy pár! Ryel, megtaláltad sorstársad! Nála is van egy titkos rejtélyes irat a nagy megmondom-szöveggel! Juhujj!
Kitörlöm szememből a könnyet.
-Te figyelj már Csing, meg tudod oldani majd, hogyha a ház ura megjön, hogy leszakítsd tapadó szemeid a párodról? Vagy majd nekem kell késsel lefeszegetni? :D
"Röhejesek a szerelmesek. Bebódulnak, csorognak-csöpögnek a nőjükre/pasijukra és kutyaszemeket meresztenek. Már csak a lihegés hiányzik, és az áll alá húzott mancs. Pedig rohadtul minden egy porhintés mögé rejtett, kiadós dugásról szól. Ha az megvan, elégedett alvásba fordulnak és ők a világ urai :P Vajon ha ezt itt kifejteném, arcomba másznának, vagy lesajnálós fensőbbséges monológot kapnék? Á, hagyom, ezeknek egyik fülükön be, másikon ki, no meg másért vagyunk itt, moralizál itt a halál. Majd Darton színe előtt megvilágosodnak. Vagy nem :lol:"
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.28. 22:05

( Nasha )

* Chi durcás képét látva elnevetem magam, majd játékosan megborzolom a haját. *

- Jól van na, ne vágj ilyen képet.

< Remélem a szék nem fog összetörni alatta, még csak az hiányozna. >

* Wenla első mondata kicsit meglep. Nem hittem volna, hogy még egyet fog érteni velem. A következő pillanatban azonban lefagy az arcomról a mosoly. Sértő megjegyzései és arckifejezése nem igazán tetszik nekem, de egyenlőre nem tudok vele mit kezdeni. *

< Ha így halad, én is meghúzom valamelyik flaskát. Rossz hatással van rám ez a nő. >
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.29. 7:49

KM esemény [Togar]
Helyszín: Sheral hegység
Időpont: Tavasz közepe, 2.nap, délelőtt
Résztvevők: Mindannyian

Egy negyedóra várakozás után nyílik az ajtó és belép rajta egy középkorú férfi.Olyan 170cm magas nemes arcvonások barna bőr jellemzi.A szeme kék, színes remekbe szabott ruhát visel amin a kék és narancssárga színek dominálnak.Oldalán egy hosszú kard lóg vértet nem láttok rajta, az ujjai tele vannak gyűrűkkel mindegyiken más más minta látható.Miután belép megnéz titeket arcán kis meglepetés látszik egy pillanatra de aztán uralkodik magán.Odasétál az asztalhoz majd üdvözöl titeket és leül.

-Üdvözlöm önöket Thurza Dephiron vagyok.Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar és ennyien jönnek hozzám.Gondolom a feladat miatt jöttek, kissé meglepődtem az imént mert csak a szomszédos városokban szóltam pár embernek, hogy segítség kellene. De ilyen gyors toborzásra nem számítottam, mivel általában csak karavánok jártak. És ezzel rá is térnék a problémára. Az lenne a gond, hogy úgy két hónapja szinte teljes megállt nálunk a kereskedelem, nagy ritkán összesen talán kettő vagy három kereskedő járt nálunk azóta.Ők meséltek haramiatámadásról, élőhalottakról eltűnő karavánőrökről és emiatt veszélyesnek nyilvánított karavánútról.Emiatt elkerülik a kereskedők ezt az utat ha nem derítjük ki mi folyik itt az itteniek elmennek és kihal a város, nekünk létszükségletünk az áru forgalom és a kereskedelem.Ez itt az őseim birtoka és szeretném megvédeni.Fejenként fel tudok ajánlani önöknek 10 aranyat ha vállalják.Kérdés van esetleg?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.29. 8:32

(Wenla)

Nem érdekel Nasha néma gyiloknézése :) Nyílik az ajtó, érkezik a ház ura, felállok. A kard-gyűrűk kombináció nekem felfoghatatlan, node nemes, feléjük másképp szokás.
"Nemsokára előáll Csing és Ryel a levelükkel és kíváncsi leszek, akkor Thurza majd elérzékenyül és keblére öleli őket, vagy esetleg misztikus ujjösszeillesztés következik, vagy berezel?"
A nemes hamar rátér a lényegre, és igen hamar össze is szedi a velejét.
"Én csak Ryellel jöttem :D Beszerveznek zombivadászatba? Emberek, piti késdobáló vagyok!"

-Uram, nekem van. Mármint kérdésem. -megigazítom hajam, vigyor nélkül belefogok-Azt mondja, két hónapja kezdődtek ezek a kereskedőelrettentő esetek. Hol? Azaz honnan, mely vidékről jöttek az első ilyen hírek, s mára hova terjedt ki? Jelenleg az ön birtokának mely részeit érinti ez leginkább? Le lehet szűkíteni?
A helyszínbelövés után áttérek másra:
-Tudnak még azon túl valamit, hogy némelyek elváltoznak és elriasztják, esetenként megtámadják a karavánokat? Azaz bármi tipp arra, ki, kik állnak emögött, hanyan vannak, honnan eredhetnek? És ami talán nem utolsó: mért itt garázdálkodnak? Milyen nyomós okuk lehet? A környéket azért délebbre ismerem, ott sokkal több haszonnal lehetne, több karavánt halálba ijeszteni, de itt... Valami személyes nem bújhat meg a háttérben? Ez azért nem mindegy. Más, ha valaki csak kipécézte ezt a vidéket, és durr bele bumm, itt jelölte ki fészkét, és más, ha egyéb is motiválja.
Érdeklődésem elősepregetéssel fejezem be:
-Eddig hanyan, mifélék indultak el azzal a szándékkal, hogy majd rendet tesznek, de aztán hírük se jött? Mert ők vagy berezelve letapostak közben, vagy hozzácsapódtak a szentségtelen bandához, és aztán hízik így az ellen rendesen.
"10 arany nagy zsé. Vagy nagyon be van szarva az úr, hogy a birtoka belefullad a témába, vagy takargat valamit és ezzel tömné be a szájakat, vagy ... nem, nem hiszem hogy a szíve jó ennyire :D Hm, ahhoz képest, hogy csendestársnak jöttem, eléggé járatom a pofám."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.29. 9:07

Ryell

Még korábban

Csendben végighalad a folyosón majd rosszalóan nézi ahogy két társa inni kezd.
<<... Ezt ne szúrd el! ....>>
Inkább elfordul és hátul összekulcsolt kézzel a falon lógó képeket kezdi el vizslatni.
Wenla ércelődéseire inkább meg sem próbál figyelni arra amit mond.
Mikor azonban meghallja a "tekercs" szót meglepetten fordul hátra.
- Mégis mi féle teke...?- kérdezné de a házigazda belépése meglepte.

- Üdvezletem! -Fordul a nemes felé- Az én nevm Ryell ves Nortendall. Cseppet sem érdekel az arany inkább az hogy honnan ismeri ön Kenronell mestert? Ő küldött ide azzal a szándékkal hogy önnek segítsék. Ennek mikéntjét még mindig nem tudom. Az élőholtakhoz nem értek, a kardforgatáshoz is csak feleannyira mint egy képzett katona.- gyanakvó arccal nézi a férfit, és igazából az sem érdekli hogy a többiek mit beszélnek, csak saját dolgaira figyel.

<<Egyenlőre azt kell megtudnom hogy mit tud ez róllam, aztán ráérek barátkozni.>>
Miután megkapta a választ és kielégítőnek találta zsebéből előkotorja a medált és újjai között kezdi el forgatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2008.04.29. 9:41-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.29. 9:13

(Wenla)

"Persze, nem érdekel az arany! Rohadt idealista :D A nemes ki fog akadni, úgy rápattant Ryel a szövegével, hogy mindjárt levegőért kapkod :P "
Fogom a fejem. Elkezdődött.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.29. 14:42

(Chin)

Számat eltátom Wenla kérdésözönétől...

< Eszem eldobom! Eddig mindent csak ócsárolt, most meg mint a kopó harap rá a feladatra... Ki érti a nőket???? >

Tétován ránézek Nashára, és Wenla felé biccentek:

- Te érted ezt?

Aztán úgy döntök itt az ideje az ismerkedésnek...
Felkapom az eddig érintetlen borosüveget, és határozott lépéssel a házigazdánkhoz lépek.

- Uram! Chin Chüang vagyok! Ahonnan én jövök, vendégségbe üres kézzel nem illik menni, úgyhogy kérem fogadja el e csekélységet. - s két kézzel átnyújtom a borosüveget.
Aztán folytatom.

- Most, hogy megismerkedtünk, kérem adjon útmutatást ezzel kapcsolatban... - s előveszem a tekercset, amit kaptam, átadom Neki.

Sajnos valahogy érzem, hogy a kedvelt kérdésem most nem lenne célszerű feltenni...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shalar un Daleien » 2008.04.29. 15:11

(Ragdox)

*A rosszallásra elteszem a pálinkát. Talán igazuk van, bár ilyen csekély mennyiségű pálinka rám nincs hatással :) *

*Mosolygok egyet Wenla sorsról tett megjegyzésein.*

*Mikor látom, hogy mindenki a kérdéseivel ostromolja a nemest, a helyemen maradok. Majd ha már mindenki kifaggatta beszélek vele...Végülis még nem biztos, hogy ő az akit keresek.*
--==))Ragdox (ZK: Sherali kalandok)((==--
Shalar un Daleien
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 70
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.29. 18:38

( Nasha )

* Szerencsére a nemes hamar tiszteletét teszi, így nem kell a sok hülyeséget hallgatnom. Gyorsan végigdarálja a mondókáját. *

< Érdekes, nem igazán úgy beszél, mint aki számított volna az érkezésünkre. Valószínűleg a medál és a tekercs nagyon meg fogja lepni. Na majd meglátjuk. >

* Végighallgatom először Wenla, majd Ryell ostromló kérdéseit. Nem szólok közbe, nincs egyenlőre miért. Chin nem igazán ad lehetőséget, hogy a nekem intézett kérdésre válaszoljak. Ellenben cselekedetével igencsak meglep. *

< Nocsak. Udvarias és még ajándékot is hozott. Szerencsére nem jött most a hülye ismerkedjünk és verekedjünk szövegével. Vajon milyen meglepetést tartogat még a tarsolyában? Talán este erre is kapok választ. >

* A tekercsemet és medálomat egyenlőre még nem veszem elő, majd a megfelelő időben. Egyenlőre csendben várom a nemes válaszait, majd utána kérdezek én is, ha lesz még mire. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.30. 7:26

KM esemény [Togar]

Átveszi Chintől az ajándékot és megköszöni.

-Úgy látom van pár kérdés megpróbálok sorban válaszolni.A támadásokról akkor kaptunk hírt mikor érkezett egy karaván és ők elmondták mi történt.Feltűnt, hogy egy ideje nem jött senki de nem gyanakodtunk mert tél volt és a hágó elég nehezen járható.Nem tudom önök merről jöttek de kb 2 napi járóföldre van ide a hágó amin keresztül lehet jönni ezen az úton egy elég hosszú és keskeny szurdok.Mint kiderült ott támadták meg őket aki nagy veszteségek árán túljutott rajta azokat az idevezető úton tovább zaklatták és sajnos csak páran értek ide eddig.A többiek útnak sem indultak.Az én birtokom a szurdok kijáratánál kezdődik tehát azon a részen támadnak, küldtem oda az embereimből de ha sokan mentek nem találtak semmit ha csak páran akkor meg eltűntek.Nincs több felesleges emberem.Azután kezdődött az egész, hogy a szomszéd földbirtokos Avraham Vrym Offell meg akarta venni tőlem a birtokom egy részét amit végül is nem értek mert nincs ott semmi csak egy régi bánya, és mellette egy törpe kovács lakik.Én nem adtam el neki pont a törpe miatt mert ő már nagyapám előtt is itt élt és szerződésben rögzítettük hogy a bánya és a körülötte lévő földterület az övé természetesen csak használatra. ÉS ezután kezdődtek a furcsaságok, de sajnos bizonyítékom nincs hogy ő áll emögött csak gyanúm.Az meg egy nemes ellen kevés sajnos.Fogalmam sincs hányan lehetnek de túl sokan nem mert akkor könnyen megtalálnánk őket szerintem olyan 10-12 emberről lehet szó.

Kenronnel mester ez a név nem ismerős sohasem hallottam róla, ismernem kellene? Bár ha itt lakik a szomszédos városban akkor lehet ismerem de annál messzebb még nem állt módomban elutazni a birtokaim miatt
-mondja Ryelnek.

Majd átveszi Chintől a tekercset nézegeti forgatja majd megszólal.

-Hát az anyaga papír azonkívül semmi mást nem látok rajta ez tök üres. Ezt minek adta ide?-néz rád kérdőn majd visszaadja a tekercset ami tök üres.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.30. 8:55

Ryell

Türelmesen végighalgatja Thurza mondandoját majd egy pillanat alatt összegzi amit eddig tud.
<<Vagy hazudik vagy tényleg nem tud semmit...persze nem ez lenne az első eset hogy Pyarron megfigyel embereket,és a Mesterem járatos a térmágia legmagasabb köreiben.Vagyis ostobaságokat kérdezek. Rendben rátérünk a lényegre. Szerintem nem valószinű hogy 2 nemes birtokainak civakodása miatt küldtek volna ide. És az is gyanús hogy mászkáló holtakról egy szót sem szólt.>>

- Nos pedig Kenronell mester ismeri önt. Külömben nem küldött volna pont ide, név szerint önhöz. Abban sem vagyok éppenégel biztos hogy, két nemes birtokaikon való civakodása miatt küldtek volna ide.
<<Annál azért fontosabb vagyok nem?... Nem???...nem. Hacsak az egyik nemes nem evilági dolgokkal szerez magának érvenyesülést, ami már a Rend érdeklődését is felkeltette...>>
- Mondja csak, milyen vallású ez a bizoynos Avraham? És a helyiek melyik panteonnak adóznak tisztelettel?
<<Ezzel is előrébb vagyok kicsit...>>
-Ezek szerint őn semmit sem tud az erdőben bóklászó élőholtak mikéntjéről? Feltételezem hogy, az a nemes nem járatos a mágai ilyentén való alkalmazásában. Vagy igen?
<<Nos egyre világosabá vállik hogy szét kell néznünk a birtokon... de vajon mi lehet ott amire egy nemesnek szüksége lehet? Csak nem talált valami érdekeset a törpe?>>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.30. 9:15

(Wenla)

Hátrébb állok, a nemes hiányos válaszokat adott, és mivel Ryel meg Csing az agymenéses leveleivel első sorba állt, várnom kell. Lefáradt fejjel nézek Ryelre, kukkot se szólok, de belső vélemény az bőven van.
"Szerintem a nemest hidegen hagyja, Ryel mért jött ide, neki az számít, hogy a birtokán rend legyen. Rosszul időzített a rejtély-felgöngyölítéssel. Szerintem a nemesnek rosszul fog esni, hogy ledegradálja egyszerű perpatvarra azt az ügyet, ami gazdaságilag enyhén szólva tönk szélére juttat egy vidéket és halálos áldozatokat is szed. Ryel neki egy vadidegen senki, akiben max eme ügy felbérelt emberét szeretné látni, a többi másodlagos. Nem azért, de ha én is sarokba lennék szorítva, tuti tojnék titkokra meg arra, ki ismer kit, és hogy egy vézna ürge mért akar meggyőzni arról, őt valami fontosért küldték ide. Nekem az lenne a fontos, hogy a birtokom megtisztuljon, legyen kereskedelem, és ha ez beáll, akkor jöhet ez a másik, zavaros ügy. :P"
Már épp rászólnék Ryelre, hagyja már ezt a hülyeséget, de vált. Az ezzel kapcsolatos gonoldataimat immár ki is mondom:

-Szerintem simán állhat a karavánzaklatás és hullaügy mögött ez a másik nemes. Megpróbálom felvázolni, mért lehetséges, persze ez nem tuti biztos, de feltételezésnek megteszi: kell neki a föld azon része, ami látszólag átlagos, de lehet, hogy ő tud valamit, ami miatt mégse az. Megg kell erről bizonyosodni, no de folytatom. Hogyan szerezheti meg a földet úgy, hogy annak birtokosa ellenáll? Lehetetlenné teszi itt a megélhetést, félelmet kelt, persze ügyesen, a szálak egyenesen ne vezessenek hozzá és tiszta kezűnek lássék, s amikor már tarthatatlan az állapot, akkor előáll a maga ajánlatával. Nehéz időben bárki beadhatja a derekát, hogy megváljon valamitől, ha abból pénzt kaphat. Ti mit gondoltok erről?-nézek azokra, akik eddig csak hallgattak.
-Tudom, szöveg helyett moccanni kéne, de ész nélkül veszélyes.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.30. 14:49

( Nasha )

< Elég átlagos és túl egyértelmű történetnek hangzik ez első hallásra. Bár én nem vagyok meggyőződve, hogy nem ő találta ki az egészet és csak be akar etetni minket. Erre is lehet a világban számtalan példát találni. De ezt a feltételezést megtartom magamnak egyenlőre. >

* Amikor visszaadja az állítólagos üres papírt Chinnek, egy pillanatra meghökkenek, majd én is előveszem a táskámból a saját példányomat és megnézem. Amennyiben én is hasonlóakat tapasztalok, döbbenten nézek fel. Így a többiek mondandójára csak egy pár pillanat múlva figyelek fel. *

* Wenla kérdő tekintetének hatására most már én is megszólalok: *

- A részemről nem spekulálok, főleg meg nem bizonyítékok hiányában. Javaslom, nézzünk körbe, gyűjtsünk információkat és bizonyítékokat, majd utána ráérünk erről vitázni.
* kíváncsian várom a többiek reagálását. *
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Niobe 2008.04.30. 16:00-kor.
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.30. 15:04

(Chin)

Visszaveszem a nemestől a tekercsem. Nézegetem, forgatom. Ésszel fel nem foghatom, hogy-hogy nincs rajta semmi... Teljesen elmerülök a problémámban, így észre sem veszem, hogy hangosan mondom ki az általam egyetlen hihető választ a rejtélyre:

- Marha jó! Én TÉNYLEG kiolvastam a betűket!!!

Aztán visszaülök a helyemre és csendesen hallgatom, mi sül ki ebből az egészből. A mesterem medálja miatt - és a pénz miatt - valószínűleg vállalom a nyomozást, bár nem egészen egyértelmű számomra, miért is akar valaki egy értéktelen földet magának...

< Furcsák ezek a nemesek... >

Elmélyült hallgatásomban az összetekert pergament kezdem rágcsálni...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.30. 16:09

KM esemény [Togar]

Nos barátom az hogy ez a bizonyos Kenronell mester ismeri a nevemet az számomra semmit nem jelent én nem ismerem őt.Adott konkrét személyleírást rólam? Mert ha igen akkor leírhatná ő hogy néz ki, de ha nem akkor a nevemet bármelyik cetlin olvashatta amelyen embereket keresek.És az hogy miért küldte ide hozzám talán tőle kellene megkérdeznie nem tőlem,mert nekem fogalmam sincsTöbbek között a helyi fogadóban is kinn van. Én és a falubeliek Kradot tiszteljük bár jelenleg papunk nincs az előző fél éve elhunyt és az új még nem érkezett meg.Többek között emiatt is félnek a falusiak azt hiszik ez Krad büntetése valamilyen vétkünk miatt. Az hogy Avraham-nak mi a vallása nem tudom de biztos nem ördögimádó és emberáldozó ha erre gondol, már több évszázada egymás mellett él az én családom és az övé.Ennyi idő alatt gondolom feltűnt volna valakinek.-válaszol Ryelnek.
Majd kissé csodálkozva nézi ahogy Nasha is megforgatja a papírt ami üres és előveszi a sajátját is ami szintén üres.Ezután Chin csendben elkezdi rágni az üres tekercset.

-Bizonyítékra lenne szükségem ellene ha ő áll a dolog mögött, ha nem akkor pedig a tetteseket kellene megtalálniuk.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
755 hozzászólás • Oldal: 30 / 51 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51

Vissza: Régi Kalandok...