• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 21 / 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27

Re: A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.16. 13:44

(Xue)

*Megszorítom Tehno kezét, szememben hála csillan.*
- Köszönöm!
...
De nem csak nekem kellene száraz ruha, mindannyiónknak.
...
Groad, szedje össze gondolatait, Tenho kérdéseire választ kell kapjunk, valamint Alcarában van olyan, aki a mi szempontunkból megbízható? Vagy ott teljesen magunkra leszünk utalva?

A Hiwithekről csak hallomásom volt eddig. De az alcarai vadásztestviriségről én semmit nem tudok. Tud valaki bővebb információval szolgálni róluk, hogy én se legyek tudatlan ebben az ügyben? Kreion uram? Vagy esetlek maga Dormak?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.16. 14:20

(Kreion)

-Üdvözlöm én is önöket!

-Hogy a vadásztestvériségről? Ők a pentád legrettegettebb orgyilkosai. Ahogyan én tudom az egész déli partvidéken ismerik és félik a nevüket, és ami azt illeti nem alaptalanul. Nem sokat teketóriáznak, és ahol egy elbukik, csapatostul jelennek me akár a veszett kutyák. Nos amennyiben valóban ők őrzik a lányt, nem lessz künnyű dolgunk, ebben biztosak lehetünk. Talán a legcélravezetőbb az lenne ha a szabadítás idejére a figyelmüket le tudnánk foglalni valami mással...
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.20. 8:54

KM: Castor de Vinter
Helyszín: Yankar
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét 6. nap
Esemény: A Surranó Vízköpőben
Résztvevők: Mindenki
________________________________________________________________________________

//Mindenki//

-Megbízni? –húzza el Groad a száját Tenho szavaira. – A Légión kívűl én itt senkiben nem bízom. De ha arra kíváncsi hogy konkrétan kik vettek ebben a disznóságban részt; nos az Aeschirr Család érintettségében biztos vagyok, őközűlük került ki az a hatalmas slepp ami egyfolytában körülöttem lebzsel. Illetve a Paerth Családnak és a Hyasc’la Családnak sem jönne rodsszul, ha az én pozícióm a Yankaraonban meggyengülne.
Az én szótáramban túl nagy luxus az a szó hogy bizalom; és jelen pillanatban csak önökre és a beosztottaimra terjed ki. Távol álljon tőlem, hogy a Pentád nemességével osztozzam ebben. Inkább úgy fogalmaznék: vannak kölcsönös érdekszövetségeim bizonyos családokkal de ők sem haboznának ezt felrúgni, ha az érdekük úgy kívánja. Talán csak a saját hűbéruraimról a Naratos családról mondanám el; hogy nem adnának el egy tál lencséért a toroni császár szavára sem.

-Az alcaraiak meg…nem is tudom hogy van még-e olyan ember abban a városban, aki tisztességes munkával keresi a kenyerét. –húzza el a száját Groad- „Alcarában a vérbosszú – akárcsak a Szívszúró viadalok - az egész népesség által dicsőített és lelkesen gyakorolt hagyomány. A város múltjában gyökerező gorviki tradícióknak, dicsőséges krónikákban megörökített köszönhetően a céhek és családok ifjainak zöme alig várja a férfivá avatás pillanatát, amikor saját tőrével felövezve, maga is részt vehet a cialorra nemes szertartásában. A cialorrát az igazi férfiak erőpróbájának, a céhek és családok közti igaszágos megmérettetés eszközének tartják errefelé.” -Pff…máshoz se értenek. Persze a kereskedőkaravánjaikat mi védelmezzük a nodzsalarok ellen; városi patkányok ők, egy légió képes lenne lerohanni az egész várost. De félek ez sajnos az lányom számára nem megoldás. Öt északi embervadászt küldtem oda; de egy se tért vissza. A teplom, ahol fogva tartják Galinát; a városközpontban van; a főtéren. Nem lesz könnyű dolguk.

//Xue//

Groad a két tenyerébe fogja a kezed és a szemedbe néz:

-Köszönöm, hogy így érzel. –mondja egyszerűen. Látom már, Carinnia méltán választott téged a családjává.

//Mindenki//

-Kérem vigyázzanak Xura; nem akarok egy családtagomért elveszíteni egy másikat. Bár némiképp megnyugtat a tudat, hogy ilyen elkötelezett híveket találtam; Kyelnek hála. Néha olyan segítséggel lepnek meg minket az égiek, amit nem várunk az istenektől.

//Kreion//
-Kreion; ami önt illeti; azért kértem a Céhe segítségét, mert mágiával támogatott csapattal eddig még nem próbálkoztam; bízom benne, hogy a csapatnak ön meg tudja adni azt a szükséges támogatást, ami átsegítheti őket egy-egy szorongatott helyzetből.

//Tenho//
Látom Tenho ön ért a felcsermesterséghez. A tudása életmentő lehet. Feltétlen készíttetek össze önnek egy csomagot gyógyszerekből és kötszerből; és elképzelhető, hogy ellenmérgekre is szükségük lesz. Mit gondol? Mire lesz még szüksége?

//Twan//
Sajnálom lovag; hogy ilyen cudar helyzetbe került miattam; ugyanakkor büszkeség tölti el szívemet, hogy olyan embert tudhatok a barátomnak, aki nemcsak a külsőségeiben szolgált rá a lovag címre. Ön jó ember Twan és azt hiszem barátnak se kívánhatnék jobbat. Krad óvja lépteit barátom!

//Mindenki//
- Tessék Xue; itt van egy a lányomról készült portré. Pontos, felismerhető, élethű mása, nem szépítette meg a művészi jóindulat. Kérem, nézzék meg; mert el tudom képzelni, hogy az embervadászok akciója után „ál-túszokat” dobnak csalinak; vagy azt hogy elszállítják a lányom máshová. Nem tudom. Ezt önöknek kell kideríteni.

-Nos természetesen az útjukhoz minden anyagi, eszközbeli segítséget megadok. Azt javaslom, várják meg itt az inasomat, akivel küldetek önöknek tiszta váltás ruhát.

-Ne haragudjanak, de mennem kell az embereim ezekben a percekben is ártalmatlanítják azokat a spionokat akiket a nyomomba küldtek. Még azelőtt kell a házamba visszatérjek, mielőtt gazdáiknak feltűnne a hiányuk. Amíg ennek az ügynek nincs vége, azt hiszem ez az utolsó alkalom, hogy ilyen szabadon beszélgethettünk. Egy hetük van. Ha valamire szükségük van, ne a komornyikomtól kérjék, mert ő is spion. De szándékosan nem állítom félre. legalább őt tudom, hol van. Bármilyen felszerelés kell, bízzák meg vele a quarrómat, Dormakot!

//Dormak//
Dormak! Utasítottam a raktárost a Kaszárnyában; bármilyen és bármennyi felszerelésre szükségük van; magának adják azt oda kérdés nélkül!
Ég áldja önöket! –majd Groad elmegy.

Forrás: Az idézett rész Alan O'Connor munkája, mely; innét származik: http://rpg.hu/member/celsior/mutat.php? ... blon=ronin
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.21. 19:11

(Xue)

*Végighallgatom Groadot.
Kreionnak szóló mondataira a férfira nézek, kicsit kutatólag.*

<Vajon mit tudhat... Varázsló lenne? Ha igen, akkor előtte nem fogom sokáig titkolni képességeimet...>
*A mutatott portrét alaposan megnézem (ha netán jött volna vissza 1 Pszi pontom az idő alatt, akkor Emlékfelidézéssel az elmémbe "égetem" a képet).
Körbe adom, hogy más is megnézhesse, ne csak én lássam a portrét.*

- Groad! Megteszünk mindent! - *kicsit vacillálok* <Inkább nem szólok a végső megszabadításró. Amiről nem tud, azt ki sem tudják húzni sehogy belőle. És nem is biztos, hogy kellene tudnia Carinnia ilyen irányú tudásáról... De a gyűrűk... hm... Akkor sem.>
- Vigyázzon magára!

*Majd, ha elmegy.*
- Hát Uraim, felvan adva a lecke. Csak magunkra számíthatunk. Itt nyugodtan beszélgethetünk, legalább is úgy vettem ki. Ötletek, hogy hogy fogjunk hozzá?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.21. 19:26

(Twan)

*Xue parancsoló szavaira kis hálás mosolyt eresztek meg felé és leülök. Kivételesen csak hallgatok és Groad megtisztelő szavaira is egy meghajlással válaszolok csupán. Mikor elment és szóba kerül, hogy mit is kéne tenni elgondolkodva dörzsölgetem az államat.*

-Hm-Hm. A főtéren és egy vadásztestvériség is van ott. Azt hiszem, ha ezeket meg akarjuk lepni, akkor a direkt út az egyetlen iagzi lehetőség előttünk, mert az intrika és hátsó támadások világában alulmaradnánk egy egész szervezettel szemben, főleg hazai pályájukon. Egy kissé naívnak tűnhet az ötlet, de menjünk oda és kérjünk bebocsáttatást. Ha beengednek minket, akkor már csak a lányt kell megtalálni és kijönni. A befelé út és a lány felkutatása inkább Xue kisasszony és a diplomácia asztala, kifelé meg... nos talán úgy fogalmaznék, hogy nem hagyhatunk virágozni egy Orwellánus templomot nyugodt lelkiismerettel. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.22. 8:14

* Goardnak*
- Köszönöm. Azt hiszem a kötszer és a gyógyszerek jól fognak jönni. A környéken használatos mérgeket azonban kevésbé ismerem bár hallotam párról. Ha van megbízható embere aki esetleg ezekről meg tudna tanítani pár dolgot azért hálás lennék. Azt hiszem nagyban javítaná az esélyeinket.

Amikor a kép hozzám kerül egy pillanatig koncentrálok majd az elmémbe vésem a képet (pszi emlékfelidézés)

*amikor Groard elment*
- Hm szép kis kalamajka. Nos uraim, Xue. Talán itt az ideje hogy kiteregessük a lapjainkat egymás előtt, hogy tudjuk mi az a tudás amit fel tudunk vonultatni a feladat megoldása érdekében.
- Ki mihez ért?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.22. 8:55

(Kreion)

-Nos igen uram! Minden tőlem telhetőt el fogok követni a cél érdekében, erre szavamat adom!

-Hogy mihez értek? Nos, mint ahogyan azt hallhatták is, én lennék a mágikus támogatás. Minthogy elsősorban a pusztítás a szakterületem, azt hiszem tudom majd biztosítani a háttértámogatást! Persze csak egy ideig... És valamennyire a sebekhez is értek, úgyhogy két kötözőcsomag kell!

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.10.22. 18:21

(Gaz Dormak)

< mágikus támogatás mi? ... majd amikor egy jófajta acél mar a beleidbe akkor jusson ez az eszedbe phee>

-Sajnálom, de nem kerültem még közelebbi kapcsolatba alcaraiakkal. Arra a kérdésre meg hogy miben vagyok járatos-Kezem a kardmarkolatra rakom- szerintem nem kell válaszolnom.
Figyelem még a többiek megnyilatkozásait, de magamban már elkönyveltem, hogy ez a fa és a mi fejszénk nem egy méretkategória.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.23. 10:46

Esemény: A Surranó Vízköpőben
________________________________________________________________________________

//Mindenki//

Egy háromnegyed órán belül érkezik meg Groad inasa a váltás ruhákkal. Senkinek sem a mérete amit kap. Valószínűleg hamarjában vásárolhatták össze az üzletekben. Hol szorít hol bő, hol az ujja rövidebb mint kéne; de legalább szárazak és tiszták.
A férfiak egyszerű fekete vászonnadrágot, hosszú gallérú fehér inget, jól szellőző bőrmellényt kapnak. Lévén a meleg évszak közepén járunk ez több mint elég.
Xue pedig rövid újju, megkötős barackszín női felsőt, és vékonyanyagú lenvászon szoknyát melynek színe harmonizál a felsővel; narancsos, sárgás árnyalatú pasztellszín.
Az ajtón kopogás hallatszik és a fogadós dugja be a fejét:

- Elnézést urak és hölgyem; szükségük van még a teremre? Egy nagyobb társaság szeretne jönni ide; névadót ünnepelni. Hogy készüljek; igényt tartanak még a helységre, vagy nem kell elküldjem a vendégeimet?

A fogadóból való távozás után; mely ezúttal jüval diszkrétebben sikerült mint a belépő volt, ott álltok a yankari utcán. Sok őrjárat mozog a környező utcákban; a robbanás körülményeit, szemtanúkat hallgathatnak ki; és az utcára menő szájtáti polgárok is megszaporodtak; dacára annak hogy az öreg lámpagyújtogató most kurjongatta el az éjjel tizenegyet.
Az utca most sem néptelen; a robbanás hangos volt és látványos; az izgatott suttogások, a pletykázó emberek zsizsegése elérte a tetőfokát; ritka rendbontás ez a város életében és még nem nyugodtak meg az emberek. Kapualjakban trécselő kócos, hálóruhás polgárok; a szülői tiltás ellenére utca közepére kiszaladó lurkók zsivalya teszi teljessé a képet akik élvezik a nem várt felfordulást és mezítlábasan nyüzsögnek a barátaikkal a házak körűl izgatottan és visongva, mint akik élvezik hogy tilosban járhatnak és nem az ágyukban fekszenek; egészen addig míg egy két atyai nyakleves be nem lódítja őket a kapualjak sötétjébe; és az otthonok biztonságába.
A felfordulás és az éber emberek miatt viszont kevesebben lopakodnak az árnyakban. A nagy hajcihő és a felébresztett város nem tesz jót az alvilágnak…
Veletek nemigen foglalkoznak az emberek; inkább egymással beszélgetnek és találgatják a felfordulás okát.

- a Groaddal való sikeres találkozóért; illetve a "küldetés" megismeréséért 300 Tp minden karakternek
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.23. 21:57

(Xue)

- Hm... Mivel nem vagyunk ismerősek Alcarában ott lehet sokat fog változni a terv. Márha addigra kitalálunk valamit.
Hogy mihez értek. Elsősorban az emberekhez, mint kereskedőnek ez elengedhetetlen feltétel. Van némi herbalista ismeretem és járatos vagyok az alkímiában is. Továbba a kint hagyott kard sem pusztán dísz számomra. Bár bizonyára nem forgatom olyan jól mint Dormak a sajátját. - *és egy picit jobban megnézem magamnak a barbárt.

A ruhát megkapva kicsit fancsalian nézem.*

<Hát ez bizony nem a stílusom, de megteszi.>
- Uraim, ha kérhetném önöket pár percre forduljanak el - vagy menjenek ki. :roll: Persze ha kész leszek én is magukra hagyom önöket, hogy nyugodtan tudjanak öltözködni.
*Ha ezt megteszik gyorsan átöltözöm, vizes ruháimat pedig a köpenyembe csomagolom, és ígéretemhez híven a férfiakat magukra hagyom (hacsak menet közben nem öltöztek át valahol :P :)).*
- Köszönjük, már nincs szükségünk a helyiségre. Azonnal átadjuk. Köszönjük.
*Hajolok meg a fogadós előtt. Kifelé menet a kardomat magamhoz veszem, de nem kötöm a derekamra. Jobbomban a vizes ruháim, balomban a kard. Így indulok vissza.
A felbolydult város nem meglepő, és kíváncsi is vagyok mi forog az emberek száján, hisz tudom a pletyka hamar terjed - bár, 10 egyénen keresztül már a hír jócskán átváltozhatott.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.24. 11:42

(Kreion)

*Mikor felkérik a távozásra, csak biccent és elhagyja a termet. Elmegy a szobájában maradt holmiáért, majd a fogadóshoz megy és megkérdezi:*

- Mennyivel tartozom a szobáért? Úgy hiszem a továbbiakban nem lessz rá szükségem.

*Nem vacakol alkudozással, nem akar feltűnést. Kifizeti az árat, és ha nem volt valami miatt arcátlanul magas, hagy néhány rezet borravaló gyanánt. Ezután visszamegy a hátsó helységhez, amennyiben a többiek még nem hagyták el azt. Ha elhagyták akkor csatlakozik hozzájuk.*

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.24. 19:14

(Twan)

-Na mindegy nekem ez az ötletem volt. Egyébiránt mint pyarron lovagja alkalmam volt belelesni az ismeretek elég széles tárházába és az illem, a nemesi körök "hadtudománya" sem áll távol tőlem. Természetesen neveltetésem elsődleges aspektusa a pyarr Eszmék védelme a kard által.

*Kis vállvonás után megpróbálok rendesen lábra állni és kicsit próbálgatom mennyire működik a zsibbadt végtag. HA már megy a járás egyedül is, akkor elmosolyodom.*

-Azt hiszem talán odakint megvárhatjuk Xue kisasszonyt és utánna gyorsan mi is átöltözhetünk a mihamarabbi indulás reményében.

*Szépen megvárom az ajtóban, hogy mindenki távozzon majd én is kilépek és behúzom magam mögött az ajtót. Amíg várunk Tenhohoz is van pár jó szavam.*

-Köszönöm az értő fertőtlenítést. Majd legközelebb is Önhöz fordulok, ha összeszabja valami vagy valaki a nadrágom szárát. :)

*Ha Xue kijön bemegyek és átöltözöm. Nem visz rá a lélek, hogy csak úgy odahagyjam ruháimat és főleg köpenyem, így ezeket suzépen összecsomagolom és egy kis batyuként magammal viszem. Kiérve és látva az éjszakai nyüzsgést vegyesek az érzelmeim. Egyrészt most éberebbek a polgárok kevesebb a hidas incidens esélye. Másrészt viszont a tömegben bárki lehet ellenség. 8) Így maradok Xue mellett és figyelem a köröttünk lévőket. A kis kompániánk vezetését rábízom Dormakra. Úgy vettem észre ő itt a "benszülött".*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.24. 21:12

(Tenho)
- Nos. Ami engem illet alapvetően zenész vagyok, de ismerek pár mágikus trükköt és egy kicsit a karddal is tudok bánni.

kimegyek én is a szobából, hogy Xue átöltözhessen
- Ez csak természtes és bármikor állok rendelkezésére.

Miután Xue átöltözik és is bemegyek a helységbe majd átöltözök. A ruhátmat összecsomagolom. Az utcára lépve és a nyüzsgést látva aggódok egy kicsit az orgyilkosok miatt, de bízok benne, hogy ennyi légiós szeme láttára nem mernek próbálkozni. Azért biztos ami biztos Xue másik oldalára megyek majd követem Dormakot

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.25. 16:21

Esemény: Groad Werthorian házánál

//Mindenki//

Az este hátralévő része már nem tartogat életveszélyes meglepetéseket.
A lovag lábában alábbhagy a zsibbadás, és bicegve bár de képes a saját lábán lassan visszasétálni a vendéglátó házához. A sebét a jó bárd tökéletesen ellátta; szakértelmének néhány vágott seb nem jelentett gondot; és a vérzés is elállt.
A házhoz visszatérve –szokás szerint- Groad légiós testőreit találjátok a kapuknál. A szolgálatvezető megállít benneteket:

-Bocsánat. Önök beléphetnek a házba, mert az úr vendégei –mondja Xuenak- de ezt az urat itt, -mutat Kreionra- nem ismerem, és nem is értesítettek a jöttéről.
-Amennyiben ön is vendég, kérem adja át a meghívólevelét. Ha egyéb ügyben szeretne Groad úrral beszélni, kérem mondja meg a nevét és értesítem a tábornokot az ittlétéről.

Groad komornyikja; Kinnel kerül elő a kapualjból.

-Hagyja csak őrmester, majd én elintézem ezt az ügyet.

-Jó estét hölgyem és uraim! –Megmondanák becses újonnan érkezett kísérőjük nevét és jövetelének célját; bizonyára valami félreértés történhetett; azonnal intézkedem! – a komornyik szavai barátságosak, de tekintete gyanakvó.

//Kinnel//

Kép
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.26. 9:04

- Semmi gond örmester. Az úr Xue kisasszony kíséretének a tagja akár csak jómagam. Egyébb elfoglaltságai miatt csak most volt alkalma csatlakozni hozzánk.
- Üdvözlöm Kinnel. Ha jól sejtem már hallota a magyarázatot. Ne csináljon belőle gondot a társunkkal megosztom a szállásomat.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 21 / 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27