A zavaros rémálomból arra ébred,hogy vki fegyvert szegez rá.Nem tesz semmilyen hirtelne mozdulatot inkább a szemével a támadóját keresi.Miután megtalálta végig méri a támadót majd megszólal.
-Nem tudom,hogy mit értesz az alatt,hogy nem hagyhatok elszökni.Nem állt módomban elhagyni a barátaimat.Ugyan akkor nem szeretem ha fegyvert szegeznek rám.Eddig igen kevesen élték túl....
szemei szinte világitanak a sötétben a bennük tomboló tűztől.Majd jobbkezével óvatosan megfogja a kard hegyét és lecsusztatja a mellkasáról.Feláll a kezébe lévő hosszú szőke hajszálat zsebre vágja felveszi az amuletet,ami eddig mellete volt és elindul a többiek felé.Út közben nem néz hátra felé mégis tisztában van azzal,hogy a férfi követi őt.
-Még be sem mutatkoztál rejtélyes idegen.Azt hiszem,hogy nekem nem kell...pontosan tudod,hogy ki vagyok.
kicsit halkabban folytatja.
-Ha nem,akkor eléggé bolond lehetsz,hogy fegyvert szegezel vkire,akit nem ismersz....
*A lábdobogásokra ő is felébred. Kinéz a takaró alól és meresztgeti a csipás szemeit. Végignéz a társaságon és hálát ad, hogy fel van öltözve. Holt kómás és nem jut még el a tudatáig hogy mit beszélnek. Mikor azt hallja, hogy "Arel papnője" kicsit feljebb ül, persze, hogy a takaró továbbra is fedje és megszólal álmatag hangon.* - Mi van velem? Ki és mit akar? Kit kell meggyógyítanom?
*Utána kómásan visszahanyatlik Joe mellé, és a fejére húzza a medvebőrt.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
* Joe is felébred a jövevények zajaira. Látja, hogy Brakwak elindul feléje, hogy szóljon, de leinti, hogy már ébren van. Kissé elcsodálkozik, mikor a csatabárdjáért nyúló ork az idegenek vezérének hatására letelepszik a farönkre. Felül fekhelyén, jobb kezét ráhelyezi a medvebőr alatt lévő hajító bárdjára < Még jó, hogy készültem az esetleges meglepetésre, bár nem sok esélyt látnék egyszerre négy ellen. Meg ha jól látom a dartonita haverjai. Ha minden igaz nem ellenségesek.> Szép lassan le is csúsztatja kezét a fegyverről, de csak annyira, hogy ha kell azonnal kézbe kaphassa. Szétnéz és látja , hogy a többiek is felébredtek. Még a háta mögött lévő Minu is kikandikál, majd visszahanyatlik. A lány szavai egy kis mosolyt csalnak az arcára.* - Üdv néktek idegenek! *Szólal meg mély öblös hangon.* - Mi szél hozott erre titeket? * és arcán felvillan egy enyhe mosoly.*
* Minu, ha megfigyelted éjszaka , vagy most Joe mezítelen hátát, látod, hogy telis tele van korbácsnyommal, meg egy szúrt seb helyével a jobb oldalán.*
Miközben sétálnak visszafelé felvillan benne,hogy talán Minuéák bajban lehetnek igy az elméje hatalmát hivja segitségül....Eddig még nem használta az úgy nevezett szellem nyelvet,ami két távoli elme közt is lehetővé teszi a beszélgetést,de apja elmondása szerint igen hasznos egy dolog...
<No ideje kiprobálni...Minu ugyis tud már rólam mindent ugy hogy biztosan nem fog meglepődni rajta...legalábbis remélem...>
Felidézi Minu arcát majd a mondaton,amit mondani akar...
-Jól vagy?többiek?Engem épp fegyverrel kisér egy idegen hozzátok.remélem nem eset bajotok...
elsőre talán kicsit hosszú is volt és enyhén lüktetni érzi a fejét és csak reméli,hogy az üzenet célba ért....
<... Ennyit az alvásról? Mér nem hagynak kumni? Egyáltalán kik ezek? ...>
*A pszí üzenet viszhangot ver a fejében és teljesen kizökkenti. Félálmában teljesen összezavarodik. Felül és kómásan körbenéz megint.* - Mi van? Milyen fegyver? ki kísér kit és hova? Mi a fene folyik itt?
*Nyűgösen kibújik a takaró alól, felkel és megtörli a szemeit. Ekkor tényleg eljut az agyáig, hogy idegenek veszik körbe, és megijed.* - Kik vagytok?
*Rásandít Flammra meg Joera, hogy milyen pofát vágnak az idegenekhez, majd várja a választ.*
* Joe is feltápászkodik a helyéről, majd a felriadt lánynak szól:* - Nyugi Minu! Csak álom volt! Ha minden igaz az urak és a hölgy az atya ismerősei. * Ekkor kérdő tekintettel a Dartonitára nézz. Miután bemutatta Arakan a többieket: *
- Üdvözlöm önöket a nevem Joe Lyon .* Majd magára teríti a medvebőrt és összeszedi holmiját*
- Akkor elég érdekes álom volt.
*Mostmár jó alaposan megnézi a jövevényeket. Mikor a nő nyakában meglátja a szent szimbólumot, arca felvidul és a nyakába ugrik.* - Testvérem. Olyan régen láttam arelpapot. Te is velünk jössz?
*Jól megölelgeti, és alaposan szemügyre veszi. Megcsodálja a szent szimbólumot, a ruházatát.*
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Fás ligetecske
Időpont: reggel
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
Bátor szavak, egy magadfajtától...boszorkánymester.* Sötét grimaszra húzza száját*
- Nos igen-igen, Toroni mestereid révén sokat megtudtam rólad...ellentétben társaimmal. Együttműködést kérek titkodért cserébe. nem hiszem, hogy lenne más választásod. Nem szólsz az elöbbi szóváltásunkról semmit, nem mondod miről tudok rólad, és én se fecsegem ki a titkodat. Egyenlőre ennyi. Na most irány a tábor. Az Ertuctas pár Bizalmasának mondandója van számotokra.
*Hamarosan ki lehet venni a fák közt gesztikuláló alakokat, különösen a fekete ruhás öregembert. Széles mozdulatokat tesz, keze mozgásával kíséri mondandóját.*
*A Táborban:*
*Az Arel papnő kissé meglepettnek látszik Minu hirtelen támadt örmöke kinyilatkoztatása okán. A papnő elmosolyodik, majd ő is viszont öleli a lányt. *
- Sejtettem, hogy ennyire szép vagy, de mostmár látom is.
* A nő szeme csillog, ahogy végigméri Minu-t*
- Üdvözöllek körünkben, Minuial Líin Miphileg. Kérlek, ülj le mellém. hallgassuk előbb végig az öreg Arakan mondandóját, majd utána mesélj! Mi is történt veled, honnan jössz, merre tartassz, hogyan keveredtél ide4 Annyi mindenre kíváncsi vagyok.
* A nő nagyon kedves, és megnyerő. Mindenekfelett nagyon harcedzettnek tűnik. Arca többével tapasztalatokat tükröz; mély fájdalmas érzések kavarognak rajta olykor.
*Arakan egy időre meginog, ritmusából kiesve kicsit tétovázik, majd a bemutatás után a szót átadja a kék ruhás idegennek.*
- Köszönjük szavaidat Arakan. Még mielött kérdéseitek feltennétek, szeretném, ha újra tisztáznánk a helyzetet.
* A kecses Erigowi ekkor vezeti a körbe Shanilt. Kezébe immár nincs a kard. A férfi megáll, és egy fának dőlve hallgatja a férfi szavait.*
-Idestova 7 éve történt, hogy kihalt az egyik Toroni nagy nemesi család. Pontos nevük ne kérdezzétek, nem a történelem az én asztalom. A császár új családot emelt fel, mely végig hűségesen szolgálta őt az előző Zászlóháború során. Ez a család volt a Mofik család. Hírsek voltak az arroganciájukról, a nagyravágyásukról, és a hihetetlen nagy döjfükről. A család Toron É-i részén, a tiadlani határ melett kapot földeket. A családfő 3 fiát mind szomszédos földek nagyurai lányának adta, így rohamosan megnőtt Mofik területeinek mérete. hamarosan saját belső rendet is alapíttatott: Vigyázók rendje. Elit gárdistákat kezdett képeztetni, hogy újonnan építetett erődjét biztosan védhesse. hamarosan a Vigyázók renje kinőtte a falakat. Mofik ekkor határozta el magát: több földet kell szerezni, hogy egy következő háború idején még több katonát állíthasson ki. Elvégre gondolni kell arra is, mi van ha Toron nyeri a következő háborút? A Szövetség területei nagyon gazdagok, Mofik számára remek befektetés részt venni 1-2 hadjáratban, mely mlyebbre is bele nyúl Tiadlanba. Úgy hiszi, mindez záloga arra, hogy a gazdag Tiadlani földek a háború után az ő kezére kerüljenek. A katonák, és a föld azonban kevés ehhez: megfelelő tudományos, és technikai háttér nélkül nem tud győzni. Mi kell ehhez? Tudós emberek. Olyan valakik, akik megosztják vele a tudásuk. Toronban hiába keres ilyet az ember: mindegyik valamely más ház szolgálatában áll. Hosszas munka lenne átcsábítani megfelelő "bíztatásokkal" ezeket a személyeket. Ekkor kezdte nagyon érdekelni, vajon honnan szerezhet hasonló személyeket, olyanokat, mint a kíválló toroni szakértőket? És ekkor vetette ki a Vigyázók rendjét Tiadlan bércei közé. A terület híres arról, hogy számtalan kolostor, papnevelde található ott. Egyesek még a féltve őrzött Niarei tudás ajándékával is rendelkeznek. Szép szóval bróbált előszőr tudást kihúzni belőlünk. Késöbb fenyegetések, majd zsarolások következtek. Különféle védelmi pénzeket óhajtott tőlünk beszedni, de a kolostorok felismerve a veszélyt, összefogtak. Akadt köztük Krad rendházai közül, voltak Kyel szentélyek, rengeteg Dreina és Arel tempplomok. Még a Bosszúállás urának is helyt adott a térség egy kisebb kolostor formályában. Késöbb megtudtk, két Tharrita szentély is akozik a hegy gyomrában. Mivel a szép szó nem hatott, Mofik ránk küldte a Vigyázók rendjét. templomokat romboltak le, kolostorokat gyújtottak fel, szépen művlt hegyi birtokainkat a földdel tették egyenlővé. Persze a SZövetség is résen volt: Tiadlan Kardművészeket, az Északi hármak és Erigow kíválló harcosokat küldött segítségünkre. Mofiknál azonban ott volt egy hatalmas előny: A császára egyik pártfogoltja volt, így a szövetség nem mert nyíltan fellépni ellene. Korai még a háborút megkezdeni, a kolostorok meg csak egy kisebb veszteség számukra. A segítséggel együtt sem tudtuk megvédeni magunkat. Sokunkat megölték, másokat bebörtönöztek, és addig kínozták őket, amíg el nem árulták a titkuk, vagy magukkal nem vitték a sírba. Mi, és még sokan mások azonban elmenekültünk. Egyeseket Mofik "átnevelt", és maga pártjára állított. Mágiával törték meg hűségüket istenükhöz, így ellenségeinkké válltak. Voltak azonban tehetséges kevesek, akiknek sikerült épp elmélyüket megőrizniük. Beépültek hát, hogy segítsék a menekülteket harcukban. A mesterek még most is börtönben vannak, vlük zsarolnak sokakat. A gyengébbeket leláncolja így Mofik, de az erősebb, tapasztaltabbak tovább folytatják a harcot. Beépített embereink segítségével híveket szereztünk: Mivel Mofik a Thar hitű szentélyeket sem kímélte, rengeteg Tharritát sikerült megnyernünk magunknak. Mofik gyűlöli a fanatiksokat, de kényszerből megűri földjein az egyház tevékenységét. Az utóbbi időben erősen a sarkára lépett a Lélekőr, ugyhogy a "tisztogatási akcióit" a Tiadlani bércekben csak fű alatt végzi. Egy a tharrita szentélyek közül megbukott. ha sikerülne az útolsó szentély papját magunk mellé állítani, biztosak lehetünk abban, hogy az egész egyház melléknk áll. Furcsa egy érdekszövetség annyi szent. Mofik egy helyen hibázott: túl sok ellenséget szerzett magának. Annyian kívánják halálát, hogy a mérleg hamarosan a mi javunkra billen. Egyességet kötöttünk a környező nemesekkel, és a többi támogatónkkal, hogy békével szabadon eresztik a mestereket, és visszatérhetnek az összes társaink hazájukba. Ezért küzdünk. Utunk következő állomása tehát a szentély, ahol a Tharrita már vár ránk. Úgy néz ki, nem lesz éppen szívélyes fogadtatásunk, de ki tudjuk eszközölni, hogy a főpap meghallgasson minket. Thar evilági helytartója egy pecsétat küldött nekünk: biztos vagyok benne, hogy fejet fog hajtani a magasabb akarat előtt.
*A férfi befejezi mondandóját. Körülnéz, majd megint megszólal.*
- Nos, ki az aki velünk tart? Ti Mofik zsoldosai vagytok eddig. Feladatotok a szentély elpusztítása. De nem kell, hogy ez történjen! álljatok mellénk, és tartsatok velünk! attól tartok, ha Mofiknak segítetek, a szentély elpusztítása utáni első éjjelt már nem éritek meg. Ha velünk tartotok, a veszély elhárul, és gazdagon meg lesztek jutalmazva. Olyan, hogy kudarc, nem létezik. Az árulást, mint olyant, vérrel toroljuk meg. Hogy tiszták legyenek a játékszabályok, mindent elmondtam. rajtatok a sor tehát!
Még az uton a tábor felé:
Nem lepődik megrajta,hogy az idegen tudja,hogy ki valójában.Kecses mozdulatából arra következtet,hogy magas fokon képzett harcművészetben ugyan akkor fegyvert használ,ami egy harcművész nem szokott...
<Kár,hogy nem figyeltél a mozgásaidra...Lássuk bedől-e a blöffnek>
-Túl magabiztos vagy...És a magabiztosság hibát von maga után fejvadász...De gondolom ezt a mestereid is mondták már.... ... Hm...lehet,hogy tényleg nincs más választásom...De honnan vaszed,hogy nemet mondtam volna?
Mikor megérkeznek a táborban körbe tekint,hogy kik is vanna jelen majd megakad a szeme a nőn és a mellette ülő Minun.Elmosolyodik és kacsint feléjük egyet.Inge nincs begombolva,igy látni engedi a kockás hasizmait .Majd velük szemben ül le és figyeli a beszédet,de egyelőre nem válaszol...Várja,hogy a többiek válaszoljanak bár magában tudja már,hogy igent fognak mondani és ő is,de ezt még nem mutatja ki egyelőre.
//
elvielg van egy 15-s szépségem ugy hogy meglátjuk mit szólnak a papnők ehhez //
*Elpirul a bókra, majd leül Trisha mellé. Kicsit zavarba jön, ahogy a nő végigmustrálja, de tetszik neki.* - Szólíts nyugodtan Minunak. Mindenki így hív.
*Végighallgatja a mesét, majd utána egyből megszólal.* - Mint már a dartonitának mondtam úgy látom, hogy az ügyetek Úrnőm - oldalra pillant a nőre - Úrnőnk törvényei szerint is jó ügyet szolgál. Én személy szerint nem várok semmi jutalmat. Kötelességemnek tartom, hogy mindenben segítselek titeket. Annyit elfogadok amennyit a dartonita felajánlott. Nem az aranyra, hanem a fegyverjavításra gondolok. A tharitákkal kapcsolatban nem egészen vagyunk egy véleményen, de fogcsikorgatva talán elviselem a közelségüket.
*Beszéd közben előjön a büszke és magabiztos Minu. Jó benyomást akar tenni paptársára. Most kezdi csak keresni Trishánál a fegyvereit. Kíváncsi, hogy mivel harcol a nő. Shanil érkezésekor kicsit lelkiismeretfurdalása van. Már elszállt minden éjszakai indulata, és kicsit bánja, hogy otthagyta a férfit. Viszont örül, hogy kicsit jobban megismerte Joet. Fürkészi Shanil tekintetét, próbálja kiolvasni belőle, hogy neheztel e az éjszaka miatt. Fél attól, hogy emiatt eltávolodhat tőle a férfi.*
KM esemény
- Erőfeszítéseink híre nagyon hamar eljutott Erigow hercegének fülébe is. hamarosan, segítséget kaptunk a szövetség nagyjai jóvoltából: Eme férfiú érkezett. Mint már mondta nekünk, szólítsuk Embervadásznak. Már több hónapja vagyunk vele: kisebb akcióink alkalmával számtalanszor megmentette már életünk, tudjuk jó ember. Vállalta, hogy segít bejttatni minket a tharrita főpaphoz. had adjak még választ útolsóként a szép hölyg...öhm...szép elf hölgy kérdésére: számomra a legellenszenvesebb dolog összeállni azokkal... ámbár nagyon fontos Toronban, hogy megfelelő támogatóink legyenek. Nagyon fontos, hogy Thar főpapja segítségét is élvezzük. Ez az ügy kapu feléje...majdcsak kibírjuk valahogy.
*Azzal kis mosoly suhan át az arcán.*
- Nos, tudjuk, hogy a gyönyörű hölgy velünk tart... te ott! Akit Flammnak neveznek! Velünk tartassz? Ígérem, bőségesen meg leszel jutalmazva szolgálatodért. És te orkok neveltje? Mit szólsz hozzá? Hozhatod a teremtményedet is.
*Az ork itt felmordul, majd feláll, és öklét rázza felé*
- Nem vagyok teemtmény. harcos! Törzs vezető családja...fia lenni nemzettségvezér! Nem szólni így rólam! Mit csinálni fejem öreg? hangokat hall, és lel. pedig nem akar! Veszedelmes! Vigyázzni vele Joe! Ördögi teremtés az!
*Az öreg mágus a beszéd alatt Shanilon pihenteti szemét.
<... Erős, mozgékony. harcos az alkata. Van benne valami....talán igaza van radoginnak...meg kéne nézni...>
A varázsló egy pillanatra lehunnya szemét. Pszi energiáit egy mindent elsöprő löketté alakítja. Shanilra összpontosít. Elmélyé óvó védőbástyák mint egy kártyavár omlik össze. Shanil felrezzen. A támadás villámcsapásként éri. A többiek nem veszik észre, de egy pillanat alatt a fjébe is férkőzik. Csupán egy pillanat az egész, az öreg azután elfordítja tekintetét, mely szinte átvilágítja Shanil elmélyét.
<... Ki vagy te? Mi vagy te? Mélyebbre...méég mélyebbre...>
*Az idegen tudat az emlékek kavalkádjában egyre mélyebbre, és mélyebbre nyúl, vissza a egészen a toronban töltött évekig, egészen az apja emlékéig. felnyalábolja a keresett tudást, majd a tudat értékes zsákmányával kiszakad Shaniléból.*
<...Boszorknymester? Toron? vezsélyesebb mint hittem... emlékei szerint nem toron bábja...szemmel kell tartani, mindenesetre eddig nem veszély forrása... késöbb gondolataiba is beférkőzöm.... remélem nem rémíti meg a behatolás...>
*Maradék Pszi energiái egy részét Arakan egy üzenet megformálására használja fel.*
<...ne aggódj Shanil, titkod nálam biztonságba van...amíg tisztességes vagy velünk szemben, amíg becsülettel végzed a dolgod, nem esik bántódásod. Amint meglátom benned az árulás magvát, amint megérzem benned, hogy más utak felé kacsingatsz, megint bele férkőzök az elmédbe. És magamal ragadom a gondolataid. Tudod, egy kettőre lelepleződsz ha megtörténik egy ilyen eset. nem hagyhatom, hogy küldetésünk rossz irányba térjen. Megértesssz, ugye?...>
Az arel papnő Radogin felé fordul:
- Jól választottál. Most jön a feketeleves. meg kell tudniuk. Joguk van hozzá!*
* Az atya bólint,majd felemelkedik, a kék ruhás idegen mellett megáll.*
- El kell mondanom valamit... régóta próbálok harcosokat toborozni haonló akciókhoz. Mofik emberei közé beépülve hozzájutottam 1-2 füleshez, így választottam ezt a csapatot. Nem egy ember hallt meg azért, hogy most itt lehessetek. Mofik is kalandozókat keresett..gárdája ugyancsak foghíjas lett az utóbbi években...agymosással akarja őket rávenni a maradásra. Nos, sikerült kieszközölnöm, hogy ez ne történjen meg, hanem szabad akaratotokból gyertek velem. Ha nem megyünk Lighanba a kijelölt helyre, Mofik tudni fogja, hogy elárultam őt. és titeket is megölet. oda kell mennünk, és el kell hitetnünk, hogy vele vagynk. Sokkal könnyebb lenne az út így Lighantól a Toroni határig. Azonban ez nem a teljes probléma: Vérdíj van a fejemen. Információink szerint Mofik a kapcsolatai révén egy Iker ügynököt küldött utánam. Tudjuk, hogy csak azt lesi, hogy mikor lépek félre Mofiktól. Ha melettem vagytok, ti is veszélyben vagytok. Azt akarom ezzel mondani...
A kék köpenyes férfi közbevág.
- Radogin, ezt megbeszéltük. Együtt csináljuk végig. Nem hiába adta életét Carta. Aki ennek fényében nem tart velünk, az ne is jöjjön. te meg ülj már vissza, te bolond....velünk maradsz, és kész! Vannak olyan praktikák, amik ellen még egy Iker sem állna meg a talpán. Velünk van Arakan, Trisha, és itt vagyok én is. Elhárítjuk a veszélyt.
Radogin egy időre felderül.
- Te sem lennél éppen boldog, hogyha egy ilyen fattyú vadászna rád... akárhogy is, be kell fejeznünk! Vérdíj ide vagy oda, én már csak azért élek, hogy megbosszúljam Cartat, és vérbe fürödve lássam Mofikot!
//...Az idegenek felszerelései: a kékköpenyes alak, Lertos hosszúkardot visel, tollas buzogány van a másik oldalán. Trisha oldalán míves rövidkard, egy tőr gombja látszik ki a csizmaszárából. Az oldalán rövid íjat hord, melyet mosly a farönk másik oldalára tett. Arakannál egy hosszabb bot, végén kéksesen derengő drágakővel. Az embervadász oldalán lagoss. Ha vannak is egyébb fegyverei, egyikükön sem látszik...//
- Ezek után sem változott az álláspontom. Viszont lenne egy kérdésem. A tharrszentély előtt fogjuk ugye akkor meglátogatni Lighant. Mert a kardom használhatatlan, az íjamhoz pedig nincsenek nyílvesszőim. Csak egy tőröm van, amivel bevallom közelharcban nem sokra megyek ilyen ellenséggel szemben. Szóval fontos lenne, hogy útbaejtsünk egy fegyverkovácsot, mert a fegyvereim nélkül szinte csak hátráltatlak titeket.
*Látszik rajta, hogy kicsit letört, hogy másra nem jó, csak íjászkodni. Aztán felderül.* - Viszont gyógyítani tudok.
Nem kapja el Minu tekintetét inkább a mellete ülő másik papnőt figyeli.Aztán hirtelne egyszer csak kitágulnak a pupilái és mind két kezével megfogja a fejét és a földet kezdi el bámulni.Meglepi a tény,hogy ilyen könnyen behatoltak az elméjébe...nem mintha eddig nagyon nagyra lett volna az elméjét védő pajzsaival,de nem hitte volna,hogy egy mágus ilyen nyiltan ilyen drasztikus módszerhez folyamodik.Mikor bent turkálnak a fejébe egy gondolatot csempész közéjük.
<Jól vigyázz mágus.Nem szeretem,ha turkálnaka fejemben és még kevésbbé szoktam sokáig élni hagyni az illetőt.>
Aztán felnéz.
<Szóval igazam volt.fejvadász.>
Végigméri a csapatot főként az arel papnőt majd még egy kacsintást enged felé,hogy ha az előzőt nem vette volna észre,akkor ez biztosan célbaérjen.Aztán Minura néz és elmosolyodik.
<Vajon most mire gondolhat?remélem féltékeny lesz...Az legalább jelentene vmit>
KM esemény
- Természetesen megállunk Lighanban. Gilronnak egy nagyszerű papja él ott, kitűnő kovács mindemellett. Én azt mondom, töltsünk ott pár napot, addigra mindenkinek lesz javíttatni valója. Nagyon jó lenne, ha nem így lenne, de biztos vagyok benne, nem lesz sima utunk Lighanig. Az Iker a nyomomban van ugyebár. Lehet, hogy azt is tudja, hogy nem vagyok Mofik kutyája. A fegyvereket pár nap alatt rendbe lehet hozni. ne félj elf, az íjakhoz legalább úgy ért, mint a közelharci fegyverekhez.
* Joe figyelmesen hallgatja a kék köpenyes előadását. Mikor Shanil megérkezik az idegennel azonnal Minu tekintetét keresi. Látja, hogy a lány búskomor arcot vág. < Na, úgy látom, hogy a kisasszony még nem lépett túl a ficsúron. Hmm. Ilyen lehet az elf szerelem?> Mikor felteszik neki és Brakwaknak a küldetéssel kapcsolatos méltatlanra sikerült kérdést és látja az ork düh kitörését ezt válaszolja:* - Uram én és a testvérem ként tisztelt és szeretett társam Brakwak szívesen csatlakozunk a küldetéshez. Egyetlen problémám van! * Ekkor szeme kissé elhomályosul a dühtől, majd szerencsére uralkodni tud magán, de a beszédét vádlón és kissé erőteljesebben folytatja:* - Önök azt kérik tőlünk, hogy csatlakozzunk és segítsük küldetésüket. Mi, ha ígéretet teszünk, akár életünk árán is betartjuk az adott szót. Ezt jogosan el is várják tőlünk. Mi csak annyit kérünk cserébe, hogy tisztességesen viselkedjenek és beszéljenek velünk. Még akkor is , ha ork az illető! Lehet, hogy neki köszönhetik majd az életük! * Haragja kissé lelohad* Ha ezeket betartják. Megyünk!!!