KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek, tábor
Időpont: este
Résztvevők: Schinter, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
* joe mikor a bozótosba ér, két alakot pillant meg: Arakan halkan beszél Radiginhoz, aki egy szétroncsolt temtem fölött fekszik. A férfi bólint, majd a halottra teszi kezét. Rafogin szakállán a szent szimbólum feldereng, a pap egyik kezét a hulláról ráteszi arra. Arcán embertelen erölködés mutatkozik, görcsösen megfeszülnek a férfi tagjai. Pár pillanat mulva azonban vonásai kisimulnak, homloka redőjei visszarendeződnek, a ráncoknak még az írmagja is eltűnik. *
*Arakan mindezalatt a földre borult Joehoz lépked, közben szeme sarkából figyeli a papot.*
- Meríts erőt barátod halálából harcos! Mindenekfelett tanulság ez, a harcosok tanulsága. Éleslátást, és a küldetés iránti elkötelezettséget várom el tőled, hiszen ne feledd: megmentettem az életed. Nem kérem, hogy hagyd itt az orkot, és ne gyászold meg halálát, de az erzékeny pillanatra még várnod kell. Hosszú az út, és lelkiekben sem szabad megtörnie, aki velünk tart. Nekünk iy egy barátunk hullott el, nekem kelett megküzdenem vele... elképzelni is szörnyű, milyen indulatokat gejesztett bennem az, hogy egy olyan ember árult el engem, akire minden bizalmamat ruháztam. Most, segíts temetni a holtakat. Barátodat ha jól sejtem, a saját tradíciói szerint temeted el, és így is van jól. De megkérlek téged, ne vesztegess sok időt a ceremóniával.
* Arakan szavai keményen kopognak Joe gondolataiban....furcsa, de szavai helyénvalónak tűnnek. Nem vált ettől szimpatikussá az öreg, ám furcsán mégis emberséges volt tőle a gesztus.*
//... semmi asztrálmágia vagy ilyesmi!...//
* Radogin felemelkedik. Arca gondterhelt, látszik, hogy küszködik azzal, hogy megszólaljon. Késöbb mégis rakanhoz fordul:*
- Kérlek öreg barátom, menj Shanilhoz. Hozd el a sziklától, megsebesült. Láttam...amint az Embervadész leüti a szerencsétlent. Hidd el... jót cselekedtél. Köszönöm, hogy velünk tartassz.
* trisha mindeközben övén lévő nagyobb tokokból kötözőanyagot, és egy furcsa fiolát varázsol elő. Flamm felületi sebeit, melyekre erejéből nem futotta, most beköti vele, a fiola anyagával fertőtleníti azt. Késöbb Lestoshoz fordul, majd az ő sebeit is ellátja. A férfi igencsak szánalmasan fest most: a fájdalomtól megogyva, szakadt, vértől mocskos kékes köpenye ernyedten lóg válláról, inge és nadrágja a fegyver ütötte sebektől véres foltoktól ékes. Fényesre csiszolt mellvértje most a kövön hever, kisebb horpadás éktelenkedik oldalán, ám az alja át van szakítva. A férfi még mielött Trisha ellátná sebeit, Minhoz megy. Felemeli a lányt, de nem ébreszti fel. A kőhöz lépked vele, majd finoman leteszi. Miután elláták a sebeit, a lovag ezzel fordul Trishához:*
- Kérlek, nézd meg az elfnek lett-e baja... * arca hírtelen elborul* hova tünt a Shanl nevezetű?
* Radogin ekkor lép elő a bokrok közül. Barátja hangját hallva közelebb lépked, majd szólásra emeli kezét: *
- Arakant....küldtem el érte... bocsássatok meg...de nem bírom...
* Azzal ájultan omlik össze. Trisha odarohan, majd a sötétben felhúzza a csuháját. Nem talál számotevő sérülést. Bár van pár kisebb zúzódás, és egy őr ütötte seb a mellkasnál, ám a vérzés elállt. valami másnak kelett az eszméletet okoznia. A lány megvizsgálja a szemeit, majd a légzését is.*
- Huhh.... Rendben lesz. Nagyon kimeríthete valami az elméjét. Addig is kérlek lestos cipeld el innen...átvizsgálom az elenség tetemeit. Úgy sejtem, ilyen állapotban nem indulhatunk el, víz meg étel azonban kell...
* A lány sebes léptekkel indul meg a legközelebbi hulához. Röviden átvizsgálja az összeset, majd a bokrok közé érve elveszítik a többiek szem elől. Arakan ekkor érkezik. *
* Shanilt egy nagyobb faágra fektetve vonja maga után. Elég szánalmasnak néz ki az öreg, aki hatalmas erőfeszítéseket téve próbálja mga után húzni a férfit. *
- Ninsc semmi baja* látja a többiek ijedt pillantását* Ha jól sejtem, altatót adtak be neki, így ki lesz ütve pár napig... sejtésem szerint az Embervadásznak tervei voltak vele. Node az Embervadász... had mondjam el, a támadás nem véletlenül történt így. Az Embervadász biztos kelepcét eszelt ki számunkra. Toroni Iker volt az ebadta... a bokrokban lesett rám, le akart győzni. Szerencsére Minu és Joe meglepték az egyik gyilkost, így kénytelenek voltak idő elött harcohoz folyamodni. Ha ez nem történik meg...már holtak lennénk. Az a fattyú a bokrok közt megölte az orkot is, láttam miközben elvágja a torkát. Hideg vérrel ölt... remélem Ranagol poklán fog örök kínok közt tengődni a túlvilágon...
//Huhh emberek belehúztatok! Volt csata is meg minden, kár hogy kihagytam! Sajnost meghalt a tápegységem és idő volt újat szerezni bele. Mostantól rendesen leszek megint. Kösz Mesélő, hogy nem öltél meg //
A csata hevétől és a testén maradt sebektől kissé kábultan megy oda Minu-hoz. Látja, hogy a lány sincs valami jó állapotban. Most speciel majdhogynem alszik. Megvárja míg míg a nagydarab harcos eliszkol onnan. Le ül mellé a fűbe, törökülésbe. Megsimogatja az arcát és a haját. Fejét mélyen lehajtja. Gondolatai, mint ezernyi tornádó, úgy forognak, keverednek, bolyongnak benne. Nem tudja, mit is akart mondani. Talán nem is akart semmit sem, csak tudat alatt.
~Mit csinálok!? Előbb láttam csókolózni Joe-val, azelőtt meg Shanillal! Most mégis itt vagyok... Olyan szép, olyan kedves, csak olyan buta, hülyén fogja fel a dolgokat. De, talán mégis, még ebben a pillanatban is köt hozzá valami. Szerelem, vagy csupán testi vonzalom? Ez itt a kérdés, de talán megtudom a választ ha beszélek vele. Olyan szépen alszik, nem kéne felébresztenem...~
Közben továbbra is csak simogassa, dédelgeti a lányt...
-Kösz, hogy megmentettél. Még ha nem is hallod. Úgy látszik maradunk még egy éjszakát. Hasznosan kéne eltölteni. Itt van Shanil is. Mostmár jobb lesz döntened vagy mindHÁRMÓNKAT felemészt a szerelem. Estére külön sátorban fogunk aludni. Akihez mész azt válasszd...
Majd felkel a lány melől és az egyik félreeső helyen nyugalomba vonul. Nem alszik csupán pihen, lehunyja a szemét és gondolkodik. Gondolkodik a világ dolgairól...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
*Figyelmesen végighallgatja Arakan szavait, de nem néz rá. Zavarja, hogy valaki is elérzékenyülten és kiszolgáltatottan látja. Mikor az öreg a megmentéséről beszél tekintetét felemeli halott társáról, majd mereven a bozótos fele nézve mondja monoton hangon szavait:* - Ne várj köszönetet öreg! Legyen most az elég, hogy ígéretemhez hűen életemet is adom szent ügyetekért. Megkérnélek! Hagyatok magunkra! Miután a többiek távoztak becsukja szemeit és egy fogadalmat kezd mormolni:* - Barátom! Nem lehettem melletted, de valószínű, hogy a sors akarta ezt. Az arel papnő oldalán küzdöttem. Te harcoshoz illően éltél és halálodban is az vagy. Az vagy a legnagyobbak közül való! Tudod, te vagy a múltam, ő meg a jövőm! Azt mondják a bölcsek, hogy mindig a jövő felé tekints, de soha ne feledd a múltad. Hát én nem felejtelek el soha! Bosszút fogadok! Halál gyilkosaidra és azok cinkosaira! Halál!
*Miután befejezte fogadalmát rőzséből és gallyakból mágiát rak, ráhelyezi az Brakwak testét és ork harcoshoz méltóan égeti el por hüvelyét. A temetési ceremónia után visszatér a többiekhez! Mikor látja, hogy Flamm lepihent és Minu még mindig "ájultan" fekszik hozzá siet, letérdel mellé és két kezébe veszi a lány finom, de hideg kézfejét. Óvatosan dörzsőlgetni kezdi, hátha kissé meg tudja melengetni. Közben halkan szólongatja:* - Minu! Minden rendben? Ébredj!
*Kezd kijönni az álomból. Flamm szavai is csak álmában felcsendülő igékként hatottak. Érzi Joe testmelegét és ösztönszerűen bújik hozzá. Keblére öleli a férfi karját, és közelebb húzódik hozzá. Lassan kinyitja egyik szemét és tájékozódni próbál. Felnéz és meglátja a hatalmas embert. Csak nyüsszög neki mint egy sebzett állat.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
* Jól esik neki a lány testének közelsége. Miután hagyta Minut még egy kicsit ébredezni ismét megszólal:* - Jól vagy? < Remélem minden rendben van. Sok sebet beszerzett a harc alatt, de szerencsére úgy látom gyógyította valaki, vagy ő saját magát. Micsoda kis harci gépezet bujt eme gyönyörű testbe. Férfiban is ritka az ilyen bátor és vakmerő. Pfuuu, de gyönyörű vagy! Szivem szerint édes ajkad érinteném, de félek , hogy akkor mindent elrontanék.>
KM esemény
*A lovag mindezalatt a bokor szélén várakozik, hogy a visszatérő trishától megtudakolja, mit alált a holtaknál. A lány visszatérve néhány vizes kulacsot, és egy nagyobb adag húsételt nyom egy tarisznyával a férfi keébe. A lovag visszabandukol a tábor közepéhez, majd a kialvó tüzet újra belobbantja. mellé teszi a húsételt, majd ellenörzi, milyen állapotban van az. Boldogan veszi tudomásul, hogy a sötét ruhások már megsütötték azt.
Mindeközben arakan és trisha Shanil testét vizsgálgatja, mi is történhetett vele. Radogin továbbra is ernyedten fekszik, Trisha kezelésébe veszi: testhelyzetén igazít némiképp, sbeit megpróbálja ellátni. Miután Shanilt Radogin mellé teszik lábadozni, Arakan a támadók kilétének azonosításán töri a fejét. le-le hajol a tetemekhez, a ruhájuk, és fegyverüket is megvizsgálja. A bokorban ő is látogatást tesz, majd az embervadász tetemét vonva maga után megállapodik a halott harcosok gyűrűjében. Lestos látva, hogy az öreg segítségre szorul, feláll, és segíteni indúl neki. Minden porcikája sajog, ám csak akkor nyugodhat, ha minden rendben van körülötte. Lestos ígyhát a holtestekhez cammog, majd igyekezeik egy halomba hordani a sötét ruhás meránylőket. Közben tüzetesebben is átvizsgálja a felszerelésük: egyes zsebekből tolvajkulcs, másikból garott; csizmaszárakból tőrök; kiseb táskákból pénzes erszények, kiürült méregfiolűk. Minden lim-lomot összegyűjt, melyet használhatónak vél, minden furcsa alakú, és furcsa rendeltetésű eszközt, amit csak talál. Az embervadászt is tüzetesen átvizsgálják. Különös írásokkal teleírt pergamen, hideg, furcsa arcolatokkal teli fémlap, és egyébb kacatok varázsolódnak ki a rejtett zsebekből. Arakan érdeklődve szemléli a holmikat, egyesekről láthatóan tudja, mi is a rendeltetése, más tárgyak azonban fucsamód aggasztják az öreget. Homlokát ráncolva figyeli a kis fémlapot, és böngészi a pergameneket.*
* Lestos az öreg mellé áll, majd megkérdezi:*
- Mit sikerült róluk megtudnod, Arakan? Amíg nem halottuk Radogint, elmondhatnád ki a fenék voltak ezek. Mofik emberei? Ezek lettek volna a fejvadászok?
* Araan megrázza a fejét*
- Többek voltak ezek fejvadászoknál... nézd csak ezt itt! Ez a tetoválás Kobra mesterek remekműve... és ez itt! Ez a dísz itt Kobra jellemvonásokat tükröz. Minden azonban arra utal, fejvadászok voltak. Az oldalukon viselt kard...a lagoss. fejvadászfegyver. Toron kutyáinak kedvence, és az ott a pugoss. A Lagoss "kistestvére", egyféle kiegészítő penge. Ezek a mérgek... a Kobrák nem ilyeneket használnak. trishának már szóltam, hogy fertőtlenítse a sebeket, mert egy enyhébb kínméreg volt rajtuk... Mofik emberei lehettek ugyan, ám ez az írás a boszorkánymesterek sajátja.
* lestos most veszi észre a kyr betűket, majd maga is olvasni kezdi őket*
- Töredékesen bár, de értem... egy ellenségről beszélnek, aki gyanús számukra... az ellenállás egyik oszlopos tagja... biztosan Radogin az. És akkor... az Embervadász iker lett volna? Dehisz... végig úgy tünt, melettünk áll!
* Arakan fáradtan bólint*
- És úgy is volt. Toron érdekeit szolgálta az ellenállás egy ideig...de Mofikra amikor Thar egyháza finoman szólva ráripakodott, akkor minden megoldódni látszott. Ígyhát, radoginra se volt szükségük. Mivel magyaráznád, hogy Kobrákat használtak segítségként az Ikernek?
* lestos gondolkodóba esik. Pár pillanat múlva állán vágigsimít, majd megadóan, kezét felemelve jelzi, hogy nincs ötlete*
- talán az Ikreknek szükségük volt valakikre, akik jól ismerik a környékeket. A tolvajok erre a legjobbak.... az is lehet, hogy ezek az emberek voltak a térség őrei....akik Kobrákból átképzett fejvadászok, akik az Ikreknek tartoznak immár hűséggel, és kapcsolataik révén meg tudták vetni a lábaikat ezeken a területeken.
* Arakan felsóhajt*
- Én is ezt tartom a legvalószínűbbnek. Emlékszel még, amikor a barlangban éjszakáztunk? A sötét kormos falak.... már valaki táborozhatott ott. Friss nyomok voltak, biztosan nem orkoké, mert minden más gyönyörűen álcázva volt. Biztosan már jó ideje a környéken lehettek... ezek szerint ők lehetnek a térség felügyelői valóban. Azt, hogy hogyan lehetnek az Ikrek szolgálatában, magam sem tudom. Bizonyos az azonban, hogy mind kítűnő harcosok, és jó kopók voltak. Ennyi ideig észrevétlenül követni... az az egy is bizonyára véletlen folytán bukott le... szerencsésnek mondhatjuk magunkat.
* lestos bólint. kissé elgondolkozik az előbb hallottakon. Kobrák...Ikrek... Toron... a gondolatok csak úgy kavarognak a fejében. Eltökéli azonban, hogy Radogin beszámolója után fog csak tovább kérdezősködni. *
* Az estet mindenki pihenésre használja ki. Lestos megkéri Flammot, és Trishát, hogy őrködjenek a hátralevő időben. Arakan újból meditatív állapotba süllyed, ám eközben tompán érzékeli a külvilágot. Radogin és Shanil ugynúgy ernyedten fekszik, egyikük sem kel fel még pirkadatkor sem.*
* Látván hogy Minu jól van és csak a kimerültség jelei mutatkoznak rajta megnyugszik. Fel akar kelni, mikor érzi, hogy a lány kinek egész teste eléggé hideg nem engedi egy könnyen. Hát nincs mit tenni. Joe leveszi szakadt medvebőrét, a lányra teríti, majd ő is a bunda alá bújik. Érzi, hogy Minu teste még mindig hideg, ezért átkarolja a lányt, magához húzza és ő is mély álomba zuhan.*
*Már kezd magáhoztérni. Tisztul a képe. Látja ahogy Joe lekapja a medvebőrt, majd odafekszik mellé. Nagyon jólesik neki, hogy foglalkozik vele a férfi. Hagyja, hogy Joe magáhozölelje a prém alatt. Ő is beleigazgatja magát az arelita ölébe. Háttal nekidörgölőzik a férfinek. Fejét annak hatalmas karjára fekteti, másik kezével szinte betakarózik. Hóna alatt elvezetve magához szorítja azt, és kezeivel rákulcsolódik annak öklére. Lassan elnyomja az álom. Gyorsan átveszi Joe testmelegét, de ezzel nem elégszik meg a teste. Szinte szívja Joeból az energiát. Olyan a férfi neki mint egy akkumlátor. Persze nincs a háttérben semmi feketemágia, csak a napja elég nehéz volt, és minden téren kimerült. Valaki Reikinek hívja a dolgot. A lényeg hogy Joe lassan feltölti Minut újabb energiával.*
KM esemény
- Figyeljetek ide, sikerült megtudnunk egyet s mást a táadókról... minden bizonnyal Mofik bérencei, fejvadászok. Erre az oldalukon lógó fegyver, az úgynevezet lagoss utal. Mindazonáltal felettébb aggasztó, hogy a vállaikon Kobra tetoválásokat láttunk. Minden bizonyal a vidék őrei voltak, akik Fejvadásszá átképzett Kobra felderítők. Mély sajnálattal tekintek az elhulott ork harcosra, akiről biztosra veszem, hogy derekasan küzdött a rázúduló haramiák ellen. Mély tisztelettel adózok Joe és Minu odaadásának, akik életüket kockáztatva vetették maguk a harc forgatagába. Radogin majd frissebb információkkal is szolgálhat az incidenset illetően, hiszen ő Dartonnak hála bepillantást nyert az Embervadász útolsó pillanataiba. Azonban a rítus annyira kimerítette, hogy egyenlőre pihenőre van szüksége. Mindnyájunknak. Úgyhogy azt javaslom, töltsük itt az éjszakát. Már megvannak az őreink* ezzel Flamm és trisha felé bizzent*, és én úgy hiszem, nyugodt álmunk lesz. Holnap délben indulunk... már nincs olyan mesze Lighan. Holnap este, már puha ágyakban aludhatunk, és ételtől roskadozó asztaloknál ülhetünk. És persze azt a Gilron papot is meglátogatjuk... no mostmár elég a szavakból, megyek ledőlök egy kicsit, mert igencsak elfáradtam.
* A lovag azzal az egyik kő mellé telepedik le, Trisha árnyékába, aki éberen vigyázza a tábor Ny-i részét. Középen sárgás színű tűz lobog, körötte Radogin és Shanil fekszik mozzanatlanul. Minu és Joe kettőse tőlük kissé feljebb, egy nagyobbacska kő közelében van. Arakan a kövön ülve meditál. Flamm számára ezt a helyet szabták ki őrhelynek.*
* Az éjszka nyugodt. enyhe szél fúj végig a mezőkön, furcsa édeskés illatot árasztva. Ezt kissé elnyomja a kisebb máglya bűze ,melyen az orkot égette el Joe. Szerencsére a szél a kellemetlen szagú levegőt e táborral ellentétes irányba fújja. Alig telik el pár óra, meg is virrad. A Tiadlaba megszokott vöröskés derengéssel veszi kezdetét, majd az aranysárgás ragyogással zárul a pirkadat. A tábor lakói javában alszanak még, ám Trisha és Flamm éberen őrködik továbbra is. Elsőként Lestos kel fel, majd Arakan. Az öreg egész végig meditáló pózba merevedve töltötte az éjszakát. Arakan kímért léptekkel Radogin mellé ér, majd szelídebb mozdulattal felkelti barátját.*
- Itt az ideje, hogy ébredj. Sok tisztáznivaló van még.
* Radogin beesett arca jelenik meg előszőr, majd a szent szimbólummal ékített szakála. A férfi kisebb erőfeszítéssel feltápászkodik, majd az ébredező Lestoshoz sétál. Trisha öleléssel üdvözli. *
- Nagyon aggódtam érted... akárcsak Lestos.
* A férfi elkerüli a nő pillatását, ám vgig szemével követi, amerre a lány jár. Csak most tűnik fel a szemlélődőnek az a plátói kapcsolat, amely a férfit a csinos lányhoz köti. Trisha is elg finomkodva fogadja Lestos segítségeit... valami nincs rendben, ez látszik is viselkedésükön.*
Radogin szája széén félmosoly jelenik meg, majd Trisha volt őrhelyére ül le. *
- Ha a többiek is...készen álnak az indulásra, elmondom mit láttam. Az a sok indulat.... a fájdalom. Kis híján megháborodtam a rám törő emlékképek kavalkádjától. De szerencsére újra itt vagyok. És ahogy látom... mindenki. Az ork... mond meg a barátjának, hogy őszintén sajnálom ami vele történt, de háború van... átvitt értelemben persze. Eme háború a népek szívében lakozik, nemesebb bármilyen evilági célnál. Hát van-e szebb halál, minthogy ezért halljon valaki meg? Ha engem kérdeznél, azt mondanám, nincs.
* Trisha az összegyűjtött élelemből, és vízből hoz egy keveset, amiből hárman falatoznak. Eközben Joe is megelevenedni látszik.*
* Miközben a férfi felkászálódik, Trisha Minuhoz lépked, és finoman ébresztgetni kezdi.*
- Kelj fel barátnőm! Vár minket Lighan! Gyere, egyél velünk. Már nem vagyunk messze a céltól, ígyhát ott majd veszünk rendes élelmet, ígyhát nézd el nekünk a szerény felhozatalt...
* trisha azzal Radogin és Lestos kettőséhez vezeti a lányt, ahol élelmet vesz elő. Barnás, félszáraz kenyér, egy kevéske víz, és egy kevés borral konzervált hús jut a lánynak.*
*Lassan kinyílnak a csipái. Egész teste sajog. Hasi sebét nagyjából begyógyította, de többi vágott sebe még nincs rendben. Össze is vérezte rendesen Joe bundáját. Szarvasbőr ruhája az utóbbi napok megpróbáltatásai után már cafatokban lóg rajta. Azért a lényeget még eltakarja. Egész testén kék zöld zúzódások díszelegnek. Ránéz Trishára, és lerí róla, hogy nem akarózik neki felkelni. Hevesebb unszolásra feltápászkodik, és a nő támogatásával elballag a többiekhez. Amint odaér egyből lecsüccsen és néz maga elé. Ételt nem igazán fogad el. Az ajkán éktelenkedő seb fáj neki. Inkább csak nézi ahogy a többiek táplálkoznak.*
KM esemény
- Valamit pedig muszály enned... sokkal rosszabbra fog fordulni az állapotod, ha még ennyi sincs benned. Nincs vita, punktum, próbáld ezeket magadba eröltetni. * A lány enyhén mosolygó arccal nyújtja Minu felé a szerény ételt. Csupa jószándék tükröződik a mozzanatban, ami közben hozzáteszi*
- Segítenék a sebeiden, de sajnos elfogyott a kötszerem, és kimerült minden erőm... sajnálom, de legközelebb csak Lighanban tudunk segíteni. Tényleg bocsáss meg... Lestos, lennél olyan szíves, hogy szólsz Flammnak meg a többieknek, hogy indulunk? Elöbb invitáld őket, egyenek egy keveset...
* Miután mindenki evett, Radogin Arakant is fellármázza, finoman az étel elé tessékeli. A varázsló szellemi energiái teljében van, ám testét igencsak meggyötörte a kemény terep. Miután legyűri az ételt, Arakan elindítja a csapatot. Radogin és Lestos hordágyat eszkábál, majd ketten ráemelik a továbbra is eszméletlen Shanilt. Minden felszerelésével együtt ketten viszik a hordágyat. Trisha Arakan melett halad elöl, nála van Lestos térképe. *
*Alig telik bele egy óra, amikor meg kell állni. Lestosnak újra felszakad az egyik sebe, és Radoginnak is ugyancsak levedzik. Alig húszperces pihenő után - Lestos sebére ruhájából szakítanak- újra elindul a csapat. Dél után valamennyivel egy kisebb patak keresztezi az utat. Kövekből kirakott kisebb gázló épült rá kicsivel több mint 100 m-re, így Arakan arra irányítja az embereket. A gázlót átérve újabb pihenő következik. Mindenki megáll inni egy keveset, a kulacsokat vízzel töltik meg. Lestoson már igencsak látszik a végkimerültség jelei, sebei az erőfeszítésektől megint felszakadnak. Radogin egy másik társat kér meg segíteni.*
//... vélhetőleg Flamm vagy Joe...//
*Mire esteledni kezd, feldereng Lighan vároának körvonala. Tiadlani stílusú apróbb lakóházak, nem túl hivalkodó fogadók, közepén egy nagyobbacska térrel, ahol mindenféle áruk cserélnek gazdát: kisebb városka ez, ám még ígysem hiányozhatnak a katonaság létfontosságú szrvei, mint a lektanyák, és egyébb ecélú épületegyüttesek. A várost kisebb fal veszi körül, mely K, és D felől igencsak meg van erősítve. Egyfajta erőd is védi, melynek őrzése a legkívállóbb katonákra jut. Lighan tehát kisebb város, annál nagyobb védelemmel. Az országra is jellemző rendezettség, és jólét uralkodik utcáin, alig látni koldusokat, vagy egyébb alvilági figurákat. A K-i kapu felé közeledve egy kisebb szekér tűnik fel, mely a Yaonshain felé vezető útra kanyarodik vissza. A kapuknál ráncolt homlokkal álló őrparancsnok már jóval a kapualj elé megy ki embereivel.*
- Mi járatban errefelé? Mi dolgotok akad e földeken?
* Arakan botjára támaszkodva felel rekedtes hangon*
- Üdv neked nagyuram, és a nagyságos Dorchának. Fáradt utazók vagyunk, bebocsátást kérünk Lighan városába. Szeretnénk elletni sebeinket, majd mihamarabb továbbállni nyugatnak.
-Mi történt utazók? Orkok támadtak rátok netán? Egy gazdától halottam, hogy volt valami csetepaté a földjeiől pár mérföldnyire... Had ajánljam a Vörös sárkány fogadót... meglehetősen nívós hely, ám biztosak lehetnek benne, hogy pénzükért megfelelő ellenszolgáltatásokat kapnak. Keressék fel a főtéren az egyik medikust, ő tudni fogja a dolgát.
- Nos igen, ork csapat lepett meg minket, alig pár mérföldnyire a határtól. Felderítésen voltunk, bizalmas információkat hozunk. Kérlek engedj be minket.
* A kardművész széles mozdulattal meghajol, majd emberei láthatóan feloldják a feszültséget, és feszengés nélkül indulnak vissza a kapuhoz, immár a jövevényekkel. A kapu meglehetősen vastag falú, most széttárt szárnyakkal várja az utazókat. Arakan és a furcsa csapat nem kelt különösebb érdeklődést a szemlélődők körében, ám egy-két tiadlani utánuk fordul, szemügyre véve sebeiket. Az utcán még így esteledéskor is meglehetősen sokan járnak. Egy kisebb bemutató zajlik a kapu elötti téren: három kardművész akrobatikus ügyességgel járja a Táncot, ezt a bonyolult mozdulatokból álló gyakorlatot. Sok idegen tátott szájjal nézi a mozdulatot, majd egyesek pénzt akarnának dobni rá: ezt a tiadlani polgárok szemrehányó mozdulata kveti, ígyhát az efféle idegenek el is teszik pénzük, sejtve hogy itt az ilyesfélének nincs nagy foganatja. Az út a főtérre igen változatos: minenféle templomok, kisebb-nagyobb árukkal megrakott boltok, módosabb polgárok házai szegélyezik az utat. A főtéren vásár zajlik, ám már kezdenek szálingózni a kimerült kofák. A Vörös sárkány egy közepes méretű, jól rendezett stép fogadó. Cégérén messziről is kivehető a különleges sárkányforma. Ablakaiból hivogató sárkás derengés süt ki.*
*Minu húzódozik az étel elől, de nem tud ellenállni Trisha kérésének. Pár falatot betuszkol sebes szájába. Néha felszsszen. Mikor elindulnak, rájön, hogy eléggé szédül. Sok volt neki az a vérveszteség. Odabotladozik Joehoz és felkunyerálja magát a férfi karjaiba. Jól elhelyezkedik és hasonló pózban alszik el mint mikor legutóbb vitte a férfi. Nem ébred fel a lépkedésre, csak szorgalmasan szuszog. Valószínüleg bordái is törtek. Mintha leütötték volna, úgy alszik. Amikor Joe lerakja a gázlónál, kicsit megörül a víznek. Aztán lemond a fürdésről. Nincs ereje, úgyhogy csak iszik egy keveset, majd mikor tovább indulnak megint ráakaszkodik az arelitára. A Lighan városáig tartó utat egy huzamban végigalussza. Még a kapuőrökkel való beszélgetésre sem ébred fel. Azért feltűnő lehet az ittenieknek a vérmocskos, sűrűn megszaggatott lány. Amikor a lassan végéhez közeledő vásár területére érnek, felébred Minu a zajongásra. A fogadó előtt leszáll Joe öléből, és hálából egy csókot ad a férfinak.* <... Nem tudom mi lenne velem ezek nélkül az emberek nélkül. Úgy örülök, hogy megismertem Joet. Rendkívüli férfi. Hamar helyet követelt magának a szívemben. Nem tudom, hogy meddig mehetek el nála. Nem akarok túl gyorsan közeledni felé. ...>
*Megpróbál normálisan megállni a lábán és méltóságteljesebb pózt felvenni. Követi a többieket a fogadóba, de hagyja, hogy ők rendezzék a szobákat. Az sem érdekli, hogy kivel kell aludnia, csak legyen egy ágy ahova lefeküdhet, és egy meleg test amihez hozzábújhat. Ha minden le van rendezve, csak követi valamelyik társát a szobák felé.*
Útközben gondolataiba mélyed. Este megint álma volt. Megtudta, hogy a kristály amit keres vörös fénnyel dereng. Ez nem túl nagy előrehaladást jelent, de az elmúlt 40évben, minden nap csak ennyit tudott megfejteni. Valamikor még ennyit sem. Szemeivel Minut keresi. Látja ahogy a lány Joera borul gyengesége miatt. Tekintetük gyakran találkozik, de Flamm egy semmitmondó-lenéző-mosolyocska kiséretében csak félrenéz. A folyón átkelve segít átvinni Shanilt a túlpartra. Mikor beérnek Lighanba megcsodálja az itteni tervezők nagyszerűségét. Hogy egy ilyen "jelentéktelennk" tűnnő kisváros mekkora védelmet tudott magának kreálni. A Vörös Sárkányban érdeklődve lép oda Lestos-hoz.
-Meg tudtátok beszélni a szobákat? Ki-kivel fog aludni? Pénzügyben ha gondoljátok tudok segíteni. Szerencsére nem szoktam fölöslegesen költekezni, van egy kis megtakarított vagyonom, ha netán kell beleadni...
Amíg vár a válaszra lopva Minu-ra pillant, provokálja...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
* Joe is sajgó tagokkal ébred, de étvágyát nem tudta elvenni a tegnapi csata. Ellenkezőleg, farkas éhes, de látja, hogy készleteik eléggé szűkösek ezért a fejadagja elfogyasztása után a tábor szélén lévő vad szamóca bokor termésével ontja éhségét. Minunak is visz belőle látván a lány száján lévő sebhelyet. A gyümölcs lédús és nem kell sokáig rágni, hogy nyelhető legyen. Minu esetében a „legkíméletesebb” étkezés lehetőségét nyújtja. A lány kérésének szívesen eleget tesz. Viszi hegyen – völgyön át. A csata utóhatásai ként jelentkező fájdalmakat arcrezdülés nélkül kiállja. Nem akar gyengének és sebezhetőnek tűnni a lány szemében. A patakhoz érve leteszi Minut, leveti bundáját majd még a tegnapi koszt és piszkot lemossa magáról. Tömlőjét megtölti friss vízzel, majd viszi a lányt tovább a céljuk felé. A várost megpillantva egy pillanatra megtorpan, ezután a Minunhoz hajol majd súgja, úgy hogy a többiek ne hallhassák:* - Erre a pillanatra vártam több mint egy éve. Álmaimban a városok zaja és robaja a civilizált élet utáni sóvárgás járt az agyamban. És megtiszteltetés és nagy öröm tölti be szívem, hogy eme fontos pillanatot egy ilyen gyönyörű nő társaságában élhetem meg.* Megérkezvén boldogságban, nagy érdeklődéssel járja Lighan érdekes és emberekkel teli utcáit. Néha a lányra tekint és széles mosollyal mutatja ki örömét. A fogadó előtt leteszi öléből Minut és a kapott „hála csókba” akarata ellenére belepirul. A fogadóba belép ő is a többiekkel és Flamm szavait végighallgatván arra a következtetésre jut, hogy Minuban megbízik és a lány is megbízhat benne ezért ő akárki is akármit mond a lány társaságát választja.* - Minu, ha neked megfelel én megosztanám veled szobámat. *Szavai közben Flamm felé és a többiekhez fordul* - A félreértések elkerülése végett annyit mondok, hogy szándékaim tiszták és a hölgynek haja szála sem fog görbülni. Főleg úgy, hogy én őrizhetem álmát! Csapos egy szobát! *A kulcsot megkapva azonnal ölébe veszi a lábán alig álló lányt és már indul is vele a szoba felé. * - Remélem nem baj hölgyem, hogy egy férfival osztod meg szálláshelyed, de remélem te is tudod, hogy nincs hátsó szándékom, meg én akkor alszok nyugodtan, ha téged is biztonságban tudhatlak! * Mondja és már be is nyit a szobába, ahol az egyik ágyra helyezi Minut, majd rendel neki egy meleg fürdőt és valami főtt ételt.*
*Nem tiltakozik Joe ajánlatára. Jólesik neki, hogy Joe a gondjaiba vette. Most nem dúlnak benne önérzeti problémák. Érzi, hogy szüksége van egy férfi támogatásra és gondolkodás nélkül Joera bízza magát. Kezd rájönni, hogy rohamos gyorsasággal kezd belezúgni a férfiba, de nem is bánja. Megint felveteti magát a férfi karjaiban és élvezi az utazás a szobába. Elnyúlik az ágyon és megpróbál nem beájulni, amíg a fürdővizét hozzák. Ha megjön, akkor vár amíg egyedül marad, leveti cafattá szabdalt alvadt vértől kemény ruháit, és sziszegve belecsúszik a forró vízbe. Onnantól mintha elvágták volna. Bealszik és nagyon mélyre süllyed álmaiba.*